Kostas Stath
Δραστήριο μέλος
Kostas Stath αν σπουδάζεις ιατρική ή νομικά ή είσαι στην ευελπίδων εξαιρείσαι !!
Δεν είμαι δυστυχώς , αλλά δεν πειράζει ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apostolis_z6_32
Νεοφερμένος
κάνεις ιδιαίτερα.Διαλέγεις ΕΣΥ ποια καθηγήτρια θα σου κάνει μάθημα και δεν πας ποτέ σε μεγάλες αλυσίδες φροντιστηρίων. ΠΟΤΕ. όταν το τμήμα μιας τάξης είναι πάνω από 4 άτομα δεν γίνεται μάθημα,απλά.Επειδή είμαι παθούσα από 2 κιόλας φροντιστήρια ξέρω πολύ καλά τι λέω.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ κατά 50%. Δεν θεωρώ ότι τα ιδιαίτερα είναι μονόδρομος και επίσης δεν είναι αλήθεια ότι οι μεγάλες αλυσίδες και γενικότερα τα φροντιστήρια δεν αξίζουν. Σίγουρα δεν αξίζουν όσα φροντιστήρια βάζουν 15 και 20 άτομα ή 2 και 3 πτυχία μαζί (π.χ. Proficiency Michigan με Proficiency C&G). Καλό είναι να βρεις ένα φροντιστήριο με μικρά τμήματα. Μέχρι 10 άτομα πιστεύω ότι είναι καλά. 6-8 άτομα είναι ιδανικά. Από εκεί και πέρα το χάος...Renegator ξέρω ότι αυτό που θα πω μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς εδώ μέσα αλλά αν θες να μάθεις αγγλικά κ την κάθε γλώσσα,να μάθεις να μιλάς και και και..
κάνεις ιδιαίτερα.Διαλέγεις ΕΣΥ ποια καθηγήτρια θα σου κάνει μάθημα και δεν πας ποτέ σε μεγάλες αλυσίδες φροντιστηρίων. ΠΟΤΕ. όταν το τμήμα μιας τάξης είναι πάνω από 4 άτομα δεν γίνεται μάθημα,απλά.Επειδή είμαι παθούσα από 2 κιόλας φροντιστήρια ξέρω πολύ καλά τι λέω.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.Υπάρχουν άτομα τα οποία χρειάζονται παραπάνω από 1 χρόνο για την κάλυψη τυχόν αδυναμιών και κενών.Και μας λένε ότι θέλουμε 2 και 3 χρόνια στο φροντιστήριο μαθήματα για το Prof. είναι μεγάλη κοροιδία. Μόνο και μόνο για να σου φάνε χρήματα.
Θα μου πεις,αν μάγκα μου έχεις κενά,μη δώσεις Proficiency δώσε Advanced.Όμως υπάρχουν άτομα που το παλεύουν και θέλουν λίγη ακόμη δουλειά και διάβασμα.
ΈΛΕΟΣ με αυτό το πράγμα Lower σε τόσους μήνες και Proficiency σε τόσους.Χαλαρώστε.
nPb
Επιφανές μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
1. Ποιο Proficiency θα δώσεις - μην γελιόμαστε, άλλο το επίπεδο του UCLAN, άλλο το επίπεδο του CPE.
2. Ποιο Lower έχεις πάρει και με τι βαθμό.
3. Πόσο χρόνο και διάθεση έχεις για διάβασμα.
Επίσης εξαρτάται από τη σιγουριά που θέλεις να έχεις. Μερικοί λένε ας πάω να το δώσω και αν το πάρω το πήρα, άλλοι λένε θέλω να πάω, να το δώσω και να το πάρω.
Αν έχεις πάρει Lower Cambridge με Α, δίνεις ECPE και είσαι διατεθειμένος να κάνεις καλό και συστηματικό διάβασμα, τότε ένας χρόνος είναι αρκετός.
Αν έχεις πάρει ECCE με LP/BF και δυσκολεύεσαι να βρεις έστω και 4 ώρες την εβδομάδα για να ασχοληθείς, τότε τα δύο χρόνια ίσως να είναι και λίγα.
Πάντα με εκπλήσσει όταν στο φροντιστήριο έρχονται άνθρωποι που δεν τους έχω δει ποτέ, που δεν θυμούνται με τι βαθμό πήραν το Lower και χωρίς να γράψουν ούτε τεστ κατάταξης με ρωτάνε σε πόσο καιρό μπορούν να πάρουν Proficiency. Αυτή την απάντηση μόνο η Πυθία μπορεί να την απαντήσει.
nPb
Επιφανές μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Κάποιοι από αυτούς που έχουν πάρει το Lower με C δεν έχουν φτάσει καν το επίπεδο B2. Άρα το να πάνε στο C2 μέσα σε ένα ή ενάμιση χρόνο είναι όνειρο θερινής νυκτός - όσο και να προσπαθήσουν.
Απλή λογική είναι, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
nPb
Επιφανές μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η έννοια του χρόνου σαφώς είναι σχετική. Γι' αυτό εγώ μίλησα για χρόνο και διάθεση να κάνεις "καλό" διάβασμα. Ο χρόνος που χρειάζεται είναι λίγο έως πολύ ο ίδιος, άλλοι θέλουν λίγο παραπάνω και άλλοι λίγο λιγότερο, πάντως για να πετύχεις πρέπει να έχεις χρόνο και διάθεση για το διάβασμα που πρέπει να κάνεις. Αν χρειάζεσαι 4 ώρες την εβδομάδα και έχεις στη διάθεσή σου 6 είσαι άνετος, αν χρειάζεσαι 8 και έχεις στη διάθεσή σου 6, έχεις θέμα.
Eliminated
Εκκολαπτόμενο μέλος
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.