Ηλεκτρολόγος

Jesse_

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jesse_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Έστω ότι περνάω σε μία σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών, ας πούμε ΠΑΔΑ. Όσο είμαι μες στην σχολή, ποιες είναι οι πιθανότητες να εργαστώ ως ηλεκτρολόγος. Ηλεκτρολόγος όμως με την έννοια του τεχνικού, όπως κάποιος που αποφοιτά από ένα ΕΠΑΛ. Επίσης, άλλη μία απορία που δεν έχω ξεκαθαρίσει * σε θέματα καθαρά ηλετρολογικής - πρακτικής φύσεως (όχι θεωρητικές γνώσεις) πόσο διαφέρει ένας απόφοιτος ΕΠΑΛ από έναν του ΠΑΔΑ ή του ΕΜΠ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μπορεί επίσης κάποιος να εξηγήσει κατανοητά την διαφορά που έχει ο ηλεκτρολόγος με πιστοποίηση από επαλ, ο ηλεκτρολόγος με πτυχίο ιεκ, ο ηλεκτρολόγος με πτυχίο ΤΕΙ και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός με πτυχίο Πολυτεχνείου. (κυρίως στην αγορά εργασίας και στο αντικείμενο δουλειάς)

Τελευταία επεξεργασία:

jYanniss

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Έστω ότι περνάω σε μία σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών, ας πούμε ΠΑΔΑ. Όσο είμαι μες στην σχολή, ποιες είναι οι πιθανότητες να εργαστώ ως ηλεκτρολόγος. Ηλεκτρολόγος όμως με την έννοια του τεχνικού, όπως κάποιος που αποφοιτά από ένα ΕΠΑΛ. Επίσης, άλλη μία απορία που δεν έχω ξεκαθαρίσει * σε θέματα καθαρά ηλετρολογικής - πρακτικής φύσεως (όχι θεωρητικές γνώσεις) πόσο διαφέρει ένας απόφοιτος ΕΠΑΛ από έναν του ΠΑΔΑ ή του ΕΜΠ;

Μπορεί επίσης κάποιος να εξηγήσει κατανοητά την διαφορά που έχει ο ηλεκτρολόγος με πιστοποίηση από επαλ, ο ηλεκτρολόγος με πτυχίο ιεκ, ο ηλεκτρολόγος με πτυχίο ΤΕΙ και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός με πτυχίο Πολυτεχνείου. (κυρίως στην αγορά εργασίας και στο αντικείμενο δουλειάς)
Νομίζω οι πιθανότητες τείνουν στο 0. Διότι κάνουν διαφορετικά πράγματα. Στο επαλ σε μαθένουν πιο πρακτικά πράγματα, να είμαστε μαστόρια! Άλλο ο Ηλεκτρολόγος μάστορας που θα κάνει μια εγκατάσταση στο σπίτι αλλο ο ηλεκτρολόγος επιστήμονας που θα ασχολείται περισσότερο με εφαρμογές τύπου matlab υποθέτω (και λογικά δεν θα έχει αλλάξει ούτε πρίζα στη ζωή του) και γενικά φυσική σε πρόγραμμα προσομοίωσης. Τώρα για παραπάνω δεν ξέρω το αφήνω στους μηχανικούς να μας πουν.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.986 μηνύματα.

Ναι μπορεις να εργαστεις ως βοηθος ηλεκτρολογος και για λιγο μετα ως ηλεκτρολογος.. οχι βεβαια απο το 1ο ετος αλλα απο το 3ο και μετα.
Αρκει να πας στις σχετικες εκθεσεις και να δωσεις στοιχεια και βιογραφικο.
Υπαρχει μεγαλη αναγκη για ηλεκτρολογους.
Θα εχεις οκταωρο και τα βασικα χρηματα το μηνα (730 στο χερι).
Οι εργοδοτες προτιμουν και εμπιστευνται και αναζητους τους πολυτεχνιτες εστω και χωρις πτυχιο απο τους πτυχιουχους επαλ...για θεσεις τεχνιτων επαλ και κυριως για προσωρινες θεσεις.
Μιλαμε για περιβαλον εργασιας αθηνας...για επαρχια δεν ξερω.
Σε θεματα πρακτικης ηλεκτρολογιας ενας επαλιτης ειναι ανωτερος απο ενα πολυτεχνιτη....βασικα γιατι ο πολυτεχνιτης δεν ενδιαφερεται για αυτα ενω του ειναι πολυ απλο να τα αποκτησει.
Η λογικη του επαλ βασιζεται και πολυ πανω στην εμπειροτεχνια.
Βεβαια η παραλληλη εργασια ειναι και ο καλυτερος τροπος να εγκαταληψεις την σχολη..δεν βγαινουν και τα δυο μαζι.
Μιλωντας τωρα για εργασιες ελλαδος
Επαλ = Ιεκ
Τει = πολυτεχνειο ( με τεραστια διαφορα στα δικαιωματα υπογραφης ΤΕΕ)

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια