BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ προσωπικά είναι η πρώτη φορά που θα έρθω αντιμέτωπη μ' αυτόν τον τρόπο εξέτασης σ' όλη τη διάρκεια της φοιτητικής μου πορείας στη θεματική ενότητα"Εισαγωγή στο Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον". Η εν λόγω ενότητα εξεταζόταν με τον παραδοσιακό τρόπο "με κλειστά βιβλία" μέχρι και πέρυσι.
Όχι πως φοβάμαι το διαφορετικό τρόπο εξέτασης, αλλά δεν σας κρύβω ότι μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι άλλαξε ο ήδη υπάρχων τρόπος εξέτασης. Η καθηγήτρια απέφυγε τεχνηέντως να μου απαντήσει όταν της έθεσα το συγκεκριμένο ερώτημα.
Λογικά τα θέματα που βασίζονται στην εξέταση με ανοιχτά βιβλία απαιτούν κριτική και συνθετική σκέψη. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου ερμηνεία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Σε γενικές γραμμές όμως δε θα έλεγα ότι αυτό το πράγμα δίνει κάνα ιδιαίτερο πλεονέκτημα στον εξεταζόμενο φοιτητή καθ'ότι αυτό συνήθως αντισταθμίζεται από δυσκολότερα ή/και μεγαλύτερης έκτασης θέματα!
Κοινώς αν δεν είσαι διαβασμένος ότι σημειώσεις και να φέρεις είτε θα δυσκολευτείς να κατανοήσεις τι σου ζητάει η άσκηση είτε δε θα προλάβεις να τη λύσεις,έχοντας φάει όλη την ώρα της εξέτασης αναζητώντας την απάντηση εκείνη τη στιγμή!
Κάποιος ο οποίος πάει αδιάβαστος π.χ. μπορεί να γράψει 1-2 μονάδες έτσι απ'το πουθενά,αλλά μέχρι εκεί...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
ΨΑΡΑΚΙ1993
Πολύ δραστήριο μέλος
ταπεινη μου γνωμη.πιστευω οτι οι φοιτητες πατωνουν στην εξετατικη
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος
Αλλα μη νομιζεις οτι ειναι ευκολοτερα απο τα αλλα,εγω την εχω πατησει σε πολλα απο αυτα που εχω εξεταστει μεχρι σημερα.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
Στη σχολή μου κάποια μαθήματα (π.χ. Στοιχεία Μηχανών Ι & ΙΙ και 2-3 μαθήματα ακόμη) εξετάζονται έτσι καθ'ότι για την επίλυση των θεμάτων απαιτούνται πίνακες εκλογής δεδομένων/μεγεθών,διαγράμματα κ.λπ. τα οποία είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς απ'έξω!
σε μας σε μαθηματα τυπου στατιστικη, φυσικοχημεια και βιοφυσικη που θελουν τυπους πινακες κλπ μας τα δινουν στις εξετασεις αλλα χωρις να λενε τι ειναι τι
οσο για αυτην την εξεταση. ειναι δικοπο μαχαιρι. ναι μεν εχεις το βιβλιο μαζι σ αλλα μπορουν να σε τσακισουν και παλι αν θελουν
αλλα σαν ιδεα δεν ειναι κακο
Dmitsos
Πολύ δραστήριο μέλος
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Εξαρτάται κι από τον διδάσκοντα πάντα...π.χ. Στοιχεία Ι ο συγκεκριμένος όταν έλεγε "ανοικτές σημειώσεις" εννοούσε σημειώσεις με πίνακες κ.λπ. που μας έδινε ο ίδιος κοινά σε όλους την ώρα της εξέτασης,χωρίς επεξηγήσεις και πολλά πολλά (καλή ώρα)!σε μας σε μαθηματα τυπου στατιστικη, φυσικοχημεια και βιοφυσικη που θελουν τυπους πινακες κλπ μας τα δινουν στις εξετασεις αλλα χωρις να λενε τι ειναι τι
Στοιχεία ΙΙ ο άλλος ήταν ελαστικός και μας επέτρεπε μέχρι και laptop να έχουμε μαζί μας!
Αλλά γενικά πιστεύω είναι καλύτερα χωρίς σημειώσεις για να μη ξεφεύγουν και τα θέματα από κάποια λογικά πλαίσια...
Αν σου επέτρεπαν να το ψαχουλέψεις εκείνη την ώρα φυσικά!Εμείς ανατομία είχαμε το πτώμα δίπλα μας, λέτε να θεωρείτε εξετάσεις με ανοιχτό βιβλίο;
MakisH
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πατώντας στα ανοιχτά βιβλία, κάποιος καθηγητής μπορεί να βάλει πιο δύσκολα θέματα, χωρίς αυτό να είναι και απαραίτητο. Π.χ. στη σχολή μου, κάποια οικονομικά μαθήματα που έχουμε είναι συνήθως με ανοιχτά βιβλία και γενικώς εύκολα θέματα. Είναι προφανές ότι οι καθηγητές απλώς δεν θέλουν να σε ζορίσουν να θυμάσαι απ' έξω ένα σωρρό τύπους, απλώς να ξέρεις να τους χρησιμοποιείς. Η "αδικία" γίνεται όταν η εξέταση είναι με ανοιχτά βιβλία και οι καθηγητές ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια θέματα, καθώς κάποιοι έχουν μαζί τους και λυμένα παλιά θέματα και έτσι με ελάχιστο διάβασμα παίρνουν και βαθμό. Αυτό φυσικά απαγορεύεται, αλλά οι επιτηρητές συχνά κάνουν τα στραβά μάτια (ή απλώς δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ζήλο στην επιτήρηση).
Η λύση που εφαρμόζεται συνήθως είναι το "τυπολόγιο". Δηλαδή μαζί με τα θέματα σου δίνουν ότι τύπους, διαγράμματα, παραμέτρους κτλ χρειάζεσαι. Έτσι σε οδηγεί και κατά κάποιο τρόπο στη λύση.
tomi_77
Νεοφερμένος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλα μη νομιζεις οτι ειναι ευκολοτερα απο τα αλλα.
Α, ναι! Γι' αυτό είμαι βέβαιη, Νίκο!
Εμείς ανατομία είχαμε το πτώμα δίπλα μας, λέτε να θεωρείτε εξετάσεις με ανοιχτό βιβλίο;
Πτώμα;Μαμααααααά!
Στο δικό μου μάθημα πάντως ελπίζω να μην είμαι εγώ το πτώμα (μεταφορικά το λέω).
Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσες και πολύτιμες όλες οι πληροφορίες που δώσατε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεισφορά σας στο θέμα.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Εμείς ανατομία είχαμε το πτώμα δίπλα μας, λέτε να θεωρείτε εξετάσεις με ανοιχτό βιβλίο;
Dafuq man, δηλαδή αν ήθελες μπορούσες να σηκωθείς και να πεις "μισό λεπτό, πάω να ψάξω το πνευμονογαστρικό"?
Καλά και δεν μαστουρώσατε με τόση φορμόλη τόση ώρα?
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Dafuq man, δηλαδή αν ήθελες μπορούσες να σηκωθείς και να πεις "μισό λεπτό, πάω να ψάξω το πνευμονογαστρικό"?
Καλά και δεν μαστουρώσατε με τόση φορμόλη τόση ώρα?
Απ' ό,τι κατάλαβα έχει έντονη οσμή η φορμόλη, ε;
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Απ' ό,τι κατάλαβα έχει έντονη οσμή η φορμόλη, ε;
Λιποθυμάνε αρκετές φορές από την οσμή. Ουσιαστικά η φορμόλη βρίσκεται σε πολύ μικρή ποσότητα για να μην μας βλάψει η εισπνοή της, αλλά όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ταρίχευση σε κάνουνε τέρμα μαστούρα.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
PieMaker
Δραστήριο μέλος
Περυσι το καλοκαιρι εδινα "Φιλοσοφια της Παιδειας", μας εδινε 3 διαφορετικα θεματα, επρεπε να επιλεξουμε το ενα και μας αφηνε 3 ολοκληρες ωρες για να γραψουμε. Η ερωτηση βεβαια ηταν τερμα συνδιαστικη και παρολο που ειχα την εντυπωση οτι διαλεξα τα σωστα κομματια, αναλυοντας τα ικανοποιητικα, τελικα πηρα ενα ταπεινο 3. Το Σεπτεμβριο βεβαια το περασα με 9, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Παντως, στην Ποιοτικη και Ποσοτικη Αναλυση Ερευνητικων Δεδομενων που χρειαομασταν καμποσους τυπους, μας εδωσε τυπολογιο και μπορω να πω πως ηταν πολυ βοηθητικο.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
BLaZy8
Δραστήριο μέλος
anyways... το πέρασα με ένα ταπεινό 5αρακι. Καλό αν αναλογιστούμε πως οι περισσότεροι έγραψαν 3 xD
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.