δες, μπορείς από μόνη σου να πατήσεις στη μηχανή αναζήτησης διεθνών κι ευρωπαϊκών σπουδών και να δεις αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο από ένα τμήμα, διότι αυτά που ανέφερα είναι γενικά για το τμήμα.
1. δε ξέρω αν βγαίνεις διεθνολόγος, διότι δεν έχω ψάξει τον τίτλο των πτυχιούχων του τμήματος
2. δε μπορώ να γνωρίζω πόσους μπορεί ΝΟΜΙΜΩΣ να απασχολήσει το ΥΠ.ΕΞ., πάντως κάποιος που τελειώνει τέτοιο τμήμα έχει ως αντικείμενο κάτι το οποίο νομίζω πως ζητά μέσα από τις προκηρύξεις του το υπουργείο αυτό, και συνεπώς απασχολείσαι ως δημόσιος υπάλληλος
3. σαφώς και μπορείς από οποιοδήποτε ΑΕΙ να μπεις στη διπλωματία, αρκεί πρώτα να περάσεις τις κατατακτήριες για τη σχολή διπλωματικού σώματος και σαφώς να αποφοιτήσεις από αυτή.
4. όταν λέμε ότι σε εισάγει στις διεθνείς σχέσεις, στην παγκόσμια διακυβέρνηση, εννοούμε ότι διδάσκεσαι ορολογίες που χρησιμοποιούνται στις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των χωρών, διδάσκεσαι θεωρίες ισχύος, πολέμου και παγκόσμιας διακυβέρνησης.
5. επειδή σπουδάζω σε τμήμα που έχει κάποια από αυτά τα μαθήματα, όπως διεθνείς σχέσεις, διεθνές δίκαιο και υπάρχει και κλάδος διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων γι' αυτό προσπάθησα να απαντήσω στο ερώτημά σου με όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής. όταν κάνω κάποιο μάθημα για παγκόσμια διακυβέρνηση θα μπορώ να σου απαντήσω. μέχρι τότε αν δεν απαντήσει κάποιος του συγκεκριμένου τμήματος, google it!
παρακαλούμε! :Ρ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.