Από ερώτηση που είχα κάνει ήταν 250€/εργαστήριο έτσι μου είχαν πεί κι όχι 500€. Πρέπει δλδ να πάω 2 φορές μέσα στο έτος από 250€ η συμμετοχή.
Για τον Παΐσιο ποιο το πρόβλημα; Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι, ποια η ειρωνεία; Ήταν τρόπος έκφρασης ''η παντόφλα του Παΐσιου'', αν αναφέρω η ''Σκιά του Πέτρου έκανε σημεία και τέρατα'' στις Πράξεις των Αποστόλων θεωρείται ειρωνεία;
Για φέτος δεν θα κάνω κάτι έχω πρόβλημα υγείας στην σπονδ.στήλη αν όλα πάνε καλά του χρόνου θα δηλώσω. Ανωτέρα βία...
Από τον οδηγό σπουδών του ΕΑΠ σας παραθέτω το παρακάτω, οσον αφορά το κοστος των εργαστηρίων:
"Στα προγράμματα σπουδών με Θ.Ε. ετήσιας διάρκειας, για τοακαδημαϊκό έτος 2019-2020η οικονομική συμμετοχή των φοιτητριών/τών στις δαπάνες των σπουδών τους, για κάθε Θ.Ε. ορίζεται στα 500 ευρώ για πλήρη φοίτηση και στα πενήντα (50) ευρώ για κάθε Θ.Ε. που δηλώνεται μόνο για εξετάσεις. Δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης πενήντα (50) ευρώ σε φοιτήτριες/τές που επιλέγουν αποκλειστικά ψηφιακό υλικό πουπροσφέρεται σε συγκεκριμένες Θ.Ε..
Στα προγράμματα που έχουν εργαστήρια, η οικονομική συμμετοχή των φοιτητριών/τώνσε καθένα από τα εργαστήρια αυτά, αντιστοιχεί σε μία Θ.Ε. "
Οπότε και τα εργαστήρια κοστίζουν 500 ευρώ το καθένα.
οσον αφορά τον Άγιο Παϊσιο, θεώρησα οτι ειπώθηκε με ειρωνικό τρόπο. Μέσω μυνηματων ίσως δεν καταλαβαίνουμε πάντα σωστα τον τρόπο έκφρασης. Αρκετοί άθεοι οταν θελουν να ειρωνευτούν την πίστη μας αναφέρουν τα ονοματα των Αγίων χωρίς την προσφώνηση "Άγιος". Δηλαδή λένε "ο παϊσιος" και μετα συνήθως ειρωνεύονται τους Αγίους και την πίστη μας.
Πισω στο θέμα μας, παραθέτω μια αποψη για το τμήμα απο το φορουμ του εαπ που νομίζω λέει πολλά για όσους σκέφτονται για το εν λογω πτυχιο και γενικα περι του να σπουδασει καποιος κατι:
"με λένε Ελένη και είμαι φοιτήτρια του ΕΑΠ που μόλις τελείωσε το 1ο έτος (3 ΘΕ) στον πρώτο χρόνο σπουδών της.
Ένα πράγμα θα σου πω: εύκολα μπαίνεις, (πολύ) δύσκολα τελειώνεις!!
Εγώ την χρονιά που μας πέρασε είχα δηλώσει 3 ΘΕ, τις ΦΥΕ14, ΦΥΕ12 και ΦΥΕ10. Φυσική, Μαθηματικά και Χημεία. Έτσι είμουν σε 3 τάξεις (γύρω στα 30 άτομα κάθε τάξη) και είδα σε κάθε τάξη (ειδικά στην ΦΥΕ14) πάνω από τους μισούς να αποχαιρετάνε το ΕΑΠ, ή να επαναλαμβάνουν την ΘΕ (αποτυχία σε εξετάσεις ή εργασίες).
Το μυστικό στην ΦΥΕ είναι να αγαπάς πολύ την Φυσική, τα Μαθηματικά και την Χημεία. Και όταν λέμε ΠΟΛΥ ενοούμε ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.
Εγώ αγόρασα βιβλία, πήγα σε βιβλιοθήκες, βρήκα σημειώσεις από άλλα Πανεπιστήμια, και το κυριότερο παρακολουθούσα όλες τις συναντήσεις (μαθήματα).
Και όταν λέμε ΦΥΣΙΚΗ εννοούμε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και φυσική. Άλλο πράγμα η Φυσική τύπου εκλαικευμένων επιστημονικών βιβλίων του εμπορίου και άλλο Πανεπιστημιακή Φυσική.
Καποιοι συμφοιτητές μου μπήκαν στο τμήμα διότι αφενός θέλαν ένα πτυχίο και αφετέρου παρασύρθηκαν από κάτι ντοκυμαντέρ περί θετικών επιστημών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στο τελεβίσιον παρουσιάζοντας το αντικείμενο ως εύκολο-βατό και όμορφο, χωρίς τα πολύπλοκα μαθηματικά ολοκληρώματα κλπ. Αποτέλεσμα: να είναι οιο πρώτοι που αποχώρησαν.
εγώ θα σε συμβούλευα να ψάξεις περισσότερο τι σημαίνει ΦΥΕ (και από άλλα Πανεπιστήμια) πριν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτή. Να ξέρεις καλά τι είναι αυτό που θέλεις να σπουδάσεις. Και να αναρωτηθείς καλά μέσα σου γιατί το σπουδάζεις!
Επαγγελματικά το μόνο που μπορείς να κάνεις την δεδομένη στιγμή είναι ως καθηγήτρια Φυσικής, ή έρευνα σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο (μεταπτυχιακό+διδακτορικό)"
Προσωπικά συμπαθώ τα μαθηματικά. Μου αρέσει η φυσική. Αλλά δεν μου αρέσει η χημεία, ούτε η βιολογία, οπότε το συγκεκριμένο πτυχίο δεν θα μου άρεσε. Επίσης το κόστος του είναι αυξημένο +ταξίδια στην πάτρα, οπότε το άφησα σαν ιδέα.