Λοιπον, θα ηθελα να απαντησω στον φιλτατο astathmito (και δεν το λεω με καμια δοση ειρωνιας), γιατι εχω την εντυπωση πως απο το πολυ διαβασμα, εχεις ξεχασεις τους βασικους κανονες της κοινης λογικης... Απο ποτε τα πανεπιστημιακα τμηματα που χρειαζονται περισσοτερο διαβασμα, εχουν γινει ανωτερα και πιο ενδιαφεροντα των αλλων?? Συγνωμη που σου το λεω, αλλα ο συλλογισμος σου μου φαινεται λιγο αστειος!! Το τι ειναι ενδιαφερον για τον καθενα, ποικιλει απο ανθρωπο σε ανθρωπο, αλλιως θα εβλεπες ενα τρομακτικο οχλο πανομοιοτυπων ανθρωπων με τα ιδια θελω και ενδιαφεροντα... Και σε ρωτω, θα μπορουσες να ζησεις σε εναν τετοιο κοσμο?? Πιστεψε με πως οχι... Γιατι καλο ειναι να εχουμε κοινα ενδιαφεροντα με τον αλλο, αλλα αν δεν υπαρχει και το στοιχειο της διαφορετικοτητας οι σχεσεις των ανθρωπων βαλτωνουν!! Η μηπως νομιζεις πως ολοι οσοι περνανε Νομικη και Φιλολογια, επελεξαν αυτες τις σχολες επειδη ειναι "στιβαρες"?? Η πικρη αληθεια ειναι πως οι περισσοτεροι που διαλεγουν τη Νομικη, το κανουν για να δειξουν σε φιλους, συγγενεις και γνωστους, ποσα αστερια ειναι και να παρουν την επιβεβαιωση που θελουν!! Απο την αλλη, ενα μεγαλο ποσοστο που επιλεγει τη φιλολογια, το κανουν επειδη τα μορια που συγκεντρωσαν δεν τους δινουν και πολλες εναλλακτικες... Αυτο βεβαια δεν εχει να κανει με το ποσο ενδιαφερουσες η οχι ειναι αυτες οι σχολες, αλλα απλα το αναφερω για να δεις τα πραγματα και απο μια αλλη, περισσοτερο ρεαλιστικη σκοπια!! Συμπερασματικα, ο ορος "ενδιαφερουσες σχολες" ειναι καθαρα υποκειμενικος και οποιος θεωρει μονο δυο εξ αυτων "στιβαρες" και τις αλλες υποδιεστερες, ειναι λιγο κομπλεξικος οπως και να το κανουμε... Ενδιαφερον λοιπον εχει να κυνηγας τα θελω σου, να προσπαθεις να γινεσαι καλυτερος, να κλεινεις τα ματια και τα αυτια σου στις φωνες των αλλων, να γινεσαι πιο δυνατος και να συνεχιζεις!!
Τελος, και για να μην ειμαι εντελως off topic, αν και εχω απαντησει αρκετες φορες σε αυτο το thread, κατα την προσωπικη μου αποψη οι πιο ενδιαφερουσες σχολες της θεωρητικης ειναι οι εξης:
Παιδαγωγικο Δημοτικης Εκπαιδευσης και Παιδαγωγικο Νηπιαγωγων (σχετικα ευκολες σχολες, με ενα ευρυ φασμα σπουδων, που καλυπτει ολα τα γουστα και ενα δημιουργικο και γεματο προκλησεις επαγγελμα)
Ψυχολογια (μια απο τις πιο βασικες και απαραιτητες επιστημες. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο, πως σχεδον σε ολα τα πανεπιστημιακα τμηματα υπαρχουν μαθηματα ψυχολογιας. Βασικες γνωσεις ψυχολογια ειναι απαραιτητες σε καθε επαγγελματια)
Δημοσιογραφια και ΜΜΕ (επαγγελμα με πολλες διεξοδους και εναλλακτικες, πως αν το γουσταρεις πραγματικα, μπορει να σε ταξιδεψει)
Ιστοριας και Αρχαιολογιας (η γνωση της ιστοριας ή τουλαχιστον των γεγονοτων που θελουνε να μας περασουνε ως ιστορικα αποδεδειγμενα

, σε βοηθανε να ανακαλυψεις στοιχεια του πολιτισμου σου και αν μπεις στη διαδικασια της αμφισβητησης, αναπτυσουν την κριτικη σου σκεψη)
Ξ.Γ.Μ.Δ και Ξενες φιλολογιες (ερχεσαι σε επαφη με διαφορετικες κουλτουρες, συνηθειες και πολιτισμους και μπορεις να επιβιωσεις ουσιαστικα και εξω απο τη χωρα σου

)
Τ.Ε.Ι Εργοθεραπειας και Λογοθεραπειας (ιδιαιτερα ευαισθητα επαγγελματα, που σε φερνουν αντμετωπο και με την αλλη πλευρα της ζωης, σε μαθαινουν να μην κοιτας αυτους τους ανθρωπους με οικτο, αλλα με σεβασμο και σου δινουν την ευκαιρια να τους προσφερεις ενα καλυτερο αυριο)
Αδιαφορες σχολες (κατ'εμε παντα):
Νομικη (μαθαινεις το δικαιο και τη νομοθεσια της χωρας σου και αναπτυσσεις μια εντονη επιχειρηματολογια. Πολλες φορες ομως αυτο σε κανει να κλεινεις τα αυτια σου στις αποψεις των αλλων, καθως αρκετοι ειναι εκεινοι που αποκτουν το συνδρομο του ξερολα. Επισης τον ενδεχομενο να υπερασπιστω καποιον παιδεραστη, βιαστη, δολοφονο κ.τ.λ μου φαινεται τερμα ανατριχιαστικο και υποκριτικο)
Φιλολογια (εδω δεν εχω να συμπληρωσω κατι. Προκειται για μια πραγματικα στατικη επιστημη)