nefi
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
οι γονεις ζουνε σε παραλληλο συμπαν...
και σε ραβδωτό σπειροειδή γαλαξία..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Εμένα οι δικοί μου είναι περίεργοι...[..]...
Όταν ο άλλος πληρώνει φράγκα για την μάθηση λογικό είναι να ενδιαφέρεται σε υπερβολικό βαθμό. Να δω πως θα κάνουμε εμείς αύριο για τα παιδιά μας, που όλη η παιδεία από το προνήπιο μέχρι το Πανεπιστήμιο θα είναι με δίδακτρα, φροντιστήρια,..κτλ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
γιατι "περιεργο"? θεωριτικα ειναι αυτοι που δεν θελουνε ναα... "ξεφυγουμε" γιατι δεν το εκανα και εκεινοι!..κατα εναν ''περιεργο'' τροπο οι πιο καταπιεστικοι γονεις ειναι οι σπουδαγμενοι γονεις...
ισα ισα!! αυτοι που δεν εχουν σπουδασει δεν πρεπει να μιλανε! αυτοι διαβαζανε??οοοοχι!
παντως εγω νταξ.. δεν εχω τετοιο προβλημα! πεταω και τπτ υπονοουμενα αμα αρχιζουν να ξεφυγουν και νταξει!
transient
Πολύ δραστήριο μέλος
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παρολο που δεν το εχω βιωσει λυπαμαι τα περισσοτερα παιδια που φοβουντε οταν παιρνουν βαθμους επειδη φωναζουν οι γονεις τους.
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Οσον αφορά τους δικούς μου ξέρω ότι αγωνίζονται καθημερινά για να βγάλουν μια δεκάρα και να με στείλουν να μάθω γράμματα. Από μεριάς μου το εκτιμώ γιατί μέχρι τώρα έχουν πληρώσει πολλά για να με μορφώσουν. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να δώσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Μπροστά στο αβέβαιο μελλον να βάλλουν λιγα λιθαρακια. Να μην μας έχουν ξέφραγο αμπέλι. Οι δικοί μου έχουν απαιτήσεις και πολύ καλα κάνουν.Εχουν το θάρρος να με κατσαδιασουν για τους βαθμούς και οτιδήποτε άλλο εφόσον έχω και εγώ το θάρρος να τους λέω να τα "σκάνε" για να μορφωθω. Είμαι συνειδητοποιημένη και δεν ζητάω αλόγιστα πράματα. Και καταλαβαίνω (σε προσωπικο επίπεδο) οτι επειδή οι δικοί μου δεν είχαν αυτά που επιθυμούσαν (λογω έλλειψης χρημάτων) οταν ήταν μικροί θέλουν να δώσουν για τα παιδιά τους ότι στερήθηκαν εκείνοι. Και θα φωνάξουν και θα μαλωσουν και θα κάνουν οτιδήποτε άλλο θέλουν εφόσον αγωνίζονται για μένα. Για το καλό μου, για το μελλον μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
ισχυει οτι ολοι οι γονεις θελουν το καλο των παιδιων τους , παρ ολα αυτα μονο εσυ αγωνιζεσαι για το μελλον σου κανεις αλλος , αν δεν ηθελες να μαθεις δε θα μαθανες .Και θα φωνάξουν και θα μαλωσουν και θα κάνουν οτιδήποτε άλλο θέλουν εφόσον αγωνίζονται για μένα. Για το καλό μου, για το μελλον μου.
το κακο με τους γονεις ή εστω με καποιους γονεις ειναι οτι προσπαθουν να επιβαλλουν τον τροπο σκεψης τους και τα δικα τους θελω στα παιδια τους με τη δικαιολογια οτι εκεινοι σκανε τα λεφτα , πραγμα απαραδεκτο ...
αν ειναι ενας ελεγχος να καθοριζει το φιλοτιμο του παιδιου ως προς τους γονεις , τη θεληση του για μαθηση , και τα ονειρα του για το μελλον τοτε καιγομαστε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάτι 12άρια στα Αρχαία ήταν θέμα 5 λεπτών, αλλά εκείνο το 16 στη φυσική ακόμα το πληρώνω.
Έχουν την άποψη ότι οι βαθμοί δεν μετράνε και δεν μιλάνε ποτέ για αυτούς, αλλά νομίζω την έχουν αναπτύξει αυτή τη λογική γιατί ποτέ δεν είχαμε σαν οικογένεια μέσους όρους κάτω από 18 ξέρω 'γω. Άμα και τα αδέρφια μου πριν από εμένα κι εγώ τώρα δεν είχαμε καλούς βαθμούς, θα νοιάζονταν (που νοιάζονται) και θα το λέγανε κιόλας.
George-20-
Νεοφερμένος
Giorgos216
Πολύ δραστήριο μέλος
.Παιδιά εγώ πηγαίνω Α' Λυκείου και είμαι καλός μαθητής (19,9) και οι γονείς μου είναι ευχαριστημένοι με αυτό, (εννοείται πως θα ήταν) και δε με πιέζουν καθόλου. Υπάρχει όμως μία προκατάληψη, συνήθως από αυτούς που δε διαβάζουν (του 15), που συνέχεια λένε ΠΩΩΩ ΦΥΤΟΟΟ και σχολιάζουν τα πάντα, και όταν ο καθηγητής λέει π.χ. "στο τεστ κανείς δεν έγραψε πάνω από 18" γυρίζουν και τους κοιτάνε κοροϊδευτικά. Όταν πήραμε βαθμούς, λοιπόν, με ρώτησαν οι συμμαθητές μου πώς πήγα και μου είπαν "εγώ αν έβγαζα τόσο, οι γονείς μου θα μου έπαιρναν αεροπλάνο". Αυτό το κάνουν για να δειχθούν, ας πούμε, ή για να με κάνουν να νιώσω άσχημα που έχω καλούς βαθμούς; Μπορεί να σας φαίνεται σχετικά ασήμαντο, αλλά με επηρεάζει, επειδή όσο δε δέχομαι πίεση απ' τους γονείς, τόσο είμαι αντικείμενο σχολιασμού από συνομηλίκους.
Και κόμπλεξ να έχουν είτε γιατί είναι στόκοι, είτε γιατί δε μπορούν να στρωθούν να διαβάσουν, τους αγνοείς. Στην τελική εσύ που έχεις σύστημα και διαβάζεις θα πετύχεις κάτι, εκείνοι οι "έξυπνοι" μπορεί να μη γίνουν και τίποτα εν τέλει
Εμένα ποτέ δε με πίεζαν για τους βαθμούς. Είμαι μαθητής του 17 και κάτι, αν και έχω υπάρξει και του 16 και κάτι σε ορισμένες περιπτώσεις (και φέτος, Α' Λυκείου, ενώ στα τετράμηνα Μ.ο έβγαλα 17,5 βλέπω τον γενικό να πέφτει στο 16 και αν ). Πάντοτε όμως ήταν ευχαριστημένοι, ιδίως η μητέρα μου, αν και οι δύο ήταν μαθητές του 19+. Προσωπικά διαφωνώ με την πίεση που ασκούν πολλοί γονείς στα παιδιά τους για τους βαθμούς. Το βάρος αυτό σε συνδυασμό με το βάρος των Πανελληνίων πρέπει να γίνεται αφόρητο.
challenger
Επιφανές μέλος
μα τι οικογένεια είστε εσεις;ποτέ δεν είχαμε σαν οικογένεια μέσους όρους κάτω από 18 ξέρω 'γω.
σόι που λεμε το βασιλειο....
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
Giorgos216
Πολύ δραστήριο μέλος
Πιστευω ολοι οι γονεις αλλοι λιγοτερο και αλλο περισσοτερο! Εγω δεν εχω τετοιο θεμα με τα φροντιστηρια... και οι 2 μου γονεις ειναι καθηγητες.... απο την μια καλο ειναι αλλα απο την αλλη.... Η μαμα μου δεν μπορω να πω οτι με πιεζει ιδιαιτερα.... μονο αν διαβαζω ωρες και παω και γραψω ενα 13 τοτε οκ και με το δικαιο της! Ο μπαμπας μου μου λεει πως ακομα ειναι αρχη και πως στο Λυκειο θα κριθουν ολα! Εγω ειμαι κατα των γονειων που κανουν σαν τρελοι αν το παιδι τους γραψει ενα 15 ε και τι εγινε; ηταν μια κακια στιγμη....
Τι είναι το 15? Πιστεύω πως αυτό που λες δείχνει ότι έχεις επηρεαστεί από την εμμονή των γονέων (όχι των δικών σου, γενικά) με τους βαθμούς! Πρέπει πάντα το παιδί τους να παίρνει 19-20. Άντε και 18 το συζητάμε. Το 15 σε πληροφορώ ότι για πάρα πολλά παιδιά δεν είναι καθόλου άσχημο, και δε μιλάω για τα παιδιά του 11 και του 12 που δε διαβάζουν καθόλου. Μπορεί κάποιος να μην έχει πολλές δυνατότητες και να μην είναι πρόθυμος να διαβάσει και πολύ, αν γράψει 15 μπορεί και να του αρέσει κιόλας. Εγώ προσωπικά βγάζω 17+ (όχι 18 αλλά εντάξει), όμως δε γράφω σπάνια 15 και δε με ενοχλεί ιδιαίτερα. Σίγουρα πρέπει να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, όμως δε στέκομαι μόνο στους βαθμούς και ούτε πιστεύω ότι πρέπει πάντα να παίρνω πάνω από 18 κλπ.
Υ.Γ: Βέβαια, μιλάω με δεδομένα καλού δημοσίου της Αθήνας (Ψυχικό). Τώρα, αν στην επαρχία που (όπως ακούγεται αλλά και γνωρίζω) βάζουν πολύ ψηλούς βαθμούς, και αν βάζουν μόνο στους τελευταίους 15, τότε δεν ξέρω!
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Θυμαμαι ποτε Αρχαια δεν εγραφα καλα και ουτε επαιρνα και πολυ υψηλους βαθμους εκει γιατι ουτε ασχολιομουν ιδιαιτερ,ουτε με ενοιαζε να σας πω...
Ε ενταξει στα αλλα καλα αλλα οπως καθε μαθητης ετσι και εγω εχει τυχει αρκετες φορες να μην γραψω καλα.
Τελος παντων μια χρονια ειχα στο τετραμηνο 18 + στα αλλα μαθηματα και 12 αρχαια και εγινε στο σπιτι το ελα να δεις και το κατσε να ακουσεις.
Ακομα θυμαμαι τις φωνες εκεινες
Νευριασα και εγω και πηγα στα σπιτια των γιαγιαδων μου,εκανα φυλλο και φτερο τα σπιτια τους αλλα τελικα βρηκα τους βαθμους των δικων μου.
Και ενταξει σπουδασαν και οι 2 καθηγητες αλλα γενικα δεν ειχαν και τους καλυτερους βαθμους οπως αποδειχθηκε.
Τυπωσα λοιπον τις βαθμολογιες τους και τους τις εδωσα...
Ετσι για να μην ξεχνανε...
Ε απο τοτε την εκοψαν την γκρινια και την φασαρια,καταπιαν την γλωσσα τους και δεν ξαναμιλησαν...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.