miv
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
pepper ann
Εκκολαπτόμενο μέλος
μιλώντας για την Ελλάδα πάντα.
miv
Επιφανές μέλος
Betadine
Νεοφερμένος
Γενικα σε τετοια τμηματα υπαρχει και ενα αξιολογο ποσοστο φοιτητων που τα παρατανε, συνεπως η σχολη δεν εναρμονιζεται με την "εισαγωγικη βαση" αλλα με την "εξαγωγική βαση" των φοιτητων της.
Εξαλου (και δεν μιλαω για πολυ μεγαλες διαφορες του στυλ 11 με 19) ενα ευρος μοριων ενος μαθητη ή ενος αλλου, πιστευω δεν σημαινει και τιποτα.
Ο πιο υψηλοβαθμος ισως να καταφερε να μπει καλυτερα στο πνευμα ενος συστηματος που εχει σαν βαση, οχι το 10 αλλα τον παραλογισμο. Ή μπορει επισης να επεσε σε ... κακο εξεταστικο κεντρο. Περιστατικα σαν αυτα ολοι λιγο πολυ θα εχουμε ακουσει αρκετα...
lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως ο φίλος μου ο Σωτήρης από τον Πειραιά που είχε μπεί από τους πρώτους πριν πολλά χρόνια, τελικά τα παράτησε και έμεινε Ηράκλειο ασχολούμενος με μπαράκια και μπίζνες.Έλεγε ότι ήταν αρκετά δύσκολη σχολή.Μιλάμε τώρα γιά μιά εικοσαετία και βάλε.
nPb
Επιφανές μέλος
Καλο τμημα, το αδικει η βαση του, αλλα σιγουρα οι πανελληνιες δεν ειναι αντικειμενικος παραγωντας για την ποιοτητα των αποφοιτων μερικων τμηματων που θελουν να κρατανε ψηλα τα standard.
Γενικα σε τετοια τμηματα υπαρχει και ενα αξιολογο ποσοστο φοιτητων που τα παρατανε, συνεπως η σχολη δεν εναρμονιζεται με την "εισαγωγικη βαση" αλλα με την "εξαγωγική βαση" των φοιτητων της.
Εξαλου (και δεν μιλαω για πολυ μεγαλες διαφορες του στυλ 11 με 19) ενα ευρος μοριων ενος μαθητη ή ενος αλλου, πιστευω δεν σημαινει και τιποτα.
Ο πιο υψηλοβαθμος ισως να καταφερε να μπει καλυτερα στο πνευμα ενος συστηματος που εχει σαν βαση, οχι το 10 αλλα τον παραλογισμο. Ή μπορει επισης να επεσε σε ... κακο εξεταστικο κεντρο. Περιστατικα σαν αυτα ολοι λιγο πολυ θα εχουμε ακουσει αρκετα...
...ακριβώς, διότι με την λογική εμείς οι χαμηλόβαθμοι των άλλων μη «μοδάτων-πιασάρικων» σχολών λόγω «λυκειακών» κενών έπρεπε να μην τελειώνουμε ποτέ το Πανεπιστήμιο ή να μην παίρνουμε ακόμη και υποτροφίες σπουδών! Τα πάντα είναι σχετικά. Για παράδειγμα, πολλοί είναι που έγραψαν 20 στις πανελλήνιες σε μαθηματικά ή φυσική και στο Πανεπιστήμιο σε εισαγωγικά-επαναληπτικά μαθήματα βασικών μαθηματικών ή βασικής φυσικής να στόμωσαν και να τα δίνουν πάνω από 5 φορές...Ενώ κάποιοι άλλοι που ήταν μαθητές του 12 στα μαθηματικά και φυσική..κ.α. του λυκείου (πανελλαδικές) να γράφουν 9άρια και 10άρια σε μαθήματα Πανεπιστημιακής Άλγεβρας ή Προγραμματισμού ή Σύγχρονης Φυσικής...κτλ
pepper ann
Εκκολαπτόμενο μέλος
ολοι λένε ότι είναι παλούκια.
ε,κ νταξ,δεν είμαι κ το πρώτο μυαλό
ίσως να'ναι πιο ασφαλές να σπουδάσω τίποτα οικονομικά xD
Emma-2-
Νεοφερμένος
https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=50529&page=5
csd for ever
Emma-2-
Νεοφερμένος
Εχει 'χτιστει΄ απο φοιτητες του τμηματος (3ο ετεις ως επι το πλειστον).
Οτι θελησετε μπορειτε να το βρειτε εκει! Ask free!
Μπορειτε να βρειτε οτιδηποτε απο ασκησεις,σημειωσεις,εργασιες,προοδους,διαγωνισματα σε πολλα μαθηματα που πιθανοτατα (σιγουρα) θα σας φανουν χρησιμα ακομα και για αλλες σχολες!
Το site εχει και chat (προαπαιτειται login) οπου και ολο και καποιο 'καμμενο' csd-α θα βρειτε να σας λυσει τις αποριες σας.
Ωρα να αναγεννηθει το forum!
https://www.csd.uoc.gr/forum
RafailTs
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
RafailTs
Νεοφερμένος
Οκ nPb δεν λεω για την περιοδο των εξεταστικων που εννοειται οτι πρεπει να φτυσει καποιος αιμα.....πιο πολυ λεω για τις καθημερινες δηλαδη για να σου πω πως το σκεφτομαι για να καταλαβεις θα χρειαζεται καθε μερα να ειμαι με ανα βιβλιο ή σημειωσεις στο χερι και να διαβαζω(ωστε να μην χασω αυτην την ροη που λες)???εννοειται επισης οτι θα παρακολουθω μαθηματα....κοιτα δεν εννοω φοιτητικη ζωη το καθισιο τα καφεδακια και τα ταβλακια ολη μερα....εννοω τον ελευθερο χρονο για να πας μια βολτα....
Δηλαδη να το θεσω αλλιως....σε σχεση με το σχολειο θα εχει καποιος περισσοτερο ελευθερο χρονο(εννοειται παλι εκτος εξεταστικης)???θα μου πεις καμια σχεση το ενα με το αλλο αλλα δεν το λεω για να τα συγκρινω....
Φιλικα παντα...
nPb
Επιφανές μέλος
2). Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στα μαθήματα με τα βιβλία. Μόνο ένα τετράδιο αρκεί. Εξάλλου θα σας το πει και ο διδάσκων του μαθήματος τι χρειάζεται όταν έρθει η ώρα. Τα βιβλία συνήθως είναι για το σπίτι (ράφι βιβλιοθήκης) ή αν είναι αξιόλογα (σπάνιο) για προσωπική μελέτη. Οι περισσότεροι καθηγητές παντού (σε όλα τα Τμήματα) κάνουν από το βιβλίο τους ή και τις σημειώσεις τους (μέσο όρο 200+ σελίδες χειρόγραφες στον πίνακα, για μαθήματα θεωρίας). Το θέμα με τα βιβλία είναι μεγάλο και άσχημο αγκάθι για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο (δεν είναι της παρούσης). Επίσης επειδή το Τμήμα που θέλεις έχει εργαστήρια, καλό είναι να έχεις καθημερινή επαφή στις παραδόσεις. Θα το δεις και μόνος σου, εκείνη την ώρα (και τι θα σας πουν οι καθηγητές) τι πρέπει να κάνεις!
3). Φρόντισε να τα συνδυάσεις όλα και θα περάσεις τέλεια. Κάνε τις δικές σου επιλογές πότε και πως και αν θες να διασκεδάσεις και όχι όταν θέλουν μόνο οι άλλοι (παθητική συγκατάβαση). Έχε υπόψιν και για κάποιες θυσίες σε εξόδους, διασκέδαση με όφελος μια επιτυχή εξεταστική και «σωστό» έλεγχο των σπουδών σου και πτυχίο στην ώρα σου (και με καλό βαθμό). Προσπάθησε να "χτίσεις" και μετά το πτυχίο. Τα 4+ χρόνια περνάνε πάρα πολύ γρήγορα. Φρόντισε να μην είναι μόνο διασκέδαση.
Emma-2-
Νεοφερμένος
Ε δεν ειναι και το ιδιο με το να περασεις πχ Παιδαγωγικο ή Νηπιαγωγων οπου θα χεις το δυσβασταχτο μαθημα Πλαστελινη Ι ,ΙΙ κοκ. :p !!!
Παντως σιγουρα μπορεις να τα συνδυασεις ολα στη φοιτητικη σου ζωη. Με λιγη παραπανω προσπαθεια ολα γινονται! Σιγουρα μπορεις να περνας καλα με τις παρεες σου και παραλληλα να περνας και μαθηματα. Και ενα tip που μου εδωσαν και μενα με το που μπηκα στη συγκεκριμενη σχολη ειναι να μην αφησεις τα μαθηματα ακομα κ απο το πρωτο εξαμηνο να 'φυγουν'...γιατι μετα θα τρεχεις και δε θα προλαβαινεις. Και τωρα μπορω να πω οτι καταλαβαινω πολυ καλα τη συμβουλη αυτη, γιατι ηδη στο επομενο εξαμηνο (3ο) θα εχουμε μαθηματα που προαπαιτουν 3 μαθηματα προηγουμενων εξαμηνων. Αυτο και μονο λεει αρκετα νομιζω! Δε μπορεις να αφησεις μαθηματα να περνανε ..ετσι για να περνας απλως καλα, γιατι θα ρθει και η στιγμη που θα θες να τελειωσεις το ρημαδο-πανεπιστημιο και απλως δεν θα μπορεις μ' ολα αυτα που θα χουν μαζευτει. Οι αλυσιδες των μαθηματων τα κανουν ολα και φαινονται δυσκολοτερα! Οποτε καλυτερα να μην αμελησεις τις σπουδες σου και να προσπαθησεις απ την αρχη!
Καλη επιτυχια στις εξετασεις σου (αν δινεις τωρα χεχε) ! !
RafailTs
Νεοφερμένος
Emma-2-
Νεοφερμένος
Σε καταλαβαινω, κι εγω ειχα αρκετους ενδυασμους, οχι για το αν μου αρεσε η σχολη (που το θεωρουσα βεβαιο) αλλα για το αν ειμαι εγω η ιδια αρκετα καλη για να τα καταφερω .Παντως εχω να σου πω, οτι εστω απο τωρα που ειναι αρκετα νωρις (ειμαι μολις 2ο εξαμηνο) νιωθω δικαιωμενη για την επιλογη μου και χαιρομαι που δε 'σπαταλησα' αυτη την ευκαιρια και δε περασα σε κανενα αλλο πανεπιστημιο της ιδιας σχολης σε μεγαλυτερη πολη αν και μπορουσα. Παρα τις δυσκολιες, csd δαγκωτο! :p D
Για οτι σ ενδιαφερει για τη σχολη μην διστασεις να επικοινωνησεις μαζι μου κι ευχαριστως -αν γνωριζω- να σε βοηθησω.
RafailTs
Νεοφερμένος
Εσυ Εμμα περα απο τις εξεταστικες διαβαζεις παρα πολυ ή οχι???
nPb
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.