ZETAXA
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
prinCess.
Επιφανές μέλος
Ξεχασα να αναφερω οτι και μια φιλη μου το κανε και δεν φανηκε να 'χε καποιο προβλημα.Τουλαχιστον μεχρι τωρα....
annaki!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ δεν το έκανα.Έχω γνωστές που το έχουν κάνει όμως.Οι γονείς μου ήθελαν να το κάνω αλλά δυο γιατροί μας είπαν όχι...
Τώρα,τι να σου πω,είναι στην δική σου κρίση αν θα το κάνεις ή όχι.
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
JoJoanna
Νεοφερμένος
fockos
Επιφανές μέλος
το εμβόλιο πλέον καλύπτεται από πολλα ταμεία και ανήκει στο βασικό πρόγραμμα εμβολισαμού της ελληνικής παιδιατρικής εταιρείας. Το εμβόλιο έχει τρεις δόσεις και κανονικά πρέπει να αρχίζει 11 ετών και πάνω. Οι παρενέργεις δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές (μπορεί να πατουσιάσεις πυρετό μια μέρα μετά το εμβόλιο, να έχεις τοπική αλλεργική αντίδραση (η οποία υποχωρεί σύντομα ή μερικές ζαλάδες μέχρι δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό.Ξερω οτι αυτο το θεμα ειναι ισως λιγο ακυρο αλλα δεν υπαρχει αναλογη κατηγορια και καιγομαι να μαθω γι αυτο το εμβολιο. Δεν ξερω αν χρειαζεται να κανω αυτο το εμβολιο. Γνωριζει καμια για τπτ παρενεργιες του κ το εχει κανει καποια?
Το εμβόλιο προστατεύει κατά 99% από μια επικύνδινη μορφή καρκίνου και πιστεύω πως πρέπει να το κάνει όλος ο πληθυσμός (και αγοριά και κορίτσια) αφού από τα αγόρια συνήθως μεταδίδεται ο ιός.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Και που θα ξέρει κάποιος από τώρα αν θα έχει ή όχι πολλούς ερωτικούς συντρόφους στο μέλλον?Εγώ δεν το έχω κάνει και δεν σκοπεύω να το κάνω. 2-3 γυναικολόγοι μου είπαν το ίδιο: αν κάποιος έχει (ή θα έχει) πολλούς ερωτικούς συντρόφους, καλό είναι να το κάνει. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος. Άλλωστε ακόμη κι αν έχεις τον ιό, δεν σημαίνει ότι θα αναπτύξεις απαραίτητα και καρκίνο.
Και το "πολλούς" ορίζεται διαφορετικά από τον καθένα.
Για άλλον μπορεί οι 5 να είναι πολλοί για κάποιον άλλον οι 15.
Εγώ προσωπικά το έχω κάνει εδώ και κάποια χρόνια. Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα,ούτε και παρενέργειες.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
Eχω κανει, δε μπορω να καταλαβω πως ενας γιατρος στηριζει τη μεταδοση του ιου στους ποσους συντροφους εχεις. ΟΚ, οσο περισσοτεροι τοσο μεγαλυτερη πιθανοτητα, αλλα ακομα και εναν συντροφο να εχεις, δεν αρκει; Ξερεις πού θα μπλεξεις ή κανεις εξετασεις στον αλλον πριν συναψεις σχεση μαζι του;
Ναι όντως είναι θέμα πιθανοτήτων. Όπότε, όποιος δεν θέλει να παίζει με τις πιθανότητες, μπορεί να κάνει το εμβόλιο.
Εμένα μου αρέσει να ζω επικίνδυνα
Και που θα ξέρει κάποιος από τώρα αν θα έχει ή όχι πολλούς ερωτικούς συντρόφους στο μέλλον?
Και το "πολλούς" ορίζεται διαφορετικά από τον καθένα.
Είναι θέμα νοοτροπίας και προσωπικότητας. Κάποιοι θέλουν να έχουν πολλούς συντρόφους για να αποκτήσουν εμπειρία ενώ άλλοι είναι πιο συντηρητικοί. Δηλαδή εξαρτάται από τον καθένα να τα ζυγίσει και να κάνει μια "informed choice".
Άλλωστε, και γνωρίζω ότι αυτό που θα πω αντιφάσκει ίσως με την ιατρική μου ιδιότητα και θα προκαλέσει αντιδράσεις, από κάτι πρέπει να πεθάνουμε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Το θέμα είναι ότι το πως εξελίσσεται η ζωή δεν πιστεύω πως μπορεί να "προγραμματιστεί" από κάποιον.Είναι θέμα νοοτροπίας και προσωπικότητας. Κάποιοι θέλουν να έχουν πολλούς συντρόφους για να αποκτήσουν εμπειρία ενώ άλλοι είναι πιο συντηρητικοί. Δηλαδή εξαρτάται από τον καθένα να τα ζυγίσει και να κάνει μια "informed choice".
Άλλωστε, και γνωρίζω ότι αυτό που θα πω αντιφάσκει ίσως με την ιατρική μου ιδιότητα και θα προκαλέσει αντιδράσεις, από κάτι πρέπει να πεθάνουμε.
Το ότι κάποιος είναι συντηρητικός τώρα,δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο και μετά από μερικά χρόνια.
Όπως και κάποιος που τώρα είναι πιο "φιλελεύθερος",μπορεί επίσης να αλλάξει τις πεποιθήσεις του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Δεν θεωρώ πως κάποια κοπέλα μπορεί να στηριχθεί στις απόψεις που έχει διαμορφώσει στην ηλικία της εφηβείας της (μιας και κυρίως εκεί απευθύνεται το εμβόλιο),για να αποφασίσει το αν θα πρέπει να το κάνει ή όχι.
Γενικά η λογική αυτή δεν θεωρώ πως βρίσκει αντίκρισμα στις περισσότερες κοπέλες.
Πιο λογικό επιχείρημα θα ήταν για μένα κάποιες τεκμηριωμένες απόψεις σχετικά με την μη αναγκαιότητα του εμβολίου,παρά όσα αναφέρθηκαν πριν: Όπως για παράδειγμα το ότι το εμβόλιο δεν είναι αναγκαίο επειδή ακόμα κι αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό,δεν σημαίνει ότι θα αναπτύξει και καρκίνο ή ακόμα χειρότερα το ότι "από κάτι πρέπει να πεθάνουμε".
Hlianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
O ιός μεταδίδεται συνήθως από τον άνδρα στην γυναίκα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Τα αγόρια φέρουν τον ιό ασυμπτωματικά και μπορούν να το μεταδόσουν χωρίς να το ξέρουν. Έστω μια κοπέλα 25 χρονων που επιλέγει να έχει μια σταθερή σχέση. Το αγόρι της χωρίς αυτή να το ξέρει έχει και άλλες συντρόφους μία εκ των οποίων έχει τον ιό και του το μεταδίδει. Το αγόρι είναι φορέας του ιού δεν το καταλαβαίνει, αλλά το μεταδίδει. Το μεταδίδει και στην κοπέλα του. Η κοπέλα ενώ εχει σταθερή σχέση κολλάει τον ιό (HPV) από το αγόρι (το οποίο δε γνωρίζει ότι είναι φορέας του ιού).
Η κοπέλα φέρει τον ιό και δυστυχώς, ανήκει στο μικρό ποσοστό των γυναικών που έχουν τον ιό και στο άμεσο προσβάλλονται από τον καρκίνο της μήτρας. Παρά την κακή της τύχη η κοπέλα το προλαβαίνει πριν είναι πολυ αργά και υποβάλλεται σε ολική αφαίρεσης μήτρας. Αναγκάζεται να υποστεί το σωματικό και ψυχολογικό μαρτύριο της ακτινοθεραπείας και της χημειοθεραπείας και φυσικά πρέπει να συμβιβσστεί με την ιδέα ότι δεν μπορεί να τεκνοποιήσει. Το αγόρι της χωρίς να ξέρει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δικιά του (καμία από τις υπόλοιπες συντρόφους του δεν έχει καρκίνο) αποχωρεί από την σχέση του. Η κοπέλα τα ρίχνει όλα στην κακή της τύχη κατηγορεί τον Θεό
ξεχνόντας ότι όταν ήταν μικρή μπορούσε να κάνει ένα εμβόλιο το οποίο θα την προστάτευε...... από το μαρτύριο της.
Το εμβόλιο έχει εγκριθεί από την Ελληνική Παιδιατρική εταιρία και από την Ελληνική γυναικολογική εταιρία. Από πέρσι είναι στο βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού, είδη καλύπτεται από πολλά ασφαλιστικά ταμεία. Σε πολλές χώρες έχει καθιερωθεί υποχρεωτικός εμβολισαμός και για τα αγόρια.
Τα πάντα στην ζωή είναι πιθανότητες. Πάντα υπάρχει πιθανότητα να αρρωστήσεις απο οποιαδήποτε αρρώστια. Η πρωτογενής πρόληψη αυτο που προσφέρει είναι να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες για μια δυσμενή κατάσταση, το να μην κάνει κάποιος εμβόλια είναι αποκλειστικά δικια του ευθύνη αλλά στο μέλλον να μην καταργεται τον Θεό και την κακή τύχη του.
gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος
Το εμβόλιο έχει εγκριθεί από την Ελληνική Παιδιατρική εταιρία και από την Ελληνική γυναικολογική εταιρία. Από πέρσι είναι στο βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού, είδη καλύπτεται από πολλά ασφαλιστικά ταμεία. Σε πολλές χώρες έχει καθιερωθεί υποχρεωτικός εμβολισαμός και για τα αγόρια.
και αν μια κοπελα για χ ψ λογους δεν εχει ασφαλιση, τοτε τι κανει? ποσο κοστιζει το εμβολιο?
fockos
Επιφανές μέλος
Στα φαρμακεία μπορείς να δεις ακριβή τιμή ίναι ακριβούτσικο 100 ευρώ η δόση και έχει 3 δοσεις).και αν μια κοπελα για χ ψ λογους δεν εχει ασφαλιση, τοτε τι κανει? ποσο κοστιζει το εμβολιο?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.