Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
j.b.
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
H@nitita...!
Νεοφερμένος
Έπειτα, μπορείς ατομικά, να κάνεις κάποιο test επαγγελματικού προσανατολισμού που θα σε βοηθήσει πολύ να καταλάβεις, αρχικά, τα ενδιαφέροντά σου και, έπειτα, να επιλέξεις και κάποια σχολή που ανταποκρίνεται σε αυτά (κυκλοφορούν πολλά στο διαδίκτυο, εκ των οποίων αρκετά είναι αξιόπιστα)!
Χριστίνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
θα ηθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλεσ για το πως να βρω που να περασω και τι θέλω να κανω! δεν μπορω να αποφασίσω με τπτ!
Πρώτα από όλα πρέπει να πάρεις μία σημαντική απόφαση καθώς στην Β΄ Λυκείου διαλέγεις κατεύθυνση. Σε ποιο χώρο/πεδίο θες να κινηθείς και να δηλώσεις από εκεί κάποια σχολή σε συνδυασμό με τα μαθήματα που σου αρέσουν περισσότερο. Αν το ξεκαθαρίσεις αυτό, χωρίς να έχεις αποφασίσει σε ποια σχολή θέλεις να μπεις αλλά σε ποιο επιστημονικό πεδίο βρίσκεται, τότε θα είσαι σίγουρος για την επιλογή της κατεύθυνσης στην Β΄ λυκείου και δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις κατεύθυνση στην Γ΄ λυκείου. Στην πλειοψηφία των μαθητών, δεν τους βγαίνει σε καλό όταν αλλάζουν κατεύθυνση. Αν σε ενδιαφέρουν σχολές του 5ου πεδίου χωρίς να έχεις διαλέξει απαραίτητα από τόσο νωρίς συγκεκριμένα σχολή, τότε θα είσαι σίγουρος για την επιλογή σου να εξεταστείς σε 1 παραπάνω μάθημα (ΑΟΘ) και α δηλώσεις ως μάθημα γενικής παιδείας τα μαθηματικά.
Στην Γ΄ Λυκείου πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα κριτήρια με βάση τα οποία θα διαλέξεις μία σχολή. Το πιο σημαντικό από αυτά με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι αν θα διαλέξουν σχολή με βάση τα ενδιαφέροντα τους ή με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτή είναι μία απόφαση που πρέπει να την πάρεις αργά ή γρήγορα και καλύτερα γρήγορα ώστε να έχεις χρόνο να το "χωνέψεις" και να συνεχίσεις απερίσπαστος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Στην αρχή της Γ΄ Λυκείου δηλώνεις τα μαθήματα της κατεύθυνσης που θα δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις, το μάθημα γενικής παιδείας και το προαιρετικό μάθημα επιλογής ΑΟΘ που είναι υποχρεωτικό για το 5ο πεδίο καθώς και τα ειδικά μαθήματα.
Στην αρχή λοιπόν της Γ΄ Λυκείου πρέπει να θέσεις ένα ακόμα ερώτημα στον εαυτό σου. Αν θες να δηλώσεις από το 1 ή τα 2 επιστημονικά πεδία της αρεσκείας σου σχολές στις οποίες απαιτείται ειδικό μάθημα. Αν κρίνεις ότι η πιθανότητα είναι μεγάλη τότε να δηλώσεις τα ειδικά μαθήματα στα οποία απαιτείται εξέταση ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος. Αν στην πορεία μετανιώσεις και έχεις αποφασίσει ότι δεν σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη σχολήστην οποία απαιτείται ειδικό μάθημα, τότε απλά δεν το δίνεις και παίρνεις 0. Στις σχολές στις οποίες δεν απαιτείται αυτό το ειδικό μάθημα δεν θα έχεις καμία απολύτως βαθμολογική επίπτωση.
Όταν τελειώσεις με τις πανελλήνιες εξετάσεις και τα ειδικά μαθήματα (και τις ενδοσχολικές εξετάσεις) έχεις περίπου ένα μήνα για να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου. Στο σημείο αυτό πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει όπως είπα παραπάνω το 1 ή τα 2 πεδία από τα οποία θα δηλώσεις σχολές καθώς και μία γκάμα σχολών που είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σου. Εδώ θα πρέπει να καθορίσεις τα κριτήρια ιεραρχίας με τα οποία δηλώνεις προτίμηση στις σχολές αυτές:
1) Επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι πολύ χρήσιμο να ρωτήσεις απόφοιτους των σχολών που σε ενδιαφέρουν οι οποίο εργάζονται στο αντικείμενο τους.
2) Γεωγραφική θέση. Αν είναι κοντά ή μέσα στην πόλη/χωριό που διαμένεις ή σε άλλο μέρος.
3) Οικονομική κατάσταση. Αν οι γονείς διαθέτουν το απαραίτητο κεφάλαιο για τις σπουδές σου ή αν θα χρειαστεί να δουλεύεις part-time κατά την διάρκεια των σπουδών σου. Συνήθως αυτό το κριτήριο είναι συνδεδεμένο με το 2ο κριτήριο.
3) Προσωπικό ενδιαφέρον. Εδώ αποφασίζεις ποιες σχολές με βάση το αντικείμενό τους (χωρίς να κοιτάξεις καθόλου την επαγγελματική αποκαάσταση η οποία είναι το κριτήριο 1) σε ενδιαφέρουν. Στο σημείο αυτό είναι πολύ χρήσιμο να ρωτήσεις φοιτητές και απόφοιτους των σχολών που σε ενδιαφέρουν καθώς και να επισκεφτείς τις ιστοσελίδες των σχολών αυτών, να κατεβάσεις τον οδηγό σπουδών και να τον μελετήσεις προσεκτικά.
4) Διάρκεια σπουδών. Η ελάχιστη διάρκεια σπουδών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ κυμαίνεται από 4-6 χρόνια. Κάποιοι υποψήφιοι π.χ. απορρίπτουν την ιατρική ακόμα και αν τους αρέσει και πιάνουν τα μόρια διότι η φοίτηση διαρκεί πολλά χρόνια και μετά πρέπει να κάνουν ειδικότητα.
5) Αν οι σχολές που σε ενδιαφέρουν, εγκρίνονται από τους δικούς σου ανθρώπους. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι αν διαφωνούν οι γονείς σου να απορρίψεις μία σχολή, αυτό είναι λάθος. Αλλά είναι καλό να ακούσεις και την δική τους γνώμη.
Υπάρχουν και άλλα κριτήρια που για τον/την κάθε υποψήφιο/α παίζουν ή όχι ρόλο (π.χ. να σπουδάζει στην ίδια πόλη με την κοπέλα του ή το αγόρι της, αν είναι ΑΕΙ ή ΤΕΙ κλπ.).
Κάνεις μία λίστα με όλα τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αποφασίσεις με ποια σειρά θα δηλώσεις μία σχολή από αυτές που έχεις ξεχωρίσει. Κάθε σχολή που είναι μέσα στις επιλογές, την βαθμολογείς για κάθε κριτήριο ξεχωριστά με άριστα το 100 (μετά από έρευνα όπως είπα παραπάνω). Αν έχεις ν κριτήρια, το άριστα είναι 100ν. Αθροίζεις τις βαθμολογίες από όλα τα κριτήρια και έχεις την βαθμολογία της συγκεκριμένης σχολής. 1η δηλώνεις εκείνη την σχολή με την μεγαλύτερη βαθμολογία, 2η εκείνη με την αμέσως μεγαλύτερη βαθμολογία κοκ. Έτσι συμπληρώνσεις το μηχανογραφικό σου και είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου.
Είναι μία διαδικασία που θέλει ψάξιμο αλλά αξίζει τον κόπο. Πρόκειται για το μέλλον σου. Πιστεύω να σε βοήθησα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tanasis
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
loobs
Νεοφερμένος
πάντως, αν ψάχνεις μια σχολή απλά για να μπεις και να την τελειώσεις χωρίς κόπο, δεν είσαι σε πολύ καλό δρόμο!! ψάξε κάτι που να σε ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ! και κάνε γι΄ αυτό τα αδύνατα δυνατά!! και λες για 'κόπο' σχετικά με σπουδες στο εξωτερικό... αν είναι αυτό που χρειάζεται για να πετύχεις το όνειρό σου; τον κόπο μιας ζωής χωρίς ενδιαφέρον τον σκέφτηκες?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Είμαι δευτέρα λυκείου και δεν ξέρω ποια σχολή να διαλέξω. Οι βαθμοί μου είναι αρκετά καλοί και πιστεύω πως του χρόνου θα μου ανοιχτεί ένα μεγάλο φάσμα σχολών, δεν ξέρω όμως τι να επιλέξω. Είμαι θεωρητική (λόγω ενδιαφέροντος στα μαθήματα και σχετικής ευκολίας για μένα), ομολογώ όμως πως δε μου αρέσει καμιά σχολή, από οποιοδήποτε πεδίο. Φυσικά, θέλω να πάρω το δίπλωμα της φωνητικής μου από το ωδείο, καθώς όμως υπάρχει σχεδόν μηδαμινή απασχόληση για αυτό το επάγγελμα (που δυστυχώς είναι το όνειρό μου), πρέπει να βρω και μια σχολή να τελειώσω, που θα μου εξασφαλίσει τον επιούσιον, όσο το δυνατόν λιγότερο απωθητική.
Καμιά ιδέα;;;
Ευχαριστώ!
φιλολογια μονο ιδιωτικα φημοσιο ξεχνα το?χμ νομικη ουτε να το σκεφτεσαι μακρια....δασκαλους σταματησαν να διοριζουν.αλλωστε για να το ηθελες θα επρεπε να ειναι ονειρο.τι λες για ψυχολογια?μπορεις να δηλωσεις και το πεδιο οικονομικων...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
musicrain1
Εκκολαπτόμενο μέλος
1ον Εκανε πριν λιγο ενα τοπικ σχετικα με μεταπτυχιακο στην μουσικη στο εξωτερικο . Αφου αυτο δεν θες ?
2ον Υπαρχει σχολη μουσικολογιας που περνας απο παντου(νομιζω)
3ον δεν στερει την θεση σε κανεναν
1ον "Δε στερεί τη θέση σε κανέναν" ασχολίαστο....
2ον Ναι οι σχολές της μουσικολογίας - Μουσικών Σπουδών καλύτερα - βρίσκονται και στο 1ο και στο 2ο πεδίο, άρα μπορείς να μπεις από κάθε κατεύθυνση.
Επιπλέον, το τμήμα της Κέρκυρας έχει και τμήμα φωνητικής, σε παραπέμπω εδώ:
https://music.ionio.gr/gr/department/
ενώ το τμήμα της Αθήνας νομίζω εμπίπτει στην κατηγορία που ορίζεις ως ενδιαφέρον τμήμα, ειδικά αφού σου αρέσει και η μουσική. Αν το θέλεις πραγματικά, ξεκινήσεις από τώρα και βρεις έναν καλό και έμπειρο καθηγητή, πιστεύω ότι θα μπορέσεις να ανταποκριθείς και στην αρμονία και στον έλεγχο ακουστικών ικανοτήτων! Τουλάχιστον δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, αφού λογικά η αρμονία θα σου χρειαστεί σίγουρα κάποια στιγμή στην ενασχόλησή σου με τη μουσική
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ἅλς
Διάσημο μέλος
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα με την οικονομία στη χώρα μας("κρίση",Δ.Ν.Τ.,κ.λ.π.) αλλά και παγκόσμια , νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πως θα είναι το επαγγελματικό μας μέλλον και ποιες οι ευκαιρίες που θα έχουμε ή ποια επαγγέλματα θα "έχουν ψωμί" ή ένα σωρό άλλα. Πιστεύω ότι αυτές τις εποχές που μας τύχανε πρέπει να διαλέξεις για σπουδές κάτι που σου αρέσει (όσο το δυνατόν περισσότερο), γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολα (τρόπος του λέγειν) τα πράγματα. Ποιος μπορεί να πει σε 6, 7 , 8, 10 χρόνια πως θα ' ναι οι συνθήκες και ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση; Αυτή είναι η γνώ,η μου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fortisimo
Νεοφερμένος
Εχω όμως μπερδευτεί αρκετά στην επιλογή σχολής. Μόνιμα κατοικώ στη Μεσσηνία οπότε έτσι κι αλλιώς θα νοικιάσουμε σπίτι. Λοιπόν μου αρέσουν τα μαθηματικά και η πληροφορική ενώ συμπαθώ και τη μηχανολογία. Τέλος πάντων, όπου και να περάσω φαντάζομαι θα πρέπει μετά να εξειδικευτώ σε κάτι οπότε θα δω και τότε τι θέλω ακριβώς να κάνω. Το βασικό ερώτημα είναι μήπως πρέπει να αποφύγω για κάποιο λόγο κάποιο από τα τμήματα που λέω να δηλώσω ή κάποια πόλη:
1) ΗΜΜΥ (Μετσόβειο, Θεσ/κη, Πάτρα, Ξάνθη)
2) Μηχανολόγος (Μετσόβειο)
3) Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών (Πάτρα)
4) Ναυπηγών Μηχανολόγων (Μετσόβειο) (αυτοί "χάνουν" τη δυνατότητα υπογραφής ενεργειακών μελετών; )
5) Μηχανικών ΗΥ (Πάτρα)
6) Ηλεκτρολόγων (Παν/μιο Κύπρου ή Τεχνολογικό Κύπρου) (ποιό να προτιμήσω; )
7) Electronic and Electrical Engineering στην Αγγλία
Η σειρά ΔΕΝ είναι απαραίτητα αυτή. Κάθε βοήθεια και άποψη δεκτή!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fortisimo
Νεοφερμένος
1) αν έπιανες (υποθετικά μιλάμε - μπορεί έτσι κι αλλιώς να έπιανες) ΗΜΤΥ θα προτιμούσες και πάλι το μηχανικών ΗΥ;
2) πως βλέπεις την επαγγελματική αποκατάσταση;
δηλαδή, στην τελική, αν το ΗΜΤΥ δίνει σαφώς περισσότερες επαγγελματικές δυνατότητες και βέβαια αν το πιάνω, αξίζει και πάλι να πάω μηχανικός ΗΥ επειδή τα μαθήματα εκεί μου ταιριάζουν λίγο καλύτερα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
InF3XioN
Νεοφερμένος
Αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα. Αν επιλέγεις την κατεύθυνση του να θυσιάσεις μαθήματα σχετικά με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, για να διευρύνεις το αντικείμενό σου και σε Ενεργειακά θέματα, ώστε να αποκτήσεις και τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα πάνω σε αυτό τον τομέα, καλύτερα να επιλέξεις ΗΜΤΥ. Αν θες να μπεις στη σχολή με το πιο ευρύ πρόγραμμα σπουδών πάνω ΚΑΘΑΡΑ στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καλύτερα να επιλέξεις ceid. Ωστόσο κάνοντας τη δεύτερη επιλογή, δεν έχεις επαγγελματικά δικαιώματα πάνω στην Ενέργεια (και προφανώς κανένα δικαίωμα εκπόνησης Ενεργειακών Μελετών και Ηλεκτρολογικών/Μηχανολογικών ισχύος άνω των 25 KW).Με δεδομένο ότι από μαθήματα μου αρέσει πολύ το δικό σου τμήμα θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις τα εξής:
1) αν έπιανες (υποθετικά μιλάμε - μπορεί έτσι κι αλλιώς να έπιανες) ΗΜΤΥ θα προτιμούσες και πάλι το μηχανικών ΗΥ;
2) πως βλέπεις την επαγγελματική αποκατάσταση;
δηλαδή, στην τελική, αν το ΗΜΤΥ δίνει σαφώς περισσότερες επαγγελματικές δυνατότητες και βέβαια αν το πιάνω, αξίζει και πάλι να πάω μηχανικός ΗΥ επειδή τα μαθήματα εκεί μου ταιριάζουν λίγο καλύτερα;
Γενικά έτσι έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Το ceid, έχει ότι και οι ΗΜΤΥ, ΧΩΡΙΣ την Ενέργεια. Πάντως οι ΗΜΤΥ της Πάτρας δε φημίζονται και τόσο για τον Τομέα Η/Υ. Έχουν ελλείψεις, και επιλέγουν ακόμη και μαθήματα επιλογής από το δικό μας Τμήμα. Είναι περισσότερο, ας πούμε, Ηλεκτρολόγοι. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα για τους ΗΜΤΥ. Στο ΕΜΠ, ο Τομέας Η/Υ είναι αρκετά πιο αναβαθμισμένος.
Το θέμα της βάσης καλύτερα να μην το βάζεις σαν κριτήριο για τέτοιες επιλογές. Είναι ενδεικτικό για το βαθμό προτίμησης, αλλά από εκεί και πέρα αν το βάλεις σαν κριτήριο ενδεχομένως να καταλήξεις κάπου που δε θα ήθελες. Σου το λέω γιατί πολλοί μπαίνουν στο Τμήμα που απλά τους έστειλαν τα μόρια, γιατί δεν έπιασαν μια άλλη ειδικότητα Μηχανικού. Αντίστοιχα και στους ΗΜΤΥ, υπάρχουν πολλοί που τους επέλεξαν, καθαρά επειδή τους έπιαναν, χωρίς γενικά να γνωρίζουν για το τι παίζει με τις σχολές. Στον ερχομό τους στο Πανεπιστήμιο βλέπουν ότι κάνουν μαθήματα που δεν ήταν αναμενώμενα για μια σχολή υπολογιστών, όπως θεωρούσαν, και αντίστοιχα να υπάρχει μια άλλη σχολή γεμάτη από τα μαθήματα που θα ήθελαν να έχουν. Φυσικά μετά το 3ο έτος, όσοι επιλέγουν την αντίστοιχη Ροή, βρίσκου αυτά που ήθελαν να βρουν, αλλά σε καμία περίπτωση στον ίδιο βαθμό.
Στην ερώτηση που έκανες στη Ρεβέκκα, εγώ απαντώ ότι προσωπικά θα ξενέρωνα αν έμπαινα στους ΗΜΤΥ και υπήρχε το ceid που θα έκανε ότι ακριβώς ήθελα να κάνω περισσότερο. Γιατί ήθελα μόνο υπολογιστές. Ήμουν από το Γυμνάσιο πορωμένος ...
Τα επαγγελματικά δικαιώματα πάνω στις ΤΠΕ είναι εδώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με 18500+ στο Θεό φτάνεις, όπου θες πας, το πρόβλημα που είναι??
Σκεψου και τους υπόλοιπους που πιθανόν να θέλουν κάπου και να μην περνάνε...(τα χω περάσει για αυτό το λέω )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fortisimo
Νεοφερμένος
Καλά πλάκα μας κάνεις ή με τον πόνο άλλων λιγότερο καλών μαθητών παίζεις??
Με 18500+ στο Θεό φτάνεις, όπου θες πας, το πρόβλημα που είναι??
Σκεψου και τους υπόλοιπους που πιθανόν να θέλουν κάπου και να μην περνάνε...(τα χω περάσει για αυτό το λέω )
Ιωάννα με αδικείς...
Μπορεί να έγραφα πχ 16.000 μόρια πράγματι. Απλά διότι έτυχε. Και πάλι παρόμοιες ερωτήσεις θα έκανα.
Διότι, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω, η επιλογή δεν πρέπει να γίνει βάση των μορίων αλλά με το τι πραγματικά θέλει ο καθένας. Αυτό ψάχνω.
Λάθη στις επιλογές σχολών όπως έχω δει κάνουν περισσότερο αυτοί που έχουν πολλά μόρια διότι παρασύρονται και δηλώνουν μόνο υψηλόβαθμες σχολές και την πατάνε.
Προφανώς άριστη πορεία μπορεί να έχει και κάποιος με χαμηλά μόρια αν κινηθεί "έξυπνα".
Δεν κρύβω άλλωστε ότι σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να δηλώσω μια πολύ πιο εύκολη σχολή σε σχέση με ΗΜΜΥ και μηχανολόγους ώστε να την τελειώσω πιο εύκολα και να έχω όρεξη να κινηθώ σωστά μετά. Ασε που μπορεί να μου αρέσουν και καλύτερα τα μαθήματα...
πχ θα μπορούσα να δηλώσω πληροφορική στην ΑΣΟΕΕ και μετά βλέπουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
Δεν πέφτω συνήθως έξω στους βαθμούς που υπολογίζω... Παίζει βέβαια πάντα η έκθεση αλλά όσο και να πάει δεν θα "ακούσει" πολύ η βαθμολογία μου διότι σε όλα τα (6) άλλα έχω γράψει χωρίς λάθη. Οι φροντιστές μου δίνουν πάνω από 19 σε όλα σχεδόν. Οπότε πρέπει να περνάω χαλαρά τα 18.500.
Εχω όμως μπερδευτεί αρκετά στην επιλογή σχολής. Μόνιμα κατοικώ στη Μεσσηνία οπότε έτσι κι αλλιώς θα νοικιάσουμε σπίτι. Λοιπόν μου αρέσουν τα μαθηματικά και η πληροφορική ενώ συμπαθώ και τη μηχανολογία. Τέλος πάντων, όπου και να περάσω φαντάζομαι θα πρέπει μετά να εξειδικευτώ σε κάτι οπότε θα δω και τότε τι θέλω ακριβώς να κάνω. Το βασικό ερώτημα είναι μήπως πρέπει να αποφύγω για κάποιο λόγο κάποιο από τα τμήματα που λέω να δηλώσω ή κάποια πόλη:
1) ΗΜΜΥ (Μετσόβειο, Θεσ/κη, Πάτρα, Ξάνθη)
2) Μηχανολόγος (Μετσόβειο)
3) Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών (Πάτρα)
4) Ναυπηγών Μηχανολόγων (Μετσόβειο) (αυτοί "χάνουν" τη δυνατότητα υπογραφής ενεργειακών μελετών; )
5) Μηχανικών ΗΥ (Πάτρα)
6) Ηλεκτρολόγων (Παν/μιο Κύπρου ή Τεχνολογικό Κύπρου) (ποιό να προτιμήσω; )
7) Electronic and Electrical Engineering στην Αγγλία
Η σειρά ΔΕΝ είναι απαραίτητα αυτή. Κάθε βοήθεια και άποψη δεκτή!
Από τη στιγμή που σου αρέσει η πληροφορική και η μηχανολογία, οι ημμυ είναι η καλύτερη επιλογή καθώς συνδυάζει και τα δύο.... άρα πρέπει να βρισκονται στις πρώτες επιλογές σου (Αθήνα, θεσσαλονίκη, πάτρα, Ξάνθη).
Οι επιλογές σου 2,3,4,5 είναι καλές σχολές όλες τους αλλά καλύπτουν ή το μηχανολογικό κομμάτι ή το κομματι της πληροφορικής... Κοίταξε επιπλέον του ημμυ Κρήτης (ηλεκτρονικοί και όχι ηλεκτρολόγοι-δεν έχουν σχέση με ενέργεια) και το μηχανικών Η/Υ, τηλεπικοινωνιών και δικτύων (Βόλος), Θεσσαλίας. Σχολές πληροφορικής δεν στις συνιστώ γιατί από όσο κατάλαβα θες να ασχοληθείς περισσότερο με το hardware και στις πολυτεχνικές σχολές του δίνουν μεγαλύτερη σημασία.
Το Ηλεκτρολόγων (Παν/μιο Κύπρου ή Τεχνολογικό Κύπρου) αποφυγέ το καθώς είναι τετραετής και δεν αναγνωρίζετε στην Ελλάδα ως ισότιμο με τα Ελληνικά ήμμυ.
Για αγγλία εξαρτάται από το πανεπιστήμιο. Αν είναι να πας εξωτερικό επέλεξε κάποιο το όποιο να αναγνωρίζετε στην Ελλάδα
Δεν μου φαίνεται κακό να ακούσει τη γνώμη κάποιων άλλων για τις σχολές που επιθυμεί να δηλώσει. Το δικό σου μήνυμα το θεωρώ πολύ πιο προκλητικό. Γνωρίζω πολλά άτομα με βαθμούς που πλησιάζανε το τέλειο και δηλώσανε σχολή στα τυφλά, με αποτέλεμα στη συνέχεια να τραβάνε τα μαλιά τους και να ψάχνονται με το 10% τα επόμενα χρόνια. Επίσης γνωρίζω άτομα με χαμηλή βαθμολογία αλλά συμπληρώσανε σωστά το μηχανογραφικό τους και είναι τρεισευτυχισμένοι....Καλά πλάκα μας κάνεις ή με τον πόνο άλλων λιγότερο καλών μαθητών παίζεις??
Με 18500+ στο Θεό φτάνεις, όπου θες πας, το πρόβλημα που είναι??
Σκεψου και τους υπόλοιπους που πιθανόν να θέλουν κάπου και να μην περνάνε...(τα χω περάσει για αυτό το λέω )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος
[/COLOR]
Σου το λέω γιατί πολλοί μπαίνουν στο Τμήμα που απλά τους έστειλαν τα μόρια, γιατί δεν έπιασαν μια άλλη ειδικότητα Μηχανικού. Αντίστοιχα και στους ΗΜΤΥ, υπάρχουν πολλοί που τους επέλεξαν, καθαρά επειδή τους έπιαναν, χωρίς γενικά να γνωρίζουν για το τι παίζει με τις σχολές.
[COLOR="#49226Α"]so true... Ξέρω πολλούς πιστεψέ με που καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που μπήκαν υμτυ και αντίστοιχα πολλούς που μπήκαν ceid και όχι ημτυ[/COLOR]
Στον ερχομό τους στο Πανεπιστήμιο βλέπουν ότι κάνουν μαθήματα που δεν ήταν αναμενώμενα για μια σχολή υπολογιστών, όπως θεωρούσαν, και αντίστοιχα να υπάρχει μια άλλη σχολή γεμάτη από τα μαθήματα που θα ήθελαν να έχουν.
[COLOR="#49226Α"]flashback! Καθόμαστε τώρα για καφέ τρεις ceidάδες και πέντε ημτύδες στην αρχή της χρονιάς και συζητάμε για τις σχολές και τα πρώτα μαθήματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ύφος ενός εξ' αυτών όταν του είπα πως απο πρώτο εξάμηνο κάνουμε γλώσσες προγραμματισμού(συγκεκριμμένα c, και λίγο assembly και verilog). Είχε μείνει με το στόμα ορθάνοιχτο, τα μάτια γαρίδας και το μόνο που είπε ήταν: "είμαι σε τελείως λάθος σχολή" και δεν είπε τίποτε άλλο για μία ώρα που καθήσαμε ακόμα. [/COLOR]
Στην ερώτηση που έκανες στη Ρεβέκκα, εγώ απαντώ ότι προσωπικά θα ξενέρωνα αν έμπαινα στους ΗΜΤΥ και υπήρχε το ceid που θα έκανε ότι ακριβώς ήθελα να κάνω περισσότερο.
[COLOR="#49226Α"]me too.[/COLOR]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fortisimo
Νεοφερμένος
Τα επαγγελματικά δικαιώματα πάνω στις ΤΠΕ είναι εδώ.
τα έχω δει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα τι "παίζει".
Το ότι λέει πως πχ οι μηχανικοί ΗΥ υπογράφουν μελέτες εγκαταστάσεων ΗΥ σημαίνει ότι υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει τέτοια υπογραφή σε κάθε μεγάλο έργο πληροφορικής; Σημαίνει επίσης ότι κανένας άλλος εκτός από όσους αναφέρει το ΦΕΚ δεν μπορεί να υπογράφει;
ή μήπως όλα είναι λίγο στον αέρα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
InF3XioN
Νεοφερμένος
Από τον Ιούλιο του 2011 ισχύει ο νόμος που μπήκε σε εφαρμογή προ λίγων μηνών, με την έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ, για τις Μελέτες στα Έργα Πληροφορικής. Συγκεκριμένα προστέθηκε στις 27 Κατηγορίες Μελετών, και 28η που αναφέρεται ωςτα έχω δει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα τι "παίζει".
Το ότι λέει πως πχ οι μηχανικοί ΗΥ υπογράφουν μελέτες εγκαταστάσεων ΗΥ σημαίνει ότι υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει τέτοια υπογραφή σε κάθε μεγάλο έργο πληροφορικής; Σημαίνει επίσης ότι κανένας άλλος εκτός από όσους αναφέρει το ΦΕΚ δεν μπορεί να υπογράφει;
ή μήπως όλα είναι λίγο στον αέρα;
"Μελέτες Συστημάτων Πληροφορικής και Δικτύων"
Οι μελέτες αφορούν τους Μηχανικούς (Ηλεκτρολόγους/Ηλεκτρονικούς), ενώ τα 4ετή Τμήματα δεν εγγράφονται ως ειδικότητες Μηχανικών στο ΤΕΕ. Προφανώς τα έργα Πληροφορικής είναι νέα στο χώρο, και θα πάρουν αρκετό χρόνο να γίνουν θεσμός. Ωστόσο είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει χρόνια τώρα, καθότι τα Συστήματα Πληροφορικής μπορεί να μην έχουν υλική υπόσταση, έχουν όμως δομές και αρχιτεκτονικές που εκφράζονται με κώδικα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, στην εποχή μας που οι Η/Υ έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, να δημιουργούνται αξιόπιστα Πληροφοριακά Συστήματα τα οποία προηγουμένως να περνούν από το στάδιο της Μελέτης. Οι προχειρότητες σε μεγάλα συστήματα Βάσεων Δεδομένων, από τα οποία πολύ εύκολα μπορούν να υποκλαπούν απόρρητες πληροφορίες (βλ. MySQL injection), ή γενικά στις αστοχίες κρίσιμων εφαρμογών λογισμικού που χρησιμοποιούμε καθημερινά, συνήθως οφείλεται στο ότι υλοποιήθηκαν από προγραμματιστές με περιορισμένη εκπαίδευση και γνώση. Πρόσφατα σε ομιλία του κ. Ιωσήφ Σηφάκη (Turing Award 2007), που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το θέμα επικεντρώθηκε στην -έλλειψη αξιοπιστίας- από την οποία χαρακτηρίζεται στη εποχή μας το Λογισμικό.
Κλείνοντας την (μεγάλη) παρένθεση, αυτά ίσως να μη σε ενδιαφέρουν, υπάρχει μια παράγραφος και στο Μητρώο της Κατηγορίας Μελετών 9 (Ηλεκτρολογικές - Μηχανολογικές), ή οποία αναφέρει ότι δίδεται το δικαίωμα εκπόνησης Μελετών για Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις χαμηλής ισχύος, έως και 25 KW, σε ειδικότητες Μηχανικών πλην Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων. Αυτό ισχύει και για τους Μηχανικούς Η/Υ.
Πάντως όπως είπα είναι στην επιλογή σου. Η βασική ειδικότητα των "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών" είναι πανίσχυρη ειδικότητα και δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ. Είναι μια από τις πιο πολυπληθέστερες του ΤΕΕ. Αντίθετα, η βασική ειδικότητα των "Ηλεκτρονικών Μηχανικών", αποτελείται ΜΟΝΟ από νέες ειδικότητες (όπως ονομάζονται), με ονομασίες Τμημάτων Μηχανικών Η/Υ, Μηχανικών Πληροφορικής, Ηλεκτρονικών Μηχανικών κτλ. Ωστόσο είναι μια ειδικότητα, ας πούμε "κλειδί", αφού όλες οι υπόλοιπες νέες ειδικότητες του ΤΕΕ, συνήθως υπάγονται σε μια εκ των 9 βασικών ειδικοτήτων, και έχουν υποσύνολο των επαγγελματικών δικαιωμάτων της βασικής. Στην ειδικότητα των Ηλεκτρονικών, όλοι διατηρούν τα πλήρη επαγγελματικά της δικαιώματα. Το τελευταίο βέβαια υποδεικνύει ότι ο χαρακτηρισμός μας ως "νέα ειδικότητα" είναι κάπως τυπική, αφού στην ουσία είμαστε βασική. Απλά με αυτόν τον τρόπο ενοποιούνται Τμήματα με διαφορετικές ονομασίες, κάτω από έναν ενιαίο τίτλο ειδικότητας.
Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί του ότι οι 8 από τις 9 βασικές ειδικότητες του ΤΕΕ, είναι οι 8 από τις 9 Σχολές του ΕΜΠ (εκτός από τη ΣΕΜΦΕ φυσικά). Η μόνη ειδικότητα που είναι βασική και δεν υπάρχει ως Σχολή στο ΕΜΠ, είναι αυτή των Ηλεκτρονικών. Και το οξύμωρο είναι ότι υπάρχει και βασική ειδικότητα Μηχανολόγων ΚΑΙ βασική ειδικότητα Ναυπηγών. Γίνεται επομένως κατανοητή η "φιλία" μεταξύ ΕΜΠ-ΤΕΕ. Αυτό πρέπει να ληφθεί ως κριτήριο στην τελική σου επιλογή.
Σημ1: Αυτό το ΦΕΚ, αναφέρει δικαίωμα εκπόνησης Μελετών σε αποφοίτους τετραετών. Είναι βέβαια, όντος στον αέρα, αφού ένας 4ετής Πανεπιστημιακός δε δικαιούται Πτυχίο Μελετητή. Οι τεχνικές Μελέτες έχουν πολύ συγκεκριμένα Μητρώα, και δεν καθορίζονται από το παρόν ΦΕΚ. Το συγκεκριμένο είναι αποτέλεσμα συντεχνείας, αφού ισοπέδωσε Τμήματα με ανομοιογενή προγράμματα σπουδών, κάτω από τα ίδια (περίπου) επαγγελματικά δικαιώματα.
Σημ2: Επειδή υφίσταται ένα πρόβλημα με τη σύγχυση των ονομασιών, οι ΗΜΜΥ δεν καλύπτουν των Τομέα της "Θεωρητικής Πληροφορικής" (χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο γιατί προηγουμένως χρησιμοποίησα τον όρο "Πληροφορική" ως συνώνυμη της "Επιστήμης των Υπολογιστών") ή "Informatics". Ο λόγος που τελικά καταλήγουμε να έχουμε περισσότερα μαθήματα από τους ΗΜΜΥ, είναι ότι ενώ αυτοί κάνουν γενικά μαθήματα πάνω στην Ενέργεια ή στην Ηλεκτρολογία/Μηχανολογία, τα οποία εμείς δεν έχουμε, εμείς κάνουμε μαθήματα Θεωρητικής Πληροφορικής (τα οποία οι ΗΜΜΥ κάνουν από ελάχιστα έως καθόλου, αντ' αυτού ασχολούνται με τις ΤΠΕ γενικότερα) και φυσικά το πρόγραμμα σπουδών μας είναι πολύ πιο εκτεταμένο γενικά στις ΤΠΕ. Αυτό βέβαια μπορείς ο ίδιος να το κρίνεις συγκρίνοντας τα προγράμματα σπουδών μας.
Ωστόσο αν σου αρέσει ο συνδυασμός με τη Μηχανολογία, είναι όντος πιο σωστό να επιλέξεις ΗΜΜΥ.
Προσωπικά πάντως εύχομαι να επιλέξεις το Τμήμα μου, γιατί ένα δυνατό Τμήμα φτιάχνεται κατά βάση από δυνατούς φοιτητές, που τους εκφράζει και τους αρέσει το αντικείμενο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 649 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- KwnnaPap
- agg41
- George_dr
- Hased Babis
- Evenstar
- D a f n i
- ThetikisMonster
- aekarare
- Τρελας123
- marpa
- EFAKIT
- Reader
- fraoulit
- giorgos5002
- A350
- Viktoriaki
- Tromeros
- Unboxholics
- jellojina
- despoina13
- Kanastasia_5883
- billdrk
- ioanna2007
- nearos
- panaman
- STRATOSZAX
- omitsop
- Φινεύς
- woasibe
- Eagle Eye
- Verikoko17
- Girlll20
- Ilovemycats27
- Antonia Alexandra
- shuuu
- peter347
- Helen06
- rseven
- phleidhs
- Xristos33
- kiyoshi
- XRY
- P.Dam.
- BiteTheDust
- Kolokythiatoumpana
- johnstamatis34
- DetectiveAgg
- nimbus
- Than003
- Sotiris.Y
- Startx0
- TheNorth
- Chris180
- math2arch
- giannis05
- g59
- carnage
- Claire05
- Kate1914
- Scandal
- stam23
- phoni
- thalia@@
- Χρήστος2006
- Aggel0sss
- panel
- Marios2020
- aggorf
- mvas
- IcedBreaje
- liana
- Giannis_19
- guest24440
- tan07
- Dionisis.l
- Nemesiis
- Alessandra Eliza
- θείτσα σε σύγχυση 😛
- EFIANA
- Nala
- kallikd
- Joji
- AggelikiGr
- ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ
- Vaglan
- KALA1
- Eleni123-
- dmav
- Gogosps
- spring day
- aris63
- Jojo K
- Νικολινα
- EnigmaMD
- BatGuin
- Praxis
- chenchen
- UserGr2023
- ivannag
- DeWiN
- aririn
- Maria_Xagorari
- JoannaD
- hello1234
- antonis97
- SoyN
- Mikachu
- Έλενα Παπαμακαριου
- evaggelia anna
- augustine
- Nick_nt
- Kitana
- mermaid89
- georges7684
- mimikos
- Steliosgkougkou
- electricG
- GeorgePap2003
- uparxhgoss
- Mary_03
- shadow
- Deadly_sorrowX
- rak
- eranoulis
- Philologist
- ΘανάσοςG4
- kleoniki05
- rempelos42
- koimamai_twra
- Ioanna98
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- roud
- Magigi
- emilyfan85
- Billas
- inkas
- J.Cameron
- marakiloveee
- Phys39
- Fara
- Fofifofi78
- Fanimaid123
- Shade17
- dim6
- BilLaKows
- ilal
- eukleidhs1821
- Geokand54
- Evi_
- pinelopikaxrila20@gm
- Vminkook
- Albert E.
- Eleni:
- oups
- maria08
- Kostakis45
- nicole1982
- Athens2002
- athanasia.a
- alpha.kappa
- Giii
- Red
- Anhelika
- Antonius
- Viedo
- penelopenick
- Anthropaki
- Mammy Nun
- Billys 13
- Ksenia. Ksenia77
- pagani
- Gyvenimas
- Mariap.
- Μικρή πεταλούδα
- beckyy
- Appolon
- QWERTY23
- Kabamaru Hayate
- clevercat
- Vas199
- fmarulezkd
- maria72
- Dionyshs1
- thodoris_eng
- Schlimazel
- Mukumbura
- mariapinelopi
- argy
- andkap
- Orestis_Pan_
- abc1234
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- TakSimeon
- Memetchi
- Georgekk
- Nikoleta_Giann
- Clary
- ale
- Ανώνυμη
- GeorgeKarag
- lizzy02
- Gggu
- Eri0611
- Nikitas18
- BornB
- 69lover
- PanMoonlight
- Drglitterstar
- Vickyoustgl
- Nosokomos
- El_
- SlimShady
- Jimmy20
- ggl
- skyway
- Ζωή Τ
- Libertus
- sparaskeg
- Chrisa
- Αλανι
- goingtothestore
- Moblok
- Κλημεντίνη
- Student 123
- Christos Stavridis
- Demetria22
- Sense
- nickd6776
- seduv
- niaou
- Δανάη 168
- Theodora03
- RVU
- KingPoul
- George9989
- maria20
- Nikos05
- paulkin94
- Turtlestar
- Anestis123
- Billokos1
- Αναστασία197
- pinkheart
- korlef
- panosveki
- vetas
- tsiobieman
- FRT
- constansn
- adonman
- Mitsos21
- calliope
- katerinavld
- aggelosst9
- kilopo
- Devid
- JoeDon
- xmen902
- rafaela11
- Ria99
- το κοριτσι του μαη
- KingOfPop
- george777
- xraxra
- milianis
- Cat lady
- SMK
- jimis2001
- Mendem
- Pharmacist01
- Belle26
- angies
- Penny80
- Cortes
- T C
- papa2g
- iminspain
- stefan
- Ryuzaki
- Porfira
- Ziggy 1
- lelos2003
- Petros.21
- Alexecon1991
- BioChemical
- igeorgeoikonomo
- Theoritiki 2021
- maria2001
- Ada ada
- Lia 2006
- Citylights
- Nia Skg
- azula
- Johnman97
- vivus
- heo12345
- chochoru
- ΣπύροςΔ
- Xristosdimitra
- Jennoulajennaki
- Lebron
- Αριάνα123
- lnesb
- EiriniS20
- mihalis341
- ρενακι 13
- Lolist
- Petran001
- FaidraEuler
- Mary Jane
- Ιωάννης1234
- Μανοςπετρ
- barkos
- snol
- alexandrahere
- Arvacon
- παιδι για κλαματα
- anastasia papa
- yannis05
- No name
- Tommy_civil
- johnsala
- pacheiko
- MarcoReus
- theecon
- don_vito
- Αλκης Κ.
- gregory nub
- pink_panther
- Idontknoww
- neurogirl
- Dunedain10
- eirinipap
- eleftheriaa__
- alextheo
- imyrcarn
- StudyFreak04
- Ziekr
- angelaRet
- eri548
- Xristinaki123
- Jocaste
- Alexandros36k
- χημεια4λαιφ
- George_2099
- giorgosp97
- marian
- Anxious
- Nikoletasch
- Κορώνα
- uni77
- marianna04
- KaterinaL
- nucomer
- demy14
- thecrazycretan
- Muffin18
- Kleanth
- milkyway
- diamag
- Novel729
- Λαμπρινηη
- VforVendetta
- Alexia1
- St11
- MARY Β.
- hirasawayui
- airam
- Bgpanos
- luisnazariodelima
- fay01
- desna
- allall1
- .aven
- Georgia110
- Dr House
- semi
- olga123
- jul25
- andreas2002
- KLEARCHOS
- FRIENDLY GIRL
- KonstantinosNew
- Stelios725
- Στεφανος56
- Kostis-Palamas
- fockos
- Stroka
- Unseen skygge
- Meow
- Panagiotis849
- TonyMontanaEse
- Manolo165
- Revekka
- george7cr7
- Alekos7savv
- neo_melos
- Vasiliki Keftedaki
- abbyrob
- Barka
- dimlevi
- the purge
- ioannaion
- Stella30
- takhs32
- mickie
- Olyxart19
- Christina947
- gwgw_5
- cel123
- ChrisNoris
- Ιωάννα2
- konstantina1234
- foteiniandr
- gianniskar9
- Superhuman
- Bak563
- vitus
- Intravenous_drug
- Nar20
- Cassano
- Polipolikalos
- Daimonismenh
- MaryM
- Ifigenia
- gaga.boy
- eva1212
- ikigai
- tasoss
- Nefiki
- stam72
- Fanimaid
- Spooky29
- Aria34
- Θανασης Α.
- Thoba19
- kristinbacktoschool
- Ireneeneri
- Thanos_D
- Ggpg
- louminis
- GiorgosAsi
- TommyMak
- victor 21
- Μάρκος Βασίλης
- Maraki196
- Nefeli01
- Yiorgosk
- γιω99
- tymvorixos
- NEKTARIOS11
- jimnikol21
- CELTICS FAN
- civilian
- Vasilis2000kak
- Rene2004
- Steffie88
- Ν.Χ.
- ada1974
- Monster Hunter
- Μαρία234
- MIkeTr123
- nio22187
- KateRdJ
- Dababy
- Scott
- Katerinaki03
- Έμμα
- stamoul1s
- major1965
- Mhtsos001
- iManosX13
- Eva
- Ανδρεας 1970
- Greg1900
- Johanna Mark
- Asteroid93
- Vic_11
- Kaz
- xristina11
- Άρτεμις Α.
- Lydia6902
- Σταβι
- gsk
- bvb09
- Nikos_1976
- Slytherin
- Reik
- charmander
- New member
- marylou_290
- Nat Dor
- anastasiakan
- PanosCh002
- Nurse91
- JerryM
- Livaja10
- Markaf
- !georgitsa!
- harisk18
- stergiara
- Natassa02
- Anthi02
- Elama On Peli
- Gio
- panagiotis G
- suaimhneas
- jean91
- Makis7
- Dreamer_SW
- Vasilis25
- Leukosrinokeros
- Parrot
- Α-Ω
- Panos_02
- Cpt.Philips
- Dorita
- jj!
- lila94
- efi25
- mitsos14
- JohnGreek
- Ermioni89
- Vkvkvk
- giota94
- Infrared
- GeorgePAOKara
- panos007
- Rk15
- George187
- christos87
- evili
- Πα.Κ
- DonaeB
- kostas83
- Zetakallipidou
- Elel
- Γατόπαρδος.
- Mers
- Zamasu
- tonyler
- Earendil
- tasost
- Fourtou
- JerryPap
- sofia!
- panagiotis econ
- Eua5
- Arianara S3
- vasilikiant
- Διασωστης
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.