fockos
Επιφανές μέλος
Μερικές φορές κάθονται και σχολιάζουν παιδια που έγραψαν καλύτερα από αυτούς λέγοντας από μέσα τους (δε μπορεί αυτός ο χαζοβιόλης να έγραψε 9 και εμένα να μου έβαλε 8
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
Μερικές φορές κάθονται και σχολιάζουν παιδια που έγραψαν καλύτερα από αυτούς λέγοντας από μέσα τους (δε μπορεί αυτός ο χαζοβιόλης να έγραψε 9 και εμένα να μου έβαλε 8
πόσες φορές έχεις ακούσει τι λέει κάποιος απο μέσα του?
nPb οι βαθμοί υπάρχουν για να ξεχωρίζει ο καλός απο τον καλύτερο.Διαφορετικά θα έπερναν όλοι 10. Φυσικά δεν πιστεύω πως αυτοι που γράφουν 9-10 έχουν εξασφαλίσει την επιτυχία αργότερα γιατί σε αυτο παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
το να κόβει όμως ε΄να 5 και ένα 6 σε εύκολα μαθήματα ή μαθήματα που του αρέσουν μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό
fockos
Επιφανές μέλος
Δεν καταλαβαίνω τι σας νοιάζει αν ο άλλος κόβει το 9?? θέλει και μπορεί να παρεί παραπάνω γι'αυτο το κάνει. Είτε θέλει ένα καλό μεταπτυχιακό είτε αδικίθηκε είτε είναι ψώνιο.Τι σημασία έχει? Λογικό ειναι να στεναχωριούντε με το 5 αν μπορούσαν παραπάνω.
πόσες φορές έχεις ακούσει τι λέει κάποιος απο μέσα του?
nPb οι βαθμοί υπάρχουν για να ξεχωρίζει ο καλός απο τον καλύτερο.Διαφορετικά θα έπερναν όλοι 10. Φυσικά δεν πιστεύω πως αυτοι που γράφουν 9-10 έχουν εξασφαλίσει την επιτυχία αργότερα γιατί σε αυτο παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.
Μερικές φορές το λενε και απέξω και άλλες φορές φαίνεται .... Το να ξέρεις τον βαθμο σου και να πηγαίνεις να δεις πως γράψανε οι άλλοι.....
Δε φαινονται απο τους βαθμούς οι καλυτεροι υπάρχουν και άλλοι πολλοι παράγοντες
Κάπως έτσι φτάνουμε να υπάρχουν άτομα να γράφουν χαμηλούς βαθμούς και να κόβουν μαθήματα επειδή θα μπορούσαν να είχαν γράψει παραπάνω (και πράγματι ίσως έχουν δίκαιο, γιατί βαθμός μπορεί να κοπεί και από παρανόηση του καθηγητή και από λάθος σε πράξεις κλπ) και άτομα να έχουν γράψει καλά επειδή τους «έκατσαν» τα θέματα.
nPb
Επιφανές μέλος
PolySol
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Αυτό το φαινομενο ωθεί πολλούς φοιτητές να κόβουν μαθήματα για να έχουν στο τέλος ένα πλασματικό βαθμό πτυχίου που ουσιαστικό το μόνο που κατέχουν είναι ένας καλό βαθμό στο πτυχίο.
PolySol
Δραστήριο μέλος
Ναι,αν περαστεί στην καρτέλα δε γίνεται να κοπεί ο βαθμός,αλλά ο καθηγητής δε στέλνει αμέσως τους βαθμούς στη γραμματεία...σου δίνει κάποιες μέρες περιθώριο να δεις το γραπτό σου,άρα και να μπορείς να κόψεις το βαθμό...δεν είμαι σίγουρη,αλλά έτσι δε γίνεται?Στις περισσότερες σχολές (να μη πω ολες) το κόψιμο μαθημάτων είναι παράνομο. Αν ο βαθμός περαστεί στην καρτέλα δε μπορεί να γίνει τπτ το ότι κάποιος πάει βρισκει το καθηγητή και του λεει ουσιαστικά κάνε ότι δεν είδες το γραπτό μου δε πιστεύω ότι είναι και το πιο σωστό πράγμα για έναν φοιτητή και ένας καθηγητής καλό είναι να μη κάνει τέτοιες ενέργειες.
Αυτό το φαινομενο ωθεί πολλούς φοιτητές να κόβουν μαθήματα για να έχουν στο τέλος ένα πλασματικό βαθμό πτυχίου που ουσιαστικό το μόνο που κατέχουν είναι ένας καλό βαθμό στο πτυχίο.
Δυστυχώς ακόμη και ασκήσεις/project να υπήρχαν για κάθε μάθημα και όχι μόνο η τελική εξέταση για να καθοριστεί ο βαθμός άνετα κάποιος θα μπορούσε να τις πάρει έτοιμες είτε από συμφοιτητή του έτους του είτε από παλιότερο...
Οι εξετάσεις ούτως ή άλλως δεν μπορεί να είναι εντελώς αδιάβλητες. Εδώ μέχρι και σε πανελλαδικές έχω ακούσει να αντιγράφουν, να έχουν κινητό και να τους στέλνουν μηνύματα και τέτοια. Αν θέλεις να την κάνεις, θα την κάνεις όσο αυστηρό σύστημα και να υπάρχει.Ναι πολλά "μέτρα" διαφάνειας θα μπορούσαν να υπάρξουν polysol, που να καθιστούν τις εξετάσεις αδιάβλητες όπως οι αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας τύπου CPE.
Το θέμα είναι πολύ γενικότερο, όμως. Δεν είναι θέμα μόνο έγκυρων εξετάσεων, χωρίς να υποτιμώ τη σημασία τους, αλλά και αλλαγή της νοοτροπίας αξιολόγησης γενικότερα. Αν ήθελαν να βάζουν εργασίες/ασκήσεις κλπ και να τα συνυπολογίζουν στον βαθμό, είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκαμε τρόπο να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε φοιτητής θα κάνει μόνος του ή ότι τουλάχιστον δε θα υπάρχει εκτεταμένα ένα φαινόμενο αντιγραφών και έτοιμων εργασιών.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μία τέτοια διάθεση από τους διδάσκοντες. Δεν θέλουν να ασχολούνται με διόρθωση εργασιών/ασκήσεων, γιατί τους παίρνει χρόνο.
Υπάρχουν τέτοια τμήματα στην Ελλάδα και μάλιστα έχουν εξαιρετική φήμη.Επίσης έχω απορία σε ποια ΣΟΒΑΡΑ Πανεπιστημιακά Τμήματα πέφτουν τα 8άρια και τα 10άρια σύννεφο.
Πάντως εδώ και το ξέρεις, το πρόβλημα είναι, ότι υπάρχουν πολλές σχολές που αν το ποσοστό επιτυχίας σε ένα μάθημα ξεπερνά ένα 20% θεωρείται εύκολο το μάθημα... Και δεν μπορεί το 80% των φοιτητών να ήταν ηλίθιοι ή αδιάβαστοι ξύστες.
Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί, αλλά και πάλι πρέπει να αναλογιστούμε τι είναι αυτό που κάνει έναν φοιτητή να έχει ξεσκιστεί να περάσει σε μία σχολή και μετά να καταντάει ρεμάλι... Δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των φοιτητών και μάλιστα μπορώ να πω ότι έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης.
Ναι, ρε, το κόψιμο έγκειται στην συνεννόηση με τον καθηγητή να μη σου βάλει προβιβάσιμο βαθμό.Στις περισσότερες σχολές (να μη πω ολες) το κόψιμο μαθημάτων είναι παράνομο. Αν ο βαθμός περαστεί στην καρτέλα δε μπορεί να γίνει τπτ.
Ο βαθμός του πτυχίου με το σημερινό τρόπο αξιολόγησης είναι ήδη de facto πλασματικός (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) είτε κόβεις μαθήματα, είτε όχι.Αυτό το φαινομενο ωθεί πολλούς φοιτητές να κόβουν μαθήματα για να έχουν στο τέλος ένα πλασματικό βαθμό πτυχίου που ουσιαστικό το μόνο που κατέχουν είναι ένας καλό βαθμό στο πτυχίο.
Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
Πάντως εδώ και το ξέρεις, το πρόβλημα είναι, ότι υπάρχουν πολλές σχολές που αν το ποσοστό επιτυχίας σε ένα μάθημα ξεπερνά ένα 20% θεωρείται εύκολο το μάθημα... Και δεν μπορεί το 80% των φοιτητών να ήταν ηλίθιοι ή αδιάβαστοι ξύστες.
Αυτό το 20% τι κάνει και το παιρνάει το μάθημα?
nPb
Επιφανές μέλος
Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
ἅλς
Διάσημο μέλος
PolySol
Δραστήριο μέλος
Είναι όμως έξυπνος!Ο τίτλος του θέματος δεν έχει καμιά σχέση με τη συζήτηση και την ουσία της...
SonnY
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Επειδή είμαι ο thread starter θα πω ότι ο τίτλος του θέμαος είναι ένα δίλλημα που δημιουργείται στο μέσο φοιτητή να περάσω το μάθημα το μάθημα με 5 και να τελειώνω με αυτο ή να το κόψω και καρτερει ....Ο τίτλος του θέματος δεν έχει καμιά σχέση με τη συζήτηση και την ουσία της...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.