Mariaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν λέω, έχει μια βάση αυτό που λες. ΑΛΛΑ ποιος σας είπε ότι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες είναι σαν αυτή του Ωνάση.Προφανώς δεν γνωρίζεις τι πάει να πεί οικογένεια με 8 μέλη εκ των οποίων τα τέσσερα να σπουδάζουν( Ναι μιλάω για τη δική μου οικογένεια).Δεν γνωρίζεις τις οικονομικές απαιτήσεις την ανάπτυξης 6 παιδιών και τις θυσίες που κάνουν όχι μόνο οι γονείς αλλά και όλα τα παιδιά μιας τέτοιας οικογένειας.Δεν είπε ποτέ κανείς ότι μια τριμελής ή τετραμελής οικογένεια δεν εχει οικονομικά προβλήματα και μάλιστα μεγάλα.Όμως την ίδια περίοδο κρίσης βιώνουν και οι τριμελείς και πολυμελείς οικογένειες.Δεν θα μπώ στη διαδικασία να μιλήσω με νούμερα για τα μηνιαία έξοδα μιας τέτοιας οικογένειας αλλά πίστεψέ με είναι τεράστια.Επιπλέον αν δεν κάνω λάθος σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες το κράτος μεριμνά για τις πολυμελείς οικογένειες παρέχοντας ειδικά επιδόματα,φορολογικές ελαυρύνσεις κτλ.Στην Ελλάδα ωστόσο αυτά κόπηκαν λόγω κρίσης.Αν με ρωτήσεις φυσικά και θα προτιμούσα να υπήρχε μια οικονομική στήριξη στους πολύτεκνους φοιτητές αντί των μεταγραφών γιατί έτσι δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις και τριβές μεταξύ των υποψηφίων.
Κατ'αρχήν δεν νομίζω πουθενά πως είπα πως όλες οι πολύτεκνες οικογένειες είναι σαν τον Ωνάση αλλά παρέθεσα ένα παράδειγμα. Δεύτερον, δεν ξέρεις και εσύ τι τι έξοδα έχει η δική μου οικογένεια που είναι τετραμελής ανάλογα με το εισόδημά της. Τρίτον, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Από τη στιγμή που κάνει παιδιά γνωρίζει πως προσθέτει έξοδα. Δεν μπορεί να απαιτεί από το κράτος να του κάνει όλα τα χατίρια μόνο και μόνο επειδή αποφάσισε να κάνει πολλά παιδιά και δεν αναφέρομαι στη δική σου οικογένεια αλλά βλέπω πως πολλοί πολύτεκνοι έχουν τρομερές απαιτήσεις. Απαιτούν να τους λύσει όλα τα προβλήματά τους ένα κράτος και συνεπώς οι υπόλοιποι πολίτες. Από εκεί και πέρα, συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχουν σχετικές φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδόματα μέσα στα πλαίσια του λογικού και στο βαθμό που δεν "υποβιβάζουν" τον άλλον πολίτη. Άσχετο αλλά κάπως σχετικό είναι το παρακάτω. Η μάνα μου, απόφοιτος κλασικής φιλολογίας απο ΕΚΠΑ, έδωσε 3 φορές ΑΣΕΠ εκ των οποίων τη μία πέτυχε και την άλλην ήταν στους 300 πρώτους επιτυχόντες. Μάντεψε γιατί δεν διορίστηκε ποτέ ακόμα κι αν είχε τα απαραίτητα μόρια. Γιατί στην σειρά προτερεότητας έβαλαν κάποιους πολύτεκνους με πολύ λιγότερα μόρια και μάλιστα όχι επιτυχόντες μόνο και μόνο επειδή είχαν περισσότερα παιδιά. Ούτε που ενδιαφέρθηκαν αν αυτή μπορούσε να τα βγάλει πέρα με το ένα παιδί και ούτε φρόντησαν να την βάλουν σε άλλη θέση π.χ. αναπληρωτή ή ωρομίσθιου. Ας πεθάνει της πείνας αυτή και το παιδί της, με 0 εισόδημα, δεν μας νοιάζει πιο πολλές ψήφους θα πάρουμε από τους πολύτκενους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giorgos216
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια νομιζω πως κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος..τα βαζετε με τους τριτεκνους,ενω το προβλημα δεν ειναι αυτοι,αλλα το ιδιο το κρατος με τους νομους του.Ολοι λιγο πολυ εχουμε οικονομικες δυσκολιες και ολους μας συμφερει να σπουδαζουμε στη πολη μας η καπου κοντα.Νομιζω πως κανενα παιδι που ειχε την οικονιμκη ανεση να κανει φοιτητικη ζωη δε θα επελεγε να κανει μετεγγραφη ειτε ειναι τριτεκνος ειτε πολυτεκνος ειτε δεν εχει αδερφια,απ τη στιγμη που το κανει και επιλεγει να παει στη πολη του η κοντα στη πολη του σιγουρα εχει σοβαρους λογους.το προβλημα και ο στοχος αυτη τη στιγμη ειναι το κρατος και οι νομοι που αλλαζουν μεσα σ ενα βραδυ με τοση ''δημοκρατικοτητα'' και οχι οι τριτεκνοι και οι πολυτεκνοι.μια ζωη στην ελλαδα αυτο κανουμε,τα βαζουμε με αυτους που δεν πρεπει και δεν βλεπουμε τον πραγματικο ''εχθρο''.επειδη οι μεγαλοι τα εκαναν σκατα,ας κοιταξουμε εμεις να τα διορθωσουμε λιγο.
Συμφωνώ με τη δημοσίευσή σου, σε βρίσκω λάθος μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Ξέρω πάρα πολλά παιδιά (κυρίως τρίτεκνους) που ζητούν μετεγγραφή, οι οποίοι έχουν μεγάλη οικονομική άνεση και απλώς θέλουν να μείνουν στο σπίτι τους και στην πόλη τους για λόγους ευκολίας, αφού θα ζουν με τις οικογένειές τους. Άσε που θεωρούν ότι οι κεντρικές σχολές είναι πιο "μουράτες". Τέτοια μυαλά έχουν.
Τρίτον, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Από τη στιγμή που κάνει παιδιά γνωρίζει πως προσθέτει έξοδα. Δεν μπορεί να απαιτεί από το κράτος να του κάνει όλα τα χατίρια μόνο και μόνο επειδή αποφάσισε να κάνει πολλά παιδιά και δεν αναφέρομαι στη δική σου οικογένεια αλλά βλέπω πως πολλοί πολύτεκνοι έχουν τρομερές απαιτήσεις. Απαιτούν να τους λύσει όλα τα προβλήματά τους ένα κράτος και συνεπώς οι υπόλοιποι πολίτες.
Τα είπες όλα, μιλούν λες και έγιναν πολύτεκνοι από το πουθενά, σα να μην ήταν δική τους ευθύνη να σκεφτούν τα έξοδα που θα είχαν, αλλά το κράτος οφείλει να τους φροντίσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
mirto.dr
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια νομιζω πως κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος..τα βαζετε με τους τριτεκνους,ενω το προβλημα δεν ειναι αυτοι,αλλα το ιδιο το κρατος με τους νομους του.Ολοι λιγο πολυ εχουμε οικονομικες δυσκολιες και ολους μας συμφερει να σπουδαζουμε στη πολη μας η καπου κοντα.Νομιζω πως κανενα παιδι που ειχε την οικονιμκη ανεση να κανει φοιτητικη ζωη δε θα επελεγε να κανει μετεγγραφη ειτε ειναι τριτεκνος ειτε πολυτεκνος ειτε δεν εχει αδερφια,απ τη στιγμη που το κανει και επιλεγει να παει στη πολη του η κοντα στη πολη του σιγουρα εχει σοβαρους λογους.το προβλημα και ο στοχος αυτη τη στιγμη ειναι το κρατος και οι νομοι που αλλαζουν μεσα σ ενα βραδυ με τοση ''δημοκρατικοτητα'' και οχι οι τριτεκνοι και οι πολυτεκνοι.μια ζωη στην ελλαδα αυτο κανουμε,τα βαζουμε με αυτους που δεν πρεπει και δεν βλεπουμε τον πραγματικο ''εχθρο''.επειδη οι μεγαλοι τα εκαναν σκατα,ας κοιταξουμε εμεις να τα διορθωσουμε λιγο.
Συμφωνώ απολύτως.Συχνά έχω φτάσει στο σημείο να νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ που ανήκω σε πολύτεκνη οικογένεια.Και στο κάτω κάτω οι σύνδεσμοι τριτέκνων και πολυτέκνων δεν ζήτησαν ποτέ μεταγραφές κτλ που κατά καιρούς αποφασίζει το Υπουργείο.Το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά πρέπει να εντοπιστεί στη βάση του.Ας αντιδράσουμε όχι για τις μεταγραφές και το άν θα γίνου ή όχι αλλά για το πραγματικά ανίκανο Υπουργείο που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο αγαθό αυτής της χώρας , την ΠΑΙΔΕΊΑ της.
Deco
Εκκολαπτόμενο μέλος
Διαιρει και βασιλευε,αυτη ειναι η πολιτικη τους.ας σφαζονται οι πολιτες μεταξυ τους κι εμεις να τρωμε τα λεφτα.κριμα που παρ ολο που φτασαμε σε τετοια κατασταση η νοοτροπια του ελληνα πολιτη δε θα αλλαξει ποτε..τα ιδια και στον αθλητισμο,στις πολιτικες πεποιθησεις,παντου.. για να ξεκαθαρισω τα πραγματα,ουτε τριτεκνος ουτε πολυτεκνος ειμαι ουτε αιτημα μεταγραφης εχω κανει,μιλαω ως ουδετερος..Συμφωνώ απολύτως.Συχνά έχω φτάσει στο σημείο να νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ που ανήκω σε πολύτεκνη οικογένεια.Και στο κάτω κάτω οι σύνδεσμοι τριτέκνων και πολυτέκνων δεν ζήτησαν ποτέ μεταγραφές κτλ που κατά καιρούς αποφασίζει το Υπουργείο.Το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά πρέπει να εντοπιστεί στη βάση του.Ας αντιδράσουμε όχι για τις μεταγραφές και το άν θα γίνου ή όχι αλλά για το πραγματικά ανίκανο Υπουργείο που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο αγαθό αυτής της χώρας , την ΠΑΙΔΕΊΑ της.
eytyxhs
Νεοφερμένος
Αλλά, ν’ αποσύρουμε το νόμο δεν πρόκειται. Δεν είναι έντιμη η λύση αυτή.
Δηλαδή εχουμε 2 μερες ακομα για να γραφτουμε στη σχολη που περασαμε και λες θα δουμε? Εγω εχω τεραστιο θεμα τωρα γιατι ειμαι ηδη σε μια σχολη και πρεπει να ξεγραφτω για να γραφτω εκει που περασα και εκει που περασα ειναι οικονομικα αδυνατον να παω. Ειμαι τωρα στο τει κρητης και απλα θελω να αλλαξω κατευθηνση και να μενω παλι σπιτι μου.
CaptainBilly
Νεοφερμένος
Moudy
Νεοφερμένος
Ένα έχω να σας πώ...
ΜΗΝ πιστεύετε ΤΙΠΟΤΑ απο όσα γράφονται στα ΜΜΕ!
ΟΥΤΕ δηλώσεις Λοβέρδου, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Ο λόγος που αργεί να βγεί η υπουργική απόφαση είναι ένας...Πολύ απλά το Υπουργείο εξετάζει το θέμα ΚΑΘΑΡΑ και ΜΟΝΟ απο νομικής πλευράς μαζί με διάφορους νομικούς!
Καθημερινά γίνονται δηλώσεις οι οποίες ωστόσο παίρνονται πίσω απο τον Λοβέρδο...
Δεν πρόκειται να βγεί η Υπουργική απόφαση παρά ΜΟΝΟ όταν θα υπάρχει 100% σιγουριά ότι σε περίπτωση προσφυγής δεν θα δικαιωθούν οι ενάγοντες.(Γιατί αν δικαιωθούν θα επακολουθήσει:Πανελλήνια κατακραυγή,τηλεοράσεις κλπ. + τους 180 βουλευτές που αδυνατούν να μαζέψουν =Πέφτει η Κυβέρνηση!)
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς καμία ιδιαίτερη αλλαγή καθώς αυτό που ''καεί'' το Υπουργείο δεν είναι ο νόμος αλλά η αιτιολογική έκθεση που τον συνοδεύει(η οποία ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕ ότι οι δικαιούχοι μεταφέρονται σε Αντίστοιχο τμήμα που επιθυμούν!).
Ο Λοβέρδος προκαλεί ένα κλίμα τρομοκρατίας για να ηρωοποιηθεί στο τέλος(να δείξει ότι έκανε τις απόλυτες προσπάθειες για να δώσει τελικά μετεγγραφές).
Μην ανησυχείτε ,ο νόμος δεν αλλάζει τώρα ,υπάρχει σχετική συνταγματική πρόβλεψη!
Ο Λοβέρδος ξέρει πώς αν κάνει κάποια παρατυπία,παραποίηση στον νόμο απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην δικαιωθούν οι δικαιούχοι!
Αφήστε που υπολογίζει τον παράγοντα ''Ψήφο''!
Γενικά,περιμένουμε στις 29/9 (όπου αρχίζουν και τα περισσότερα Πανεπιστήμια) την υπουργική απόφαση...
Αν δεν βγεί αναμένεται προσφυγή (ακούγεται ΠΟΛΥ τις τελευταίες μέρες ότι ετοιμάζεται προσφυγή για μη εφαρμογή του νόμου) και απο εκεί και πέρα θα αναλάβει η δικαιοσύνη.
Όσοι αναμένουν μετεγγραφή καλό θα ήταν να μην μπαίνουν σε διαδικασίες και αψυμαχίες...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να τρωγόμαστε ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!
Είτε είναι πολύτεκνοι,τρίτεκνοι είτε είναι με δύο παιδιά,είτε με ένα ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Απλώς σκεφτείτε το μέλλον μας....ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
Δυστυχώς οι περισσότεροι χάνετε το δάσος και κοιτάτε το δεντρο...Λές και οι πολύτεκνοι ,τρίτεκνοι είναι αυτοί που μας φτάσαν εδώ...
*ΔΕΝ είμαι πολύτεκνος ΟΥΤΕ και είμαι τρίτεκνος...
στεφανια ψ.
Νεοφερμένος
Αυτο αναρωτιεμαι κι εγω... τι εννοει?Η αιτηση μεταγγραφης δηλαδη θα απορριφθει απο τα πανεπιστημια της Αθηνας,του Πειραια και της Θεσσαλονικης ακομη και αν εχουμε αδερφια που σπουδαζουν σε μια απο τις παραπανω πολεις??!!
fisher96
Εκκολαπτόμενο μέλος
Deco
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 699855
Επισκέπτης
werip
Εκκολαπτόμενο μέλος
sophie zisi
Νεοφερμένος
αυτα που εγιναν δεν ειναι δικαια.. ειναι παρανομα και ανηθικαΝομίζω ότι πλέον οι μετεγγραφές έχουν γίνει πιο δίκαιες. Πετάει εκτός πολλούς αλλά τουλάχιστον θα πάρουν αυτοί που πρέπει και το έχουν ανάγκη.
θα ηταν δικαια αν ολες οι διαταξεις περι μετεγγραφων ειχαν οριστικοποιηθει πριν κανουμε τα μηχανογραφικα μας
ο νομος τοτε ελεγαν ειναι "σαφης" και τωρα αναιρουν τα παντα
αν ηξερα οτι υπηρχε περιπτωση να μην παρω μεταγραφη θα δηλωνα αλλη σχολη ως δευτερη επιλογη σε πολη πιο κοντα στην δικη μου. Με 17 χιλιαδες ειχα πολλες επιλογες.
Και αυτα που λετε οτι ο νομος εμπαζε ειναι μπουρδες. Ο Λοβερδος διαβαιβωνε ολο το καλοκαιρι πως οι μεταγραφες θα γινουν οπως οριζει ο νομος. Στο κεσυπ της πολης μου μου ειχαν πει να μην διστασω να δηλωσω την αντιστοιχη σχολη γιατι θα την παρω την μεταγραφη.
Αλλα σε αυτο το κρατος τιποτα δεν ειναι δικαιο... αυτος ο τοπος μονο πισω παει
ας μην υπηρχε ο νομος εξαρχης.
peinaw_zw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης σκεφτείτε λίγο.Αν ίσχυαν οι ελεύθερες μεταγραφές και πάνω από 1000 άτομα δήλωναν πχ μαθηματικό ΑΠΘ,τότε τι θα γινόταν?Θα καταστρεφόταν η σχολή.Ήδη σε πολλά πανεπιστήμια υπάρχουν λίγες,μικρές αίθουσες που δε φτάνουν καν για τα άτομα που περνούν με τον κλασικό τρόπο.Φανταστείτε λοιπόν αν έμπαιναν και όλοι αυτοί με τις ελεύθερες μεταγραφές.Τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκη,Αθήνα κλπ θα ήταν μπουρδέλα.Ήταν παράλογο εξαρχής.Έπρεπε να βάλετε το μυαλό σας να λειτουργήσει και να καταλάβετε πως ακόμα και να ίσχυαν οι ελεύθερες μεταγραφές,δε θα μπορούσατε να σπουδάσετε,γιατί οι συνθήκες θα ήταν άθλιες.Εκτός φυσικά αν σας ενδιέφεραν η φοίτηση στη Βαλαωρίτου,παραλία κλπ
orange crush
Δραστήριο μέλος
Gate4
Επιφανές μέλος
Ο λοβέρδος και ο κάθε υπουργός τη δουλειά του θα έκανε.. Τι να κακοκαρδίσει τόσους υποψήφιους; Τρελός είναι; Όταν βλέπεις ότι γίνεται ένας τέτοιος νόμος και σχεδόν όλοι δικαιούνται μεταγραφή πρέπει να υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Και εγώ είχα την ξαδέρφη μου που έδινε πανελλήνιες και παρόλου που είναι πολύτεκνη δεν δήλωσε άλλες πόλεις πέρα από τη Θεσσαλονίκη επειδή η κοπέλα που τη βοηθούσε με το μηχανογραφικό της είπε ποτέ δεν ξες με αυτούς τους νόμους. Δεν λέω ότι καλά έκαναν και υποσχέθηκαν στους μισούς φοιτητές μεταγραφή αλλά εφόσον πολλοί δεν την ψιλιάστικαν τη δουλειά και δεν κάναν συνειδητά το μηχανογραφικό τους φέρουν και αυτοί μια μικρή ευθύνη της κατάστασης.Και αυτα που λετε οτι ο νομος εμπαζε ειναι μπουρδες. Ο Λοβερδος διαβαιβωνε ολο το καλοκαιρι πως οι μεταγραφες θα γινουν οπως οριζει ο νομος. Στο κεσυπ της πολης μου μου ειχαν πει να μην διστασω να δηλωσω την αντιστοιχη σχολη γιατι θα την παρω την μεταγραφη.
Αλλα σε αυτο το κρατος τιποτα δεν ειναι δικαιο... αυτος ο τοπος μονο πισω παει
ας μην υπηρχε ο νομος εξαρχης.
Guest 824270
Επισκέπτης
Οσον αφορα τη νεα τροποποιηση, δεν ειναι ουτε πιο δικαιη ουτε πιο αδικη. Ολα ειναι σχετικα. Και σε αυτη την περιπτωση καποιοι θα αδικηθουν και καποιοι θα δικαιωθουν. Ετσι ειναι το κρατος μας, δεν μπορει να ειναι δικαιο για ολους. Κατα τη γνωμη μου αυτος ο νομος θα πρεπει να εφαρμοστει για ολους οσοι ανηκουν σε ειδικες κατηγοριες σε συνδιασμο με οικονομικα κριτηρια. Να παρει μετεγγραφη , δηλαδη , αυτος που πραγματικα εχει αναγκη και οχι ο τριτεκνος που εχει υψηλο εισοδημα μονο και μονο επειδη θελει να διασκεδαζει στη μεγαλη πολη και να νομιζει οτι φοιτα σε "μουρατη" σχολη, επειδη θα ειναι στην Αθηνα και οχι στην Ηγουμενιτσα η στη Φλωρινα.
Deco
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η λογική με την οποία πολλοί κάνανε μηχανογραφικό με ξεπερνάει....
μπορεις να μου εξηγησεις λιγο τι εννοεις;για παραδειγμα,θεωρεις ανοητο αυτο που εκανε η κοπελα να δηλωσει την ιδια σχολη στη κορινθο περιμενοντας να παρει σιγουρα μεταγραφη θεσσαλονικη που ειναι και πιο κοντα στο σπιτι της;δε τα βαζω μαζι σου απλα θελω να αναλυσεις λιγο αυτο που λες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.