ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MARKETING
O ρόλος μου ως διευθυντής MARKETING είναι πολύ σοβαρός και σημαντικός. Σαν διευθύντρια MARKETING, συνεργάζομαι και με άλλα στελέχη της βιομηχανίας μας, όπως είναι Γενικος Διευθυντής ο Διευθυντής Οικονομικών και ο Διευθυντής Παραγωγής Προϊόντων
Το MARKETING, περιλαμβάνει την έρευνα της αγοράς, την διαφήμιση και προώθηση προϊόντων καθώς και τις πωλήσεις. Για την έρευνα αγοράς πρέπει να προσδιορίσω τις ανάγκες των πελατών για νέα προϊόντα και να προτείνω εκείνα που εγώ θεωρώ αναγκαία να παράγει τη βιομηχανία μας, για να έχει κέρδη. Στην δική μας βιομηχανία ένα χαρακτηριστικό προϊόν της παραγωγής μας, είναι η κομπόστα. Ταυτόχρονα λαμβάνω υπόψη τις τιμές ανταγωνιστικών προϊόντων. Η διαφήμιση είναι ένας σημαντικός ρόλος στην προώθηση του προϊόντος. Η διαφήμιση μπορεί να γίνει μέσω των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, αλλά και μέσω του τύπου όπως οι εφημερίδες και τα περιοδικά. Εκτός απʼ την διαφήμιση στην προώθηση των προϊόντων βοηθάει η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, η χρήση ελκυστικής συσκευασίας και άλλα. Ο τομέας των πωλήσεων, ασχολείται με το σύστημα προώθησης προϊόντων της βιομηχανίας στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά, για παράδειγμα τον τρόπο πώλησης. Ακόμη ασχολούμαι με την επιλογή και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα κάνει τις πωλήσεις , γιατί ανάλογα με το προϊόν που πουλάμε, χρειάζονται οικονομικές και τεχνικές γνώσεις. Επίσης, ασχολούμαι με την πρόβλεψη της πορείας και τον έλεγχο των πωλήσεων. Ο τελευταίος τομέας με τον οποίο ασχολούμαι είναι ο τρόπος πληρωμής. Ο πελάτης, χρησιμοποιεί συνήθως τους δύο πιο συνηθισμένους τρόπους πληρωμής: τα μετρητά και τις επιταγές. Στην προκειμένη περίπτωση όμως επειδή το προϊόν δεν έχει και τόσο υψηλές τιμές, ο πελάτης μπορεί να πληρώσει μόνο σε μετρητά, εκτός εάν αγοράσει μία τόσο μεγάλη ποσότητα και δεν μπορεί να πληρώσει σε μετρητά. Αυτά είμαι υποχρεωμένη να κάνω ως διευθύντρια MARKETING.
-----------------------------------------
μπορει καποιος να μου πει τροπους αυξησης του κερδους ενος εργοστασιου????????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.