fisher96
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάτι τέτοιο συζητάνε;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marianna.P
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για πρώτη φορά θα ισχύουν οι ελεύθερες μετεγγραφές χωρίς κανέναν ποσοτικό περιορισμό στις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι, οι πολύτεκνοι καθώς και τέκνα πολυτέκνων, γονείς ή τέκνα πολυμελών οικογενειών με 3 ζώντα τέκνα, επιτυχόντες με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους, τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, ορφανοί από τον ένα ή τους δύο γονείς κλπ θα έχουν καθολικό δικαίωμα μετεγγραφής.
Μετεγγραφές με εισοδηματικό κριτήριο και ποσοτικό περιορισμό στο 10%. Δηλαδή οικονομικό κριτήριο 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας και σε ποσοστό 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής. Σε περίπτωση που ο αριθμός εκείνων που δικαιούνται μετεγγραφή είναι ανώτερος του ποσοστού του 10%, τότε μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.
Τι περιμένουμε ακόμα από το υπουργείο;
Τις διαδικασίες που θα τηρήσουν οι φοιτητές, όπως και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για την μετεγγραφή τους.
Τις ημερομηνίες ελέγχου των δικαιολογητικών για τις μετεγγραφές (θα υπάρξει προς τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων χρονικό όριο ολοκλήρωσης διαδικασιών για να μην χάσουν οι φοιτητές το πρώτο εξάμηνο των σπουδών).
Τι θα ισχύει ακριβώς με την περίπτωση του τόπου μετεγγραφής όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει ένα παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί.
Αν τελικά οι μετεγγραφές ισχύουν μόνο για τους πρωτοετής ή για τους φοιτητές προηγούμενων ετών.
Πηγή www.matrix24.gr
Οπότε οι ειδικές κατηγορίες περνάνε ''ελεύθερα'' και όσοι βασίζονται στο εισόδημα ( που από ότι βλέπω γύρω μου είναι οι περισσότεροι) γι αυτούς υπάρχει ο περιορισμός του 10%...τα υπόλοιπα την Δευτέρα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotis23
Εκκολαπτόμενο μέλος
britguy
Νεοφερμένος
eytyxhs
Νεοφερμένος
Έκανα 10% φέτος και πέρασα Κοζανη. Δικαιούμαι μεταγραφή έτσι?
werip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι το δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας θα μπορεί να σπουδάσει στην πόλη όπου φοιτά και το πρώτο εκδίδει πιθανότατα τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό μπορεί να γίνει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μόνο σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν ομοειδή τμήματα μεταξύ του ιδρύματος στο οποίο θα μετεγγραφεί.
Με αυτό τον τρόπο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιδιώκει να δοθεί μια ανάσα στα ιδρύματα, καθώς είναι πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να αποσυμφορηθεί η ζήτηση προς κεντρικά ΑΕΙ.
Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο έκτακτης χρηματοδότησης των ΑΕΙ.
Newsroom ΔΟΛ
πηγή: alfavita.gr
Dias
Επιφανές μέλος
Αυτό έχει τη λογική της μη επιβάρυνσης της οικογένειας με ένα ακόμα σπίτι. Τώρα αν κάποιοι που α) το σπίτι τους είναι στα Ιωάννινα, β) πέτυχαν στην Κρήτη, γ) ο αδερφός σπουδάζει στην Αλεξανδρούπολη, πίστευαν ότι θα πάρουν μετεγγραφή για Αθήνα, δεν τους φταίει κανένας.Υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι το δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας θα μπορεί να σπουδάσει στην πόλη όπου φοιτά και το πρώτο .....
infinity_kn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος
είναι σιγουρο ότι θα βγει η εγκύκλιος για τις μετεγγραφες την δευτερα?
Ε δε παει κι αλλο..
infinity_kn
Εκκολαπτόμενο μέλος
από ότι ειδα και οι δυο περασαμε φυσικοθεραπεια αιγιο και θελουμε μετεγγραφη για αθηναΕ δε παει κι αλλο..
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ένα ακόμη πράγμα που δεν έχω καταλάβει είναι η δικαιολογία που λένε πολλοί ''Θέλω να πάρω μετεγγραφή για να είμαι πιο κοντά στο σπίτι μου'''
Δηλαδή τι το πιο οικονομικό συμφέρον θα υπάρχει σε αυτή την περίπτωση δεν έχω καταλάβει ακόμη........
Επίσης κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια....Θα αλλάξει κάτι (προς το καλύτερο) θα βγαίνουν οι γονείς και θα κατηγορούν σε πάσα κατεύθυνση τιο κράτος τα ΑΕΙ γιατί τα παιδιά πχ της προηγούμενης χρονιάς πήραν μετεγγραφή η δεν ξερω εγω τι...όπως έγινε και γινεται με το 10%.....Την χρονια που εδωσα εγω την επομενη το σταματησαν και εβγαιναν γονεις και κατηγορουσαν...Δηλαδη σε αυτη τη χωρα τιποτα δεν θα αλλαξει προς το καλυτερο απο την στιγμη που οι ιδιοι μας δεν θελουμε......Αρα δεν φταιει το κρατος και η παιδεια αλλα οι ιδιοι μας που ειμαστε συμφεροντολογοι και κοιταμε την παρτη μας
Guest 699855
Επισκέπτης
Ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι το δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας θα μπορεί να σπουδάσει στην πόλη όπου φοιτά και το πρώτο εκδίδει πιθανότατα τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό μπορεί να γίνει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μόνο σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν ομοειδή τμήματα μεταξύ του ιδρύματος στο οποίο θα μετεγγραφεί.
Με αυτό τον τρόπο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιδιώκει να δοθεί μια ανάσα στα ιδρύματα, καθώς είναι πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να αποσυμφορηθεί η ζήτηση προς κεντρικά ΑΕΙ.
Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο έκτακτης χρηματοδότησης των ΑΕΙ.
Newsroom ΔΟΛ
πηγή: alfavita.gr
Χα, χα, χα. Δείτε το post μου 418. Ούτε μάντης να ήμουν. Βρε λέτε να λύσω το επαγγελματικό μου κάνοντάς το επάγγελμα?
eytyxhs
Νεοφερμένος
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος
παιδιά δεν υπάρχουν εστίες σε όλες τι πόλεις! και σε όσες υπάρχουν η διαθεσιμοτητα των δωματιων δεν ειναι αρκετή. εμενα περσι δεν με δεχτηκαν ας πουμε και ανηκω σε πολυτεκνη οικογενεια με κατακεφαλην καπου στο 1000κατι και τον ενα γονιο ανεργοΥπάρχουν και οι εστίες!
Εγώ όταν έδωσα πανελλήνιες από όσο θυμάμαι ήταν απλά της Μόδας να παίρνουν όλοι μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη & Αθήνα. Από αυτούς που γνώρισα και πήραν μετεγγραφή στο 100% κανένας δεν είχε οικονομικό πρόβλημα να σπουδάσει στην πόλη που πέρασε απλά αλλιώς είναι να λες σπουδάζω ΑΠΘ και αλλιώς Κρήτη...Τα ίδια ισχύουν ακόμη!!!
Ένα ακόμη πράγμα που δεν έχω καταλάβει είναι η δικαιολογία που λένε πολλοί ''Θέλω να πάρω μετεγγραφή για να είμαι πιο κοντά στο σπίτι μου'''
Δηλαδή τι το πιο οικονομικό συμφέρον θα υπάρχει σε αυτή την περίπτωση δεν έχω καταλάβει ακόμη........
Επίσης κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια....Θα αλλάξει κάτι (προς το καλύτερο) θα βγαίνουν οι γονείς και θα κατηγορούν σε πάσα κατεύθυνση τιο κράτος τα ΑΕΙ γιατί τα παιδιά πχ της προηγούμενης χρονιάς πήραν μετεγγραφή η δεν ξερω εγω τι...όπως έγινε και γινεται με το 10%.....Την χρονια που εδωσα εγω την επομενη το σταματησαν και εβγαιναν γονεις και κατηγορουσαν...Δηλαδη σε αυτη τη χωρα τιποτα δεν θα αλλαξει προς το καλυτερο απο την στιγμη που οι ιδιοι μας δεν θελουμε......Αρα δεν φταιει το κρατος και η παιδεια αλλα οι ιδιοι μας που ειμαστε συμφεροντολογοι και κοιταμε την παρτη μας
οικονομικο συμφερον σχετικά με αυτό είναι οτι μπορεις να πας σπίτι σου πιο εύκολα! αν πχ εισαι απο πυργο και περασεις αλεξανδρουπολη θα θες 40-50 ευρω(σιγουρα παραπανω) πηγαινε ελα ενω αν επερνες μετεγγραφη πατρα πχ θα ηθελες 20 ευρώ. γενικά έχει λογική αυτό το επιχείρημα. προφανως και αισθανεσαι καλυτερα να εισαι "κοντα" στο σπιτι σου ωστε σε περιπτωση που γινει κατι να μπορεις να πας...
eytyxhs
Νεοφερμένος
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος
Κανένα νέο παιδιά?
Μπαα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.