Creation
Νεοφερμένος
του Γιάννη Ρίτσου
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=9EcZH_9bZYE&feature=related[/ame]
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=PNpw7gqogj0&feature=related[/ame]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Creation
Νεοφερμένος
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ22136
Νεοφερμένος
Γιατι η ηλικία της, η κοινωνική κατακραυγή αλλα και η ολοκληρωτικη αφοσιωση της στην θρησκευτικη ποιηση ,την εμποδιζουν να ακολουθησει το νεο και να γευτει τον ερωτα...μηπως ξερετε γιατι η γρια γυναικα απαρνιεται τον ερωτα στο ποιημά
Creation
Νεοφερμένος
Ο Ρίτσος ζούσε σε μια εποχή τρομερών αλλαγών. Ο κόσμος όλος είχε βγει απο τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο κάτι που άλλαξε εκ βάθρων τις δομές της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής, της ιδεολογίας. Αυτές οι αλλαγές γίνονται πιο έντονες απο τα γεγονότα που ακολούθησαν το τέλος του πολέμου: εμφύλιος, διαχωρισμός του κόσμου σε συμμάχους των ΗΠΑ ή της ΕΣΣΔ (ψυχρός πόλεμος) δικτακτορίες κλπ. Ετσι λοιπόν στους ανθρώπους ανοίγονται νέοι δρόμοι που ή θα τους ακολουθήσουν όπως ο νέος, με ενθουσιασμό (το ανοιχτό πουκάμισο δίνει τον "αέρα", την φόρα με την οποία προχωρά μπροστά) που θα φωνάζει και τους άλλους να έρθουν (φωνάζει την γυναίκα απο το παράθυρο "έλα" προσπαθεί να την ξεσηκώσει όπως θα έλεγε "Παιδιά σηκωθήτε να βγούμε στους δρόμους").
σας παρακαλω
Creation
Νεοφερμένος
Ας πούμε ότι είμαι εγώ η μεγάλης ηλικίας γυναίκα και περνάνε έξω απο το σπίτι μου μια ομάδα νέων ανθρώπων που κατευθύνονται για το Σύνταγμα με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το Περιβάλλον. Εγώ θέλω να ακολουθήσω τα νειάτα αλλά δυσκολεύομαι "να σηκωθώ απο τον καναπέ". Σήμερα αυτή την έκφραση θα χρεισιμοποιούσαμε, την εποχή του Ρίτσου όμως δεν ήταν διαδεδομένη η τηλεόραση , γι'αυτό χρεισιμοποιεί παραστάσεις ανάλογα με την εποχή του: Η γυναίκα δεν βγαίνει απο το σπίτι, θα ήθελε να βγει απο το σπίτι όπως πολλοί σήμερα θέλουν να αφήσουν το TVcontrol, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν. Οι νέοι όμως άνθρωποι θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα πράγματα.
Εδώ ασχολούμαστε με ένα είδος ποίησης που λέγεται "στρατευμένη ποίηση". Ίσως στην αρχή το ποιήμα φαίνεται να εκφράζει ερωτικό πάθος, σβήστε το ερωτικό και κρατήστε το πάθος. Οι επαναστάσεις θέλουν πάθος και όπως λέει και η γυναίκα "οὔτε ἔχει σημασία ποὺ ἄσπρισαν τὰ μαλλιά μου, δὲν εἶναι τοῦτο ἡ λύπη μου - ἡ λύπη μου εἶναι ποὺ δὲν ἀσπρίζει κ᾿ ἡ καρδιά μου."
Το παράδειγμα με την αρκούδα τι σας λέει; Η αρκούδα μπορεί να είναι ένας σκλάβος με αλυσίδες;
Creation
Νεοφερμένος
Για να το συζητάς όμως κάτι σου λέει.
που να εχει αναλυση στα κειμενα
annitachron
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
P_Afroditi
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stefanosK
Δραστήριο μέλος
aphroditechan
Νεοφερμένος
Daphne1406
Νεοφερμένος
Chrissa!!!
Νεοφερμένος
καλη επιτυχια σε ολους σας ευχομαι..και καλη δυνανη!!!!:no1::no1:
fragl
Εκκολαπτόμενο μέλος
efi_11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει να τους μαθουμε πια! Δεν ειναι βλακες να μας βαλουν αυτα που ξερουν οτι περιμενουμε... Καθε χρονο λεμε για Κρητικο επειδη δεν εχει πεσει.Ενταξει καποια στιγμη θα μπει, τωρα ποτε θα ειναι ενς Θεός ξερει
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.