Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Το να γράφω με ανοιχτό το βιβλίο θα με μπέρδευε πιο πολύ παρά θα με βοηθούσε θεωρώ. Άσε που θα χανόταν πολύτιμος χρόνος ψάχνοντας την τάδε σελίδα,τάδε παράγραφο...σε ένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα εκατοντάδων σελίδωνκαι αγχώνομαι απίστευτα όταν χασομεράω ενώ θα μπορούσα να είχα συμπληρώσει ήδη μια απάντηση που λέει ο λόγος.
Είναι πολύ λογικό αυτό που λες. Το ίδιο ακριβώς μου είπε και μια φίλη μου από το ίδιο τμήμα μ' εμένα, που εξετάστηκε με ανοιχτά βιβλία στο μάθημα "Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση".
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
"Εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία" είναι ένας άλλος τρόπος για να πεις "δύσκολες εξετάσεις που απαιτούν καλή κατανόηση της ύλης και κριτική σκέψη". Αν σε εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία, ψάχνεις στα βιβλία για τις απαντήσεις, τότε μάλλον έχεις χάσει το νόημα.
Εγώ η έρμη ξεσκίστηκα, υπερέβην εαυτού κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ό,τι περισσότερο μπόρεσα κατανόησα. Εννοείται πώς τα θέματα απαιτούσαν κριτική ικανότητα και όχι αντιγραφή κομματιών από το βιβλίο. Δεν θα είχε νόημα κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη μου φορά που αντιμετώπισα τέτοιο είδος εξέτασης και νομίζω ότι δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ σωστά. Ένιωσα ότι διευκολύνομαι περισσότερο να αναπτύξω τα μισά ερωτήματα με κλειστά βιβλία, με βάση τις γνώσεις που είχα αποκομίσει από τα βιβλία του ΕΑΠ και εκτός ΕΑΠ. Η βαθμολογία θα δείξει αν κινήθηκα σωστά ή όχι.
Ariana_Era
Εκκολαπτόμενο μέλος
RafAspa94
Περιβόητο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
PolySol
Δραστήριο μέλος
Ισχύει,αλλά υπάρχει και η κατηγορία καθηγητών που επιτρέπει ανοιχτά βιβλία/σημειώσεις μόνο και μόνο για να σου πει "φίλε κάνε ό,τι θες,αλλά που να χτυπιέσαι δεν περνάς"...καθηγητοτρολλάρισμα!Στις πολυτεχνικές σχολές είναι πολύ συνηθισμένη περίπτωση οι γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων να γίνονται με ανοιχτά βιβλία. Όχι βέβαια σε όλα τα μαθήματα αλλά στα μαθήματα μηχανοτεχνίας (engineering courses). Για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, χρειάζονται τύποι, εξισώσεις, πίνακες, διαγράμματα κλπ. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που κάποιοι καθηγητές υποχρεώνουν τους φοιτητές να ξέρουν απ' έξω τους τύπους ή δίνουν τυπολόγιο, οπότε τα βιβλία είναι κλειστά.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Στις πολυτεχνικές σχολές είναι πολύ συνηθισμένη περίπτωση οι γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων να γίνονται με ανοιχτά βιβλία. Όχι βέβαια σε όλα τα μαθήματα αλλά στα μαθήματα μηχανοτεχνίας (engineering courses). Για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, χρειάζονται τύποι, εξισώσεις, πίνακες, διαγράμματα κλπ. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που κάποιοι καθηγητές υποχρεώνουν τους φοιτητές να ξέρουν απ' έξω τους τύπους ή δίνουν τυπολόγιο, οπότε τα βιβλία είναι κλειστά.
Να σκεφτείς ότι η εν λόγω ενότητα μέχρι και το 2012 εξεταζόταν με ανοιχτά βιβλία. Κανείς/μία δεν μας αιτιολόγησε ποτέ γιατί εφέτος άλλαξε ο τρόπος εξέτασης. Έχω μείνει με την απορία.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εμείς φέτος γράφαμε στα διαγωνίσματα/απροειδοποίητα της ιστορίας με το βιβλίο ανοιχτό από κάτω.
Προφανώς μιλάμε για διαφορετική περίπτωση!
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Genesis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
Μέχρι στιγμής ένα μάθημα γνωρίζω στο οποίο χρησιμοποιούμε ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις...Ηλεκτρομαγνητισμός λέγεται και είναι 6ου Εξαμήνου...!Μέχρι στιγμής θεωρείται το πιο δύσκολο μάθημα της σχολής μιας και έχει αρκετές προαπαιτούμενες γνώσεις και κριτική σκέψη στην επίλυση των ασκήσεων..Ανάλογα μάλιστα με το ποσοστό επιτυχίας διαλέγουν την βάση...Αν είναι χαμηλό, η βάση φθάνει μέχρι το 3,7 :P
εσύ πρέπει να είσαι φυσικός
Αύριο δίνω το εν λόγω μάθημα και έχω κλάσει μαλλί.
Όσο για τον τρόπο εξέτασης, με ανοιχτά βιβλία δηλαδή, είναι αρκετά ύπουλος.
ps: 3,7 ??? Εγώ 3,5 ξέρω
Genesis
Εκκολαπτόμενο μέλος
εσύ πρέπει να είσαι φυσικός
Αύριο δίνω το εν λόγω μάθημα και έχω κλάσει μαλλί.
Ωωωω ζόρι... Καλή Επιτυχία
Και εγώ 3,5 γνώριζα αλλά κάποια άλλα παιδιά είπαν 3,7 με 4..Ανάλογα το ποσοστό επιτυχίας... Δηλ. δεν ειναι στανταρ η βάση...
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ απόλυτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannis4ever
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.