maraki love
Διάσημο μέλος
κουκλα μου...κι εγω το πιστευω.μου το λεει κι η μαμα μου που ειναι δασκαλα!
μην ακους καθε ηλιθια προβλεψη.σκατωνεται η ψυχολογια σου.
αυτό θα κάνω γιατί με τόσα που ακούω θα μετανοιώσω τελικά που το δήλωσα αν και μου αρέσει τρελά αυτό το επάγγελμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ASTRONIK999
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εσείς μια χαρά βολεύεστε στο τσακ που λέμε. Μην ανησυχείτε!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasoyla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τους το λεω συνεχεια οτι δεν θελω να γινω δασκαλα και εκεινη μου λενε πως θα καθομαι καλοκαιρι χριστουγεννα και πασχα θα πληρωνομαι και τοτε θα μου αρεσει.Τι να κανω τι αλλο να τους πω;;;;;;;;;;αν δεν σου αρέσει,μην το κάνεις μόνο για την αποκατάσταση,είναι κρίμα,γιατί όταν θα διοριστείς και δεν θα σου αρέσει το αντικείμενο,τί θα φταίνε τα παιδάκια αν π.χ η συμπεριφορά σου δεν είναι καλή..Αυτό συμβαίνει σήμερα γιατί οι περισσότεροι επιλέγουν δουλειά για την αποκατάσταση,άσχετα με το αν τους ευχαριστεί ή όχι.....Γι'αυτό αφού προτιμάς τα οικονομικά κυνήγησέ το και μην αφήσεις τους γονείς σου να επηρεάσουν το μέλλον σου!
Καλή τύχη!:no1:
maraki love
Διάσημο μέλος
Τους το λεω συνεχεια οτι δεν θελω να γινω δασκαλα και εκεινη μου λενε πως θα καθομαι καλοκαιρι χριστουγεννα και πασχα θα πληρωνομαι και τοτε θα μου αρεσει.Τι να κανω τι αλλο να τους πω;;;;;;;;;;
το οτι θα καθεσαι δεν ειναι επιχειρημα....προσπαθησε να τους εξηγησεις οτι αυτο το επαγγελμα δεν σε ευχαριστει και στο μελλον δεν θα σου προσφερει χαρα κλπ...και μενα με πιεζαν για νομικη αλλα τελικα πηγα εκει που ηθελα εγω(παιδαγωγικο) γιατι το μελλον ειναι δικό μου και κανεις δεν μπορεί να μου στερησει αυτο που θέλω...και τα οικονομικά αν σου αρέσουν είναι οκ,ποιο το πρόβλημα,μπορείς σχεδόν παντού να εργαστείς...
για περαιτέρω στείλε μου pm
fockos
Επιφανές μέλος
Πριν καμιά 4ετία περίπου με την ανακοίνωση του ολοήμερου δημοτικού δημιουργήθηκαν ξαφνικά πάρα πολλές θέσεις δασκάλων. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που διορίστηκαν αμέσως όλοι οι απόφοιτοι των παιδαγωγικών αλλά και οι άεργοι δασκάλοι των προηγούμενων ετών. Η ζήτηση μάλιστα είναι ακόμα αρκετά μεγάλη έτσι οι βάσεις ανέβηκαν με παρόμοιο τρόπο που ανέβηκαν παλαιότερα οι βάσεις των οικονομικών. Δεν ιδρύθηκαν καινούριες σχολές αλλά αυξήθηκε η δύναμη της κάθε σχολής με αποτέλεσμα σήμερα να βγαίνουν πολλοί περισσότεροι δάσκαλοι από ότι έβγαιναν πριν μια 10ετια περίπου.
Πολλοί φυσικά θέλουν να εκμεταλευτούν αυτή την κατάσταση εις βάρος των δασκάλων ο Γ Μπαμπινιώτης(φιλόλογος) σύμβουλος παιδείας του υπουργείου με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι θα διοριστούν στην θέσεις τους φιλόλογοι. https://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=114&artid=161533&dt=03/10/2004
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να λύσει την ανεργία των φιλολόγων σε μεγάλο βαθμό. Θα γεμίσουν όλες οι κενές θέσεις δασκάλων από φιλόλογους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ξανά ανεργεία στους απόφοιτους των παιδαγωγικών σε 3 έτη περίπου από σήμερα.
bagiaka
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
anna_md
Δραστήριο μέλος
Εμενα οι γονεις μου με πιεζουν πολυ για να δηλωσω παιδαγωγικα φετος λογω της επαγγελματικης αποκαταστασης αλλα εγω δεν πολυθελω.Ποτε δεν ηταν το ονειρο μου να γινω δασκαλα αντιθετως μου αρεσουν πολυ οι οικονομικες σχολες.
Τι κατευθυνση πας?
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
xrisitna, δεν τιθεται καν το θεμα αν "θα εμψυχωσω τους 18χρονους που περνανε τωρα παιδαγωγικο" ή οχι. Απλα λεω την αποψη μου, παρατηρωντας το φαινομενο των παιδαγωγικων. Μια εκτιμηση ειναι, και φυσικα δεν ειμαι κανενας θεος να ξερω αν θα βγει αληθινη. Μην το παιρνεις τοσο προσωπικα.
Και μιας και το συζηταμε, ιδου ενα κειμενο που βρηκα εδω: https://www.proininews.gr/?p=3652
Ο τονισμος με bold ειναι δικος μου, στις προτασεις που πιστευω οτι ειναι σχετικες με την συζητηση.
Ψαλίδι σε διορισμούς - Προβλήματα ενόψει νέας σχολικής χρονιάς
29 Ιουλίου, 2009
Με πολλά προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη η νέα σχολική χρονιά, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της πολιτικής επιλογής του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη σχολική χρονιά 2009-10 οι διορισμοί στους νηπιαγωγούς μειώνονται κατά 50% και στους δασκάλους κατά 25%, ενώ επιπλέον οι καθηγητές καταγγέλλουν ρουσφετολογικούς διορισμούς.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν τεράστια κενά, τα οποία θα καλυφθούν με αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπολογίζονται κοντά στα 19.000 άτομα, ενώ οι μόνιμοι διορισμοί δεν θα ξεπεράσουν τα 6.500 άτομα. Συγκεκριμένα θα διορισθούν 2.536 εκπαιδευτικοί με το 60% (ΑΣΕΠ), 1.691 με το 40% (Ενιαίος Πίνακας) και τέλος περίπου 2.500 από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΠΘ για τη σχολική χρονιά 2009-2010 θα διοριστούν 1.060 δάσκαλοι από ΑΣΕΠ, 707 δάσκαλοι από τον Ενιαίο Πίνακα, 66 από το 24μηνο-30μηνο και 20 πολύτεκνοι. Επιπλέον θα διορισθούν 246 πολύτεκνοι, 48 γυμναστές και 228 αγγλικής γλώσσας Επίσης θα διοριστούν 300 νηπιαγωγοί από το ΑΣΕΠ και 200 από τον Ενιαίο Πίνακα.
Στα γυμνάσια και λύκεια θα διορισθούν από το ΑΣΕΠ 1.176 καθηγητές και από τον Ενιαίο Πίνακα 784. Για ορισμένες δε κατηγορίες τεχνικών ειδικοτήτων οι προσλήψεις θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες και σε μονοψήφιους αριθμούς.
Από τα στοιχεία για τους διορισμούς προκύπτει ότι σε κάπως καλύτερη μοίρα θα βρεθούν οι φιλόλογοι, μαθηματικοί και αγγλικής γλώσσας, όπου από το ΑΣΕΠ θα διορισθούν 240, 135 και 114 άτομα αντίστοιχα.
ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Φέτος οι διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων και διορισμών έχουν καθυστερήσει, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με τη σταδιακή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Πάντως η εγκύκλιος για τους διορισμούς αναμένεται στο τέλος του μήνα, αφού καταρτιστεί ο Ενιαίος Πίνακας αναπληρωτών και ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων στο ΑΣΕΠ. Έως τις 15 Αυγούστου θα κοινοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί και μετά θα αρχίσει ο κύκλος διορισμού των αναπληρωτών μετά τις 20 Αυγούστου.
Όπως είναι γνωστό, οι μόνιμοι διορισμοί γίνονται κατά 60% από όσους πετυχαίνουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (κατά τη σειρά της βαθμολογίας) και κατά 40% από τον Ενιαίο Πίνακα αναπληρωτών (οι υποψήφιοι κατατάσσονται ανάλογα με την πραγματική προϋπηρεσία τους ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι.
Μετά ακολουθούν εκείνοι που είχαν συμπληρώσει την 30.6.2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών και επίσης όσοι έχουν συμπληρώσει με τη λήξη του φετινού σχολικού έτους είκοσι τέσσερις (24) μήνες προϋπηρεσίας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΜΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι τα τελευταία χρόνια το ΥΠΕΠΘ συνειδητά επιλέγει πολιτική συνεχούς περιορισμού των περιοχών διορισμού καθηγητών, με αποτέλεσμα να διορίζονται εκπαιδευτικοί σε περιοχές που δεν υπάρχουν πραγματικά κενά και εν συνεχεία να αποσπώνται «για τις ανάγκες της υπηρεσίας».
Πρόκειται για μια πολιτική ρουσφετιού και εξυπηρέτησης ημετέρων, η οποία ευθέως προσκρούει και στο ίδιο το Σύνταγμα. Όπως τονίζει το σωματείο των καθηγητών, «ως αποτέλεσμα της παραπάνω πρακτικής αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εκπαιδευτικών που δεν έχουν οργανική θέση σε σχολική μονάδα και βρίσκονται στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΔΕ. Το ποσοστό των καθηγητών με αυτό το εργασιακό καθεστώς σε ορισμένες περιοχές υπερβαίνει το 25% του συνόλου.
Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι κάθε χρόνο να μετακινείται συνεχώς ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία μπορεί να έχουν τα ίδια κενά ανά ειδικότητα για πάρα πολλά χρόνια».
Για υποβολή συμπληρωματικών αιτήσεων έως και τις 30 Ιουλίου σχετικά με την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων, καλούνται από το υπουργείο Παιδείας πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων. Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με λιγα λογια, το κειμενο μας λεει πως δεν αρκει απλα να υπαρχουν κενα. Πρεπει να γινουν και διορισμοι, πραγμα που η κυβερνηση προσπαθει να περιορισει, προφανως για οικονομικους λογους [λεω εγω].
efim18
Νεοφερμένος
παιδια ακομη και αν προωθηθουν οι καθηγητες, η απορροφηση θα ειναι αρκετα χρονοβορα γιατι υπαρχουν χιλιαδες που ειναι ανεργοι και περιμενουν περισσοτερα χρονια ηδη απο καποιους που θα τελειωσουν σε 4 χρονια.η αληθεια ειναι πως οι περισσοτεροι λενε πως φετες ειναι οι τελευταιοι που μπηκαν στο παιδαγωγικο και μετα απο αυτους...δηλαδη μετα απο 4 χρονια που θα βγουν θα εχει κορεστει και αυτο το επαγγελμα και θα ανοιξει το καθηγητικο να το πω και ετσι...δηλαδη οι φιλολογοι αν προωθηθει το νομισχεδιο για ολοημερα σχολεια και συγκεκριμενα γυμνασια-λυκεια...αλλα κανεις δεν ξερει...!
vasoyla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι κατευθυνση πας?
Στην δευτερα ημουν θετικη και φετος στην τριτη αλλαξα και πηγα στην τεχνολογικη.
sweety<3
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
Παιδια και εγω πιστευω οτι σε 4 χρονια θα πιξουν απο δασκαλους και θα κορεστει το επαγγελμα!!!!!!!!!!!!!!! πρεπει να στοχευουμε ενα επαγγελμα που τωρα να μην ειναι ¨'στα πανω του΄΄ και σε 4 χρονια να εχει ζητηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δεν κλεινουν τοσο ευκολα....
tasos91
Νεοφερμένος
δεν κλεινουν τοσο ευκολα....
και όμως κλέινουν μαράκι.περίμενε και θα δεις
maraki love
Διάσημο μέλος
και όμως κλέινουν μαράκι.περίμενε και θα δεις
τι θα γινει δηλαδη; ξερεις τιποτα;
tasos91
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
κοίταξε μαράκι εγώ δεν θέλω να αποθαρύνω κανέναν ούτε να λεω φαμφαρολογίες απλός επειδή ρωτάω εκπαιδευτικούς σχετικά με το συγκεκριμένω θέμα μου λένε οτι σε 3-4 χρονια θα εχει κορεστεί ο χώρος
εντάξει οκ...απλά και εγώ έχω κάνει μια έρευνα και ακούγεται ότι θα κλείσουν σε 6 χρόνια...άλλωστε δεν ειναι δυνατον απο τη μια μερα στην αλλη να μην διορίζονται:nono:...αυτό θα γίνει σταδιακά..
tasos91
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
οκ τώρα για 1 με 2 χρόνια μπορεί να πέφτω και έξω κανείς δεν ξέρει πότε θα κορεστεί το επάγγελμα.Από ότι είδα πέρασες δασκάλα κοιταξε λοιπόν να χαρείς την επιτυχεία σου και η επαγγελματική αποκατάσταση θα έρθει μην ανησυχείς...
ναι μακάρι!!
spring_mx
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.