ΗΜΜΥ vs ΙΑΤΡΙΚΗ

Chris00

Νεοφερμένο μέλος

Ο Chris00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλησπέρα,
Είμαι μαθητής της Α λυκείου και βρίσκομαι σε ένα δίλλημα που με τρώει εδώ και ένα χρόνο: 2ο ή 3ο πεδίο;

Είμαι μαθητής του 20 και έχω πάρει με εξετάσεις υποτροφία 100 τις εκατό των διδάκτρων σε φροντιστήριο του Εύοσμου. Φυσικά αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητή η θέση μου.

Μου αρέσει πολύ η Φυσική (όταν βέβαια μπορώ και την καταλαβαίνω) και άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά και η Χημεία. Με τη Βιολογία έχω μια περίεργη σχέση , δεν έχω πρόβλημα να τη διαβάζω και τη θεωρώ (έως τώρα) πολύ εύκολο μάθημα (σκεφτείτε όλη τη χρονιά διάβασα δύο φορές πριν γράψω διαγώνισμα και έγραψα 20 με αυστηρή καθηγήτρια).

Τα μαθηματικά ενώ στην αρχή της χρονιάς μου άρεσαν αρκετά, κάπου στη μέση με έχασαν και τώρα στο τέλος με ξαναβρήκαν ακόμα πιο πολύ.

Από το οικογενειακό μου περιβάλλον επιμένουν ότι η ιατρική μου ταιριάζει απόλυτα και είναι η καλύτερη επιλογή (έχω και τη φήμη του ψυχακια γιατί πότε δεν αηδίαζα με τα αίματα). Για το πολυτεχνείο ούτε λόγος. Λένε ότι μπορεί να είναι αρκετά χρόνια η ιατρική αλλά στο τέλος αξίζει και έχεις κύρος και λεφτά.

Το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο πολύ τα χρόνια αλλά φοβάμαι ότι παρά τον τεράστιο κόπο μου δεν θα βγάζω και τρελά λεφτά, ενώ και σαν επάγγελμα δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει για εμένα (όχι ότι δεν θα μου αρέσει αλλά όχι ας πούμε σαν μηχανικός)

Διαβάζω ότι οι ΗΜΜΥ βγάζουν κάμποσα χρήματα και υπάρχει ενασχόληση με τη τεχνολογία που μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά οι δικοί μου δεν λένε να το καταλάβουν αυτό. Πόσες φορές ακούω «Στην Ελλάδα που να βρεις δουλειά»

Θέλω αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει: Δεν είμαι τόσο αφελής να μην περάσω ιατρική επειδή μου αρέσουν λίγο παραπάνω τα μαθήματα και η φυσική, αλλά δεδομένου του τόσο μεγάλου κόπου που θα κάνω θέλω να ξέρω αν από οικονομικής πλευράς αξίζει.

Ή αντίστοιχα αν η ΗΜΜΥ αξίζει γιατί και αυτή θέλει αντίστοιχο κόπο (αλλά λιγότερο χρονο). Και αν αξίζει πως θα μπορέσω να πείσω τους δικούς μου;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 130 μηνύματα.

Chris00

Νεοφερμένο μέλος

Ο Chris00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Από ότι καταλαβαίνω λες:
Η Ιατρική προσφέρει προοπτικές. Οι άλλες σχολές υπόσχονται όνειρα

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.598 μηνύματα.
Το post αυτό έχει ημερομηνία 2016 και παραθέτει απόψεις που γράφτηκαν το 2011.
Καταλαβαίνεις ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε, σωστά;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Από ότι καταλαβαίνω λες:
Η Ιατρική προσφέρει προοπτικές. Οι άλλες σχολές υπόσχονται όνειρα
Από που προκύπτει ότι οι άλλες σχολές υπόσχονται όνειρα;

Chris00

Νεοφερμένο μέλος

Σύμφωνα με αυτά που λένε:
Οι σχολές όπως ΗΜΜΥ, Νομική, Φιλολογία κλπ. βαυκαλίζονται με μια υπεροψία ετών: «Εμείς είμαστε των υψηλών μορίων». Ναι, και λοιπόν; Η κοινωνία πίστεψε το παραμύθι. Και τώρα; Εκατοντάδες ΗΜΜΥ κάνουν δουλειές πληροφορικής που θα μπορούσαν να κάνει κάποιος με ένα bootcamp. Δικηγόροι δουλεύουν με 600 ευρώ. Καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα ή περιμένουν να «μπουν» με μόρια σε έναν ΑΣΕΠ που δεν έρχεται ποτέ.

Matenma

Νεοφερμένο μέλος

Η Matenma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Καλησπέρα,
Είμαι μαθητής της Α λυκείου και βρίσκομαι σε ένα δίλλημα που με τρώει εδώ και ένα χρόνο: 2ο ή 3ο πεδίο;

Είμαι μαθητής του 20 και έχω πάρει με εξετάσεις υποτροφία 100 τις εκατό των διδάκτρων σε φροντιστήριο του Εύοσμου. Φυσικά αυτά τα λέω για να γίνει κατανοητή η θέση μου.

Μου αρέσει πολύ η Φυσική (όταν βέβαια μπορώ και την καταλαβαίνω) και άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά και η Χημεία. Με τη Βιολογία έχω μια περίεργη σχέση , δεν έχω πρόβλημα να τη διαβάζω και τη θεωρώ (έως τώρα) πολύ εύκολο μάθημα (σκεφτείτε όλη τη χρονιά διάβασα δύο φορές πριν γράψω διαγώνισμα και έγραψα 20 με αυστηρή καθηγήτρια).

Τα μαθηματικά ενώ στην αρχή της χρονιάς μου άρεσαν αρκετά, κάπου στη μέση με έχασαν και τώρα στο τέλος με ξαναβρήκαν ακόμα πιο πολύ.

Από το οικογενειακό μου περιβάλλον επιμένουν ότι η ιατρική μου ταιριάζει απόλυτα και είναι η καλύτερη επιλογή (έχω και τη φήμη του ψυχακια γιατί πότε δεν αηδίαζα με τα αίματα). Για το πολυτεχνείο ούτε λόγος. Λένε ότι μπορεί να είναι αρκετά χρόνια η ιατρική αλλά στο τέλος αξίζει και έχεις κύρος και λεφτά.

Το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο πολύ τα χρόνια αλλά φοβάμαι ότι παρά τον τεράστιο κόπο μου δεν θα βγάζω και τρελά λεφτά, ενώ και σαν επάγγελμα δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει για εμένα (όχι ότι δεν θα μου αρέσει αλλά όχι ας πούμε σαν μηχανικός)

Διαβάζω ότι οι ΗΜΜΥ βγάζουν κάμποσα χρήματα και υπάρχει ενασχόληση με τη τεχνολογία που μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά οι δικοί μου δεν λένε να το καταλάβουν αυτό. Πόσες φορές ακούω «Στην Ελλάδα που να βρεις δουλειά»

Θέλω αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει: Δεν είμαι τόσο αφελής να μην περάσω ιατρική επειδή μου αρέσουν λίγο παραπάνω τα μαθήματα και η φυσική, αλλά δεδομένου του τόσο μεγάλου κόπου που θα κάνω θέλω να ξέρω αν από οικονομικής πλευράς αξίζει.

Ή αντίστοιχα αν η ΗΜΜΥ αξίζει γιατί και αυτή θέλει αντίστοιχο κόπο (αλλά λιγότερο χρονο). Και αν αξίζει πως θα μπορέσω να πείσω τους δικούς μου;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ασχοληθεί
Ωραια τα λες. Καταλαβαινω πως σε ενδιαφέρει κατι που θα σου αποδιδει χωρις κοπο καρπους. Δυσκολο.. Γενικα ειμαι της αποψης οτι τα λεφτα ερχονται σε εκεινους που αγαπουν αυτο που κανουν και το κανουν καλα. Τωρα κλεινεις προς τις πολυτεχνικες. Γενικα τα μαθηματικα σου ανοιγουν πορτες και διαφορετικες γιατι συνδυάζονται με πολλα πραγματα. Συγχαρητήρια για την πορεια σου και Καλη επιτυχια για τη συνεχεια! Γραφεις αποφασιστικα οποτε θα εξηγησεις στους γονεις σου την οποια επιλογη αποφασισεις μιας και ειναι δικη σου ζωη. Δεν ξερω αν ειναι των αντικειμενων που συζητας το επαγγελμα των γονιων σου και επηρεάζει που σε ωθουν στην Ιατρικη.
Γενικα Ιατρικη στην Ελλαδα ξεχνας τα χρηματα μονο αν εχεις στομαχι και αγαπη για αυτο που κανεις θα αντέξεις ειδάλλως θα εισαι μονιμα ανικανοποιητος. Το κυρος και πιθανον τα λεφτα ερχονται με κοπο ιδρωτα χρονια μετααα αα.
Επομενως δες μαθηματα σχολων οχι τοσο των πανελληνιων και επειτα φαντασου τον εαυτο σου ανεξαρτητα πως σε χαρακτηρίζουν οι αλλοι.
Παντως αμα θες να βγαλεις λεφταα χωρις κοπο ισως να κοιτουσες αλλες ειδικοτητες.
Καλη τυχη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια