Loreley
Περιβόητο μέλος
Καταρχάς, Loreley σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου σχετικά με τα Αρχαία (κάτι μέρες πριν ).
Τίποτα
Από ότι βλέπω δηλαδή, θα μας βάλουν 2 πηγές..Και δεν τα πάω καθόλου καλά με αυτά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ρε οι πηγές είναι ό,τι το ευκολότερο και δε θέλουν παπαγάλισμαΑπό ότι βλέπω δηλαδή, θα μας βάλουν 2 πηγές..Και δεν τα πάω καθόλου καλά με αυτά
Γράφεις έναν πρόλογο, γράφεις τις πληροφορίες που σου δίνει η πηγή, συμπληρώνεις και με δικές σου γνώσεις και παίρνεις Άριστα
Loreley
Περιβόητο μέλος
Ναι, δύο πηγές θα έχει. Μην αγχώνεσαι όμως, αν ξέρεις καλά το μάθημα στο οποίο αναφέρεται η πηγή, απλώς γράφεις αυτό, με μερικά στοιχεία που σου δίνει η ίδια η πηγή.
Ρε οι πηγές είναι ό,τι το ευκολότερο και δε θέλουν παπαγάλισμα
Γράφεις έναν πρόλογο, γράφεις τις πληροφορίες που σου δίνει η πηγή, συμπληρώνεις και με δικές σου γνώσεις και παίρνεις Άριστα
Δεν μπορώ να συνδέσω με ωραίο τρόπο τις ιστορικές μου γνώσεις με αυτά που λέει η πηγή. Είναι και αυτή που έχουμε λίγο απαιτητική με τις πηγές και μου κοβει συνέχεια μονάδες. Στο διαγώνισμα είχα πάρει 14 εξαιτίας της πηγής.
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μην ανησυχείς γι' αυτό, μάθε όσο καλύτερα μπορείς τα μαθήματα, φρόντισε να πάρεις όσες περισσότερες μονάδες γίνεται απ' τα υπόλοιπα, κι όταν φτάσεις στις πηγές, διάβασέ τες, μετά διάβασε την ερώτηση που σου δίνεται, και σημείωσε ποια στοιχεία της πηγής χρησιμεύουν. Ύστερα, σκέψου το μάθημα που έχει σχέση με την πηγή και βρες ποια στοιχεία χρησιμεύουν κι από εκεί για ν' απαντήσεις. Μετά, όλα αυτά τα στοιχεία που έχεις, κάν' τα ένα ωραίο κείμενο (και να μην είναι πολύ ωραίο δεν πειράζει πιστεύω, αρκεί να δείξεις ότι ξέρεις την απάντηση ) και voilà! Μόλις απάντησες μία πηγή!Δεν μπορώ να συνδέσω με ωραίο τρόπο τις ιστορικές μου γνώσεις με αυτά που λέει η πηγή. Είναι και αυτή που έχουμε λίγο απαιτητική με τις πηγές και μου κοβει συνέχεια μονάδες. Στο διαγώνισμα είχα πάρει 14 εξαιτίας της πηγής.
Loreley
Περιβόητο μέλος
Μην ανησυχείς γι' αυτό, μάθε όσο καλύτερα μπορείς τα μαθήματα, φρόντισε να πάρεις όσες περισσότερες μονάδες γίνεται απ' τα υπόλοιπα, κι όταν φτάσεις στις πηγές, διάβασέ τες, μετά διάβασε την ερώτηση που σου δίνεται, και σημείωσε ποια στοιχεία της πηγής χρησιμεύουν. Ύστερα, σκέψου το μάθημα που έχει σχέση με την πηγή και βρες ποια στοιχεία χρησιμεύουν κι από εκεί για ν' απαντήσεις. Μετά, όλα αυτά τα στοιχεία που έχεις, κάν' τα ένα ωραίο κείμενο (και να μην είναι πολύ ωραίο δεν πειράζει πιστεύω, αρκεί να δείξεις ότι ξέρεις την απάντηση ) και voilà! Μόλις απάντησες μία πηγή!
Αχ αχ, θα το προσπαθήσω αλλά δεν το έχω καθόλου με τις πηγές
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Loreley
Περιβόητο μέλος
Όλα καλά θα πάνε! Άντε καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ, επίσης!
Τι γράφετε εσείς;
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος
τωρα αρχαια πολυ η υλη αλλα θα βγει
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Πολύ δραστήριο μέλος
Anyway, γράφουμε την Τρίτη Άλγεβρα. Άντε να δούμε!
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Την Τρίτη γράφουμε Αρχαία. Υπολογίζω σήμερα με αύριο το πρωί να βγάλω τη γραμματική, αύριο μέχρι μεθαύριο το πρωί το συντακτικό και Κυριακή - Δευτέρα μεταφράσεις και εισαγωγή. Εσείς να φανταστώ γράφετε Ιστορία;Ευχαριστώ, επίσης!
Τι γράφετε εσείς;
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Θεωρητικός;Την Τρίτη γράφουμε Αρχαία. Υπολογίζω σήμερα με αύριο το πρωί να βγάλω τη γραμματική, αύριο μέχρι μεθαύριο το πρωί το συντακτικό και Κυριακή - Δευτέρα μεταφράσεις και εισαγωγή. Εσείς να φανταστώ γράφετε Ιστορία;
Προσωπικά, το συντακτικό μου πήρε τον περισσότερο χρόνο απ' όλα, γιατί άρχισα από την αρχή αναλυτικότατη σύνταξη όλα τα κείμενα της εξεταστέας ύλης. Γραμματική δεν πολυδιάβασα, καθώς κάλυψα τυχόν κενά μέσα στο χρόνο. Μεταφράσεις: Τις έγραφα στα photocopies που είχα βγάλει τα κείμενα (ένα για συντακτικό, ένα για μετάφραση). Το κόλπο είναι να βάζεις τις λέξεις με τη σειρά της νέας ελληνικής για να βγάλεις μετάφραση Όσον αφορά την εισαγωγή, δεν την πολυέμαθα. Δεν μπορώ το παπαγάλισμα και την αποστήθιση
Loreley
Περιβόητο μέλος
Την Τρίτη γράφουμε Αρχαία. Υπολογίζω σήμερα με αύριο το πρωί να βγάλω τη γραμματική, αύριο μέχρι μεθαύριο το πρωί το συντακτικό και Κυριακή - Δευτέρα μεταφράσεις και εισαγωγή.Εσείς να φανταστώ γράφετε Ιστορία;
Καλά φαντάζεσαι Τελικά ανακάλυψα ότι μας έκανε καλό που γράφαμε τεστ σε κάθε μάθημα, τώρα με μία ανάγνωση τα θυμάμαι
Καλό κουράγιο με τα Αρχαία
Εγώ τα έγραψα και ησύχασα.
Nikosagt
Νεοφερμένος
τα έχω γράψει πιο πριν!!!πες κανένα θέμα
Guest 019112
Επισκέπτης
ΑΡΧΑΙΑ
Το κείμενο ήταν Θουκυδίδης, συγκεκριμένα το κομμάτι με τις μηνύσεις του Πειθία. Μετάφραση αυτό το απόσπασμα.
Γενικά, οι ερμηνευτικές ερωτήσεις και ερωτήσεις εισαγωγής είχαν να κάνουν με την διαχρονικότητα των κειμένων του Θουκυδίδη, με το λόγω - έργω (το φαινομενικό δηλαδή και το πραγματικό) και τις συνέπειες του εμφυλίου πολέμου (μίσος, εκδίκηση κλπ). Υπήρχε και ερώτηση που ζητούσε τα χαρακτηριστικά του υπεύθυνου πολίτη. (Γενικά, πιο σος μας λέγανε ότι είναι ή ο πολίτης ή ο ηγέτης).
Γραμματική και συντακτικό δεν θυμάμαι. Οι λεξιλογικές ασκήσεις πάντως ήταν γελοίες.
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι, θεωρητική θα πάω. Χαρά στο κουράγιο σου, πάντως, να βγάλεις φωτοτυπίες τα κείμενα και να κάνεις μόνος σου ΟΛΗ τη σύνταξη. Προσωπικά, συντακτικό κειμένου ποτέ δε διάβασα σοβαρά. Δεν μπορώ να το θυμάμαι όλο αυτό απ' έξω! Την ώρα του διαγωνίσματος κάνω τη σύνταξη στις προτάσεις. Εκτός κι αν δεν τα αποστηθίζεις, απλώς κάνεις εξάσκηση. Γραμματική σχεδόν τελείωσα (μόνο οι αντωνυμίες και τα παραθετικά μου έχουν μείνει) και αύριο θ' ασχοληθώ με συντακτικό. Κι εσύ θεωρητική θα πας;Θεωρητικός;
Προσωπικά, το συντακτικό μου πήρε τον περισσότερο χρόνο απ' όλα, γιατί άρχισα από την αρχή αναλυτικότατη σύνταξη όλα τα κείμενα της εξεταστέας ύλης. Γραμματική δεν πολυδιάβασα, καθώς κάλυψα τυχόν κενά μέσα στο χρόνο. Μεταφράσεις: Τις έγραφα στα photocopies που είχα βγάλει τα κείμενα (ένα για συντακτικό, ένα για μετάφραση). Το κόλπο είναι να βάζεις τις λέξεις με τη σειρά της νέας ελληνικής για να βγάλεις μετάφραση Όσον αφορά την εισαγωγή, δεν την πολυέμαθα. Δεν μπορώ το παπαγάλισμα και την αποστήθιση
Ευχαριστώ! Χαίρομαι που τελικά είναι όλα εντάξει!Καλά φαντάζεσαι Τελικά ανακάλυψα ότι μας έκανε καλό που γράφαμε τεστ σε κάθε μάθημα, τώρα με μία ανάγνωση τα θυμάμαι
Καλό κουράγιο με τα Αρχαία
Εγώ τα έγραψα και ησύχασα.
Γενικά είμαι καλός στα αρχαία, αλλά το κουράγιο όσο να 'ναι το χρειάζομαι. Θενξ!
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ποτέ δεν αποστήθισα ή παπαγάλισα κάτι. Γι' αυτό έβγαλα photocopies τα κείμενα, για να κάνω εξάσκηση μόνος μου. Ποιος μαθαίνει συντακτικό και μεταφράσεις απ' έξω; Είμαστε σοβαροί;Ναι, θεωρητική θα πάω. Χαρά στο κουράγιο σου, πάντως, να βγάλεις φωτοτυπίες τα κείμενα και να κάνεις μόνος σου ΟΛΗ τη σύνταξη. Προσωπικά, συντακτικό κειμένου ποτέ δε διάβασα σοβαρά. Δεν μπορώ να το θυμάμαι όλο αυτό απ' έξω! Την ώρα του διαγωνίσματος κάνω τη σύνταξη στις προτάσεις. Εκτός κι αν δεν τα αποστηθίζεις, απλώς κάνεις εξάσκηση. Γραμματική σχεδόν τελείωσα (μόνο οι αντωνυμίες και τα παραθετικά μου έχουν μείνει) και αύριο θ' ασχοληθώ με συντακτικό. Κι εσύ θεωρητική θα πας;
Τα παραθετικά να τα προσέξεις, είναι must
Κι εγώ θεωρητική, ναι.
johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος
Loreley
Περιβόητο μέλος
ειναι δυνατον σηκωθηκα 7 το πρωι σαββατιατικα να διαβασω αρχαια
Εγώ είχα πει ότι θα σηκωθώ κατά τις 9.30 να αρχίσω το διάβασμα, και ξύπνησα πρίν λίγο. Έλεος είμαι.
Chris_Kon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάμε Βιολογία τώρα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.