θα δώσω κι εγώ πανελλαδικές σε λίγες μέρες,
το πρόβλημά μου είναι ότι έχω ένα παιδί που πάει δημοτικό και τη μέρα που δίνω ένα από τα μαθήματα έχει οριστεί η ημερήσια εκδρομή του σχολείου και πρέπει υποχρεωτικά να είμαι συνοδός του, δεν έχω κανέναν να το πάει,
μπορώ να δώσω επαναληπτικές στο συγκεκριμένο μάθημα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stavri_
Τιμώμενο Μέλος
γεια σας,
θα δώσω κι εγώ πανελλαδικές σε λίγες μέρες,
το πρόβλημά μου είναι ότι έχω ένα παιδί που πάει δημοτικό και τη μέρα που δίνω ένα από τα μαθήματα έχει οριστεί η ημερήσια εκδρομή του σχολείου και πρέπει υποχρεωτικά να είμαι συνοδός του, δεν έχω κανέναν να το πάει,
μπορώ να δώσω επαναληπτικές στο συγκεκριμένο μάθημα;
Νομίζω απαιτείται χαρτί νοσοκομείου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πού αναφέρονται οι περιπτώσεις, σε κάποια εγκύκλιο;
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
https://ischool.e-steki.gr/showpost.php?p=3719121&postcount=62
Εκτός κι αν πω ότι είμαι άρρωστη, τι άλλο να κάνω; Είμαι σε αδιέξοδο
Solmyr
Δραστήριο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
καλά, μπορεί να μην είναι και άμεση ανάγκη, αλλά έχει ξεσηκωθεί τώρα και δε θέλω να του το
στερήσω,
αυτή η εγκύκλιος πού βρίσκεται; μόνο το απόσπασμα που παραθέσατε βρίσκω,
τελικά είναι μόνο για ιατρικούς λόγους;
Solmyr
Δραστήριο μέλος
Δεν λέω να μην πάω να δώσω, ψάχνω τρόπο να πάω σε επαναληπτικές,
καλά, μπορεί να μην είναι και άμεση ανάγκη, αλλά έχει ξεσηκωθεί τώρα και δε θέλω να του το
στερήσω,
αυτή η εγκύκλιος πού βρίσκεται; μόνο το απόσπασμα που παραθέσατε βρίσκω,
τελικά είναι μόνο για ιατρικούς λόγους;
Εύχομαι πραγματικά να μας δουλεύεις,γιατί αλλιώς τα πράγματα είναι άσχημα...
Solmyr
Δραστήριο μέλος
γιατί το λες αυτό;
Ο λόγος είναι προφανής.Καλή σου μέρα και καλή επιτυχία αν αποφασίσεις να δώσεις.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Το παιδί σου μπορει να το αφήσεις κάπου εκείνη την ημέρα, σε κάποιο γνωστό, ή αν δεν θέλεις τόσο πολύ να του στερισεις την εκδρομή κανε μια υπεύθυνη δήλωση και να το συνοδευση κάποια άλλη μητέρα που την εμπιστεύεσαι.
Να σημειώσω οτι αν δεν έχεις γνωστό σε δημόσιο νοσοκομείο δύσκολα θα πάρεις το δικαιολογιτικο μια και πρέπει να μπει σφραγίδα του διευθυντή νομίζω.
θα δω τι θα κάνω, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Χωρίς παρεξήγηση αλλά νομίζω δεν θα καταλάβουμε.Όταν κάνετε παιδιά μπορεί να καταλάβετε,
Θελω να πω, ότι δίνοντας πανελλήνιες επιδιωκεις να μπεις σε μια σχολή και πιθανόν να εξασφαλίσεις καλύτερη δουλειά και κατ' επέκταση καλύτερη ζωή για το παιδι σου. Αναμφισβήτητα, είσαι αξιέπαινη για αυτό.
Όμως είναι τελείως λάθος να βάζεις μια σχολική εκδρομή πάνω από την προσπάθεια που έκανες ένα χρόνο τώρα.
Εφόσον είναι πάνω από εσένα το να καθορίσεις πότε θα δώσεις εξετάσεις, πρέπει ή το φιλικό-οικογενειακό περιβάλλον να βοηθήσει συνοδεύοντας το παιδι ή απλά να μην πάει. Εξάλλου, θα πάει πολλές εκδρομές ακόμη με το σχολείο αλλά και στη μετέπειτα ζωή του.
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος
Όταν κάνετε παιδιά μπορεί να καταλάβετε,
Τι να καταλάβουμε; Οκ, αγαπάς το παιδί σου και εντάξει, δεν θες να του στερήσεις την εκδρομή του. Αλλά για μια ρημάδα εκδρομή θα πετάξεις μια ολόκληρη χρονιά προσπάθειας στα σκουπίδια; Το να δίνεις επαναληπτικές μου φαίνεται σαν αυτομαστίγωμα. Εκτός φυσικά αν δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα το να δώσεις, οπότε πάω πάσο
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
Anael, ψάχνοντας για να σε βοηθήσω βρήκα το εξής:
https://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-...ochi-epanaliptikes-panellinies-exetaseis.html
που αφορά τις εξετάσεις του 2011, όμως δεν πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι.
Σε άλλο έγγραφο, στην εγκύκλιο του 2013, (εδώ: https://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-...egkyklios-panelladikwn-exetasewn-lykeiwn.html ) αναφέρεται:
Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας υποψήφιος ΓΕΛ αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του, η Λυκειακή Επιτροπή αφού συντάξει σχετικό πρακτικό, φυλάσσει το γραπτό δοκίμιο στο οικείο εξεταστικό κέντρο και αποστέλλει αντίγραφο του πρακτικού στο Βαθμολογικό Κέντρο ενημερώνοντας για την απουσία του υποψηφίου. Ο υποψήφιος θα λάβει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις στο μάθημα που διέκοψε την εξέτασή του, εφόσον ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία. Σε διαφορετική περίπτωση το γραπτό δοκίμιο αποστέλλεται τελικά στο ΒΚ για βαθμολόγηση με σχετικό πρακτικό της Λυκειακής Επιτροπής. Αν βέβαια ο υποψήφιος δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθμολογείται κανονικά.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, προφανώς δεν προβλέπεται άλλος λόγος για την συμμετοχή στις επαναληπτικές.
Δυστυχώς για σένα, το δίλημμα παραμένει, χωρίς να μπορείς να προσπεράσεις την διαδικασία: Ή θα δώσεις πανελλήνιες και δεν θα συνοδεύσεις το παιδί σου, ή θα πρέπει να αρρωστήσεις (ή... "αρρωστήσεις").
cha0s
Περιβόητο μέλος
Όταν κάνετε παιδιά μπορεί να καταλάβετε,
Στο δημοτικό καμία ημερίσια δεν πήγα γιατί οι γονείς μου δούλευαν και δε μπορούσα να αφήσουν τις δουλειές τους !!!
Μου το εξήγησαν λογικά οι γονεις μου και συμφώνησα. Πήγα στο πάρκο, έπειξα μπάλα και σαν να μην έτρεχε τίποτα
Εκτός και αν τα παιδιά σου είναι λιγάκι... κακομαθημένα.
Επίσης, για τις επαναληπτικές δεν είναι μόνο λόγω ασθένειας.
Ενα παιδί είχε κλειστεί στο ασανσέρ και πήγε επαναληπτικές (αλλά ήρθε η πυροσβεστική σπίτι του, οπότε είχε χαρτί απο εκεί)
Dias
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.