nPb
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PieMaker
Δραστήριο μέλος

Συνήθως στο εξωτερικό προτιμούνται μέθοδοι εξέτασης που αποδεικνύουν τη συνολική εικόνα του εξεταζόμενου φοιτητή, δηλαδή, έμφαση σε ενδιάμεσες εργασίες, projects, προόδους και μια τελική εξέταση. Δηλαδή, ο φοιτητής δουλεύει από την 1η μέρα του εξαμήνου.
Το "κακό" είναι ότι τη συγκεκριμένη τακτική υιοθετούν και ορισμένοι καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων, όμως η συνεχής προσπάθεια των φοιτητών πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται:/...
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στη σχολή που τελείωσα είχαμε έναν καθηγητή που εξέταζε τα δύο μαθήματά του με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Δίναμε δηλαδή τεστάκια σχεδόν σε κάθε μάθημα, είχαμε να παραδώσουμε ομαδική εργασία ή να παρακολουθήσουμε μια σειρά μαθημάτων, να κρατήσουμε σημειώσεις και στο τέλος να πραγματοποιήσουμε τις δικές μας διδασκαλίες, δίναμε πρόοδο και φυσικά τελικές εξετάσεις.
Το αποτέλεσμα;; Στο πρώτο του μάθημα πήρα 6 και ο μεγαλύτερος βαθμός που έβαλε πρέπει να ήταν το 7,5 αν θυμάμαι καλά. Στο δευτερο μάθημα κατάφερα να γράψω 8 και είχα την 4η μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλο το έτος. Και όλα αυτά σε ένα έτος 270+ ατόμων.
Οφείλω, βέβαια, να ομολογήσω ότι ο συγκεκριμένος ήταν ένας από τους λίγους καθηγητές που εκτίμησα πραγματικά για το σύνολο της δουλειάς του (σε πανεπιστημιακό και ερευνητικό επίπεδο) και διατηρούμε ακόμη επαφές. Απλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο τρόπος που βαθμολογούσε ήταν υπερβολικά αυστηρός και σε καμία περίπτωση ανάλογος της προσπάθειας μας

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Guest 892943
Επισκέπτης

Δεν είναι λογικό ένα μάθημα να το περνάνε φοιτητές μετρημένοι στα δάχτυλα. Μερικοί είναι τούβλα, άλλα δεν έστρωσαν κώλο. Οι άλλοι όμως; Τι σκατά;Οι αριστοι πως το καταφεραν? με φακιρικα?
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

PieMaker
Δραστήριο μέλος

Στο πρώτο του μάθημα ο μεγαλύτερος βαθμος που εβαλε ήταν το 7,5 και στο δευτερο το 9 (φαντάζεσαι τη χαρα μου όταν είδα ότι πήρα 8!!). Και έρχομαι και ρωτάω εγώ... Δεν υπήρχε ούτε ένας φοιτητής που να άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω, πόσο μάλλον μετά από τέτοια προσπάθεια;; Τέλος, για μερικούς καθηγητές το 10αρι απλώς δεν υπάρχει στη γκάμα των βαθμολογιών τους.Υπηρχε καποιος που πετυχε το αριστα? εαν ναι, πως τα καταφερε? και σε μας υπαρχουν τετοιοι καθηγητες αλλα παντα μερικοι φοιτητες παιρνουν 10ρι.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Συνήθως στο εξωτερικό προτιμούνται μέθοδοι εξέτασης που αποδεικνύουν τη συνολική εικόνα του εξεταζόμενου φοιτητή, δηλαδή, έμφαση σε ενδιάμεσες εργασίες, projects, προόδους και μια τελική εξέταση. Δηλαδή, ο φοιτητής δουλεύει από την 1η μέρα του εξαμήνου.
δεν είναι ξένη πατέντα αυτό και σε ελληνικά πανεπιστήμια γίνεται
Πώς γίνεται σε μαθήματα με ποσοστό αποτυχίας 95% πάντα να βρίσκεται 1-2 φοιτητής-ές και να γράφουν από 8; Παράδειγμα: Εξεταζόμενοι περίπου 600 άτομα εκ των οποίων οι 595 να είναι κομμένοι με βαθμό <5 και οι δυο να έχουν βαθμό 10.
γιατί όλοι λίγο πολύ έχουμε τα 1-2 άτομα σε κάθε έτος όπου ο καθηγητής ξέρει το όνομά τους, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ( που σίγουρα κάνεις αλλά ήθελες να το ακούσεις από άλλον )
Guest 278211
Επισκέπτης

μέσα κι εγώ!
Τι παθαίνω συχνά σε εξεταστικές και μετά βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο, λες και δεν το έχω ξαναπάθει: Ως σωστή φοιτήτρια, μαζεύω σημειώσεις, βιβλία κτλ, τα έχω μπροστά μου, οργανώνω την ύλη και ξεκινάω διάβασμα. Τελειώνοντας την ύλη, έχω τουλάχιστον μια ιδέα για ό,τι γράφει το βιβλίο και ό,τι δεν αναφέρεται εκεί αλλά έχει ειπωθεί στις διαλέξεις, το έχω ψάξει στο google τουλάχιστον, έχω βρει αντίστοιχα άρθρα κτλ. Κάνω επανάληψη σε αυτά, τα μαθαίνω καλά καλά. Την τελευταία μέρα πριν δώσουμε το μάθημα, πέφτουν στα χέρια μου παλιότερα θέματα. Τους ρίχνω μια ματιά, πολλές (οι περισσότερες ίσως) ερωτήσεις ζητούν πράγματα που δεν βρίσκονται πουθενά, ούτε σε βιβλίο, ούτε σε σημειώσεις. Τις μισές από αυτές τις ψάχνω, μετά πάλι σκέφτομαι ότι δεν έχει και πολύ νόημα, δεν πιστεύω ότι θα μας ρωτήσουν κάτι τέτοιο. Αυτή η διαδικασία παίρνει 1,5-2 ώρες.
Και όπως φαντάζεστε, στην εξέταση του μαθήματος, αυτές οι 1,5-2 ώρες με τις οποίες ασχολήθηκα με τα παλιότερα θέματα εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος της τελικής βαθμολογίας μου και κάθε φορά μουνζώνω τον εαυτό μου γιατί ήθελα να έχω τη γενικότερη εικόνα της ύλης και του μαθήματος, να γνωρίζω πού να ψάξω κάτι συγκεκριμένο που θα χρειαστώ στο μέλλον, επειδή δεν ήθελα να έχω αποσπασματικές γνώσεις - να γνωρίζω πχ μόνο τι κάνει ένα ένζυμο σε ένα συγκεκριμένο είδος κυττάρου, χωρίς όμως να γνωρίζω ούτε πώς ρυθμίζεται ούτε για ποιο λόγο είναι σημαντικό αυτό που κάνει.
nPb
Επιφανές μέλος

aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

StratosRIP
Δραστήριο μέλος

(Μαλλον) βαθμολογεί αυτολεξεί με βάση το σύγγραμμα που μας δίνεται. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πως απαντώντας αρκετά καλά σε όλα τα θέματα να παίρνω 5 και 6 και πολλά παιδιά να αναγκάζονται να ξαναδωσουν το μάθημα! Ειδικά στα πανεπιστήμια έπρεπε να βαθμολογείται η σφαιρική γνώση και όχι η στειρα παπαγάλια!
christosxanthi
Δραστήριο μέλος

Δεν μου έτυχε ακόμα στη σχολή να μπει θέμα το οποίο δεν υπάρχει στο βιβλίο η σε σημειώσεις, σαφώς σε μερικά δεν δώσαμε την κατάλληλη βαρύτητα. Εξαίρεση αποτελεί ένα θέμα βιοχημείας 0 το οποίο μια απ τις καθηγήτριες το θεώρησε περισσότερο θέμα για το φυσικό και ζήτησαν στον καθηγητή να το ακυρώσει (μάταια βεβαια). Ωστόσο έχει τύχει μια συγκεκριμένη έδρα να βαθμολογεί με τρόπο αξιοθαύμαστο! Δηλαδή άτομα που απάντησαν σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις πήραν 5 και 6 ενώ πολύ μεγάλο ήταν το ποσοστό που κόπηκε! Η ιστορική έδρα Ιστολογιας-Εμβρυολογιας ΑΠΘ που
(Μαλλον) βαθμολογεί αυτολεξεί με βάση το σύγγραμμα που μας δίνεται. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πως απαντώντας αρκετά καλά σε όλα τα θέματα να παίρνω 5 και 6 και πολλά παιδιά να αναγκάζονται να ξαναδωσουν το μάθημα! Ειδικά στα πανεπιστήμια έπρεπε να βαθμολογείται η σφαιρική γνώση και όχι η στειρα παπαγάλια!
Κωλο εδρα
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπορεις πολυ απλα να μην απαντησεις στα θεματα,απ το να βαζεις ρητρες και να νευριαζουν οι καθηγητες. Εγω να φανταστεις ειχα δωσει ενα μαθημα 5 φορες. Πηγαινα και αμα εβλεπα οτι δεν πιανω οσο θελω, εδινα λευκη κολλα και εφευγα. Αφου ο καθηγητης εκανε πλακα, τι θα γινει με σενα μου λεει?
Είναι λογική αυτή η άποψη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 271 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Eagle Eye
- George_dr
- Mapz
- bboys
- ΣοφίαΒ
- despoina13
- celshade
- kanenas090
- rseven
- sofiaram
- Totreno
- Vassiliki.ko
- Markiii
- Qwerty 0
- ioanna2007
- Andante
- xristina elen
- Than003
- dioandi2010
- Leopoldos_134
- Viktor
- ScarletFox
- akis_95
- SKG
- dmav
- bio
- Eirinakiii8
- Alessandra Eliza
- Νομάρχης
- Schlimazel
- Polkiu
- MarcoReus
- brownies
- Nemesiis
- phoni
- GeorgePap2003
- IceCream05
- fairyelly
- Wonderkid
- Nick254
- WhiTeNoiSe
- Mammy Nun
- sophiaa
- De Broglie
- Hased Babis
- User2350
- Ryuzaki
- nicole1982
- eukleidhs1821
- Marple
- ggl
- plantbee
- Philologist
- Panagiotis849
- Superhuman
- ioannaion
- Nikoleta_Giann
- Joji
- air_fish
- Tedi
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- ioanchatzip
- ale
- VasoGrimes
- thecrazycretan
- Αριάνα123
- EcoBill
- anna.t
- strsismos88
- soniko
- Helena123
- Cortes
- iminspain
- Voul2992
- Georgekk
- calliope
- Κλημεντίνη
- leo41
- tsiobieman
- Paragontas7000
- Αλκης Κ.
- ag97
- fmarulezkd
- neurogirl
- pacheiko
- kwstaseL
- nucomer
- tslef8
- Pharmacist01
- BioChemical
- harry akritas
- Memetchi
- Athens2002
- T C
- jimis2001
- Dreamer_SW
- No name
- Mhtrogoal
- Greg1900
- KingOfPop
- SlimShady
- Fil1987
- TonyMontanaEse
- Meow
- Papachrist
- aggelosst9
- Unboxholics
- hirasawayui
- Alexecon1991
- Nefh_
- Leukosrinokeros
- imyrcarn
- Θανασης Α.
- Lia 2006
- Scandal
- Xristinaqui
- clevercat
- korlef
- Ria99
- Dimitris2001
- St11
- the purge
- Jocaste
- Πύρος
- panagiotis23
- Monster Hunter
- Idontknoww
- Scott
- Natassa33
- StudyFreak04
- aekarare
- Katerinaki13
- Jimmy20
- Chris 21
- edouardos
- Power-13
- stamoul1s
- χημεια4λαιφ
- charmander
- Eleanna7
- uni77
- PanosBat
- Stelios725
- kyrisari
- chrysm
- gwgw_5
- Belle26
- gewrgioyp
- Stroka
- SweetGirl
- Eua5
- Unseen skygge
- Revekka
- Έμμα
- kakesparees
- meletis96
- louminis
- J.Cameron
- kostas1233
- kiyoshi
- roud
- civilian
- Dimitris9
- Μάρκος Βασίλης
- Alexismicro
- Viedo
- johnsiak
- lenaki001
- Vold
- Φινεύς
- don_vito
- American Economist
- Thanos_D
- Dimitris_Gr
- Thoba19
- Ststst02
- tymvorixos
- Indiana Jones
- giannis
- KONNΟΣ
- Libertus
- Cpt.Philips
- Γατόπαρδος.
- ΘανάσοςG4
- Vasilis25
- johnietraf
- Steffie88
- jims
- Αντικειμενικός
- Maraki4you
- suaimhneas
- ρενακι 13
- CoolCowboy
- jen_dream
- DimitraA.
- george777
- marylou_290
- Earendil
- jj!
- Johnman97
- hecktors
- Nefeloula
- Giorno
- Iknowyou
- adonman
- mitsos14
- Arianara S3
- Yiorgosk
- efi25
- Πα.Κ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.