mariza_93
Δραστήριο μέλος
αν δεν βαριεται καποιος ας μου πει για το τεταρτο θεμα πως λυνεται το ερωτημα με το Μ.Τ.!!!!!!!!!!! γενικα εγραψα αρκετα καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
παμε τωρα για αντιγονη........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christosmp
Νεοφερμένος
Θέμα 1ο
Να επιλέξετε την σωστή απάντηση:
1) Ο κανόνας του Lenz είναι απόρροια της αρχής διατήρησης του φορτίου
2) Η χωρητικότητα C ενός πυκνωτή είναι ανάλογη του φορτίου του Q
3) Μονάδα μέτρησης της μαγνητικής ροής είναι το 1Τ
4) Η ειδική αντίσταση δεν εξαρτάται από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του αγωγού
5) Οι δυναμικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου δεν τέμνονται και είναι πάντοτε κλειστές
Θέμα 2ο
1) Να αποδείξετε τον τύπο της έντασης σε ομογενές ηλεκτροστατικό πεδίο
2) Να αποδείξετε τον νόμο του Ohm για κλειστό κύκλωμα
3) Να αποδείξετε τον τύπο μεταβολής του φορτίου (Νόμος του Neumann)
Θέμα 3ο
Δίνεται πηγή Ε=12V και r = 1 Ω. Η πηγή τροφοδοτεί δύο αντιστάσεις R1 = 2 Ω και R2 = 3 Ω συνδεμένες σε σειρά. Να βρείτε:
Α) Την ένταση του ρεύματος, που διαρρέει το κύκλωμα
Β) την πολική τάση της πηγής,
Γ) την ισχύ που παρέχει η πηγή σε όλο το κύκλωμα,
Δ) την ισχύ στην εσωτερική αντίσταση,
Ε) την ισχύ σε κάθε μία από τις αντιστάσεις.
Θέμα 4ο
Δύο σημειακά φορτία +2μC και +18μC απέχουν απόσταση 16cm. Να βρεθεί:
Α) Σε ποιο σημείο μηδενίζεται η ένταση
Β) Το δυναμικό στην θέση μηδενισμού της έντασης
Οι απαντήσεις τον θεμάτων είναι:
Θέμα 1ο:
1)Λάθος
2)Λάθος
3)Λάθος
4)Σωστό
5)Σωστό
Θέμα 2ο:
1)Σχολικό βιβλίο, σελίδα 34
2)Σχολικό βιβλίο, σελίδα 96-97
3)Σχολικό βιβλίο, σελίδα 174-175
Θέμα 3ο:
Α) Νόμος του Ohm για κλειστό κύκλωμα, άρα Ι= 2 Α
Β) V= E - I*r, άρα V= 10 V
Γ) Pολ= 24 W (αφού Pολ=Ε*Ι)
Δ) Pr= 4 W
E) Pr1= 8 W, Pr2 = 12W
Θέμα 4ο:
1) χ= 4 cm
2) V = 18 10(στην πέμπτη) V
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasipoy
Νεοφερμένος
prinCess.
Επιφανές μέλος
Μπράβο!
Αύρριο Γεωμετρία γράφω (νομίζω). Δε παίζει να διαβάσω καν.
Μετά άλλα 2
Dias
Επιφανές μέλος
Mr(CVH2V+1OH) = 12ν+2ν+1+16+1 = 14ν+18εχουμε 7,4g αλκοολης προσθετουμε νατριο και βγαζει 1,12L αεριου ........ να βρουμε Μ.Τ. ............αν δεν βαριεται καποιος ας μου πει για το τεταρτο θεμα πως λυνεται το ερωτημα με το Μ.Τ
CVH2V+1OH + Na ---> CVH2V+1ONa + ½ H2
(14ν+18 )g.............................½·22,4L
...7,4g...................................1,12L
Αναλογία => 14ν+18 = 74 => ν = 4 => C4H9OH (βουτανόλη).
1) Τρομακτικά εύκολα!!! Έγραψα κι εγώ σήμερα Φυσική γενικής, καμία σχέση τα δικά μου θέματα.Εδώ είναι τα θέματα που έπεσαν στο Λύκειο μου στην Φυσική Γενικής Παιδείας.................
2) Το 1ο θέμα είχε μόνον 1 ερώτηση Σ-Λ και τίποτα άλλο?
3) Σας έβαλε στο 2ο μόνον θεωρία από το βιβλίο και ούτε 1 ερώτηση κρίσης?
Εσύ χάνεις!!!!Αύριο Γεωμετρία γράφω (νομίζω). Δε παίζει να διαβάσω καν.
Παρομοίως!!!! Τελειώνω Τετάρτη με Γλώσσα και νεροτσουλήθρες...... Άντε να τελειωνουμε ......ανυπομονώ να αρχίσω καλοκαιρινά.....
Gina93
Νεοφερμένος
mariza_93
Δραστήριο μέλος
πρωταπολα ευχαριστω πολυ!Mr(CVH2V+1OH) = 12ν+2ν+1+16+1 = 14ν+18
CVH2V+1OH + Na ---> CVH2V+1ONa + ½ H2
(14ν+18 )g.............................½·22,4L
...7,4g...................................1,12L
Αναλογία => 14ν+18 = 74 => ν = 4 => C4H9OH (βουτανόλη).
λοιπον κοιτα 4 το βρηκα (και αυτο ειναι κ το σωστο γτ ολοι ετσι το βρηκαν) ...... αλλα εχω κανει βλακεια μου φαινεται..... βρηκα κανονικα το Mr και μετα ομως δεν εγραψα αυτο καθολου CVH2V+1OH + Na ---> CVH2V+1ONa + ½ H2 αλλα εκανα κατι αλλο (χαχα τελικα ειμαι πολυ τυχερη αλλα μαλλον ο καθηγητης δεν θα το παρει πολυ σωστα)......λοιπον ειπα ξερω γω οτι (14ν+1) μας δινουν 1,12 L και καλα απο τα δεδομενα και μετα απο κατω εγραψα οτι 1 μας δινει 11,2L ....... μετα χιαστί και μου βγηκε 4..........πες μου οτι τουλαχιστον δεν ειναι εντελως λαθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
βασικα ειχα κολλησει γτ αρχικα το κανα αλλιως και δεν μου βγεναν τα νουμερα και στο τελος που χε μεινει ενα τεταρτο μου ρθε η εμπνευση και το κανα ολο το 4ο θεμα..........
Dias
Επιφανές μέλος
Είναι ξεκάρφωτο το 11,2L. Πώς το βρήκες αν όχι από το ½ του 22,4 από την αντίδραση? Όμως αν σκεφτεί οτι για να το γράψεις το 11,2 ήξερες την αντίδραση αλλά ξέχασες να την γράψεις ίσως σου κόψει μόνο λίγο.πρωταπολα ευχαριστω πολυ!
λοιπον κοιτα 4 το βρηκα (και αυτο ειναι κ το σωστο γτ ολοι ετσι το βρηκαν) ...... αλλα εχω κανει βλακεια μου φαινεται..... βρηκα κανονικα το Mr και μετα ομως δεν εγραψα αυτο καθολου CVH2V+1OH + Na ---> CVH2V+1ONa + ½ H2 αλλα εκανα κατι αλλο (χαχα τελικα ειμαι πολυ τυχερη αλλα μαλλον ο καθηγητης δεν θα το παρει πολυ σωστα)......λοιπον ειπα ξερω γω οτι (14ν+1) μας δινουν 1,12 L και καλα απο τα δεδομενα και μετα απο κατω εγραψα οτι 1 μας δινει 11,2L ....... μετα χιαστί και μου βγηκε 4..........πες μου οτι τουλαχιστον δεν ειναι εντελως λαθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
βασικα ειχα κολλησει γτ αρχικα το κανα αλλιως και δεν μου βγεναν τα νουμερα και στο τελος που χε μεινει ενα τεταρτο μου ρθε η εμπνευση και το κανα ολο το 4ο θεμα..........
mariza_93
Δραστήριο μέλος
βασικα ειχα κανει ξερω γω με το 22,4 και επειδη δεν εβγενε λεω δεν χανω τιποτα να το κανω με το 11,2 το μισο δηλαδη και ειχα ακουσει οτι βγενει 4 οποτε λεω ενταξει παρα να μην γραψω μια ασκηση....... τεσπα ευχαριστω και παλι !!!!!Είναι ξεκάρφωτο το 11,2L. Πώς το βρήκες αν όχι από το ½ του 22,4 από την αντίδραση? Όμως αν σκεφτεί οτι για να το γράψεις το 11,2 ήξερες την αντίδραση αλλά ξέχασες να την γράψεις ίσως σου κόψει μόνο λίγο.
ioanna1993
Εκκολαπτόμενο μέλος
prinCess.
Επιφανές μέλος
Τελικά σήμερα δεν έγραφα Γεωμετρία, αλλά Θρησκευτικά και το έμαθα το πρωί που πήγα σχολείο. Ντάξει είχα μείνει. Έμαθα εκεί κάτι ΣΟΣ στο λεπτό, ευτυχώς είχε και κάτι Σ-Λ και κάτι αντιστοιχήσεις.
Ε άμα είσαι χαζή τέτοια παθαίνεις.
Αύριο Γεωμετρία τελικά -.-'
Pasipoy
Νεοφερμένος
υπαρχει καποιος που εχει γραψει ηδη και θυμαται τι του ειχε πεσει?
ευχαριστω εκ των προτερων οποιον απαντησει!!!
Pasipoy
Νεοφερμένος
Μας εβαλε παρα πολλες ερωτησεις θυμαμαι οτι 2 που πιαναν 50 μορια θελαν την προσωπικη μας αποψη το ένα ηταν για τι σχεσεις επιστημης και θρησκειας και το αλλο για τις αποψεις των θρησκειων γυρω απο το θανατο. Τα αλλα ηταν συμπληρωση κενων για διαφορα στοιχεια αν αποτελουν στοιχεια ινδουισμου βουδισμου και λοιπα . Επισης τι ειναι θρησκεια και κατι αλλα που δεν θυμαμαιπαιδια αυριο γραφω θρησκευτικα ......μας εχει βαλει τεραστια υλη...
υπαρχει καποιος που εχει γραψει ηδη και θυμαται τι του ειχε πεσει?
ευχαριστω εκ των προτερων οποιον απαντησει!!!
prinCess.
Επιφανές μέλος
1. Τι είναι ο Ορφισμός;
2. Τι είναι οι Ουπανισάδες και τι έκαναν;
3, Διαφορές Χιναγιάανα και Μαχαγιάνα Βουδδισμού
4. Πώς αντιμετωπίζουν τον θάνατο οι διάφορες Θρησκείες.
Και κάτι άλλα που δε τα θυμάμαι.
mariza_93
Δραστήριο μέλος
να χαρακτηρισεις τν αντιγονη απο τ αποσπασμα
κατι γραμματικεσ εσκησεισ πολυ ευκολεσ
απο την εισαγωγη το κομματι που λεει για τουσ ηρωεσ και ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
και τελος για τουσ θεικουσ και τουσ ανΘρωπινους νομους(ποιοι εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα)
Pasipoy
Νεοφερμένος
boss2009
Νεοφερμένος
mariza_93
Δραστήριο μέλος
αντε αυριο θρησκευτικα και τελος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 89 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Corfu kitty
- karr
- Kanastasia_5883
- Melilian2007
- melina_51
- jellojina
- Indecisive2
- maria17022023
- bill09876
- ένας τυχαίος
- Jbb
- shezza94
- AggelikiGr
- sotirislk
- Startx0
- Μήτσος10
- bibliofagos
- constansn
- Leo komm
- math2arch
- Chrisphys
- nearos
- Hased Babis
- giannhs2001
- Wonderkid
- george777
- TheNorth
- psap2006
- Aggel0sss
- Ματουλινι
- burningfire
- kanenas090
- blissele
- Helen06
- εχω κοκο ειμαι λοκο
- Alex2006
- cinnamongirl
- onegreek
- Stavros o Arkas
- marinoudi
- Mariaathens
- Eleni12
- beckyy
- menual
- Apocalypse
- Cat lady
- Ameliak
- Antonisbairac1
- thesupreme
- Scandal
- Mouse
- SlimShady
- Σωτηρία
- Georgia110
- EiriniS20
- Φινεύς
- jims
- giorgosp97
- American Economist
- pink_panther
- tinaskrd
- leo41
- Athens2002
- tsiobieman
- ssalex
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.