Επιλογή Μεταπτυχιακού

Vagelis

Νεοφερμένος

Ο Vagelis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμου στο ΕΚΠΑ (πρώην ΤΕΙ Στε).
Εργάζομαι στον Βιομηχανικο κλάδο σε μια φαρμακευτικη βιομηχανία ως μηχανικός στον τομέα της συσκευασίας και θέλω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και τις δυνατότητες μου
Ενδιαφέρομαι για την επιλογή ενός μεταπτυχιακού σχετικό με αυτό τον κλάδο αλλά δυσκολεύομαι να βρω ποιο είναι το σωστό μέσω έρευνας στο ίντερνετ (eduguide και gov)
Γνωρίζει κάποιος ή έχει προχωρήσει κανείς από αυτό το κλάδο σε κάποιο μεταπτυχιακό για να μου προτείνει κάτι;
Ευχαριστώ.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,968 μηνύματα.
Είναι αναλόγως θεωρώ με τι θέλεις να ασχοληθείς στο τομέα της συσκευασίας.

Related καλά μεταπτυχιακά στα διάφορα κομμάτια του τομέα αυτού είναι:

- Το μεταπτυχιακό στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στο ΠΑ.ΠΕΙ (πιο οικονομικό)
- Το μεταπτυχιακό Ευφυής Συσκευασία: Νέες Τεχνολογίες και Marketing (Το πιο δημιουργικό/πρακτικό σε συνδυασμό με το Marketing)

Επίσης, ενδεχομένως κάποιο μεταπτυχιακού Τεχνολογίας Τροφίμων να έχει μαθήματα επί της συσκευασίας.

Τελευταία επεξεργασία:

Vagelis

Νεοφερμένος

Ο Vagelis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Αυτά που έχω βρει και πιστεύω είναι σχετικά ύστερα από ψάξιμο είναι τα εξής 6 μεταπτυχιακά:

Αφήνω και τα λινκ σε περίπτωση που κάποιος έχει την έχει τη διάθεση να κάνει μια μικρή έρευνα και να μου πει τη γνώμη του. Και εννοείται να προσθέσει κάποιο σχετικό μεταπτυχιακό αν γνωρίζει και το παρέλειψα.

Στόχος μου είναι πάνω από όλα να αναπτύξω νέες γνώσεις/δεξιότητες και να επενδύσω σε μια σταθερή-υγιή δουλειά που να μπορεί να μου αποφέρει και καλές αποδοχές εφόσον’ όρου ζωής. Επειδή λοιπόν βλέπω πώς έχει προοπτικές αυτό το επάγγελμα και γενικά ο κλάδος του μηχανικού βιομηχανίας, ψάχνω το κατάλληλο μεταπτυχιακό για να μπορώ να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 401 μηνύματα.
Εγώ σου προτείνω τα εξής μεταπτυχιακά, με σειρά σημαντικότητας:

Επιστήμη Δεδομένων και Μηχανική Μάθηση (δεν το ανέφερες):

Συστήματα Αυτοματισμού των Μηχανολόγων ΕΜΠ που ανέφερες.

Εφαρμοσμένη Μηχανική της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ που ανέφερες.

Βέβαια σε αυτά τα 3 θεωρώ δύσκολο να σε πάρουν με πτυχίο από πρώην ΤΕΙ, εκτός αν έχεις εκθαμβωτικό βαθμό πτυχίου.

Από εκεί και πέρα και τα άλλα του ΠΑΔΑ που αναφέρεις, μια χαρά είναι, ειδικά η Τεχνητή Νοημοσύνη και Συστήματα Ελέγχου. Και υποθέτω έχεις πιθανότητες να σε πάρουν.

Από εκεί και πέρα αφού τελείωσες μια σχολή αυτοματισμού δεν σε συμβουλεύω να κάνεις αυτά τα μεταπτυχιακά. Είναι στον τομέα σου, δηλαδή έναν τομέα που ήδη γνωρίζεις και με λίγο ή πολύ self-study μπορείς να φτάσεις σε ένα σεβαστό επίπεδο και πάντα γύρω από την άμεση πρακτική εφαρμογή που σε ενδιαφέρει στην τωρινή ή κάποια πιθανή μελλοντική δουλειά σου.

Εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα διάβαζα Data Science και AI engineering μόνος μου και θα έδινα κατατακτήριες για φαρμακευτική σχολή. Ή μεταπτυχιακό σε φαρμακευτική σχολή. Λίγο ή πολύ θα το εκτιμούσαν και στην τωρινή δουλειά σου, και έχοντας και τα δύο πτυχία θα μπορούσες να ανέβεις σε πιο διοικητικές θέσεις.

Γενικά τα μεταπτυχιακά να τα επιλέγετε μόνο για τομείς διαφορετικούς από το πτυχίο σας και μόνο αν δεν υπάρχουν προπτυχιακά αντίστοιχα. Π.χ. κάποιος μηχανικός ή βιολόγος που θέλει να λέγεται μετεωρολόγος, είναι μονόδρομος το μεταπτυχιακό στη μετεωρολογία. Δεν υπάρχει προπτυχιακή σχολή μετεωρολογίας και οι φυσικοί δεν είναι μετεωρολόγοι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια