Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Sourotiri

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Sourotiri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου. Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.
Αν γίνει, πρόκειται για τεράστια καινοτομία, κατά την γνώμη μου. Αντιγράφω από το On Line Μηχανογραφικό | Hagitegas.gr

(με την ματιά του φροντιστή, βεβαίως)

Εμείς το υπαινιχθήκαμε πριν λίγες ημέρες και ο Απόστολος Λακασάς στην «Καθημερινή» το έβγαλε με κάθε λεπτομέρεια. Το νέο on line μηχανογραφικό θα καταστήσει τα φροντιστήρια κέντρα υποβολής και όχι μόνο συμβουλευτικής. Καλοδεχούμενοι και οι νέοι ρόλοι. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ.

Μηχανογραφικό … μακράς διαρκείας με online κατάθεση από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι να εξοικονομήσει κονδύλια αλλά και να ικανοποιήσει τους υποψηφίους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τάχθηκε (στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης) υπέρ του ισχύοντος συστήματος, δηλαδή της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων μέσα στον Ιούλιο, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τον Ιούνιο.

Βέβαια, κατά τη δημόσια διαβούλευση, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Πανάρετος είχε προτείνει η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου να γίνεται την άνοιξη, πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Μαΐου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το αμέσως προσεχές διάστημα θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι του νέου online συστήματος, ενώ θα γίνουν και δοκιμές, από την επιτυχία των οποίων θα κριθεί εάν θα εφαρμοστεί από φέτος.

Ειδικότερα, το νέο online σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών δελτίων θα δοκιμαστεί μέσα στον Απρίλιο. Μέσω του συστήματος ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να φτιάχνει το μηχανογραφικό του δοκιμάζοντας διάφορους συνδυασμούς επιστημονικών πεδίων, χωρίς όμως να το καταθέτει. Η οριστική κατάθεση του δελτίου θα γίνεται μέσα σε πέντε, το πολύ, ημέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, η οποία συνήθως γίνεται μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου. Ουσιαστικά, δηλαδή, με το νέο σύστημα η κατάθεση των μηχανογραφικών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Έτσι, κάποιος υποψήφιος που έχει το δικαίωμα να δηλώσει τρία ή τέσσερα επιστημονικά πεδία (π. χ. ένας υποψήφιος Θετικής Κατεύθυνσης ή Τεχνολογικής που επέλεξε να εξετασθεί στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για να διεκδικήσει μία θέση σε οικονομικά τμήματα) μετά την ανακοίνωση των βαθμών θα μπορεί να καταλήξει στα δύο επιστημονικά πεδία που πρέπει να δηλώσει, εφ’ όσον έχει δει τα μόριά του σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Η online διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακοινωθούν πιο γρήγορα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Με το ισχύον σύστημα οι βάσεις ανακοινώνονται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Επίσης, θα γίνει εξοικονόμηση κονδυλίων, καθώς δεν θα χρειαστεί να πληρωθούν επιπλέον χρήματα σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται τον Ιούλιο για τη συγκέντρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται η πρόταση, οι απόφοιτοι του 2009 και του 2010, που θέλουν φέτος να διεκδικήσουν χωρίς εξετάσεις το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ, να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία τον Μάιο ή τον Ιούνιο και αυτό να παγιωθεί. Κι αυτό διότι κρίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος οι απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο για την κατάθεση του μηχανογραφικού τους, επιβαρύνοντας τον φόρτο των ημερών που προκύπτει από τα μηχανογραφικά των υποψηφίων, που μετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Γρίφος για γερούς λύτες αποδεικνύεται για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων κάθε χρονιάς και τους γονείς τους η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου.

Κάθε χρονιά, άλλωστε, γίνονται αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών, αλλά και στα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι πριν καταθέσουν το μηχανογραφικό τους.

Ενδεικτικά, όπως ανέφεραν στην «Κ» τα στελέχη της εταιρείας ORIENTUM – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας κ. Νίκος Παυλάκος και Σπύρος Μιχαλούλης (εκδίδουν ετησίως και τον Οδηγό «Πάμε… Πανεπιστήμιο»), ορισμένα φετινά «μυστικά» για τη σωστή επιλογή σχολής είναι τα ακόλουθα:

-Οι απόφοιτοι του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος) μπαίνουν στον κλάδο ΠΕ 09 Οικονομολόγων και εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

-Οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (ΤΕΙ Καβάλας) μπορούν να υπογράφουν Έργα Γεωτρήσεων (κατηγορίας ΤΕΙ).

-To Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) εγγράφει τους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης στην κατηγορία των Μηχανολόγων Μηχανικών.

-Οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Αιγαίου, εφ’ όσον επιλέξουν την κατεύθυνση Χρηματοοικονομική Μηχανική, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

-Οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Αιγαίου δεν εγγράφονται στο ΤΕΕ.

-Οι απόφοιτοι Τμημάτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας φέρουν τον τίτλο του Κοινωνιολόγου. Αν όμως μετεγγραφούν στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, που αντιστοιχίζεται, κατοχυρώνουν τον επαγγελματικό τίτλο του Φιλολόγου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

karotenia

Δραστήριο μέλος

Η karotenia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 408 μηνύματα.
αρκετα βολικο για υποψηφιους που θελουν να δωσουν με το 10%. Ειναι δυσκολο λιγο πριν την εξεταστικη να μεταβαινεις στην πολη οπου βρισκεται το λυκειο σου για να κατεθεσεις τα χαρτια........επισης γλιτωνει και απο τις ωρες αναμονης λογω αλφαβητικης καταταξης των υποψηφιων
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Selestian

Δραστήριο μέλος

Ο Selestian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Αυτα ειναι...επιτελους πηρε μπρος το υπουργειο, θυμηθηκε τι σημαινει τεχνολογια και καινοτομια ! :D
Ας ελπισουμε βεβαια οτι θα εφαρμοστει απο φετος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sourotiri

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Sourotiri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου. Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.
Αντιγράφω από το Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού | Hagitegas.gr

(Τα bold δικά μου)

Με έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας θα μπορεί από φέτος κάθε υποψήφιος για τα ΑΕΙ να κάνει στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό του δελτίο όσους συνδυασμούς σχολών επιθυμεί γράφει η Καθημερινή του Σαββάτου. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι υποψήφιοι θα μπορούν να πειραματιστούν με τους συνδυασμούς στο μηχανογραφικό δελτίο, ενώ θα οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους έως τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Το νέο σύστημα θα ισχύσει από φέτος, και όπως παρουσιάζει σήμερα η «Κ», κάθε υποψήφιος μέσα από οκτώ προσεκτικά ηλεκτρονικά βήματα θα συμπληρώνει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Ειδικότερα, οι περίπου 116.000 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν μία από τις 74.440 θέσεις στα ΑΕΙ (άλλες 3.000 θα δοθούν σε σχολές στρατιωτικές, της αστυνομίας και του εμπορικού ναυτικού) θα πρέπει να συνδυάσουν τα όνειρά τους για συγκεκριμένες σπουδές με την ανάγκη να σπουδάσουν σε σχολή της περιοχής τους, ώστε να αποφύγουν τα έξοδα της «μετανάστευσης», που υπολογίζονται σε 10.000 ευρώ ετησίως. Ο γρίφος είναι ακόμη μεγαλύτερος για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών (παιδιά τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, ορφανοί κ. ά.), οι οποίοι πλέον δεν θα παίρνουν απευθείας μετεγγραφή σε σχολή της πόλης τους αλλά, μέσω της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, θα διεκδικήσουν αρχικά μία θέση από τις 66.400 που θα δοθούν στη γενική κατηγορία υποψηφίων και κατόπιν μία από τις 8.040 θέσεις που δίνονται στις ειδικές κατηγορίες. «Αλλάζει τελείως η λογική συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου για τους έως πέρυσι δικαιούχους μετεγγραφής. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε άλλη πόλη πρέπει να δηλώσουν αποκλειστικά σχολές της πόλης τους. Η σωστή ενημέρωση είναι σημαντική για να αποφευχθούν λάθη, όπως πέρυσι, που οδήγησαν τις βάσεις κάτω από 1.000 μόρια», ανέφερε στην «Κ» ο εκπαιδευτικός-ερευνητής κ. Στράτος Στρατηγάκης. Ειδικότερα, το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής μηχανογραφικού θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http: //exams.minedu.gov.gr. Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, απαιτούνται οκτώ βήματα, όπως παρουσιάζονται στο σχετικό εγχειρίδιο. Συγκεκριμένα:

- Κάθε υποψήφιος για να μπει στο σύστημα θα χρησιμοποιεί τον Αριθμό Εξετάσεων που έχει ήδη.

- Στο σύστημα θα μπορεί να βλέπει τις σχολές και να κάνει όσους συνδυασμούς επιθυμεί.

- Μετά το τέλος της διαδικασίας, το σύστημα θα επιστρέφει στον υποψήφιο έναν Κωδικό Δελτίου για το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο που κατέθεσε. Με τη χρήση του κωδικού, ο υποψήφιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να διορθώσει το μηχανογραφικό.

- Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα συμπλήρωσης περισσότερων του ενός δελτίων, με την ίδια διαδικασία. Για κάθε δελτίο, το σύστημα θα δίνει στον υποψήφιο τον σχετικό ξεχωριστό κωδικό.

- Τελικά ο υποψήφιος θα επιλέξει ένα μηχανογραφικό δελτίο από όσα έχει συμπληρώσει και θα πάει στο σχολείο του για να υποβάλει το οριστικό μηχανογραφικό.

- Με τη χρήση του κωδικού, ο διευθυντής του σχολείου θα μπορεί να εντοπίσει το καταχωρισμένο μηχανογραφικό δελτίο και με τη συγκατάθεσή του υποψηφίου, θα προχωρεί τη διαδικασία.

- Ακόμη και σε αυτή τη φάση, ο υποψήφιος θα μπορεί να κάνει αλλαγές. Όμως, με την οριστική υποβολή, το δελτίο «κλειδώνει» και κανείς δεν μπορεί να κάνει αλλαγές.

- Το τελικό μηχανογραφικό καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στην κεντρική υπηρεσία του υπ. Παιδείας. Εάν ο υποψήφιος έχει καταχωρίσει περισσότερα του ενός δελτία, μετά την οριστική υποβολή αυτά σβήνονται από την κεντρική ηλεκτρονική βάση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,106 μηνύματα.
Ενδιαφέρον φαίνεται. Είχε ξαναγραφεί αυτό πριν από καιρό,ήταν μια από τις πολλές ιδέες του Πανάγαθου, θα γίνονταν και δοκιμές τον Απρίλιο, αλλά ξεχάστηκε και ειπώθηκε ότι δεν προλαβαίνει να αρχίσει από φέτος.
Αν τελικά γίνει, δεν μου φαίνεται άσκημο. Θα μπορούμε να κάνουμε δοκιμές, θα ξεμπερδέψουμε μέσα στον Ιούνιο με τα μηχανογραφικά και θα πάμε ξέγνοιαστοι διακοπές. Το υπουργείο πάλι, αφού θα γίνει η δουλειά στα σχολεία δωρεάν, δεν θα πληρώσει ούτε 1 ευρόπουλο. Επίσης (λογικά) θα βγουν και πιο γρήγορα οι σχολές μας.
Να έχω και τις (made in Greece) αμφιβολίες μου? Θα προλάβει να είναι το σύστημα έτοιμο στην ώρα του? Θα δουλέψει σωστά ή θα γίνει το μπάχαλο? Τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν ίντερνετ?

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fani93

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Fani93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
λογικα μολις ανακοινωθουν τα μορια των υποψηφιων.. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Selestian

Δραστήριο μέλος

Ο Selestian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Να ρωτησω λιγο (εφοσον γνωριζει καποιος) , τι γινεται με τους φοιτητες που ειναι ηδη σε μια σχολη (σε αλλο μερος) και επιθυμουν να κανουν μηχανογραφικο ; Θα χρειαστει να πανε εκει που αποφοιτησαν για να το καταθεσουν ; Π.χ εγω τωρα σπουδαζω Κρητη , δεν ειναι οτι πιο ευκολο να φυγω στη μεση της εξεταστικης για Θεσσαλονικη και να σκασω ποσα λεφτα για να γυρισω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

teol20

Επιφανές μέλος

Ο teol20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10,425 μηνύματα.
Θα λαβουν υποψην και αυτο.Διοτι μπορει να υπαρχει δυνατοτητα να υποβαλλεις στο τοπο διαμονης το μηχανογραφικο.Δεν νομιζω να υπαρξουν τοσο σημαντικες παραλειψεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikos45

Νεοφερμένος

Ο nikos45 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Τελικά θα ξεκινήσει να ισχύει απο φέτος η ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικόύ ή οχι???Ας απαντήσει παρακαλώ οποιος γνωρίζει.Και αν ισχύει απο φέτος ο κλασσικός τρόπος κατάθεσης Μηχανογραφικού δελτίου που ισχύε μεχρι τώρα(η κατάθεση δηλαδή του μηχανογραφικού απο τον υποψήφιο στο προκαθόρισμενο απο το καθε σχολειο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα κστσργηθεί ή θα συνεχιστεί?Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω η Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού αν όντως ξεκινήσει να λειτουργεί απο φέτος θα ισχύει κανονικά και για τους φετινούς υποψήφιους με το 10% ή οχι????Ευχαριστώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian

Περιβόητο μέλος

Η Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 4,822 μηνύματα.
Το καλό που τους θέλω να μας ενημερώσουν έγκαιρα αν τελικά το υποβάλουμε παραδοσιακά.....γιατί αν όχι και μας αφήσουν περιθώριο μόνο ελαχίστων ημερών θα γίνει το σώσε :P (jk)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,200 μηνύματα.
Μέχρι την επόμενη βδομάδα ελπίζω να μας έχουν πεί τι θα γίνει.

Έλεος με την νοοτροπία της τελευταίας στιγμής πια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top