tomi_77
Νεοφερμένος
στο δικο μας τμημα τα αγγλικα παντως υπαρχουν σε 4 εξαμηνα, και θεωρειται ως ενας βαθμος στην κλιμακα του 10, αμα μαζεψεις 4 δεκαρια.Πες μου έναν λόγο για τον οποίο κάθεσαι και διαβάζεις αγγλικα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Tον δεύτερο έχω αλλά άμα διάβασες προηγούμενο μήνυμά μου δεν ήταν μάθημα αυτό που έκανε...ποτέ μου δεν κατάφερα να διαβάσω σ αυτόν..Αλήθεια πως τα κατάφερες και πέρασες και με βαθμό;;;;
Και σε μας δεν γινόταν μάθημα, έτσι είναι ο Ευαγγελάκης.
Πάρε το βιβλίο μαζί και θα δεις ότι θα είναι εύκολα. Έγραψα 7 χωρίς διάβασμα. Ήμουν και η αδυναμία του, ακόμη με θυμάται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
ΨΑΡΑΚΙ1993
Πολύ δραστήριο μέλος
Black_Butterfly
Πολύ δραστήριο μέλος
Superhuman
Δραστήριο μέλος
Dalian
Περιβόητο μέλος
εγω αρχιζω 5 φλεβαρη και εχω τρελω ανγχος παω αμεσως για διαβασμα
jesus gurl,με άNγχωσες και μένα
thanosnt
Εκκολαπτόμενο μέλος
βαθμολογουν...τεσπα υπαρχει καποιο ενδεχομενο να μην το περασω ... το πιο πιθανο ειναι να ειμαι στο 5-6 αντε 8/2 το επομενο μαθημα χημεια γτ απο εφαρμοσμενα μαθηματικα δεν ξερω ΤΙΠΟΤΑ κ λεω να μη το δωσω καν...
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
Μου φαινεται οτι θα το καψω στο τελος
Και θα γινω καπως ετσι
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Τι ακριβώς κάνει κάποιος για να κόψει μάθημα; Αυτό γίνεται μετά την ανακοίνωση του βαθμού, σωστά;Αν και σίγουρα την πέρασα, λογικά θα την κόψω την Φυσικοχημεία! Μα 2 μονάδες για μια άσκηση τζόκερ? Τι καλά που ήταν τα προηγούμενα θέματα
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Τι ακριβώς κάνει κάποιος για να κόψει μάθημα; Αυτό γίνεται μετά την ανακοίνωση του βαθμού, σωστά;
Eξαρτάται από την εκάστοτε σχολή. Γενικά περίπλοκο θέμα.
Dias
Επιφανές μέλος
5... αυτο θελω
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Μάλιστα. Κατάλαβα.Eξαρτάται από την εκάστοτε σχολή. Γενικά περίπλοκο θέμα.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
[/CENTER]
Από όσα έχω ακούσει από παλαιότερους φοιτητές, έχω πεισθεί ότι το να περνάει κάποιος μαθήματα με την παγκόσμια φοιτητική σταθερά 5, είναι μεγάλο λάθος. Ο βαθμός του πτυχίου είναι καθοριστικός για τα μεταπτυχιακά, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Πολλοί φοιτητές όλων των σχολών στα δύο πρώτα έτη έχουν τη νοοτροπία "αντε να το περάσω και ας είναι και με 5". Από το τρίτο έτος και μετά καταλαβαίνουν την ανάγκη του βαθμού πτυχίου, οπότε τρέχουν και δεν φτάνουν. Για να βελτιώσουν το βαθμό τους προσπαθούν να χτυπήσουν 10ρια σε μαθήματα των τελευταίων ετών (και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο) ή να διαγράφουν και να ξαναδίνουν (όπου γίνεται) μαθήματα των πρώτων ετών. Γιαυτό πιστεύω ότι καλό είναι από τα πρώτα εξάμηνα να στοχεύουμε σε υψηλούς βαθμούς και αν δεν μπορούμε ας βάζουμε και ρήτρα.
Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο πρώτος που τα λέει αυτά, αλλά τα έχετε ακούσει ήδη χιλιάδες φορές. Ήθελα απλά να καταχωρηθεί στο ischool η άποψη αυτή για να συζητηθεί.
Άμα δεν υπήρχαν τόσα πολλά μαθήματα σε κάθε εξάμηνο, ίσως να μπορούσες να κόψεις μάθημα, αλλά άμα σε ένα εξάμηνο έχεις 7 μαθήματα δεν γίνεται να κόβεις. Άσε που όλο και περισσότεροι βιάζονται να τελειώσουν και δεν έχουν την άνεση να βάζουν ρήτρα.
* στο τελευταίο έτος, της κατεύθυνσης δηλαδή, είναι πιο εύκολο να βγάλεις καλούς βαθμούς.
Guest 278211
Επισκέπτης
Από όσα έχω ακούσει από παλαιότερους φοιτητές, έχω πεισθεί ότι το να περνάει κάποιος μαθήματα με την παγκόσμια φοιτητική σταθερά 5, είναι μεγάλο λάθος. Ο βαθμός του πτυχίου είναι καθοριστικός για τα μεταπτυχιακά, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Πολλοί φοιτητές όλων των σχολών στα δύο πρώτα έτη έχουν τη νοοτροπία "αντε να το περάσω και ας είναι και με 5". Από το τρίτο έτος και μετά καταλαβαίνουν την ανάγκη του βαθμού πτυχίου, οπότε τρέχουν και δεν φτάνουν. Για να βελτιώσουν το βαθμό τους προσπαθούν να χτυπήσουν 10ρια σε μαθήματα των τελευταίων ετών (και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο) ή να διαγράφουν και να ξαναδίνουν (όπου γίνεται) μαθήματα των πρώτων ετών. Γιαυτό πιστεύω ότι καλό είναι από τα πρώτα εξάμηνα να στοχεύουμε σε υψηλούς βαθμούς και αν δεν μπορούμε ας βάζουμε και ρήτρα.
Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο πρώτος που τα λέει αυτά, αλλά τα έχετε ακούσει ήδη χιλιάδες φορές. Ήθελα απλά να καταχωρηθεί στο ischool η άποψη αυτή για να συζητηθεί.
Εντάξει, είμαι στο πρώτο εξάμηνο, δε μπορώ αμέσως να πάω να βάλω ρήτρα, δεν ξέρω καν πώς βαθμολογούν! Η πρώτη εξεταστική είναι περισσότερο αναγνωριστική. Μετά, τι να σου πω, δεν έχω ιδέα. Για εμένα πάντως ισχύει το: "Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι".
tomi_77
Νεοφερμένος
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
[/CENTER]
Θα μιλήσω για την σχολή μου, δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες.
Ναι μεν στα πρώτα έτη υπάρχουν μαθήματα τα οποία είναι πολύ εύκολα, αλλά σ' αυτές τις περιπτώσεις το εύκολο συνάδει με το βαρετό. Ποιος βρίσκει ενδιαφέρον στην Ιστορία Ιατρικής ή στην Ιατρική Ορολογία (τουλάχιστον όπως διδάσκονται και από τια απαιτήσεις στην εξεταστική, γιατί δυνητικά θα μπορούσαν όλα να είναι τέρμα ενδιαφέροντα).
Το αποτέλεσμα? Μαθήματα στα οποία μπορείς να χτυπήσεις *υποτίθεται* 9+, εγώ να χτυπάω 8 με το ζόρι.
Από την άλλη, στα κλινικά έτη (από το 6ο εξάμηνο και μετά), μπορεί να δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά γίνονται σίγουρα πιο ενδιαφέροντα. Σε τραβάνε περισσότερο τα μαθήματα. Μπορεί να μην χτυπάς 10ρια εκεί, αλλά δεν πας σε όλα με την προοπτική "κάλλιο 5 και στο χέρι...", όχι γιατί το μάθημα είναι εύκολο, αλλά γιατί μία οι πιθανές απαιτήσεις από τον διδάσκοντα/συνθήκες, μία ότι κάποια είναι ενδιαφέροντα (σε σχέση με την ιστορία της Ιατρικής) οπότε ασχολείσαι περισσότερο, πας καλύτερα προετοιμασμένος.
Και ελπίζω να μην διαψευστώ, αλλά εγώ αυτό ακούω να μου λένε μεγαλοετείς κλινικών ετών...
Προσωπικά δεν είμαι της λογικής του να κόβω μάθημα πάντως, γιατί ρε παιδιά αυτός ο Σεπτέμβρης δεν παλεύεται με τέτοια ζέστη να διαβάζεις, χειρότερα και από Ιούνη. Συν ότι μπορεί να σου βγει και κανένα χρωστούμενο που δεν περίμενες και να έχεις κι άλλα μετά...
Zaraki
Δραστήριο μέλος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Πάντως αν και αναγνωρίζω τη σημασία του υψηλού μ.ο. θέλω να τονίσω πως παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στο μεταπτυχιακό. Μπορεί να μη δεχτούν κάποιον με 8.5 που δεν τους πείθει ως άτομο, εν αντιθέσει με έναν με 7.5 π.χ. που έχει βλέψεις και στόχους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 260 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ioanna2007
- bboys
- Andante
- nearos
- xristina elen
- Than003
- rseven
- dioandi2010
- Leopoldos_134
- Viktor
- ScarletFox
- akis_95
- SKG
- dmav
- bio
- Totreno
- Eirinakiii8
- Alessandra Eliza
- Νομάρχης
- Schlimazel
- Polkiu
- MarcoReus
- brownies
- Nemesiis
- phoni
- GeorgePap2003
- IceCream05
- fairyelly
- Wonderkid
- Nick254
- WhiTeNoiSe
- Mammy Nun
- sophiaa
- De Broglie
- Hased Babis
- brizoulis
- Ryuzaki
- nicole1982
- eukleidhs1821
- Marple
- ggl
- plantbee
- Philologist
- Panagiotis849
- Superhuman
- ioannaion
- Nikoleta_Giann
- Joji
- air_fish
- Tedi
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- ioanchatzip
- ale
- VasoGrimes
- thecrazycretan
- Αριάνα123
- EcoBill
- anna.t
- strsismos88
- soniko
- Helena123
- Cortes
- iminspain
- Voul2992
- Georgekk
- calliope
- Κλημεντίνη
- leo41
- tsiobieman
- Paragontas7000
- Αλκης Κ.
- ag97
- fmarulezkd
- neurogirl
- pacheiko
- kwstaseL
- nucomer
- tslef8
- Pharmacist01
- BioChemical
- harry akritas
- Memetchi
- Athens2002
- T C
- jimis2001
- Dreamer_SW
- No name
- Mhtrogoal
- Greg1900
- KingOfPop
- SlimShady
- Fil1987
- TonyMontanaEse
- Meow
- Papachrist
- aggelosst9
- Unboxholics
- hirasawayui
- Alexecon1991
- Nefh_
- Leukosrinokeros
- imyrcarn
- Θανασης Α.
- Lia 2006
- Scandal
- Xristinaqui
- clevercat
- korlef
- Ria99
- Dimitris2001
- St11
- the purge
- Jocaste
- Πύρος
- panagiotis23
- Monster Hunter
- Idontknoww
- Scott
- Natassa33
- StudyFreak04
- aekarare
- Katerinaki13
- Jimmy20
- Chris 21
- edouardos
- Power-13
- stamoul1s
- χημεια4λαιφ
- charmander
- Eleanna7
- uni77
- PanosBat
- Stelios725
- kyrisari
- chrysm
- gwgw_5
- Belle26
- gewrgioyp
- Stroka
- SweetGirl
- Eua5
- Unseen skygge
- Revekka
- Έμμα
- kakesparees
- meletis96
- louminis
- J.Cameron
- kostas1233
- kiyoshi
- roud
- civilian
- Dimitris9
- Μάρκος Βασίλης
- Alexismicro
- Viedo
- johnsiak
- lenaki001
- Vold
- Φινεύς
- don_vito
- American Economist
- Thanos_D
- Dimitris_Gr
- Thoba19
- Ststst02
- tymvorixos
- Indiana Jones
- giannis
- KONNΟΣ
- Libertus
- Cpt.Philips
- Γατόπαρδος.
- ΘανάσοςG4
- Vasilis25
- johnietraf
- Steffie88
- jims
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Maraki4you
- suaimhneas
- ρενακι 13
- CoolCowboy
- jen_dream
- DimitraA.
- george777
- marylou_290
- Earendil
- jj!
- Johnman97
- hecktors
- Nefeloula
- Giorno
- Iknowyou
- adonman
- mitsos14
- Arianara S3
- Yiorgosk
- efi25
- Πα.Κ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.