nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
damn
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω αγαπητε Νικο δεν μπορω να καταλαβω γιατι ανεβαζει το τμημα οικονομικων επιστημων πατρας απο 13150 σε 13400-13500.Μπορεις να μου το εξηγησεις?Επισης μπορεις να μου εξηγησεις γιατι στα χαμηλοβαθμα του 5ου πεδιου λεει για ανοδο?Τη ζήτηση εν καιρώ κρίσης και ανεργίας ποιο κριτήριο την καθορίζει; Ρωτάω λόγω της εικόνας των βάσεων (ως εκτίμηση) στο link του Γιώργου. Μου φαίνεται ότι περισσότερο προσανατολίζεται ένα κοπάδι προς συγκεκριμένες σχολές λόγω μιας φημολογούμενης ζήτησης χωρίς να επισημαίνεται η πραγματική επιθυμία των υποψηφίων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
damn
Πολύ δραστήριο μέλος
Νpb εμενα θα μου απαντησεις?Φταίει ο υποψήφιος για την ποιότητα του Τμήματός του;
nPb
Επιφανές μέλος
Νpb εμενα θα μου απαντησεις?
Αδυνατώ να παρακολουθήσω την Ελληνική (παρα)λογική συμπλήρωσης των μηχανογραφικών και της πρόβλεψης των βάσεων που είναι εκτός κάθε επαγγελματικής πραγματικότητας (όχι μόνο στην Ελλάδα).
legisperitus
Νεοφερμένος
Ευχομαι ο μηνας αυτος να μας δικαιωσει ολους ανεξαιρετως!!!!!!
Peace_
Τιμώμενο Μέλος
ΛΕΩΝ300
Νεοφερμένος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
Τα "Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΚΠΑ" και "Ναυπηγών Μηχανολόγων ΑΜΠ" καινούργια τμήματα είναι;
Και για να σοβαρευτούμε, γενικά κάποιοι αρθρογράφοι δε γνωρίζουν το σύστημα και το ποιος έχει πρόσβαση που, άρα δεν ερμηνεύουν σωστά τα στατιστικά.
1)Κάτω από τις 13.000 παρατηρείται μια συσσώρευση υποψηφίων, αυτός είναι και ο λόγος που εμποδίζεται η πτώση.Εγω αγαπητε Νικο δεν μπορω να καταλαβω γιατι ανεβαζει το τμημα οικονομικων επιστημων πατρας απο 13150 σε 13400-13500.Μπορεις να μου το εξηγησεις?Επισης μπορεις να μου εξηγησεις γιατι στα χαμηλοβαθμα του 5ου πεδιου λεει για ανοδο?
2)Επίσης, παρότι λόγω της μείωσης των μετεγγραφών προτιμάται η Αθήνα, τα παιδιά συνεχίζουν να δηλώνουν περιφέρεια ως "έσχατη λύση". Κάπου σε αυτές τις βαθμολογίες τελειώνουν και οι σχολές της Αθήνας, άρα από το να μείνει απέξω ο άλλος, δηλώνει τμήματα και από περιφέρεια.
3)Η πτώση λόγω δύσκολων θεμάτων αφορά περισσότερο τις υψηλόβαθμες σχολές και λιγότερο τις χαμηλόβαθμες. Θέλω να πω ότι αυτά τα μόρια (αν μιλάμε για το 5ο) βγαίνουν γράφοντας πολύ καλά σε ΑΟΘ, ΑΟΔΕ, κάπως καλά ΑΕΠΠ (στα οποίο έτσι κι αλλιώς οι επιδόσεις είναι καλύτερες από πέρυσι) κάπως μέτρια μαθηματικά γενικής και κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά Κατ και Φυσική. Τα πιο δύσκολα Μαθηματικά ΓΠ (σε σύγκριση με τα περσινά) και τα δύσκολα Μαθ Κατ και Φυσική Κατ δε σε εμποδίζουν να γράψεις ένα 10-12 Μαθ ΓΠ, ένα 6-8 Μαθ Κατ, ένα 3-5 Φυσ Κατ. Με άλλα λόγια όποιος είναι προετοιμασμένος για θεωρία γράφει και τα πολύ στοιχειώδη σε ασκήσεις (πχ Β1 ή καμιά παράγωγο) γράφει περίπου το ίδιο σε θέματα 2013 2014 2015. Άρα η δυσκολία αφορά περισσότερο τις υψηλότερες βαθμολογίες που δεν επιτυχγάνονται τόσο εύκολα με τα φετινά θέματα.
Νικολαμπας 03
Νεοφερμένος
olgalicious97
Εκκολαπτόμενο μέλος
John_07
Νεοφερμένος
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
Παιδιά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καταρχήν πρέπει να αποβάλλετε οτιδήποτε έχει σχέση με το λύκειο ακόμα και τον βαθμό των πανελλαδικών είτε είναι υψηλός είτε χαμηλός. Στο πανεπιστήμιο θα κάνετε reset και οποιαδήποτε επιτυχία ή αποτυχία που καταφέρατε πιο πριν (Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο) θα εκμηδενιστεί και θα ξεκινήσετε πάλι ως φοιτητής. Το οποίο είναι καλό βέβαια, διότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από τις πανελλαδικές, δεν θα έχετε πάντα διαθέσιμα φροντιστήρια (εκτός αν υπάρχουν λεφτά για πέταμα) και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας εξαρτάται από προσωπική ενασχόληση (μεράκι δηλαδή). Και όχι, η αποκατάσταση δεν είναι σίγουρη και δεν έχει σημασία αν είσαι από Αθήνα, Καβάλα, Ρέθυμνο κτλ. Οι μόνες σχολές που προσφέρουν 100% σίγουρη αποκατάσταση είναι οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές, οι υπόλοιπες απλά προσφέρουν εξειδίκευση σε ένα επιστημονικό πεδίο, τίποτα παραπάνω.
Ίσως να ακούγομαι παράλογος τώρα αλλά όταν μπείτε με το καλό στο πανεπιστήμιο θα δείτε τι εννοώ.
Eva097
Εκκολαπτόμενο μέλος
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αννα17
Νεοφερμένος
Δείτε το μετράει
Παιδιά με 17.953 πιανω ΜΜΕ ΕΚΠΑ ή Παντειο ή κανενα απο τα 2 =/
και τα δυο ανετα
paokara4ever
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.