greekgohan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911
Επισκέπτης
Μη βασιζεσαι στο τι λεει ο οεφε.
Συμφωνώ για τον ΟΕΦΕ. Γενικά, καλό είναι να μη λαμβάνουμε υπόψιν το τι λέει ο καθένας, όσο αξιόπιστος και αν θεωρείται, καθώς κανείς δε μπορεί να είσαι 100% σίγουρος για το πώς θα διαμορφωθούν οι φετινές βάσεις.
Όταν αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων μιας σχολής, τότε συνήθως έχουμε άνοδο της βάσης της συγκεκριμένης σχολής, καθώς υπάρχουν περισσότερες θέσεις. Γι' αυτό λέει ότι "η πτώση συγκρατείται από την αύξηση των θέσεων".Επισης θα ηθελα να ρωτησω γιατι ολα τα site γραφουν ''η πτωση συγκρατειται απο την αυξηση των θεσεων'', τρελους θελουν να μας βγαλουν?
Προσωπικές απόψεις πάντα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mikachu
Νεοφερμένος
τα πολλα 19.9 στη β λυκειου ιδιωτικου σχολειου δε σου λενε τιποτα??
ε και? το ιδιωτικο σε μαρανε αδερφακι μου? θες να σ βρω 10 δημοσια με γνωστους μ π τα 3/4 της ταξης ειναι 18+?? δεν θα κοιταξω ενα ιδιωτικο της 'ροδου' να βγαλω συμπερασμα.
προς θεου
λιγη κριση. ψαξου επι τ θεματος
Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ για τον ΟΕΦΕ. Γενικά, καλό είναι να μη λαμβάνουμε υπόψιν το τι λέει ο καθένας, όσο αξιόπιστος και αν θεωρείται, καθώς κανείς δε μπορεί να είσαι 100% σίγουρος για το πώς θα διαμορφωθούν οι φετινές βάσεις.
Όταν αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων μιας σχολής, τότε συνήθως έχουμε άνοδο της βάσης της συγκεκριμένης σχολής, καθώς υπάρχουν περισσότερες θέσεις. Γι' αυτό λέει ότι "η πτώση συγκρατείται από την αύξηση των θέσεων".
Προσωπικές απόψεις πάντα.
Φυσιολογικά αφού αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων δεν πρέπει να μειώνονται οι βάσεις?Μπορεί εγώ να μην το έχω καταλάβει σωστά βέβαια.Αλλά εφόσον μια σχόλη έπαιρνε πχ 100 και φέτος θα πάρει 110 δεν είναι λογικό να μειωθεί η βάση αφού θα μπουν 10 ακόμη που θα έχουν λιγότερα μόρια?και ολόιδιες να ήταν οι αποδόσεις με πέρυσι για παράδειγμα, αν μια σχολή είχε βάση 15000 κ πήρε 100 άτομα,αν φέτος πάρει 110 δεν θα έχουν αυτοι οι 10 λιγότερα μόρια απο 15000(υπό την προυπόθεση ότι γιαυτή τη σχολή η ζήτηση είναι σταθερή)
Am I right?
zouzoula
Νεοφερμένος
ΒΟΘΡΑΤΖΗΣ
Νεοφερμένος
Και εγώ κάπου εκεί υπολόγιζα μέχρι τώρα...
Αλλά ορίστε το απόσπασμα του άρθρου:
Αναλυτικά σύμφωνα με την ΟΕΦΕ:
1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)
Αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλες τις σχολές με μικρότερη στις Νομικές, Στρατιωτικές και Σχολές Ψυχολογίας, ενώ για τα ΤΕΙ οι βάσεις θα κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Η άνοδος των βάσεων αναμένεται να εκφραστεί συνολικά σε όλες τις μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές.
2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες)
Η κακή επίδοση στα Μαθηματικά και στη Φυσική Κατεύθυνσης, αλλά και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων. Μεγάλη θα είναι η πτώση στις βαθμολογίες 15 και πάνω, καθώς οι αριστούχοι φέτος θα είναι λίγοι.
Επειδή οι χαμηλές βαθμολογίες δεν επηρεάζονται τόσο πολύ η πτώση στα ΤΕΙ αναμένεται να είναι μικρότερη.
3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήµες Υγείας)
Μικρή θα είναι η πτώση στις Ιατρικές, ενώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα θα κινηθούν τα ΤΕΙ, καθώς η γενικότερη εικόνα δεν φαίνεται να διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με πέρυσι. Οι επτά ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν από τα 18.450 (Ιατρική Θράκης) έως τα 19.150 (Ιατρική Αθήνας).
4ο Επιστημονικό Πεδίο (Τεχνολογικές Επιστήµες)
Ισχύει η ίδια εικόνα με το 2ο επιστημονικό πεδίο και για τα ΑΕΙ, αλλά και για τα ΤΕΙ. Πάντως η σημαντική μείωση των εισακτέων στα ΤΕΙ (29,28%) αναμένεται να σπρώξει τις βάσεις εισαγωγείς ανοδικά και αναμένεται να επηρεάσει και πολλά χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα.
5o Επιστημονικό Πεδίο (Οικονοµικές Σχολές)
Η αύξηση των προσφερομένων θέσεων σε συνδυασμό με τη δυσκολία των Μαθηματικών και της Φυσικής θα συμπαρασύρει τις βάσεις προς τα κάτω, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ό,τι στο 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο. Άλλωστε οι επιδόσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν πολύ καλές. Συγκεκριμένα δεν αποκλείεται να έχουμε άνοδο των βάσεων στα χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα και στα περιφερειακά τμήματα και μικρή πτώση στα υψηλόβαθμα ΑΕΙ.
Σκέτη τρομοκρατία!
Λογικές εκτιμήσεις ειδικά για το 3ο πεδίο
Guest 712911
Επισκέπτης
Φυσιολογικά αφού αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων δεν πρέπει να μειώνονται οι βάσεις?Μπορεί εγώ να μην το έχω καταλάβει σωστά βέβαια.Αλλά εφόσον μια σχόλη έπαιρνε πχ 100 και φέτος θα πάρει 110 δεν είναι λογικό να μειωθεί η βάση αφού θα μπουν 10 ακόμη που θα έχουν λιγότερα μόρια?και ολόιδιες να ήταν οι αποδόσεις με πέρυσι για παράδειγμα, αν μια σχολή είχε βάση 15000 κ πήρε 100 άτομα,αν φέτος πάρει 110 δεν θα έχουν αυτοι οι 10 λιγότερα μόρια απο 15000(υπό την προυπόθεση ότι γιαυτή τη σχολή η ζήτηση είναι σταθερή)
Am I right?
Είπα "συνήθως", αν αυτό σου λέει κάτι. Μου αρέσει που το τόνισα κιόλας. Ξέρεις, και εγώ το σκέφτηκα μετά αυτό και είπα να κάνω edit, αλλά βαριόμουν, οπότε το άφησα. Ναι, είναι λογικό αυτό που λες αλλά μη ξεχνάς ότι διανύουμε τον δυσκολότερο χρόνο της κρίσης, οπότε όλο και περισσότεροι προσπαθούν να μπουν στο πανεπιστήμιο, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λες και αυτό θα τους σώσει. Επομένως, οι τάσεις (ανοδικές/σταθερές/καθοδικές) των βάσεων δεν διαμορφώνονται μόνο από "φυσιολογικούς συλλογισμούς" (για να χρησιμοποιήσω τον όρο σου), αλλά και με βάση τις προτιμήσεις των μαθητών και πόσο μάλλον τις σύγχρονες συγκυρίες.
Guest 018946
Επισκέπτης
Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος
για να ξέρεις,δεν είχα κάνενα υφάκι,είχα μια απορία που είδα ότι την εξέφρασε κ άλλος ένας πριν από μένα κ είπα να ρώτησω,γιατί στα μισά σάιτ έχω διαβάσει''η αύξηση των θέσεων κινεί καθοδικά τις βάσεις'' και στα άλλα μισά ότι τις κινεί ανοδικά.Είπα "συνήθως", αν αυτό σου λέει κάτι. Μου αρέσει που το τόνισα κιόλας. Ξέρεις, και εγώ το σκέφτηκα μετά αυτό και είπα να κάνω edit, αλλά βαριόμουν, οπότε το άφησα. Ναι, είναι λογικό αυτό που λες αλλά μη ξεχνάς ότι διανύουμε τον δυσκολότερο χρόνο της κρίσης, οπότε όλο και περισσότεροι προσπαθούν να μπουν στο πανεπιστήμιο, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λες και αυτό θα τους σώσει. Επομένως, οι τάσεις (ανοδικές/σταθερές/καθοδικές) των βάσεων δεν διαμορφώνονται μόνο από "φυσιολογικούς συλλογισμούς" (για να χρησιμοποιήσω τον όρο σου), αλλά και με βάση τις προτιμήσεις των μαθητών και πόσο μάλλον τις σύγχρονες συγκυρίες.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Πού ακριβώς το στηρίζουν αυτό;1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)
Αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλες τις σχολές με μικρότερη στις Νομικές, Στρατιωτικές και Σχολές Ψυχολογίας [...]
Κων.
Νεοφερμένος
Γκερλ, αλλά θενκς.με βαση τον αστερισμο και τον ερμη που ειναι στο κρονο εχεις 90% πιθανοτητες :* γκουντ λακ μποη
Ε κι εγώ να έρθω θέλω. Μακάρι.ela emp..τις θελουμε τις κοπελες....
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Αυτό ήταν απάντηση στο δικό μου post; Το 'χασα.Γιατί φαίνεται ο πιό προσιτός. Σε σύγκριση με την απόδοση των μαθητών 2012, 2011 κτλ.
giorgosklou
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι εχετε μαθει???
thed
Νεοφερμένος
Am I right?
Καταρχάς, κομμένο το υφάκι. Κατά δεύτερον, μάθε να διαβάζεις! Είπα "συνήθως", αν αυτό σου λέει κάτι. Μου αρέσει που το τόνισα κιόλας. Ξέρεις, και εγώ το σκέφτηκα μετά αυτό και είπα να κάνω edit, αλλά βαριόμουν, οπότε το άφησα. Ναι, είναι λογικό αυτό που λες αλλά μη ξεχνάς ότι διανύουμε τον δυσκολότερο χρόνο της κρίσης, οπότε όλο και περισσότεροι προσπαθούν να μπουν στο πανεπιστήμιο, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λες και αυτό θα τους σώσει. Επομένως, οι τάσεις (ανοδικές/σταθερές/καθοδικές) των βάσεων δεν διαμορφώνονται μόνο από "φυσιολογικούς συλλογισμούς" (για να χρησιμοποιήσω τον όρο σου), αλλά και με βάση τις προτιμήσεις των μαθητών και πόσο μάλλον τις σύγχρονες συγκυρίες.
συγνωμη αλεξια που θελω να παρεμβω αλλα οπως λες και εσυ υπο την προυποθεση οτι η ζητηση θα ειναι σταθερη για την χ σχολη τοτε θα πεσουν οι βασεις,ναι αυτο ειναι λογικο αλλα μονο σε μια υγιη οικονομικα κοινωνια,αυτην την στιγμη της κρισης οπως λεει πολυ σωστα η ναταλια ολα τα κριτηρια αλλαζουν αρα δεν μπορεις να μιλησεις για την ιδια ζητηση σε παρα πολλες σχολες,μπορω να σου φερω 2 μικρα παραδειγματα 1ον μεσα σε 2 χρονια ποσο εχουν αλλαξει οι βασεις σε σχολες οπως εμποροπλοιαρχοι αστυνομικοι κτλ, και 2ον σε μεγαλα αστικα κεντρα τα οποια δινουν την δυνατοτητα σε φοιτητες να σπουδασουν στην πολη τους διοτι λογω της κρισης(27% ανεργια) δεν θα μπορεσουν να πανε σε μια αλλη να σπουδασουν αλλαζει αμεσα τα κριτηρια επιλογης σχολης του καθε μαθητη.αυτα και οντως ειχε ενα τονο ειρωνιας το σχολιο σου για την ναταλια και οσον αφορα τον οεφε εμενα στην χρονια μου επεσε εξω σε ποσοστο 80% με μεγαλη αποκλιση σε σχολες απο 18 και κατω.αυτα
Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος
συγνωμη αλεξια που θελω να παρεμβω αλλα οπως λες και εσυ υπο την προυποθεση οτι η ζητηση θα ειναι σταθερη για την χ σχολη τοτε θα πεσουν οι βασεις,ναι αυτο ειναι λογικο αλλα μονο σε μια υγιη οικονομικα κοινωνια,αυτην την στιγμη της κρισης οπως λεει πολυ σωστα η ναταλια ολα τα κριτηρια αλλαζουν αρα δεν μπορεις να μιλησεις για την ιδια ζητηση σε παρα πολλες σχολες,μπορω να σου φερω 2 μικρα παραδειγματα 1ον μεσα σε 2 χρονια ποσο εχουν αλλαξει οι βασεις σε σχολες οπως εμποροπλοιαρχοι αστυνομικοι κτλ, και 2ον σε μεγαλα αστικα κεντρα τα οποια δινουν την δυνατοτητα σε φοιτητες να σπουδασουν στην πολη τους διοτι λογω της κρισης(27% ανεργια) δεν θα μπορεσουν να πανε σε μια αλλη να σπουδασουν αλλαζει αμεσα τα κριτηρια επιλογης σχολης του καθε μαθητη.αυτα και οντως ειχε ενα τονο ειρωνιας το σχολιο σου για την ναταλια και οσον αφορα τον οεφε εμενα στην χρονια μου επεσε εξω σε ποσοστο 80% με μεγαλη αποκλιση σε σχολες απο 18 και κατω.αυτα
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου γιατί όντως λύνει εν μέρει την απορία μου τεκμηριωμένα και ευγενικά
Ωστόσο το σχόλιο μου δεν ήταν ειρωνικό και δεν απευθυνόταν προσωπικά στην κοπέλα.Ίσως το λάθος μου ήταν πως επέλεξα να παραθέσω το μήνυμά της,γιατί εξέφρασε μια άποψη πάνω σε αυτό,και γι'αυτό θεώρησα ότι μπορούσε να συνεισφέρει στο να λυθεί η απορία μου.Το να μπαίνω σε φόρουμ για να ειρωνεύομαι κόσμο που δε γνωρίζω,σόρρυ αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου.Κάποιες πληροφορίες ήθελα, κ ως εκεί.Αυτά!κ πάλι σ'ευχαριστω για την απάντησή σου,και καλή συνέχεια!
Annoulini94
Νεοφερμένος
alexalchemist
Εκκολαπτόμενο μέλος
giorgosklou
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα πεσουν πολυ?
ξερει κανεις ποσοι ηταν οι πολυτεκνοι φετοσ σε σχεση με περσι?
alexalchemist
Εκκολαπτόμενο μέλος
για τους πολυτεκνους τι βασεις εχετε ακουσει??
θα πεσουν πολυ?
ξερει κανεις ποσοι ηταν οι πολυτεκνοι φετοσ σε σχεση με περσι?
δες φιλε συγκριτικους πινακες,γραψε στο google, παντως θα προτεινα να μν στηριζεσαι στη καθοδο των βασεων, και γενικα ακομα και στους πολυτεκνους ειναι απροβλεπτα τα πραματα
ριξε ενα βλέφαρο να παρεις μια καλη γευση https://kesyp.dra.sch.gr/index.php?o...-00-27&catid=66:2010-03-28-13-02-59&Itemid=62
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.