Επιστήμης Υλικών Πάτρας - αξίζει να την τελειώσω;

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλησπέρα πρώτη φορά γράφω σε αυτή την ομάδα.Ειμαι φοιτητης στο τμήμα επιστήμης υλικών στη Πάτρα μια σχολή που λένε ότι έχει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης κλπ οι περισσότεροι που την ακούν ρωτάνε κλασσικά τι είναι αυτό δεν την ξέρουν καν πολλές φορές νιώθω στενάχωρα γι'αυτό γιατί αισθάνομαι ότι είμαι σε μια υποβαθμισμένη σχολή που παρόλο που είναι ο ΑΕΙ ο κόσμος δεν έχει ιδέα παρά μόνο στη Πάτρα.Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά λόγω των μαθημάτων που είχε μου φάνηκε ενδιαφέρον να την ακολουθήσω όλα αυτά πριν 10 χρόνια .Τώρα βρισκόμαστε στο 10 έτος πάμε για 11ο και χρωστάμε 20 μαθήματα θεωρίας ευτυχώς τα εργαστήρια είναι περασμένα Από αυτά τα 20 τα 7 είναι κορμού και τα υπόλοιπα 13 επιλογής λόγω οικονομικών δυσκολιών έπρεπε να φύγω από τη Πάτρα στο τέλος του 4ου έτους και να γυρίσω Αθήνα μόνιμα.Λογω δουλειάς λοιπόν και λίγο αποηγετευσης δε το κρύβω παραμελησαμε τη σχολή για 2 -3 χρόνια + το φανταρικο ένας χρόνος.Οταν ήμουν στην Αθήνα κατέβαινα για εξεταστικές αλλά κάθε φορά άντε να πέρναγα 1-2 μαθήματα και πολλές φορές και κανενα στεναχώρια και απογοήτευση οδήγησαν λοιπόν στο σήμερα.Αποφασισα λοιπόν μετά από το στρατό να ξαναπροσπάθησω πήγα έδωσα μάθημα που πίστευα ότι θα περάσω και κόπηκα ξανά. έχω πει να δώσω ένα ακόμα αυτή την εξεταστική που μπορώ αλλά η ψυχολογία δεν είναι καλή για άλλη μια φορά Με έχει πάρει από κάτω γιατί αλλιώς φανταζομουν τη ζωή πριν 10 χρόνια και αλλιώς είναι πλέον πίστευα ότι το να έχεις καλές βάσεις από το σχολείο να διαβάζεις θα δώσει πατήματα για τη συνέχεια στο πανεπιστήμιο και στην μετέπειτα ζωή αλλά ίσως και να μην είναι αλήθεια τελικά.θελω να ακούσω τις απόψεις σας (καλές κακές δεν έχει σημασία τα έχουμε ακούσει όλα για τη σχολή )και αν πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να συνεχίσω σε αυτή τη σχολή.
 

Ioanna98

Νεοφερμένος

Η Ioanna98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι λόγω όλων αυτών που περιγράφεις έχω την άποψη τον τελευταίο καιρό ότι είναι λάθος να δίνουμε οι περισσότεροι πανελλήνιες στα 18, σε μια ηλικία που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και απλά οι περισσότεροι ακούμε έναν τίτλο και λέμε σπουδάζω αυτό χωρίς να ξέρουμε πραγματικά τι σημαίνει αυτό. Λίγα είναι τα παιδιά που στο λύκειο πάνε συγκεκριμένα για κάτι που είχαν την τύχη να γνωρίσουν από το περιβάλλον τους ή από προσωπικά ενδιαφέροντα. Τους περισσότερους απλά μας πίεσαν οι γονείς με το κλασικό "μπες και θα δεις αν σου αρέσει ή όχι" και τα κοινωνικά πρέπει των πανελληνίων αμέσως μετά το λύκειο. Και μπαίνεις στην σχολή και είναι 50-50 αν θα σε κερδίσει ή όχι, και αν δεν σε κερδίσει απλά απογοήτευσε και χάνεις τον χρόνο σου και οι γονείς σου σου λένε συνήθως "πάρε το πτυχίο σου και θα δεις μετά τι θα κάνεις" μόνο και μόνο για να έχεις ένα πτυχίο στα χέρια σου. Εκείνο το διάστημα που προσπαθείς να ανταπεξέλθεις σε μια σχολή που τελικά δεν σε καλύπτει σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς το πρέπει των πανελληνίων σε μια άγουρη ηλικία, θα μπορούσες να είχες δουλέψει, να είχες χαρεί την ζωή σου και παράλληλα να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και να πας να δώσεις πανελλήνιες συνειδητά για κάποια σχολή που θα είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό που θες. Από την δική μου εμπειρία και όλων των υπολοίπων παιδιών που αμφιταλαντεύονται, έχω καταλήξει στο γιατί πρέπει να δίνουμε όταν δεν είμαστε σίγουροι για το τι θέλουμε;
Στο θέμα που θέτεις τώρα, θα σε ρωτούσα αν είδες κάτι να σε τραβάει σαν αντικείμενο 10 χρόνια που έχεις τελειώσει το σχολείο; Κάτι που θα διάβαζες με πιο μεγάλη όρεξη; Έχεις ενδεχομένως ένα ενδιαφέρον που θα μπορούσες να το κάνεις επάγγελμα; Είτε χρειάζεται πανελλήνιες, είτε όχι. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε την πορεία μας. Και εγώ αυτό ετοιμάζομαι να κάνω στα 24.
Η άποψη μου είναι ότι αν πραγματικά σου άρεσε η επιστήμη υλικών δεν θα ήσουν σε απόγνωση τώρα. Ναι είναι αξιόλογο αντικείμενο, διεπιστημονικό, μπορείς να ακολουθήσεις μεταπτυχιακά σε διαφόρους κλάδους λόγω της διεπιστημονικότητας που προσφέρει, αλλά αν σε δυσκολεύει τόσο πολύ, δεν θα μπορέσεις ενδεχομένως να το ασκήσεις με ευχαρίστηση.

Οπότε για εμένα έχεις δύο επιλογές, ή βρίσκεις έναν στόχο που σε γεμίζει για σπουδές/επάγγελμα, ή τελειώνεις αυτό και ψάχνεις ένα μεταπτυχιακό που να σε κεντρίζει περισσότερο.
Και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις κερδίσει γιατί θα έχεις βγει από έναν βούρκο σκέψεων.

Επιπροσθέτως, το επιστήμης υλικών της Πάτρας έχει ένα πολύ ωραίο μεταπτυχιακό που συνδιάζει επιστήμη υλικών- φωτονική λέγεται "εφαρμοσμένη οπτοηλεκτρονική" οπότε αν σου αρέσει η ηλεκτρονική θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα λύση με πολύ μέλλον!
 

Obi-Wan Kenobi

Δραστήριο μέλος

Ο Obi-Wan Kenobi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας Πελοποννήσου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά εγω βρήκα αυτό που θέλω να σπουδάσω στα 39.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω κάποιος να γίνει σαν εμένα προς θεού,απλά λέω ότι και εγώ στα 18 σπούδασα κάτι που πίστευα ότι μου άρεσε άλλα τώρα δεν μου αρέσει.
Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνει κάποιος την αλλαγή
Μην επηρεάζεστε απο τι λέει ο καθένας και σε σχολή με 1 μόριο να μπεί κάποιος αν του αρέσει να μην τον ενδιαφέρει τι λένε οι υπόλοιποι. Οι υπόλοιποι να κοιτάξουν την καμπούρα τους.
Αν σας αρέσει η σχολή σας όποια και να είναι αυτη να μην επηρεάζεστε απο τα κόμπλεξ του καθενός.
Dimgeb σου ανέφερα απλά στο μήνυμα μου την προσωπική μου εμπειρία και γνώμη. Δεν θέλω να σε επηρεάσω απλά θεώρησα σωστό να διαβάσεις μία γνώμη ακόμα.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Έχετε δίκιο και οι δυο σας απλά η σχολή τουλάχιστον από αυτά που ακούω δε μου έχει δώσει τη σιγουριά ότι υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση (για την Ελλάδα πάντα) και από τα παιδιά που ξέρω δεν έχουν ακολουθήσει επαγγελματικά τη σχολή ίσως να μην το έχουν κυνηγήσει κιόλας αλλά για την Ελλάδα όπως είπα την έχουν υποβαθμισμένη πέραν και των δικαιωμάτων τής που ακόμα νομίζω έχουμε προβληαμε με το ΠΕ αν το λέω σωστά. Άμα είμαι στεναχωρημένος γιατί φταίω και εγώ που δε το πάλεψα περισσότερο όταν ήμουν πιο νέος τώρα το διάβασμα καθώς μεγαλώνεις γίνεται όλο και πιο δύσκολο και υπάρχουν και ανάλογες υποχρεώσεις
 

Obi-Wan Kenobi

Δραστήριο μέλος

Ο Obi-Wan Kenobi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας Πελοποννήσου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Εγω βλεπω οτι με τον τροπο που μιλας εισαι ενας πολυ εξυπνος και υπευθυνος ανθρωπος,δεν σε φοβαμαι
Την υγεια σου να εχεις και θα βρεις την ακρη.
Ολα καλα θα σου πανε θα το δεις!
 

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Έξυπνος μπορεί.υπευθυνος όχι και τόσο αλλιώς θα χα τελειώσει τώρα μάλλον :P
 

Ioanna98

Νεοφερμένος

Η Ioanna98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Σίγουρα, το διάβασμα όσο μεγαλώνουμε γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο!
Εγώ πιστεύω πως είσαι υπεύθυνος, αν δεν ήσουν δεν θα είχες περάσει τίποτα και θα έλεγες μα γιατί, ενώ δεν θα είχες προσπαθήσει καν. Από την στιγμή που έχεις περάσει μαθήματα πάει να πει ότι το πάλεψες και κάποια στιγμή μπήκες σε ένα φαύλο κύκλο, από τον οποίο καλείσαι να βγεις. Επίσης, διακρίνω μεγάλη απαισιοδοξία όσον αφορά την σχολή (επαγγελματικά δικαιώματα, αγορά εργασίας, φήμη). Τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτή την χώρα είναι τελείως αιωρούμενα, αφού πολλά επαρχιακά τμήματα άνοιξαν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και καμιά απολύτως μελέτη. Η ερώτηση που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου είναι αν σου αρέσει πρώτα απ' όλα. Αν δεν τρελαίνεσαι κιόλας, άλλαξε πορεία, μην αναλώνεσαι άλλο. Η επιστήμη υλικών είναι μια επιστήμη με πολύ μεγάλο εύρος, από χημεία μέχρι μηχανική. Από ανάπτυξη βιοϊατρικών αισθητήρων μέχρι εφαρμογές φωτονικής. Η αλήθεια όμως είναι ό,τι σαν πτυχίο μόνο του δεν έχει μεγάλο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, θέλει μεταπτυχιακό. Σε περίπτωση που δεν θες να συνεχίσεις, είναι οκ. Μπορείς να ξαναδώσεις με μια χαλαρή-μέτρια προετοιμασία 2 χρόνων, χωρίς να σκοτώνεσαι. Πλέον είναι όλο και περισσότεροι η άνθρωποι που αλλάζουν πορεία και σπουδάζουν μεγάλοι. Το σημαντικό είναι να βρίσκουμε κάτι που να μας ευχαριστεί αλλά παράλληλα να μας δίνει διεξόδους. Μια χρυσή τομή ευχαρίστησης-προοπτικών εργασίας. Το πρώην ΤΕΙ Αθήνας (νυν ΠΑΔΑ) προσφέρει πολύ ωραία προπτυχιακά με βατά μόρια και είναι Αθήνα. Επομένως, θα έχεις κάτι στην πόλη σου που θα γουστάρεις αφού το επέλεξες συνειδητά και μπορεί να σου δώσει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Σκέψου το :)
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.
Καλησπέρα πρώτη φορά γράφω σε αυτή την ομάδα.Ειμαι φοιτητης στο τμήμα επιστήμης υλικών στη Πάτρα μια σχολή που λένε ότι έχει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης κλπ οι περισσότεροι που την ακούν ρωτάνε κλασσικά τι είναι αυτό δεν την ξέρουν καν πολλές φορές νιώθω στενάχωρα γι'αυτό γιατί αισθάνομαι ότι είμαι σε μια υποβαθμισμένη σχολή που παρόλο που είναι ο ΑΕΙ ο κόσμος δεν έχει ιδέα παρά μόνο στη Πάτρα.

Δεν διάβασα το υπόλοιπο μήνυμα γιατί είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις μια φυλή Ζουλού για την χρησιμότητα του ηλεκτρικού σίδερου ενώ δεν έχουν...ρούχα να σιδερώσουν. :) Αυτό ισχύει για την Πάτρα που είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας.

Η επιστήμη των Υλικών ειδικά στο δυτικό κόσμο αποτελεί μια επιστημονική εξειδίκευση των εφαρμοσμένων μαθηματικών, χημικής μηχανικής, φυσικής, χημείας, κτλ που σημαίνει ότι είναι μια επιστήμη του μέλλοντος όσο θα υπάρχει ανθρώπινη τεχνολογία. Τελευταία έχουν δημιουργηθεί νέοι τομείς των μαθηματικών που ασχολούνται αποκλειστικά με την μελέτη υλικών με ιξωδο-ελαστική και πλαστική συμπεριφορά. Τα υλικά με μνήμη βασίζονται σε πολύπλοκες μαθηματικές θεωρίες και μοντελοποιούνται μέσω της Επιστήμης Υπολογισμού. Λυπάμαι που δεν (με) καταλαβαίνουν στην Ελλάδα αλλά προσωπικά ΧΕΣΤΗΚΑ. :ermm: Να το ξαναπώ; ΧΕΣΤΗΚΑ. Θα σε καταλάβουν και θα εκτιμήσουν τις γνώσεις σου εκτός Ελλάδας.

Περιμένεις να σε καταλάβουν ειδικά στην Πάτρα που η πόλη από άλλωτε βιομηχανικός πυλώνας της Ελλάδας για περίπου 80 χρόνια κατάντησε πόλη του πρώην ανατολικού μπλοκ; Μόνο καφετέριες βλέπεις και ανέργους να λιάζονται στο κέντρο πίνοντας εσπρέσσο. Έχεις πάει ποτέ στη βιομηχανική ζώνη της Πάτρας να σε πιάσει κατάθλιψη; Για πολλά χρόνια, ομάδες των φίλτατων Ρομά έκαναν πλιάτσικο σε κουφάρια παλαιών Βιομηχανιών που έκλεισαν την περίοδο του εκσυγχρονισμού της Ελλάδας...από το 1980 και μετά με τις ευλογίες ΟΛΩΝ των κομμάτων της μεταπολίτευσης. Η Πάτρα είχε την υποδομή να γίνει το Μόναχο της Ελλάδας, αλλά ο λαός της πόλης προτίμησε να γίνει χωριό του Στάλινγκραντ της περιόδου Γκορμπατσόφ. Αυτό είχε και έχει συνέπειες και στο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε με πολλές υποσχέσεις τη δεκαετία του 1960 επί Χούντας αλλά...βολέψου με αυτό που έχεις. :shifty:
 

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γι'αυτό είπα για Ελλάδα για εξωτερικό είναι δύσκολα να αφήσω τα πάντα πίσω μου θα ταν ωραίο να έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα η σχολή στην Ελλάδα γιατί κάποια μαθήματα είναι ενδιαφέροντα δε το κρύβω .Οσον αφορά το μεταπτυχιακό που είπε η Ιωάννα αυτό είναι ένα θέμα αλλά πρέπει να πάρω το πτυχίο πρώτα :P και αυτό μου φαίνεται βουνό μέχρι στιγμής
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.
Γι'αυτό είπα για Ελλάδα για εξωτερικό είναι δύσκολα να αφήσω τα πάντα πίσω μου θα ταν ωραίο να έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα η σχολή στην Ελλάδα

Δεν έχει στην Ελλάδα, όπως πολλά πράγματα δεν έχουν αναγνωρισιμότητα. :) Η επιστήμη υλικών και άλλες "ειδικές" επιστήμες θέλουν ειδικές προδιαγραφές οικονομίας και κοινωνίας.
 

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Οπότε πιστεύεις ότι στην Ελλάδα θα πάει χαμένη η προσπάθεια η αν το κυνηγήσω θα έχω ελπίδες?
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Θα προσπαθήσω η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι για τον εαυτό μου από καλός μαθητής που γουστάρε θετικές επιστήμες έφτασα αιώνιος φοιτητής με κατάθλιψη πως τα φέρνει έτσι η ζωή δε το περίμενα ποτέ
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.
Ξεκόλλα από στεγανά μεταπολίτευσης. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Ήδη έχω ξεκινήσει να μορφώνομαι μέσω online πιστοποιήσεων για να αλλάξω επαγγελματική πορεία. :)

Σημασία έχει να μαθαίνεις και όχι να μένεις στάσιμος σπαταλώντας χρόνο και κόπο.

Θα προσπαθήσω η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι για τον εαυτό μου από καλός μαθητής που γουστάρε θετικές επιστήμες έφτασα αιώνιος φοιτητής με κατάθλιψη πως τα φέρνει έτσι η ζωή δε το περίμενα ποτέ

Ρίξε μια ματιά σε πλατφόρμες coursera, edx, udemy να βρεις τίποτα σε ειδικά θέματα υλικών, μαθηματικών, προγραμματισμού και να φτιάξεις λίγο πιο καλό υπόβαθρο. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Εννοείς από θέμα γνώσεων όχι δουλειάς να φανταστω :P
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.

Obi-Wan Kenobi

Δραστήριο μέλος

Ο Obi-Wan Kenobi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας Πελοποννήσου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Το χειροτερο ειναι να μενεις αδρανης,να θες κατι αλλα να φοβασαι τα κοινωνικα στερεοτυπα.
 

Dimgeb

Νεοφερμένος

Ο Dimgeb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης των Υλικών Πατρών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Χαχα εντάξει ευχαριστώ θα το κοιτάξω
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.
Θα προσπαθήσω η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι για τον εαυτό μου από καλός μαθητής που γουστάρε θετικές επιστήμες έφτασα αιώνιος φοιτητής με κατάθλιψη πως τα φέρνει έτσι η ζωή δε το περίμενα ποτέ

Η ζωή είσαι εσύ. Ή επιλέγεις αυτό που σου αρέσει χωρίς να δίνεις δεκάρα τι θα πει ο κάθε Τάκης ή κάνεις κύκλους στη μιζέρια μπαίνοντας σε ένα τούνελ φθοράς που θα σε οδηγήσει στην απώλεια ζωτικού χρόνου ζωής και με διάφορες συνέπειες στην υγεία σου, όπως κατάθλιψη, απώλεια μαλλιών, παχυσαρκία, κτλ. Πολλοί άνθρωποι που αποτυγχάνουν στη ζωή τους, το διαπιστώνουν όταν φτάνουν 50 (ντάν) εκεί που συνειδητοποιούν ότι μπαίνουν στην τρίτη ηλικία οδεύοντας προς τον βιολογικό θάνατο. Είναι κρίμα. Ζούμε σε μια εποχή όπου η μάθηση θα μας συνοδεύει μέχρι την λήξη του βιολογικού μας εγκεφάλου. Βέβαια στην Ελλάδα όπου κατά κύριο λόγο επιπλέουν φελλοί και παπατζήδες, η μάθηση φαντάζει άχρηστη. Ξαναλέω, η άποψη της Ελλάδας επιστρέφει στην Ελλάδα. Ο κόσμος δεν πορεύεται έτσι όμως. :) Δεν υπάρχει λάθος ή σωστή άποψη. Η άποψη είναι εσένα τι σου αρέσει να κάνεις και εσύ ξέρεις τι σου αρέσει και πως αυτό (χρονικά) θα το πετύχεις. Μη δίνεις πολύ βάση σε αρνητικά σχόλια τρίτων.

Να τύχει να γνωρίσεις Ινδούς ετών 45 και να ξεκινούν σπουδές στην Μηχανολογία των Σιδηροδρόμων στη Δυτική Ευρώπη για να ξεφύγουν από την φτώχεια της χώρας τους και να απορείς. Θέλουν να γνωρίζουν το άγνωστο. Φυσικά δεν τους απασχολεί ο "χρόνος" ούτε η άποψη του κάθε παπατζή. Η ζωή σύμφωνα με την Ινδική κουλτούρα είναι ένας δρόμος γεμάτος γνώση και μάθηση.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,038 μηνύματα.
Θα προσπαθήσω η αλήθεια είναι ότι ντρέπομαι για τον εαυτό μου από καλός μαθητής που γουστάρε θετικές επιστήμες έφτασα αιώνιος φοιτητής με κατάθλιψη πως τα φέρνει έτσι η ζωή δε το περίμενα ποτέ
Μην λυπάσαι φίλε μου.
Εγώ το λεω συχνά γιατί ο κόσμος δεν με πιστεύει, οτι δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλήξει κάποιος αιώνιος φοιτητής απο αυτές τις σχολές διότι είναι δύσκολες και λίγο να χάσεις την μπάλα, που είναι εντελώς ανθρώπινο να συμβεί εαν είσαι λίγο άτυχος στην ζωή, αρκεί.

Εφόσον γούσταρες κάποτε τις θετικές επιστήμες και ήσουν καλός μαθητής, αυτό δεν χάθηκε. Πρέπει να το βρεις πάλι σιγά σιγά. Απλά χρειάζεσαι λίγο ξεσκούριασμα,that's all!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top