elenaki92
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athinoul@91
Δραστήριο μέλος

σας ευχομαι καλη επιτυχια και μην φοβαστε τίποτα!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ! επιλέξτε σχολή ΠΑΝΤΑ με γνώμονα το τί σας αρέσει και όχι το τί ΜΠΟΡΕΙ να εχει επαγγελματική αποκατάσταση, γιατί πολύ απλά κανεις δεν ξέρει το μέλλον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

ψυχολογια???ετσ κι ετσι...ε ..εε...εε...
αγγλικη φιλολογια!!!
κατα τη γνωμη μου η θετικη εχει πιο ενδιαφερουσες σχολες....................................
Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητη η κατάργηση του Φ.Π.Ψ., αλλά σίγουρα θα πρέπει όσοι αποφοιτούν από εκεί κι αποφασίζουν να διδάξουν στην εκπαίδευση να διδάσκουν τα μαθήματα της ψυχολογίας και της φιλοσοφίας στο λύκειο. Πάντως πρέπει να πω ότι εχω διδαχθεί από αποφοίτους κλασικής φιλολογίας και αποφοίτους φ.π.ψ. ή ιστορικού-αρχαιολογικού αρχαία κι έκθεση και κατά τη γνώμη μου οι πρώτοι υστερούσαν κατά πολύ σε σχέση με τους δεύτερους. Βέβαια είναι και θέμα του κάθε καθηγητή πόσο βάρος θα δώσει σ αυτό που κάνει. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσουν οι της φιλολογίας, απλώς λέω τι εχω παρατηρήσει αυτα τα 6 χρόνια που είμαι μαθήτρια στη δευτεροβάθμια... Τέλος να πω ότι είναι καθαρά υποκειμενικό το αν μια σχολή είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με κάποια άλλη. Για μένα πάντως ενδιαφέρουσες σχολές είναι οι παιδαγωγικές και γιατί αγαπώ τα παιδιά αλλά και γιατί εχω δει ότι υπάρχουν μαθήματα που περιγράφουν την εξέλιξη του παιδιού και στο ψυχολογικό τομέα αλλά και σε ότι αφορά στην αντίληψη του περιβάλλοντος γύρω τους. Επιπλέον διδάσκεσαι ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να προσεγγίσεις ένα παιδί και να του μιλήσεις, αλλά και ποια ερεθίσματα πρέπει να πάρει ώστε να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά, να υπακούει στους κανόνες και να εκφράζεται ελεύθερα. Α! Χριστίνα, υπάρχει και τ Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας (Βόλος), αλλά και στα περισσότερα τμήματα Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαιδεύσεις υπάρχουν τέτοιοι τομείς.
Τι μαθηματα ψυχολογιας υπαρχουν στο Λυκειο? Και υπαρχει ενα μαθημα Φιλοσοφιας μονο για τη Θεωρητικη, πως θα απορροφησει ολους τους αποφοιτους ΦΠΨ? Οσο για το αν καποιος ειναι καλος καθηγητης, αυτο εξαρταται απο τον ανθρωπο και το μερακι του. Οι γνωσεις αρχαιων που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ απαιτουνται για τη διδασκαλια στο σχολειο ειναι αντε λιγο ανωτερες απο αυτες που εχει ενας αποφοιτος Λυκειου. Επομενως αντικειμενικα κ ο του ΦΠΨ κ ο της Φιλολογιας μπορει να διδαξει αν ασχοληθει. Ωστοσο, θα επρεπε και ο μεν να κανει περισσοτερα αρχαια κ ο δε περισσοτερες διδακτικες, μια ενδιαμεση κατασταση λοιπον. Γι' αυτο κ πιστευω πως το ΦΠΨ ως τμημα ειναι περιττο, απλα θα επρεπε να αυξηθουν οι διδακτικες στο Φιλολογικο, οχι ομως υποχρεωτικα για ολους, γιατι αυτο μετα στερει την δυνατοτητα ακαδημαικης καριερας σε οσους δεν ενδιαφερονται για σχολειο.
elenaki92
Δραστήριο μέλος

Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος

prinCess.
Επιφανές μέλος

ναι αλλα ουσιαστικα ψυχολογοι δε γινονται. Αν το θεμα ειναι να τους δωθει η ευκαιρια να διαβασουν ψυχολογια, μπορουν να το κανουν κ μονοι τους. Ειναι σα να λεμε πως πρεπει να φτιαξουμε κ μια σχολη με μαθηματα δικαιου για οσους δεν περασαν νομικη κ κριμα ειναι. Δεν υπαρχει ουσιαστικη σκοπιμοτητα.
Απο το ΦΠΨ(Προγραμμα Ψυχολογιας) βγαινεις κανονικα Ψυχολογος. Ελαχιστα μαθηματα αλλαζουν μονο ανα 6μηνο.

Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος

armonia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητη η κατάργηση του Φ.Π.Ψ., αλλά σίγουρα θα πρέπει όσοι αποφοιτούν από εκεί κι αποφασίζουν να διδάξουν στην εκπαίδευση να διδάσκουν τα μαθήματα της ψυχολογίας και της φιλοσοφίας στο λύκειο. Πάντως πρέπει να πω ότι εχω διδαχθεί από αποφοίτους κλασικής φιλολογίας και αποφοίτους φ.π.ψ. ή ιστορικού-αρχαιολογικού αρχαία κι έκθεση και κατά τη γνώμη μου οι πρώτοι υστερούσαν κατά πολύ σε σχέση με τους δεύτερους. Βέβαια είναι και θέμα του κάθε καθηγητή πόσο βάρος θα δώσει σ αυτό που κάνει. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσουν οι της φιλολογίας, απλώς λέω τι εχω παρατηρήσει αυτα τα 6 χρόνια που είμαι μαθήτρια στη δευτεροβάθμια... Τέλος να πω ότι είναι καθαρά υποκειμενικό το αν μια σχολή είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με κάποια άλλη. Για μένα πάντως ενδιαφέρουσες σχολές είναι οι παιδαγωγικές και γιατί αγαπώ τα παιδιά αλλά και γιατί εχω δει ότι υπάρχουν μαθήματα που περιγράφουν την εξέλιξη του παιδιού και στο ψυχολογικό τομέα αλλά και σε ότι αφορά στην αντίληψη του περιβάλλοντος γύρω τους. Επιπλέον διδάσκεσαι ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να προσεγγίσεις ένα παιδί και να του μιλήσεις, αλλά και ποια ερεθίσματα πρέπει να πάρει ώστε να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά, να υπακούει στους κανόνες και να εκφράζεται ελεύθερα. Α! Χριστίνα, υπάρχει και τ Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας (Βόλος), αλλά και στα περισσότερα τμήματα Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαιδεύσεις υπάρχουν τέτοιοι τομείς.
Ευχαριστώ.Κάτι είχα ακούσει για τον Βόλο αλλά δεν νομίζω να δηλώσω εκεί.(μένω κρήτη) ελπίζω στο παιδαγωγικό στο ρέθυμνο να έχει.

foreverfreak
Διάσημο μέλος

Παιδαγωγικο Δημοτικης Εκπαιδευσης
Εκπαιδευτικης και Κοινωνικης Πολιτικης
Ψυχολογιας
Παιδαγωγικο Ειδικης Αγωγης
Παιδαγωγικο Νηπιαγωγων
Δημοσιογραφιας και Μ.Μ.Ε
Ιστοριας Αρχαιολογιας
Κοινωνικης Εργασιας
Ξενες Φιλολογιες
Γενικοτερα, αν και πολλοι διαφωνουν, λογω κλισης και προτιμησεων, θεωρω τις σχολες της θεωρητικης κατευθυνσης αρκετα ενδιαφερουσες!!
Athinoul@91
Δραστήριο μέλος

elenaki92
Δραστήριο μέλος

domenico
Εκκολαπτόμενο μέλος

pennyy
Εκκολαπτόμενο μέλος

μπορεις να ασχοληθεις με δημοσιες σχεσεισ κ διαφημιση οχι μονο με την καθαρη δημοσιογραφια
MetalChest
Δραστήριο μέλος

Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Μου είχαν πει ότι από υλικοτεχνική υποδομή μπάζει από παντού η σχολή.
Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω (ναι, το ξέρω ότι αυτό κάνω μέχρι τώρα) αλλά ψάξτο καλού κακού από τώρα. Μην βαράς το κεφάλι σου μετά, γιατί σε θέματα διεξόδων, η θεωρητική είναι η χειρότερη δυστυχώς.
MetalChest
Δραστήριο μέλος

Μα την αλήθεια λες...(ναι, το ξέρω ότι αυτό κάνω μέχρι τώρα)

panagiotis_stav
Νεοφερμένος

ZETAXA
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 83 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- rseven
- Hased Babis
- Τρελας123
- Basilis0
- Viktor
- E.Z
- Girlll20
- mvas
- Magissoni
- spap2124
- Vas199
- Claire05
- phleidhs
- giorgos5002
- Alessandra Eliza
- Antonia Alexandra
- Schlimazel
- constansn
- Joji
- P.Dam.
- Χρήστος2006
- Scandal
- Νικολινα
- kiyoshi
- giannhs2001
- Nala
- EllieKal
- vavia
- Pharmacist01
- nicole1982
- Αναστασία197
- GeorgePap2003
- athinoula
- Aggel0sss
- ggl
- Steliosalm
- Guhahg5837
- angies
- thesecretfemme
- Maria_Xagorari
- augustine
- Barka
- Praxis
- redarrow
- pinelopikaxrila20@gm
- ladybookworm
- PanMoonlight
- Mammy Nun
- Libertus
- Nikitas18
- Eleme
- stefan
- Olympiacos
- Αριάνα123
- Marilinaa
- valiia
- Belle26
- MariaAdamantia
- Σταβι
- New member
- andreas2002
- sofia!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.