Επιλογή ΑΕΝ Μηχανικών βάσει κύρους πτυχίου

Nikos77

Νεοφερμένος

Ο Nikos77 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Χαιρετώ την ομάδα. Θα ήθελα πληροφορίες από όσους γνωρίζουν, σχετικά με πια σχολή Μηχανικών ΑΕΝ, θεωρείται καλύτερη στην αγορά εργασίας. Ο γιος μου έχει αποφασίσει να γίνει Μηχανικός εμπορικού Ναυτικού. Θέλω να θέσω 2 ερωτήματα : 1) Ποια είναι τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτήματα μεταξύ των κρατικών ΑΕΝ και των ιδιωτικών ? σε σχέση με την αγορά εργασιας. Και αυτό διότι αντί να πληρώνει κάποιος γονιός ενοίκιο για τις σπουδές σε κάποια πόλη της επαρχίας μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα μιας ιδιωτικής σχολής στο Πειραιά και το παιδί να μην αλλάξει πολύ τον τρόπο ζωής του. Υπό το πρισμα λοιπόν, του ποια σχολή θα δώσει στο παιδί όταν αποφοιτήσει ένα πιο ισχυρό πτυχίο στην αγορά εργασίας, τι θα προτείνατε ? Δεύτερη ερώτηση: Μεταξύ των 4 κρατικών ΑΕΝ, ποια δίνει το πιο ισχυρό πτυχίο, για την αγορά εργασία και τους εφοπλιστές ? Παρόλο που μένουμε στην Αθήνα, θα εκανα προσπάθεια να πληρώνω ενοίκιο στη Χίο, αν το πτυχίο της σχολης στη Χίο, θεωρειται πιο καλό, στην αγορά εργασίας και στις ναυτιλιακες εταιρείες, από το πτυχίο της σχολης του Ασπροπύργου. Να προσθέσω ότι δεν προερχόμαστε από ναυτική οικογένεια και δεν έχουμε γνωστούς στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών. Ευχαριστω εκ των προτέρων, όσους μου δώσουν τη γνώμη τους.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,741 μηνύματα.
καλησπερα
προτιθεμαι να σας πω οτι ξερω..θα ειθελα ομως για να ολοκληρωσω την εικονα απαντησης να μου πειτε με ποιο τροπο θα προσεγγισετε τις αεν?
επαλ, γελ και απο ποιο πεδιο, 2ο,4ο?

gegeorgiou90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 336 μηνύματα.
Χαιρετώ την ομάδα. Θα ήθελα πληροφορίες από όσους γνωρίζουν, σχετικά με πια σχολή Μηχανικών ΑΕΝ, θεωρείται καλύτερη στην αγορά εργασίας. Ο γιος μου έχει αποφασίσει να γίνει Μηχανικός εμπορικού Ναυτικού. Θέλω να θέσω 2 ερωτήματα : 1) Ποια είναι τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτήματα μεταξύ των κρατικών ΑΕΝ και των ιδιωτικών ? σε σχέση με την αγορά εργασιας. Και αυτό διότι αντί να πληρώνει κάποιος γονιός ενοίκιο για τις σπουδές σε κάποια πόλη της επαρχίας μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα μιας ιδιωτικής σχολής στο Πειραιά και το παιδί να μην αλλάξει πολύ τον τρόπο ζωής του. Υπό το πρισμα λοιπόν, του ποια σχολή θα δώσει στο παιδί όταν αποφοιτήσει ένα πιο ισχυρό πτυχίο στην αγορά εργασίας, τι θα προτείνατε ? Δεύτερη ερώτηση: Μεταξύ των 4 κρατικών ΑΕΝ, ποια δίνει το πιο ισχυρό πτυχίο, για την αγορά εργασία και τους εφοπλιστές ? Παρόλο που μένουμε στην Αθήνα, θα εκανα προσπάθεια να πληρώνω ενοίκιο στη Χίο, αν το πτυχίο της σχολης στη Χίο, θεωρειται πιο καλό, στην αγορά εργασίας και στις ναυτιλιακες εταιρείες, από το πτυχίο της σχολης του Ασπροπύργου. Να προσθέσω ότι δεν προερχόμαστε από ναυτική οικογένεια και δεν έχουμε γνωστούς στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών. Ευχαριστω εκ των προτέρων, όσους μου δώσουν τη γνώμη τους.
Ναι γενικά Ασπρόπυργος και Χίος είναι οι τοπ. Μια χαρά είναι ο Ασπρόπυργος, δεν χρειάζεται να πάει Χίο.

Επίσης (χωρίς να έχω επαφή με τις βάσεις) ο γιος σας ας έχει υπόψιν του και τις σχολές του ΠΑΔΑ πρωην ΤΕΙ (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Ναυπηγών). Μπορούν και αυτοί να κάνουν δοκιμαστικό μπάρκο και να γίνουν Γ μηχανικοί.

Οι ΑΕΝ έχουν 3 χρόνια θεωρητική εκπαίδευση, 1 χρόνο δοκιμαστικό μπάρκο (όπου και αποκτάνε το πτυχίο) και γίνονται Γ μηχανικοί.

Αυτές οι σχολές του ΠΑΔΑ που ανέφερα (Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι και Ναυπηγοί) έχουν 4 χρόνια θεωρητική εκπαίδευση (όπου και αποκτάνε το πτυχίο), ένα χρόνο δοκιμαστικό μπάρκο και γίνονται Γ μηχανικοί.

Nikos77

Νεοφερμένος

Ο Nikos77 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλημέρα. Ναι έχεις δικιο φιλε μου. Το πιο σημαντικό δεν το ανέφερα. Ο γιος μου τελειώνει φέτος τη 3η Λυκείου, σε Ναυτικό ΕΠΑΛ. Συνεπώς θα εξεταστεί στα 2 μαθήματα ειδικότητας Ναυτικές Μηχανές και Ναυτικό Δίκαιο και τα αλλά δυο κοινά μαθήματα δηλαδή Μαθηματικά και Ελληνική γλώσσα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι γενικά Ασπρόπυργος και Χίος είναι οι τοπ. Μια χαρά είναι ο Ασπρόπυργος, δεν χρειάζεται να πάει Χίο.

Επίσης (χωρίς να έχω επαφή με τις βάσεις) ο γιος σας ας έχει υπόψιν του και τις σχολές του ΠΑΔΑ πρωην ΤΕΙ (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Ναυπηγών). Μπορούν και αυτοί να κάνουν δοκιμαστικό μπάρκο και να γίνουν Γ μηχανικοί.

Οι ΑΕΝ έχουν 3 χρόνια θεωρητική εκπαίδευση, 1 χρόνο δοκιμαστικό μπάρκο (όπου και αποκτάνε το πτυχίο) και γίνονται Γ μηχανικοί.

Αυτές οι σχολές του ΠΑΔΑ που ανέφερα (Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι και Ναυπηγοί) έχουν 4 χρόνια θεωρητική εκπαίδευση (όπου και αποκτάνε το πτυχίο), ένα χρόνο δοκιμαστικό μπάρκο και γίνονται Γ μηχανικοί.
Σε Ευχαριστώ για τη γνώμη και τις πληροφορίες σου.Σχετικά με τις ιδιωτικές σχολές έχεις κάποια άποψη. Ο γιος μου ισχυρίζεται ότι είναι για αυτούς που δεν μπορούν ή δε θέλουν μπουν στον Ασπρόπυργο και πάνε σε αυτές, προκειμένου να μη φύγουν μακριά από την Αθήνα. Δε ξέρω όμως ποσό τις υπολογίζουν στην αγορά εργασίας. Να προσθέσω, ότι πιστεύω ο γιος μου να μπει στον Ασπροπυργο, είτε με τα πρώτα αποτελέσματα των Πανελληνίων, είτε μετά με τη κάλυψη των κενών των θέσεων που προβλέπονται για αποφοίτους ΓΕΛ, από αποφοίτους ΕΠΑΛ, καθώς τότε η βάση πέφτει κοντά στα 6.000 μόρια.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22,015 μηνύματα.
Tι σημαίνει κύρος πτυχίου; Υπάρχει και πτυχίο χωρίς κύρος; :)

gegeorgiou90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 336 μηνύματα.
Καλημέρα. Ναι έχεις δικιο φιλε μου. Το πιο σημαντικό δεν το ανέφερα. Ο γιος μου τελειώνει φέτος τη 3η Λυκείου, σε Ναυτικό ΕΠΑΛ. Συνεπώς θα εξεταστεί στα 2 μαθήματα ειδικότητας Ναυτικές Μηχανές και Ναυτικό Δίκαιο και τα αλλά δυο κοινά μαθήματα δηλαδή Μαθηματικά και Ελληνική γλώσσα.

Σε Ευχαριστώ για τη γνώμη και τις πληροφορίες σου.Σχετικά με τις ιδιωτικές σχολές έχεις κάποια άποψη. Ο γιος μου ισχυρίζεται ότι είναι για αυτούς που δεν μπορούν ή δε θέλουν μπουν στον Ασπρόπυργο και πάνε σε αυτές, προκειμένου να μη φύγουν μακριά από την Αθήνα. Δε ξέρω όμως ποσό τις υπολογίζουν στην αγορά εργασίας. Να προσθέσω, ότι πιστεύω ο γιος μου να μπει στον Ασπροπυργο, είτε με τα πρώτα αποτελέσματα των Πανελληνίων, είτε μετά με τη κάλυψη των κενών των θέσεων που προβλέπονται για αποφοίτους ΓΕΛ, από αποφοίτους ΕΠΑΛ, καθώς τότε η βάση πέφτει κοντά στα 6.000 μόρια.
Αφού περνάει είτε έτσι είτε αλλιώς Ασπρόπυργο μην ψάχνετε κάτι άλλο. Με το καλό.

Πάνω κάτω έχει δίκιο ο γιος σας για τις ιδιωτικές.

Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η πειθώ. Στις συνεντεύξεις και τις συναντήσεις πριν το πρώτο μπάρκο πρέπει ο γιος σας να μπορεί να πείσει ότι είναι σοβαρός. Στο δεύτερο μπάρκο μετράει τι θα πει ο Α μηχανικός του πρώτου μπάρκου και πάει λέγοντας.

Nikos77

Νεοφερμένος

Ευχαριστώ πολύ για τη γνωμη σας και τη συνεισφορά σας.Δεν το γνώριζα και εμαθα από εσάς, ότι δίνουν συνέντευξη για να επιλεχθούν για το πρώτο μπαργκο από τις ναυτιλιακές. Νόμιζα ότι απλα κανουν αίτηση και στέλνουν κάποια έγγραφα. Να προσθέσω σε όσα έχω γράψει, από την αρχη της ανάπτυξης του θέματος, ότι όσο καλη ή λιγότερη καλή να είναι μια σχολή, αν δε διαβάζει ο κάθε σπουδαστής ή αν δε περασει όλα τα μαθηματα, των 2 πρώτων εξαμήνων, δε θα δημιουργήσει καλό όνομα και δε θα του επιτρέψουν ακόμα να παει για το πρώτο μπαργκο, αφού νομίζω ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση το να έχει περασει όλα τα μαθήματα, των 2 πρώτων εξαμήνων.

Σας ευχαριστώ επίσης για τη καλή επιτυχία. Κρατάω επίσης και δίνω μεγάλη σημασία, σε αυτό που γράφετε ότι θα πρπει να είναι σοβαρός καυτά τη συνέντευξη πριν το πρώτο του μπαργκο. Ελπίζω να έχει πήξει πιο πολύ το μυαλό του τότε, μετά και από ένα χρονο σπουδών στη σχολή.

Tι σημαίνει κύρος πτυχίου; Υπάρχει και πτυχίο χωρίς κύρος; :)
Συμφωνώ μαζί σας, ότι όλες οι σχολές ΑΕΝ, όπως και οι υπολοπες σχολές, έχουν καταταχθεί σε κάποιο επίπεδο, με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα, είτε από το υπουργείο παιδείας, είτε από κάποιο άλλο αρμόδιο φιρέα. Εγώ θέτω το κύρος, από τη πλευρά του πως εκτιμώνται τα πτυχία ανά σχολή, στην αγορά εργασίας, δηλαδή αν έχουν κάποιο ελαφρύ προβάδισμα οι απόφοιτοι κάποιων σχολών, από τις ναυτιλιακές εταιρείες. Π.χ οι απόφοιτοι του Μετσόβειου Πολυτεχνείου θεωρείται ότι έχουν κάνει καλύτερες σπουδές από αυτούς του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου της Θράκης. Γνωρίζω βέβαια, ότι όσο καλη να είναι μια σχολή, αν δε προσπαθήσει και ασχοληθεί σοβαρά ο φοιτητής, δεν θα τα καταφέρει να αποφοιτήσει ή θα αποφοιτήσει με το ζόρι.

Τελευταία επεξεργασία:

gegeorgiou90

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ευχαριστώ πολύ για τη γνωμη σας και τη συνεισφορά σας.Δεν το γνώριζα και εμαθα από εσάς, ότι δίνουν συνέντευξη για να επιλεχθούν για το πρώτο μπαργκο από τις ναυτιλιακές. Νόμιζα ότι απλα κανουν αίτηση και στέλνουν κάποια έγγραφα.
Συγγνώμη νομίζω ότι έχετε δίκιο. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.

Συμφωνώ μαζί σας, ότι όλες οι σχολές ΑΕΝ, όπως και οι υπολοπες σχολές, έχουν καταταχθεί σε κάποιο επίπεδο, με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα, είτε από το υπουργείο παιδείας, είτε από κάποιο άλλο αρμόδιο φιρέα. Εγώ θέτω το κύρος, από τη πλευρά του πως εκτιμώνται τα πτυχία ανά σχολή, στην αγορά εργασίας, δηλαδή αν έχουν κάποιο ελαφρύ προβάδισμα οι απόφοιτοι κάποιων σχολών, από τις ναυτιλιακές εταιρείες. Π.χ οι απόφοιτοι του Μετσόβειου Πολυτεχνείου θεωρείται ότι έχουν κάνει καλύτερες σπουδές από αυτούς του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου της Θράκης. Γνωρίζω βέβαια, ότι όσο καλη να είναι μια σχολή, αν δε προσπαθήσει και ασχοληθεί σοβαρά ο φοιτητής, δεν θα τα καταφέρει να αποφοιτήσει ή θα αποφοιτήσει με το ζόρι.
Το ΕΜΠ είναι η ΑΕΝ Ασπροπύργου και το ΑΠΘ η ΑΕΝ Χίου.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,741 μηνύματα.
καλημερα
Το παιδι τελειωνει επαλ ναυτικου τομεα και θα δωσει πανελληνιες για τις σχολες αεν μηχανικων.
Η εισαγωγη ειναι ευκολη δεν υπαρχει διαγωνισμος αρκει να γραψει 6 ΜΟ μαθηματων.. αν ομως θελει αθηνα τοτε πρεπει να γραψει 12ΜΟ.
Ισχυει και δικαιωμα μετεγγραφων αναλογο με τα πανεπιστημια χωρις ομως διαφορα μοριων 2750

1) Δεν γνωριζω καταταξη σχολων μηχανικων δυστηχως ... για σχολη πλοιαρχων εχουν προεξεχουσα την υδρα..
Ο ασπροπυργος ειναι μεν η κεντρικη σχολη της χωρας αλλα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα απο παλιους μηχανικους ..χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι οι εφοπλιστες τον ξεχωριζουν αρνητικα.
2) Οι ιδιωτικες σχολες δεν υφιστανται επισημως, ειναι παρανομες.
Υπαρχουν ομως και εργαζονται υπο την ομπρελα των φροντιστηριων για εκπαιδευση των ναυτικων πριν πιασουν υπηρεσια.

α) GMC..πλατεια ιπποδαμειας πειραιας ( ισογειο και ενας οροφος).
https://gmcmaritimecenter.com/
Συναργαζεται με μια φιλανδεζικη και διαφημιζει σπουδη 15 μηνε στα θρανια και 12 μηνες αμοιβομενη υπηρεσια για την απόκτηση πτυχιου.

β) Cosmos nautical training center... πλατεια τερψιθεας πειραιας
Εργαζεται και ως φροντιστηριο και χωρος μετεκπαιδευσης ναυτικων για τα παραπανω απο το Γ' διπλωματα και εφοσον τα παιδια νιωθουν αδυναμα για το επισημο ΚΕΣΕΝ.
Επειδη δεν ειναι αναγνωρισμενη συνεργάζεται με την Κυπρο και οι μαθητες πηγαινουν σε κυπριακο εδαφος ( πρεσβεια) να γραψουν την τελικη τους εξεταση. Μετα το διπλωμα τους αναγνωριζεται απο το ΥΕΝ ως κυπριακο.

γ) City unity maritime ... Συνταγμα ,κεντρο
Συνεργαζεται με την Μαλτα

δ) Μετροπολιταν κολλεγιο ... πλατεια τερψιχωρης πειραιας
αυτη συνεργαζεται με μια αγγλικη ..γλωσσα εκπαιδευσης η αγγλικη

Αυτες ξερω...καμια απο τις παραπανω δεν εχει την ιδιαιτερη εκτιμιση των εφοπλιστων. Πρωτο λογο εχουν οι αεν
Τα παιδια ομως βρισκουν δουλεια κυριως λογω έλλειψης .
Την GMC και την Cosmos τις χρησιμοποιουν οι εφοπλιστες για συντομη εκπαιδευση των μηχανικων .. πχ πριν πανε σε ενα πλοιο ποu εχει μηχανες εστω Wartsila ή Hyundai ή Man κανουν μερικα προκαταρτικα μαθηματα

Τελευταία επεξεργασία:

Nikos77

Νεοφερμένος

Σε ευχαρισρώ για τοα αναλυτικές και χρήσιμες πληροφορίες σου και το χρονο που αφιέρωσες. Τις δυο ιδιωτικες σχολές στο Πειραιά, τις ήξερα και εγώ, αλλά τη μια την είχα αποκλείσει, γιατί πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυσκολο για το γιο μου να παρακολουθήσει μαθήματα και να εξεταστεί στα αγγλικά, παρόλο που είναι πολύ καλό κάποιος να μπορει να χρησιμοποιεί πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Για τον Ασπροπυργο μου έχουν πει και άλλοι, ότι θεωρείται η καλύτερη στην αγορά. Μου κάνει εντύπωση αυτό καθώς δεν ακούγονται καλά λόγια για τος κτιριακές υποδομές, τους εξομοιωτές και σίγουρα ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών δε θα βοηθάει στο άλλο μάθημα. Από την άλλη ο γιος μου μου έχει πει, ότι οι καθηγητές την έχουν δει κάπως και είναι πιο δύσκολο να περασει κάποιος τα μαθήματα. Ίσως να την φέρνει στη πρώτη θέση το γεγονός ότι η μισή Ελλάδα, άρα και οι πιο πολλοί υποψήφιοι μένουν στην Αθήνα και συνεπώς έχει μεγάλη ζήτηση και έχει πιο ψηλή βάση. Με τη κατανομή του Αυγούστου όμως, με τη κάλυψη των κενών θέσεων των ΓΕΛ από ΕΠΑΛ και στις 4 ακαδημίες Μηχανικών μπήκαν τη προηγούμενη χρονιά με 5.900 μόρια.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Σε ευχαρισρώ για τοα αναλυτικές και χρήσιμες πληροφορίες σου και το χρονο που αφιέρωσες. Τις δυο ιδιωτικες σχολές στο Πειραιά, τις ήξερα και εγώ, αλλά τη μια την είχα αποκλείσει, γιατί πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυσκολο για το γιο μου να παρακολουθήσει μαθήματα και να εξεταστεί στα αγγλικά, παρόλο που είναι πολύ καλό κάποιος να μπορει να χρησιμοποιεί πολύ καλά την αγγλική γλώσσα. Για τον Ασπροπυργο μου έχουν πει και άλλοι, ότι θεωρείται η καλύτερη στην αγορά. Μου κάνει εντύπωση αυτό καθώς δεν ακούγονται καλά λόγια για τος κτιριακές υποδομές, τους εξομοιωτές και σίγουρα ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών δε θα βοηθάει στο άλλο μάθημα. Από την άλλη ο γιος μου μου έχει πει, ότι οι καθηγητές την έχουν δει κάπως και είναι πιο δύσκολο να περασει κάποιος τα μαθήματα. Ίσως να την φέρνει στη πρώτη θέση το γεγονός ότι η μισή Ελλάδα, άρα και οι πιο πολλοί υποψήφιοι μένουν στην Αθήνα και συνεπώς έχει μεγάλη ζήτηση και έχει πιο ψηλή βάση. Με τη κατανομή του Αυγούστου όμως, με τη κάλυψη των κενών θέσεων των ΓΕΛ από ΕΠΑΛ και στις 4 ακαδημίες Μηχανικών μπήκαν τη προηγούμενη χρονιά με 5.900 μόρια.
Ωραια ..ετσι ακριβως ειναι οπως τα λετε.
Η αποψη μου ειναι οτι η μονη καλη επλογη για το παιδι ειναι ο ασπροπυργος και ας ειναι δυστροποι οι καθηγητες. Αυτο ειναι που κανει και τους παλιους ναυτικους να μην την συμπαθουν.
Οκ... οι εγκαταστασεις δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, στρατιωτικου τυπου ειναι, αλλα καθαρα ειναι . Αυτο που με θυμωσε ειναι οτι εχουν 1000+ παιδια και δεν εχουν φταξει ενα εστιατοριο να τρωνε και η σχολη ειναι εκτος πολης. Εχουν βεβαια ενα Βενετη αλλα ποιος εχει δεκαρικα και παραπανω καθε μερα.
Απο την μικρη εμπειρια μου ,εχω κατασταλαξει οτι τα παιδια επαλ θελουν μια μικρη εξωτερικη βοηθεια για να τελειωσουν την σχολη εγκαιρα (πχ 5 χρονια) και αυτη υπαρχει μονο στον πειραια. Διαφορετικα αργουν πολυ και μπορει και να την παρατησουν.
Καλη επιτυχια στις πανελλήνιες εύχομαι

Τελευταία επεξεργασία:

Nikos77

Νεοφερμένος

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Ειδικά αυτό με τη βοήθεια που μπορούν να δώσουν κάποια εξειδικευμένα φροντιστήρια συη πρτιοχή του Πειραιά, τη θεωρώ πολύ χρήσιμη πληροφορία, καθώς όντως, συμφωνώ και θεωρώ ότι ανάλογα φροντιστήρια δεν θα υπάρχουν στη Χίο. Τα Χανιά δεν τα προτιμώ, γιατί λόγω του υψηλού τουρισμού, θα είναι πανάκριβα τα ενοίκια. Και στη Μηχανιώνα θα υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ σπιτιού, σχολής και φροντιστηρίου.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Ειδικά αυτό με τη βοήθεια που μπορούν να δώσουν κάποια εξειδικευμένα φροντιστήρια συη πρτιοχή του Πειραιά, τη θεωρώ πολύ χρήσιμη πληροφορία, καθώς όντως, συμφωνώ και θεωρώ ότι ανάλογα φροντιστήρια δεν θα υπάρχουν στη Χίο. Τα Χανιά δεν τα προτιμώ, γιατί λόγω του υψηλού τουρισμού, θα είναι πανάκριβα τα ενοίκια. Και στη Μηχανιώνα θα υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ σπιτιού, σχολής και φροντιστηρίου.
Ναι σωστα...και στα μερη αυτα υπαρχει κατι σε ιδιαιτερα αλλα ειναι και συντομα και ακριβα και οχι σε ολα τα αναγκαια μαθηματα.
Χρονια τωρα ειχα βαλει ενα παιδι στην μηχανικων μηχανιωνας και του ειπα να παρει μετεγγραφη απροπυργο η οποια ηταν και σιγουρη. Δεν με ακουσε και εμεινε εκει... μετα απο 4 χρονια ειχε συσσωρευσει ογκο μαθηματων και ζητησε την μετεγγραφη για ασπροπυργο την οποια και πηρε..ειχε χασει ομως την επαφη με την σχολη και τα μαθηματα και την παρατησε.
Ηταν και το περιβαλλον στο ταξιδι μη δελεαστικο ( παροτι ειχε τον πατερα του δντη).
Εν το μεταξυ πολλοι καθηγητες ειναι αναπληρωτες με αμοιβη ψιχουλα ...κανουν την παραδοση του μαθηματος τους και μεχρι εκει.
Τα χανια ειναι μεν ακριβα αλλα εχουν το πλεονεκτημα της εντος διαμονης με 200 € το μηνα... οκ δεν ειναι οπως το σπιτι.
Εν αναμονη ομως της μετεγγραφης ειναι λυση διοτι οι μετεγγραφες γινονται τον δεκεμβρη.

Τελευταία επεξεργασία:

Nikos77

Νεοφερμένος

Ευχαριστώ και πάλι για τα χρήσιμα που έγραψες. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν φροντιστήρια ? Αλλά και αν υπάρχουν, φαντάζομαι θα είναι στο κέντρο της πολησ, εκτός και εάν έχουν προνοήσει να ειναι σε χωρο κοντά στη σχολή. Η Μηχανιώνα όπως νομίζω είναι αρκετά μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εμείς δε ποστευω να δικαιούμαστε μετεγγραφή, γιατί ούτε θα έχει άλλο αδελφό να σπουδάζει και το εισόδημα μας, είναι μεσαίο, αλλά σίγουρα όχι πολύ χαμηλό για να μας δώσουν μεταγραφή. Άρα κρίνω ότι η καλύτερη λύση για πολλούς λόγους, είναι να μπει στην ΑΕΝ Μηχανικών στον Ασπρόπυργο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ευχαριστώ και πάλι για τα χρήσιμα που έγραψες. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν φροντιστήρια ? Αλλά και αν υπάρχουν, φαντάζομαι θα είναι στο κέντρο της πολησ, εκτός και εάν έχουν προνοήσει να ειναι σε χωρο κοντά στη σχολή. Η Μηχανιώνα όπως νομίζω είναι αρκετά μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εμείς δε ποστευω να δικαιούμαστε μετεγγραφή, γιατί ούτε θα έχει άλλο αδελφό να σπουδάζει και το εισόδημα μας, είναι μεσαίο, αλλά σίγουρα όχι πολύ χαμηλό για να μας δώσουν μεταγραφή. Άρα κρίνω ότι η καλύτερη λύση για πολλούς λόγους, είναι να μπει στην ΑΕΝ Μηχανικών στον Ασπρόπυργο.
καλημερα
Δεν γνωριζω να σας πω για την ευκολια ή δυσκολια μετεγγραφης διοτι τα στοιχεια ειναι κρυφα στο ΥΕΝ..μονο ανοματα ανακοινωνουν.
Αλλα οσο να'ναι με αδειες σχολες εχουν μια ευκολια...''σε φροντιζω να μην μου φυγεις''.
Ναι τα φροντιστήρια ειναι συμπλεγμα κατευθύνσεων οποτε εχουν νοημα κυριως στον πειραια.
Εχουν απο επαλ μαθητες, επαλ πανελληνιες , αεν ,κεσεν , ιδιωτικες αεν, επαλ πολυτεχνιακα κλπ

Nikos77

Νεοφερμένος

Σε ευχαριστω και πάλι Γιάννη για την απάντησή σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια