Ελαστικότητα ζήτησης ως προς την τιμή

sayer

Νεοφερμένο μέλος

Ο sayer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Γεια σας,

Έχω (μια ακόμα) απορία σε ερώτηση πολλαπλής επιλογής Αρχών Οικονομικής θεωρίας:

10.65
Έστω ότι η συνάρτηση ζήτησης ενός αγαθού δίνεται από τη σχέση Qd= 100-10P.
Αυτό σημαίνει ότι η ελαστικότητα ζήτησης ως προς την τιμή, ceteris paribus, είναι κατ'απόλυτη τιμή ίση με τη μονάδα στον συνδυασμό (P1, Qd):
α)(0,100)
β)(10,0)
γ)(5,50)
δ)(4,60)

"Βλέπω" ότι η σωστή απάντηση είναι η γ, ωστόσο δεν θα μπορούσε να είναι και η δ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση. Καλή σας συνέχεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας,

Έχω (μια ακόμα) απορία σε ερώτηση πολλαπλής επιλογής Αρχών Οικονομικής θεωρίας:

10.65
Έστω ότι η συνάρτηση ζήτησης ενός αγαθού δίνεται από τη σχέση Qd= 100-10P.
Αυτό σημαίνει ότι η ελαστικότητα ζήτησης ως προς την τιμή, ceteris paribus, είναι κατ'απόλυτη τιμή ίση με τη μονάδα στον συνδυασμό (P1, Qd):
α)(0,100)
β)(10,0)
γ)(5,50)
δ)(4,60)

"Βλέπω" ότι η σωστή απάντηση είναι η γ, ωστόσο δεν θα μπορούσε να είναι και η δ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση. Καλή σας συνέχεια.

Όχι είναι το Γ.Αρχικα ο τύπος της ελαστικότητας είναι (ΔQ/ΔP)*p1/Q1

Το ΔQ/ΔP είναι ο συντελεστής δηλαδή το -10.Αρα έχουμε.
-10*5/50=-1 δηλαδή σε απόλυτη τιμή 1.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να γνωρίζεις πως πάντα στο μέσο μιας καμπύλης ζήτησης, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση για p=5,q=50, η ελαστικότητα ζήτησης ως προς την τιμή (σε απόλυτο) είναι ίση με ένα.

Νομίζω ξέρεις πως να βρεις το μέσο σημείο της καμπύλης

Ευχαριστώ πολύ! Άμεσοι και Κατατοπιστικότατοι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back