nPb
Επιφανές μέλος
Ειναι γεγονος οτι στη χωρα μας οι προοπτικες επαγγελματικης αποκαταστασης στην αστρονομια ειναι λιγες...Λιγοι βεβαια ειναι και αυτοι που τις αναζητουν. Παντως οπως αναφερθηκε αν καποιος τελειωσει σε 4-5 χρονια και με καλο βαθμο ενα φυσικο τμημα εδω,εξω θα ειναι περιζητητος.Στη συνεχεια μπορει να κυνηγησει και καποια θεση στην ελλαδα.Και γενικως περα απο την αστρονομια,τα μεταπτυχιακα της φυσικης περιλαμβανουν περιπου 150 διαφορετικες ειδικοτητες,διευκολυνοντας ετσι την αποκατασταση.Δεν πας φυσικο μονο για να διοριστεις οπως πολλοι λανθασμενα νομιζουν..
Bασικά, θα ήθελα να ασχοληθώ με μαθηματική (αριθμητική) μοντελοποίηση σε θέματα Αστρομετεωρολογίας. Όμως λυπάμαι, που η χώρα μας, δεν δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα στις θετικές επιστήμες τόσο από επιστημονικής-ερευνητικής άποψης όσο και από επαγγελματικής άποψης.
Φίλε koyote, δεν πιστεύω ότι είναι λίγοι οι λάτρεις της Αστρονομίας...λίγες (έως ανύπαρκτες, εκτός του Αστεροσκοπείου) είναι οι εργασιακές θέσεις. Υπολόγισε πόσοι Μαθηματικοί και Φυσικοί πτυχιούχοι, συνεχίζουν ερευνητικά στο αντικείμενο αυτό...και δυστυχώς είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται ή εργάζονται σε διαφορετικά πεδία (π.χ. καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπάλληλοι σε τράπεζες,...κτλ).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Maraki7
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το κακό είναι ότι θέλω να ξεκινήσω και δεν ξέρω πως.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vagg
Νεοφερμένος
Μόνο η ιδέα μου αρέσει πάρα πολύ.
υπαρχουν πολλοι τροποι και πολλοι οργανισμοι που εχεις την δυνατοτητα να γινεις μελος καθως και πολλες σελιδες στο διαδικτιο..σταδιακα,μεσα απο αυτα αλλα και απο βιβλια μπορεις να αρχισεις να μαθαινεις+να μπαινεις σαυτον τον..θαυμαστο κοσμο:xixi: το ιδιο εκανα και..κανω και εγω!!
-----------------------------------------
Ειναι γεγονος οτι στη χωρα μας οι προοπτικες επαγγελματικης αποκαταστασης στην αστρονομια ειναι λιγες...Λιγοι βεβαια ειναι και αυτοι που τις αναζητουν..
Παντως οπως αναφερθηκε αν καποιος τελειωσει σε 4-5 χρονια και με καλο βαθμο ενα φυσικο τμημα εδω,εξω θα ειναι περιζητητος.Στη συνεχεια μπορει να κυνηγησει και καποια θεση στην ελλαδα.Και γενικως περα απο την αστρονομια,τα μεταπτυχιακα της φυσικης περιλαμβανουν περιπου 150 διαφορετικες ειδικοτητες,διευκολυνοντας ετσι την αποκατασταση.Δεν πας φυσικο μονο για να διοριστεις οπως πολλοι λανθασμενα νομιζουν..
συμφωνο και εγω μαζι σου σαυτο-και στεναχωριεμαι που δυστυχως η ελλαδα δεν προσφερει τις καταλληλες συνθηκες και ευκαιριες σαυτους τους τομεις..κριμα...
*επισης..σιγουρα δεν πας φυσικο μονο για να διοριστεις.(ειναι μια λυση για να μεινεις ομως ελλαδα.)μπορουν να σου ανοιχτουν διαπλατα τοσες πορτες(στο εξωτερικο συνηθως) και αυτο ειναι το καλυτερο απο ολα... εγω συγκεκριμενα εκει θελω να περασω...και ανυπομονω τοσο πολυ..!:xixi:
Εγω μπαινω φετος στο φυσικο,με σκοπο να σπουδασω αστρονομια...
συγχαρητηρια και απο μενα!!
και εμενα αυτος ειναι ο ...πολυποθητος στοχος μου
φυσικη..και υστερα εξειδικευση στην αστρονομια:iagree:
οπως λεω και απο πανω...ανυπομονω το0σο πολυ!
ellilili
Νεοφερμένος
Μόνο η ιδέα μου αρέσει πάρα πολύ.
Βλέπω οτι μένουμε και κοντά...
Στείλε μου πμ αν θες να σε βοηθήσω.
koyote
Νεοφερμένος
Εγω το εχω,και θα ασχοληθω με τη συγχρονη φυσικη,ειτε ειναι αστρονομια ειτε κατι αλλο παρεμφερες!
koyote
Νεοφερμένος
Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα εχω και τα δυο και ειναι απαιχτα! :no1: Αλλα παρομοια ξερεις;
Λοιπόν:
Worldwide Telescope
SkyOrb VR08
Stellarium
Cartes du Ciel
Celestia
Ελπίζω να βοήθησα.
Maraki7
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όποιοι φίλοι έχετε την καλή διάθεση ας μου στείλετε πμ!
Όλες οι βοήθειες είναι δεκτες!
(δεν σκεφτομαι να ξεκινησω αμεσως τωρα...αλλα κάτι μαζεύω,κάτι τα κάλαντα....θα μαζευτούν σιγά σιγά για ένα τηλεσκοπιάκι!)
Αααα και κάτι άλλο!
Φίλη Vagg αν θες πες μου για τα φορα σε σχέση με την αστρονομία με τα οποία ξεκίνησες εσύ...:thanks:
ellilili
Νεοφερμένος
Μιχάλης9867
Πολύ δραστήριο μέλος
περαστε καιμια βολτα απο εδω: www.astrovox.gr
και ρωτηστε ο,τι θελετε
και παρεπιμπτωντος ετοιμαζω κατι πολυ για ολους εμας τους αρχαριους!χα..χα...
ellilili
Νεοφερμένος
Πες πες!
Vagg
Νεοφερμένος
(ellilili exeis π.μ που σου γραφω-δες οποτε μπορεις)
**χμμ...για ολους τους αρχαριους? τι ετοιμαζεισ λοιπον?:xixi:
ellilili
Νεοφερμένος
γραφεις στο αστροβοξ?
και εγω...
Vagg
Νεοφερμένος
ellilili
Νεοφερμένος
Είσαστε ευχαριστημενοι απο τις εκδηλώσεις για το IYA?
Μιχάλης9867
Πολύ δραστήριο μέλος
Vagg
Νεοφερμένος
Ναι
Είσαστε ευχαριστημενοι απο τις εκδηλώσεις για το IYA?
νομιζω οι εκδηλωσεις ηταν αρκετες στη διαρκεια του χρονου ομως οχι πως δε θα μπορουσε να ειναι και περισσοτερες.κοντα μου βεβαια(χιοσ) δεν εγινε καμια αλλα ενταξει..δεν υπαρχουν και πολλοι που να ασχολουνται ουτε θα ελεγα και οι καταλληλες συνθηκες:/αρα ισως λιγο δικαιολογημενα den εγιναν..
τωρα συγκεκριμενα εγω θελω να παω αλεξανδρουπολη αλλα δεν νομιζω να τα καταφερω.. μακαρι...
nPb
Επιφανές μέλος
Fata Morgana
Δραστήριο μέλος
Μμμ.. Ακουγεται ενδιαφερον!..Τι θα λέγατε, σε αυτό το topic να συζητούσαμε διεξοδικά μέσω φυσικής και μαθηματικών διάφορα θέματα που άπτονται της αστρονομίας, της θεωρητικής/ μαθηματικής φυσικής, της αστροφυσικής ή/ και της αστρομετεωρολογίας;
Εχεις κατι συγκεκριμενο κατα νου;
nPb
Επιφανές μέλος
Μμμ.. Ακουγεται ενδιαφερον!..
Εχεις κατι συγκεκριμενο κατα νου;
Βασικά, έλεγα να χωρίζαμε την θεματολογία σε 3 μέρη:
- Μαθηματικά θεμέλια: Νευτώνεια Μηχανική, Διαφορική Γεωμετρία, Συνήθεις & Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις, Μη Γραμμική Ανάλυση & Θεωρία Χάους, Άλγεβρες Lie, Θεωρία Δυναμικού.
- Φυσική εισαγωγή: Μηχανική Ρευστών, Μηχανική Lagrange-Hamilton, Ειδική και Γενική Σχετικότητα, Ηλεκτροδυναμική, Κβαντική Μηχανική, Στατιστική Φυσική, Ηλεκτρισμός & Οπτική, Στοιχεία Πυρηνικής - Ατομικής & Σωματιδιακής Φυσικής.
- Αστρονομία & Αστροφυσική: Ουράνιος Μηχανική, Στοιχειώδη Σωματίδια, Κοσμολογία, Αστέρες & Αστρικά Φάσματα, Σφαιρική Τριγωνομετρία, Ημερολόγια, Τρίγωνα Θέσης, Τροχιακή Δυναμική, Μαθηματικά Μοντέλα Δομής Αστέρων, Ηλιακό Σύστημα, Παραγωγή & Διάδοση Ακτινοβολίας, Στοιχεία Φυσικής Ατμόσφαιρας, Γαλαξίες, Στοιχεία Φυσικής Μεσοαστρικής Ύλης, Εκλείψεις....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.