jj!
Τιμώμενο Μέλος
Το θέμα είναι να επιλέξει κατεύθυνση, ανάλογα με το επάγγελμα που της αρέσει.Kοιτα γενικα το εχεις πιασει το νοημα. Η θεωρητικη ειναι η σιγουρη λυση. Η θετικη ειναι ρισκο! ε και η τεχνολογικη ειναι καπου στη μεση..
Π.χ. εμένα τα επαγγέλματα που ενδέχεται να ακολουθήσω, μου αρέσουν. Η θεωρητική δε μου αρέσει, αλλά αναγκάζομαι να ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση, γιατί "δε γίνεται αλλιώς"
Καταλήγουμε ότι το επάγγελμα που θέλουμε να ακολουθήσουμε, αποτελεί "πυξίδα" στην επιλογή κατεύθυνσης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Το θέμα είναι να επιλέξει κατεύθυνση, ανάλογα με το επάγγελμα που της αρέσει.
Π.χ. εμένα το επαγγέλματα που ενδέχεται να ακολουθήσω, μου αρέσουν. Η θεωρητική δε μου αρέσει, αλλά αναγκάζομαι να ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση, γιατί "δε γίνεται αλλιώς"
Καταλήγουμε ότι το επάγγελμα που θέλουμε να ακολουθήσουμε, αποτελεί "πυξίδα" στην επιλογή κατεύθυνσης.
Δυστυχως ομως η πλειοψηφια δε σκεφτεται κατ αυτο τον τροπο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Itach1
Διάσημο μέλος
Και απο τις 3 αρκει να παρεις σαν μαθημα τις αρχες οικονομικης θεωριας οπου θα δωσεις και μαθηματικα γενικης.Μήπως ξέρετε ποια κατεύθυνση πρέπει να διαλέξω για να σπουδάσω τουριστικά επαγγέλματα??
Ειναι στο 5ο πεδιο και χρειαζεσαι επισης να δωσεις και αγγλικα
manos90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι σχολες τουρισμου ειναι στο 5ο πεδιο στο οποιο εχεις προσβαση απο ολες τις κατευθυνσεις.Απλα θα πρεπει στι ςπανελληνιες να δωσεις τα ειδικα μαθηματα.Μήπως ξέρετε ποια κατεύθυνση πρέπει να διαλέξω για να σπουδάσω τουριστικά επαγγέλματα??
Τι εννοείς τα ειδικά μαθήματα . Ποια είναι αυτά ?Οι σχολες τουρισμου ειναι στο 5ο πεδιο στο οποιο εχεις προσβαση απο ολες τις κατευθυνσεις.Απλα θα πρεπει στι ςπανελληνιες να δωσεις τα ειδικα μαθηματα.
Bugatti_Veyron
Νεοφερμένος
Τι εννοείς τα ειδικά μαθήματα . Ποια είναι αυτά ?
Κάτι εχω ακούσει πως δίνεις και μια ξένη γλώσσα...δλδ μαθήματα κατεύθηνσης,μαθημτικα γενικής + ΑΟΘ + αγγλικά. Δεν ειμαι απόλυτα σίγουρος...
manos90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μαθηματικα γενικης παιδειας και αρχες οικονομικης θεωριας.Δεν ισχυει αυτο με τη ξενη γλωσσαΤι εννοείς τα ειδικά μαθήματα . Ποια είναι αυτά ?
Bugatti_Veyron
Νεοφερμένος
Μαθηματικα γενικης παιδειας και αρχες οικονομικης θεωριας.Δεν ισχυει αυτο με τη ξενη γλωσσα
Ισχύει τελικά
ΣΧΟΛΕΣ / ΤΜΗΜΑΤΑ
Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας
Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Παν/μιο Παντείο και Πειραιά)
Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών & Πολιτικών Σπουδών (Παν/μιο Μακεδονίας)
Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο (ΤΕΙ Ηπείρου)
Τουριστικών Επιχειρήσεων (σχολές ΤΕΙ)
Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΤΕΙ Ρόδου και Αγ. Νικολάου Κρήτης)
ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ:
Εξετάζεται μία ξένη γλώσσα από την Αγγλική, τη Γαλλική, τη Γερμανική ή την Ιταλική.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Προκύπτει από το βαθμό στην ξένη γλώσσα ο οποίος πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή του μαθήματος που είναι το 1.
Το πήρα απο άλλο σιτε...
manos90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μαλιστα.Παντως Σοφια θα μπορουσες να κοιταξεις και καποιο ιεκ για τουριστικα.Σε δυο χρονια θα χεις ξεμπερδεψει εχοντας παρομοια επαγγελματικα δικαιωματα.Ισχύει τελικά
ΣΧΟΛΕΣ / ΤΜΗΜΑΤΑ
Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας
Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Παν/μιο Παντείο και Πειραιά)
Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών & Πολιτικών Σπουδών (Παν/μιο Μακεδονίας)
Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο (ΤΕΙ Ηπείρου)
Τουριστικών Επιχειρήσεων (σχολές ΤΕΙ)
Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΤΕΙ Ρόδου και Αγ. Νικολάου Κρήτης)
ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ:
Εξετάζεται μία ξένη γλώσσα από την Αγγλική, τη Γαλλική, τη Γερμανική ή την Ιταλική.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Προκύπτει από το βαθμό στην ξένη γλώσσα ο οποίος πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή του μαθήματος που είναι το 1.
Το πήρα απο άλλο σιτε...
Bugatti_Veyron
Νεοφερμένος
Bugatti_Veyron
Νεοφερμένος
Δεν ξέρω.. Βασικά είμαι ανάμεσα σε δυο ή Οδοντιατρική ή Τουριστικά.
Αν θές να βάλεις στο μηχανογραφικό σου και τις δυο σχολές τοτε θα πρέπει να ακολουθίσεις θετική κατεύθυνση για να εχεις το 3ο πεδίο και να πάρεις επιπλέον μαθηματικά αοθ κ ξενη γλώσσα...Σίγουρα η οδοντιατρική ειναι καλύτερη...αλλα εξαρτάται τι συνθήκες θές στη δουλειά σου. Εγω ας πούμε δε θέλω δουλειά γραφείου...θελω να τρέχω πανω κάτω.
chara9999
Εκκολαπτόμενο μέλος
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Ναι μπορεις να πας από τεχνολογική άνετα.Γεια σας.!! Θα μπω φέτος Β' λυκείου.!! Αλλά δεν ξέρω ποια κατεύθυνση να διαλέξω!! Πιο πολύ κλιση έχω στα θετικά μαθηματα αλλά δεν ξέρω καθολου για μετα σε τι σχολη..!!! Το μόνο που εχω σκεφτει οτι μου αρεσει ειναι το παιδαγωγικό αλλά 1ον) μπορω να παω απο τεχνολογικη κατευθυνση και 2ον) εχει καθολου μελλόν πια αυτό το επάγγελμα!?!?!
Μην ρωτάς για μελλον στην εποχή μας.
Ψάξε τα προγράμματα σπουδων σε σχολες τις τεχνολογικής.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι μπορεις να πας από τεχνολογική άνετα.
Μην ρωτάς για μελλον στην εποχή μας.
Ψάξε τα προγράμματα σπουδων σε σχολες τις τεχνολογικής.
κάτσε δεν θα έχει ποινή στα μόρια αν πάει για παιδαγωγικό από τεχνολογική;
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Τα παιδαγωγικά τμήματα είναι προσβάσιμα από όλες τις κατευθύνσεις (ψυχοπαιδαγωγικές επιστήμες).κάτσε δεν θα έχει ποινή στα μόρια αν πάει για παιδαγωγικό από τεχνολογική;
Όπερ μεθερμηνευόμενον εστι, βρίσκονται στα 1ο και 2ο πεδία
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα παιδαγωγικά τμήματα είναι προσβάσιμα από όλες τις κατευθύνσεις (ψυχοπαιδαγωγικές επιστήμες).
Όπερ μεθερμηνευόμενον εστι, βρίσκονται στα 1ο και 2ο πεδία
ναι αλλά οι μαθητές της τεχνολογικής που πάνε για σχολές πρώτου πεδίου έχουν μαθήματα βαρύτητας νεοελληνική γλώσσα και ιστορία γενικής με συντελεστές 0,9 και 0,4 αντίστοιχα που σημαίνει ότι ξεκινούν με άριστα τα 18600 μόρια
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.