Επιλογή μαθήματος επιλογής

Τι μάθημα να επιλέξω ?

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 9)
  • Εφαρμοσμένη στατιστική

    Ψήφοι: 4 44.4%
  • Λογιστική ΙΙ

    Ψήφοι: 5 55.6%

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,323 μηνύματα.
Διαφορετικά, η Στατιστική ακόμη και με την Λογιστική να ασχοληθείς, σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία. :group:
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό γιατί η στατιστική σου μαθαίνει να οργανώνεις τα δεδομένα που είναι σημαντικό κομμάτι της λογιστικής...απο κει και πέρα η στατιστική λειτουργεί και σαν μια ομπρέλα...
Συμφωνώ, αλλά στο πιο ρεαλιστικό κομματι για δεδομένα Ελλάδας το φάσμα της λογιστικής νομίζω είναι πιο χρήσιμο.
Δυστυχώς, δεν έχουμε φτάσει σε ανώτερο επιπεδο στον επιχειρηματικό τομέα στην παρούσα φάση.
Καλά είναι γνωστό ότι η Ελλάδα επιστημονικά και επαγγελματικά βρίσκετα πάρα πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου...ξέρω παιδί από το τμήμα μου που ασχολήθηκε με τη γεωπληροφορική και δυστηχώς δεν υπήρχε καμία θέση εδώ...έφυγε και πήγε Ολλανδία και πλέον βρίσκεται να δουλέυει στο ΝΑΤΟ...
Για όποιον έχει καλό υπόβαθρο σε βασικά κεφάλαια της θεωρίας πιθανοτήτων, μια περαιτέρω μελέτη της στατιστικής είναι ένα καλό εργαλείο δεξιοτήτων ειδικά αν συνδυάζεται και με γραφικά μέσω προγραμματισμού.
Ουσιαστικά αυτό που βλέπω και στο περίγραμμα μαθήματος είναι πως το μάθημα εστιάζει στην εκτίμηση γραμμικών και μη γραμμικών υποδειγμάτων πολλαπλής παλινδρόμησης με εφαρμογές στα οικονομικά και τα χρηματοοικονομικά αλλά και στην ανάλυση Χρονολογικών Σειρών κα όπως η επέκταση των γνώσεων στη θ.πιθανοτήτων και την εφαρμογή τους στα οικονομικά (πχ η εκτίμηση του κινδύνου μιας επένδυσης,η πρόβλεψη της πορείας της αγοράς εργασίας,η ανάπτυξη πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας,η εκτίμηση της πιθανότητας μιας ύφεσης)

@Samael ποια η γνώμη σου μιας που είσαι από τους γνώστες επί τέτοιων θέματων εδώ ?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top