prinCess.
Επιφανές μέλος
Ευχαριστώ και επίσης καλή επιτυχία. Τώρα προσπαθώ να μάθω τις μεταφράσεις. Μακάρι να γράφαμε πάντα μαθηματικοφυσικοχημείες. Αλλά: το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον...
Μπάη-δε-γουέη: Έχω Αντιγόνη 1-581 - Ξέρει κανέις καλά κομμάτια για σως?
Στα περισσότερα παιδιά από δω έχει πέσει στ. 293-301. Και σε μένα αυτό έπεσε. Πάντως θα είναι κατα 90% μονόλογος. Μη δώσεις πολύ βάση στις στιχομυθίες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Να σας πω έναν τρόπο που διαβάζω: Διάβασα την εισαγωγή. Μετά είδα την ταινία "Αντιγόνη" για να μπω στο νόημα. Μετά άρχισα να διαβάζω τη μετάφραση από το βοήθημα κοιτάζοντας και το κείμενο. Θα το πιστέψετε? Μου βγαίνει πολύ εύκολα η μετάφραση μετά που είδα την ταινία. Εντάξει, είναι λίγο ελεύθερη η μετάφραση που θα γράψω, αλλά όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες: "Who cares?".
Y.Γ. Πάντως νομίζω ότι ο Κρέων δεν έχει και άδικο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariza_93
Δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Υπάρχει στο YouTube.ειδες την ταινια? χμ καλη ιδεα θα την παρω κ εγω που δινω την αλλη εβδομαδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κάνε κλικ στην εικόνα:
mariza_93
Δραστήριο μέλος
_DORA_
Εκκολαπτόμενο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
13diagoras
Δραστήριο μέλος
χαχα...και εγω μια ολοκληρη χρονια μονο αυτο εμαθα..παιζει να ειχαμε τον ιδιο σκατ_ καθηγητη συντοπιτηΩ κοινόν αυτάδελφον Ισμήνης κάρα...!!!
Alkinoos
Νεοφερμένος
ioanna1993
Εκκολαπτόμενο μέλος
$eleni$
Νεοφερμένος
ioanna1993
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γειά σας παιδιά!!! Γράφω 3 μέρες συνεχόμενα και κυριολεκτικά τα έχω παίξει...! Αύριο γραφουμε Νεοελληνική Λογοτεχνία και μας εχει βαλει στην υλη 11 κείμενα... Γι'αυτό ζητάω τη βοήθειά σας... Όσοι έχετε γράψει αυτό το μάθημα μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ποια κείμενα επεσαν και τι ερωτήσεις? Δηλ. τα θέματα πανω-κάτω... Σας ευχαριστώ προκαταβολικα!!!
Αχ και γω κείμενα γράφω μόνο που εμάς ευτυχώς μας έβαλε 8!Άσε και μεις γράφουμε κάθε μέρα όλη τη βδομάδα και τα χω φτύσει αλλά με παρηγορεί το γεγονός ότι σε 1 βδομάδα θα είμαι διακοπές!
$eleni$
Νεοφερμένος
13diagoras
Δραστήριο μέλος
Pasipoy
Νεοφερμένος
Και μας δεν μας έβγαλέ τίποτα το ζώο να δούμε τι θα γράψουμεκαι γω αντιγόνη γράφω αυριο...μας έχει βάλει πάρα πολλά η τρελή....και μας άφησαν και μισή μέρα μόνο...
Γειά σας παιδιά!!! Γράφω 3 μέρες συνεχόμενα και κυριολεκτικά τα έχω παίξει...! Αύριο γραφουμε Νεοελληνική Λογοτεχνία και μας εχει βαλει στην υλη 11 κείμενα... Γι'αυτό ζητάω τη βοήθειά σας... Όσοι έχετε γράψει αυτό το μάθημα μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ποια κείμενα επεσαν και τι ερωτήσεις? Δηλ. τα θέματα πανω-κάτω... Σας ευχαριστώ προκαταβολικα!!!
Εμάς μας έβαλε του Θεοτόκη τιμή και χρήμα απο ερωτησεις τι να σου πω δεν θυμαμαι δεν έγραψα και τόσο καλά
ioanna1993
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και μας δεν μας έβγαλέ τίποτα το ζώο να δούμε τι θα γράψουμε
Σε εμάς πάντως έπεσε ο μονόλογος του Κρέοντα σ' εκείνο το σημείο που ξέρει για την ταφή και νομίζει ότι είναι αποτέλεσμα δολοπλοκίας!Μη με ρωτήσετε στίχους,δε θυμάμαι και πλέον δεν έχω το βιβλίο για να σας απαντήσω!
$eleni$
Νεοφερμένος
Σ'ευχαριστώ που απάντησες αλλά δυστυχώς αυτό το κείμενο δεν είναι στην ύλη μας...!Εμάς μας έβαλε του Θεοτόκη τιμή και χρήμα απο ερωτησεις τι να σου πω δεν θυμαμαι δεν έγραψα και τόσο καλά
Τα κείμενα που έχουμε στην ύλη μας είναι τα: Μοσκώβ-Σελήμ, Η Φόνισσα, Πατέρα στο σπίτι, Είμαστε κάτι, Κοντά σου, Στη νύχτα που έρχεται, Αμάξι στη βροχή, Πάνω σ'έναν ξένο στίχο, Επί Ασπαλάθων, Πούσι, Η Μαρίνα των βράχων..
Όσοι έχουν γράψει κείμενα μπορούν να μου πουν αν είχε πέσει κάποιο απ'αυτά? Ή τουλάχιστον μπορείτε να μου πείτε ποιο θεωρείτε κατά τη γνώμη σας ποιο sos?
Alkinoos
Νεοφερμένος
Σε ευχαριστω πολύ
Diana Fire
Νεοφερμένος
Κι εμάς στην Αντιγονη ακριβώς το ίδιο έπεσε!!!Σε εμάς πάντως έπεσε ο μονόλογος του Κρέοντα σ' εκείνο το σημείο που ξέρει για την ταφή και νομίζει ότι είναι αποτέλεσμα δολοπλοκίας!Μη με ρωτήσετε στίχους,δε θυμάμαι και πλέον δεν έχω το βιβλίο για να σας απαντήσω!
Dias
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 89 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Corfu kitty
- karr
- Kanastasia_5883
- Melilian2007
- melina_51
- jellojina
- Indecisive2
- maria17022023
- bill09876
- ένας τυχαίος
- Jbb
- shezza94
- AggelikiGr
- sotirislk
- Startx0
- Μήτσος10
- bibliofagos
- constansn
- Leo komm
- math2arch
- Chrisphys
- nearos
- Hased Babis
- giannhs2001
- Wonderkid
- george777
- TheNorth
- psap2006
- Aggel0sss
- Ματουλινι
- burningfire
- kanenas090
- blissele
- Helen06
- εχω κοκο ειμαι λοκο
- Alex2006
- cinnamongirl
- onegreek
- Stavros o Arkas
- marinoudi
- Mariaathens
- Eleni12
- beckyy
- menual
- Apocalypse
- Cat lady
- Ameliak
- Antonisbairac1
- thesupreme
- Scandal
- Mouse
- SlimShady
- Σωτηρία
- Georgia110
- EiriniS20
- Φινεύς
- jims
- giorgosp97
- American Economist
- pink_panther
- tinaskrd
- leo41
- Athens2002
- tsiobieman
- ssalex
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.