Εργασία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

jYanniss

Νεοφερμένος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 59 μηνύματα.

Argyrisar

Νεοφερμένος

Ο Argyrisar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 85 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,102 μηνύματα.
Φιλική συμβουλή :

1. Ψάξε καλά τις ομάδες και τι θέσεις εργασίας υπάρχουν.
2. Εστίασε στο επάγγελμα που σε εξιτάρει.
3. Ψάξε τα υπάρχων άτομα στην ομάδα και έλεγξε την επαγγελματική τους πορεία.
4. Εαν μπορείς και θες, επικοινώνησε μαζί τους για να μάθεις απευθείας πληροφορίες που τυχόν θες.
5. Ακολούθησε τα όσα μάθεις απο την παραπάνω έρευνα(λόγου χάρη σου είπαν σπούδασε το τάδε και μετά κάνε αυτό και αυτό ; Ωραία σπουδάζεις το τάδε πράγμα και κάνεις αυτό και εκείνο).

Είναι σημαντικό να καταλάβεις οτι είναι άλλο πράγμα να δουλέψεις σε μια ομάδα ως mechanic στην ουσία, και άλλο πράγμα να δουλέψεις ως engineer. Και οι δύο ξέρουν πράγματα, αλλά ο πρώτος δεν μπαίνει σε πολύ βάθος, ούτε περιορίζεται σε ένα component μόνο. Ο δεύτερος απο την άλλη μπορεί να έχει πολύ εστίαση σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, και συνήθως πρέπει να έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του για να προσληφθεί.

Πολύ απλοϊκά ο πρώτος εστιάζει στην επισκευή, την συντήρηση και την χρήση υπάρχοντων λύσεων ή παραλλαγών τους για να εξυπηρετήσει της ανάγκες της ομάδας. Ο δεύτερος εστιάζει στην σχεδίαση συστημάτων με σκοπό την μαζική παραγωγή, τα οποία θα συμμορφώνονται βάσει της νομοθεσίας και φυσικά των απαιτούμενων προδιαγραφών που θέτει ο πελάτης ή ο αρχιτέκοντας του συστήματος.

Τέλος να σημειώσω οτι ο μηχανικός της ομάδας ενδέχεται να μην χρειάζεται πτυχίο απαραίτητα.
Εαν σε ενδιαφέρει να μάθεις για τα ηλεκτρονικά ρώτα, γιατί εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ περίπλοκα καθώς οι κλάδοι είναι πάρα πάρα πολλοί.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,710 μηνύματα.
Συν ότι στα μεγάλα πανεπιστήμια τύπου ΑΠΘ υπάρχουν για τους αντίστοιχους μηχανολόγους μηχανικούς ομάδες που ασχολούνται με τη κατασκευή τέτοιων συσκευών, βλ. πχ. Aristurtle.

Άλλος ένας λόγος να το κυνηγήσεις να περάσεις ΜηχΜηχ.
 

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,522 μηνύματα.
Καλησπέρα στην ομάδα πάω 1η λυκείου (ΕΠΑΛ) και έχω πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα και θα μου άρεσε να δουλέψω σε κάποια μεγάλη ομάδα πχ formula 1 (όχι σαν οδηγός) κλπ κατά πόσο αξίζει πιστεύεται είναι εύκολο ?

Δε θεωρώ ότι είναι ανέφικτο αυτό που ζητάς αρκεί να το πιστέψεις και να παλέψεις γι' αυτό και να βάλεις ένα πρόγραμμα μέχρι να φτάσεις εκεί που θες.
Στη θέση σου τι θα έκανα: Θα έφτιαχνα Linkedin προφίλ και θα έμπαινα στις εταιρίες που έχουν οχήματα F1 και θα έβρισκα τα προφίλ των ανθρώπων που εργάζονται εκεί στον τομέα αυτό (μη δεις δηλαδή άσχετα προφιλ πχ customer support). Μετά θα έβλεπα, τι πτυχία έχουν (τομέας), αν έχουν εξειδικευτεί κάπου (ίσως με κάποια μετεκπαίδευση) και θα ακολουθούσα αυτόν τον δρόμο που φαίνεται ότι είναι και δοκιμασμένος (για να εργάζονται εκεί, μάλλον αυτά τα προσόντα ζητούνται). Επίσης, βάλε στα κριτήρια αναζήτησης αν κάποιος τελείωσε ελληνικό πανεπιστήμιο (συγκεκριμένα πανεπιστήμια δηλαδή, δε μπορείς να βάλεις γενικά μια χώρα) και αν βρεις Έλληνες, ακόμα καλύτερα, στείλε ένα μήνυμα. Μου έχει τύχει στο παρελθόν να στείλω σε άτομα που εργάζονται σε εταιρίες στον τομέα μου (πληροφορική) για να μου πουν 2-3 πράγματα και μου απάντησαν με μεγάλη προθυμία. Το ίδιο κάνω κι εγώ τώρα όταν μου στέλνει κάποιος. Δες 15-20 προφίλ από διάφορες εταιρίες του κλάδου και θα καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα.
Επίσης, να κυνηγάς τις φοιτητικές ομάδες (μετράει αρκετά στο εξωτερικό η εθελοντική εργασία) και τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, ειδικά μέσω erasmus σε κάποια άλλη χώρα (ιδανικά σε εταιρία που θα σε ενδιέφερε).

Για την ώρα, στρώσου στο διάβασμα! Τέτοιες εταιρίες, θέλουν τους top of the top!
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,740 μηνύματα.

Argyrisar

Νεοφερμένος

Ο Argyrisar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Ευχάριστώ παιδιά για τις πληροφορίες σας θα κάνω ότι μου είπατε
 

Argyrisar

Νεοφερμένος

Ο Argyrisar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά.Εψαξα για διάφορα επαγγέλματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και βρήκα κάποια τα οποίο μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και θα μου άρεσε να ασχοληθώ.Είναι τεχνικός μηχανοκίνητου αθλητισμού και διευθυντής ανταλλακτικών μηχανοκίνητου αθλητισμού ξέρει κανείς τι σπουδές χρειάζεται, αν είναι εύκολο,αν βρίσκει κάποιος εύκολα δουλειά και τι μισθοί παίζουν ?
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top