akikos
Επιφανές μέλος
Σε όλες τις σχολές μηχανικών με εξαίρεση τους αρχιτέκτονες υπάρχουν αρκετά μαθηματικά και φυσική. Αν δεν σου αρέσουν αυτά τα μαθήματα θα τα βρεις σκούρα στα πρώτα έτη και πιθανόν να απογοητευτείς και να παρατήσεις τη σχολή.... Τρελό διάβασμα δεν χρειάζεται συστηματικό χρειάζεται και σίγουρο διαφορετικό από του λυκείου. Αν ασχοληθείς από τα πρώτα έτη και προσαρμοστείς γρήγορα στο κλίμα βγαίνει και σε 5 χρόνια.... Αν σου αρέσει ο προγραμματιμός μην επιλέξεις μηχανολόγος μηχανικός. Δεν εχω κοιτάξει το πρόγραμμα σπουδών πόσα μαθήματα πληροφορικής κάνουν αλλά ως απόφοιτος μηχανολόγος δεν θα μπορείς να διεκδικήσεις θέσεις πληροφορικής/υπολογιστών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.... Αν σου άρεσε αποκλειστικά ο προγραμματισμός και η πληροφορική θα σου πρότεινα το "Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής" ή κάποια σχολή πληροφορικής. Ο προγαμματισμός θέλει αρκετή προσωπική ενασχόληση και και να είσαι σε θέση να εξελίξεις τις γνώσεις που παίρνεις από την σχολή......Γεια σας,
Αρχικά είχα πάει για δύο χρόνια στην Γερμανία και δίνω Πανελλήνιες το καλοκαίρι. Αυτό το ανέφερα γιατί θέλω να καταλάβετε ότι για τα τελευταία δύο χρόνια του λυκείου δεν είχα καμία επαφή με Μαθηματικά και Φυσική. Μετά από εξουθενωτική αναζήτηση για μια σχολή που θα υποκύπτει στα ταλέντα μου και θα έχει και καλή μελλοντική υποκατάσταση, κατέληξα στην ΗΜΤΥ Πάτρας. Από σχόλια όμως που άκουσα και μου είπαν φίλοι μου φοιτητές (όχι της συγκεκριμένης σχολής), μου είπαν ότι υπάρχει ιδιαίτερη απαίτηση γνώσεων περί Μαθηματικών και Φυσικής. Εκτός απο αυτό σε όποιο φόρουμ έψαξα, όλοι λέγαν ότι η ΗΜΤΥ χρειάζεται ΤΡΕΛΟ διάβασμα και ότι το λιγότερο να βγει σε 6-7 χρόνια. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα εγώ είναι το πόσες ώρες την βδομάδα θεωρείται "τρελό" διάβασμα για έναν φοιτητή και αν πιστεύεται πως ένας ομογενής με όρεξη για διάβασμα και απίστευτο μεράκι για τους υπολογιστές και γενικότερα για τα Ηλεκτρολογικά θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μαθημάτων αυτής της σχολής. Τέλος, αυτό που συμπέρανα είναι ότι αν σου αρέσει προγραμματισμός πας Μηχανολόγος, αν σου αρέσουν και τα ηλεκτρολογικά πας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει?
Στην περίπτωση σου αναφέρεις ότι έχεις απίστευτο μεράκι για τους υπολογιστές και για τα ηλεκτρολογικά τότε η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι το ΗΜΤΥ γιατί σε αυτή τη σχολή έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθεις και με τους δυο τομείς και να αποκτήσεις και τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dante38245
Νεοφερμένος
Δεχομαι οποιαδηποτε απαντηση αρκει να ειναι απο ατομο που γνωριζει γιατι ειναι σημαντικο για μενα.Παρακαλω αν ειναι δυνατον να απαντησετε αριθμημενα στις ερωτησεις μου.
Καμία απάντηση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fortisimo
Νεοφερμένος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
με τρελο διαβασμα αυτες οι σχολες βγαινουν στα 5 χρονια, με κανονικο χρειαζεται περισσοτερο και ο μεσος ορος ειναι περιπου τα 7 χρονια.όλοι λέγαν ότι η ΗΜΤΥ χρειάζεται ΤΡΕΛΟ διάβασμα και ότι το λιγότερο να βγει σε 6-7 χρόνια
προγραμματισμο θα βρεις πολυ περισσοτερο στο ΗΜΤΥ απο οτι στους μηχανολογους, οπως επισης τοσο θεωρητικη πληροφορικη, οσο και hardware
busted
Νεοφερμένος
Λογω ονοματος ρωταω καθαρα, γιατι κατι τετοιο συμβαινει και με την αντιστοιχη σχολη στα χανια που λεγεται ηλεκτρονικων μηχανικων απ οσο ξερω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Παιδια μια ερωτηση.. Εχει λιγοτερα επαγγελματικα δικαιωματα αυτη η σχολη απο τους ημμυ;
Λογω ονοματος ρωταω καθαρα, γιατι κατι τετοιο συμβαινει και με την αντιστοιχη σχολη στα χανια που λεγεται ηλεκτρονικων μηχανικων απ οσο ξερω...
Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Τα τμήματα ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ΗΜΜΥ ΑΠΘ, ΗΜΜΥ ΔΠΘ και ΗΜΤΥ Πανεπιστημίου Πατρών είναι αντίστοιχα μεταξύ τους με την έννοια των μετεγγραφών. Τα διπλώματα των αποφοίτων των τεσσάρων προαναφερθέντων τμημάτων είναι ισοδύναμα και παρέχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στους κατόχους τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
busted
Νεοφερμένος
Κανεις ημτυ φετος ;;;
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ToN
Νεοφερμένος
Επισης θα ηθελα τις γνωμες μερικων αποφοιτων Ηλεκτρολογων για τα επαγγελματα που ακολουθησαν στην μετεπειτα ζωη τους καθως και την δυνατοτητα ευρεσης εργασιας σε μια τοσο δυσκολη περιοδο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
andreas157
Εκκολαπτόμενο μέλος
SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος
andreas157
Εκκολαπτόμενο μέλος
paladin_k20
Εκκολαπτόμενο μέλος
ToN
Νεοφερμένος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Τα αγγλικά είναι υποχρεωτικά μαθήματα (στην εξεταστική)
paladin_k20
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξερει κανεις αν τα Αγγλικα και τα μαθηματα επιλογης ειναι υποχρεωτικα στην παρακολουθηση? και αν οχι αν μπορει καποιος χωρις παρακολουθηση και με διαβασμα πριν την εξεταστικη να τα περασει?
Δεν ειναι υποχρεωτικο. Πηγα μονο στο πρωτο μαθημα για να δω τι παιζει....μετα δεν ξαναπατησα. Διαβασα 2 ωρες πριν δωσω το μαθημα και πηρα 8. Μπορεις κι εσυ. Γενικως σε αυτο το μαθημα μονο 4 ατομα πηγαιναν συστηματικα.
ToN
Νεοφερμένος
Δεν ειναι υποχρεωτικο. Πηγα μονο στο πρωτο μαθημα για να δω τι παιζει....μετα δεν ξαναπατησα. Διαβασα 2 ωρες πριν δωσω το μαθημα και πηρα 8. Μπορεις κι εσυ. Γενικως σε αυτο το μαθημα μονο 4 ατομα πηγαιναν συστηματικα.
το ιδιο ισχυει και για τα μαθηματα επιλογης(ιστορια,φιλοσοφια)?
wadebill
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
https://www.adip.gr/eks/FINAL_REPORT_UPATRAS.pdf
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 43 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.