Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Ούτε εμένα αλλά φέτος ήταν το αγαπημένο μου μάθημα.Και δεν χρειάζεταιτερλό διάβασμα.Οι λόγοι που έχω αποκλείσει την Θετική είναι οι παρακάτω:
...
-Ποτέ δεν μου άρεσε η Χημεία.
...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Θετική 95%
Θεωρητική 3%
Τεχνολογική 2%
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
Ούτε εμένα αλλά φέτος ήταν το αγαπημένο μου μάθημα.Και δεν χρειάζεταιτερλό διάβασμα.
Συγκρίνεται το διάβασμα στη Χημεία με το διάβασμα στην Τεχνολογία Επικοινωνιών;
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
απαπα :!::!::!::!::!::!::!::!:Εμένα ήταν
Θετική 95%
Θεωρητική 3%
Τεχνολογική 2%
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Ούτε το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το κάθε μάθημα είναι συγκρίσημο.Η τεχνολογία υπάρχει απλά για να γεμίσει το πρόγραμμα.Η χημεία ασχολείται με πολλά πράγματα από την καθημερινή ζωή και προσφέρει γνωση,κάτι το οποίο υποτίθεται πως είναι ο στόχος του σχολείου.Στις εξετάσεις όμως θα πρέπει στην τεχνολογία να παπαγαλίσεις σε 2 μέρες όλη την ύλη.Συγκρίνεται το διάβασμα στη Χημεία με το διάβασμα στην Τεχνολογία Επικοινωνιών;
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
Η χημεία ασχολείται με πολλά πράγματα από την καθημερινή ζωή και προσφέρει γνωση
Αφού δεν με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας τι να κάνουμε....
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
Απλά να μην βγαλινει ο καθένας και να λέει πως είναι άχρηστο μάθημα η χημεία γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι δεν είναι.
Ποτέ στην ζωή μου δεν αμφισβήτησα ( το σκότωσα; ) μια επιστήμη μόνο και μόνο επειδή δεν με ενδιαφέρει ο τομέας με τον οποίο ασχολείται.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
Άλλοι το έκαναν όμως.Είναι κάπως οξύμωρο να λες πως δεν πηγαίνεις θετική γιατί είναι άχρηστη η χημεία ενώ πας τεχνολογική και κάνεις τον ορισμό του ανούσιου μαθήματος(διοίκηση επιχειρήσεων).
+1:no1:
ΑΛΛΑ κάποια παιδιά λέγοντας ότι η Χημεία είναι άχρηστη εννοούν για τις σπουδές τους.Και γι'αυτό πρέπει να ευχαριστούμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
..
-----------------------------------------
Πω πω τώρα μου ήρθε φλασιά για κτηνιατρική...:who:
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Επειδή αλλάζει συνέχεια.
θεωρητικη θα παει(?)
Κομμένο...
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
Κομμένο...
Δεν το έπιασα αυτό...
chris_90
Διάσημο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν πρωτίστως οι σχολές του 3ου πεδίου και δεν τα πάει καλά με την χημεία αλλά θα τις δηλώσει δευτερευόντως εφόσον δεν εισαχθεί σε σχολή εκτός του 3ου πεδίου η οποία να βρίσκεται στις πρώτες του επιλογές, τότε μπορεί να πάει τεχνολογική κατεύθυνση και να διαλέξει ως μάθημα γενικής παιδείας βιολογία.
Αν κάποιος υποψήφιος ενδιαφέρεται για τμήματα βιολογίας ή χημείας ή αντίστοιχα με αυτά τμήματα (π.χ. βιοχημείας και βιοτεχνολογίας, χημικών μηχανικών) τότε η καλύτερη επιλογή είναι θετική κατεύθυνση για να έχει το στοιχειώδες γνωστικό υπόβαθρο να παρακολουθήσει τα μαθήματα του αντίστοιχου τμήματος.
Για κάποιον αναποφάσιστο που δεν ξέρει τι θέλει, η καλύτερη επιλογή είναι θετική κατεύθυνση καθώς του προσφέρονται περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη κατεύθυνση και έτσι έχει την δυνατότητα να αποφασίσει μετά τις πανελλήνιες τι να δηλώσει.
Αν κάποιος υποψήφιος έχει διαγράψει από τις επιλογές του όλες τις σχολές του 3ου πεδίου και τα τμήματα χημείας και τα αντίστοιχα προς αυτά τμήματα (π.χ. βιοχημείας και βιοτεχνολογίας, χημικών μηχανικών) τότε καλύτερη επιλογή είναι η τεχνολογική κατεύθυνση.
Για κάποιον υποψήφιο που ενδιαφέρεται πρωτίστος για τμήματα χημείας, χημικών μηχανικών και παρόμοια τμήματα μια εναλλάκτικη επιλογή είναι να επιλέξει τεχνολογική κατεύθυνση: κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής όπου θα εξεταστεί σε χημεία-βιοχημεία. Η καλύτερη βέβαια επιλογή και σε αυτήν την περίπτωση είναι η θετική κατεύθυνση.
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
το γελοιο ειναι που μπορεις να περασεις στη χημικο οχι μονο χωρις να εηει ι χημεια συντελεστη....χωρις να δωσεις καν...
Γι'αυτό υπάρχει η 2η τεχνολογική αλλά που να βρεις τμήμα..
Black Mambo
Νεοφερμένος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Κι εμένα μου είχε έρθει κάποτε αλλά μου πέρασε.Πάντως αν σου μείνει() πάνε θετική.Πω πω τώρα μου ήρθε φλασιά για κτηνιατρική...:who:
-----------------------------------------
Διαφωνώ.Κάποιος μπορεί να τα κλαταφέρνει καλύτερα στα μαθηματα της θετικής κι ας μην θέλει 3ο πεδίο.Επίσης, αν αποκλείεις 100% τις σχολές του 3ου πεδίου, τότε ΟΚ, ίσως να ναι καλύτερα να πας τεχνολογική
maritonib
Νεοφερμένος
δεν θέλω να σε επιρεάσει το τι έκανα εγώ, πάντως πήγα εξαρχής τεχνολογικη
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.