Ερώτηση για καμπύλη παραγωγικών δυνατοτήτων (ΚΠΔ)

dhmhtrhs1994

Νεοφερμένος

Ο dhmhtrhs1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Εάν η χρησιμοποιούμενη ποσότητα συντελεστών παραγωγής από μια χώρα αυξηθεί, τότε η Καμπύλη Παραγωγικών Δυνατοτήτων της εν λόγω χώρας θα αλλάξει σχήμα και θέση μετακινούμενη προς τα δεξιά.

Η παραπάνω πρόταση είναι σωστή ή λάθος? Η δικια μου αποψη ειναι πως ειναι λαθος καθως θα αλλαξει μονο θεση..για να αλλαξει σχημα πρεπει να αλλαξει η τεχνολογια,οπότε οι παραγωγικές δυνατότητες για αυτό το αγαθό να αυξηθούν, ενώ οι δυνατότητες για το άλλο αγαθό να παραμείνουν οι ίδιες.

Παραθέστε παρακαλώ τις δικές σας απόψεις
 

Oikonomologistis

Νεοφερμένος

Ο Γιώργος Ζαφειρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Νέα Φιλαδέλφεια (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Η καμπύλη Παραγωγικών Δυνατοτήτων (ΚΠΔ) δείχνει τι είναι δυνατόν να παραχθεί αν αξιοποιηθούν πλήρως και αποδοτικά όλοι οι παραγωγικοί συντελεστές της οικονομίας. Δεν μας δείχνει τι παράγεται.
Η πρόταση επομένως είναι λάθος. Αν "η χρησιμοποιούμενη ποσότητα συντελεστών παραγωγής από μια χώρα αυξηθεί", θα αλλάξουν οι παραγόμενες ποσότητες αγαθών (παραγωγή) όχι όμως η δυνατότητα της οικονομίας να παράγει (παραγωγική δυνατότητα) επομένως ούτε το σχήμα της ΚΠΔ θα αλλάξει ούτε θα μετακινηθεί προς τα δεξιά.

Αυτό που θα συμβεί είναι να παράγεται ένας νέος συνδυασμός προϊόντων, που θα βρίσκεται δεξιότερα του προηγούμενου, αλλά και οι δυο θα βρίσκονται αριστερά και μέσα από την ΚΠΔ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top