nickzor
Νεοφερμένος
Θα ήθελα να ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό να μπει κάποιος σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού (καλό πανεπιστήμιο) μέσω πανελλήνιων.
Έχω περάσει σε μία σχολή εδώ αλλά θα ήθελα να ξέρω τι παίζει και έξω.
1) Μπορώ να κάνω το 1ο έτος εδώ και να συνεχίσω έξω σε αντίστοιχη σχολή;
2) Πρέπει να πληρώνω δίδακτρα; (μιλάμε για πολλά λεφτά; γιατί ούτως ή άλλως στην ελληνική παιδεία πληρώνεις κάποια λεφτά)
3) Μπορώ να στηριχτώ στο βαθμό πανελληνίων και αν ναι μιλάμε για βαθμούς του στυλ 19900 ή και σε πιο ομαλά του στυλ 19.100;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iraklis7
Νεοφερμένος
nickzor
Νεοφερμένος
ναι αλλά υπάρχει περίπτωση να αναφέρουν βαθμό που θέλουν απο ελλάδα π.χ;Πρέπει να μπείς στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου που θέλεις να κάνεις apply και να δείς τι χρειάζονται.. τις απαιτήσεις τους. Τι βαθμό απολυτηρίου χρειάζονται τι επίπεδο αγγλικών(ή καποιας άλλης γλώσσας. Συνήθως ζητάνε βαθμό TOEFL) και επιπλέον απαιτήσεις(εξωσχολικές δραστηριότητες κτλ.)
*με βαθμό απολυτηρίου πάει;; μεγάλη μλκια εγώ έβγαλα παραπάνω μόρια απο πανελλαδικές με κάψανε κάτι μλκες του στυλ κοινωνιολογία, αγγλικά κτλ.
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
ribo
Εκκολαπτόμενο μέλος
nickzor
Νεοφερμένος
ημμυ, δεν ξέρω τι θέλω να σπουδάσω έξω εξαρτάται απο το τι έχει το τμήμα..σε πια σχολη εισαι?και τι θελεις να σπουδασεις εξω?
υποθέτω electrical engineering εκτός αν έχει κάποιο τμήμα που δεν έχουμε στην ελλάδα και με συναρπάζει περισσότερο..
ribo
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε πιο τμημα ημμυ εισαι?δλδ το επιπεδο σου φαινεται λιγο και θες να φυγεις?ημμυ, δεν ξέρω τι θέλω να σπουδάσω έξω εξαρτάται απο το τι έχει το τμήμα..
υποθέτω electrical engineering εκτός αν έχει κάποιο τμήμα που δεν έχουμε στην ελλάδα και με συναρπάζει περισσότερο..
nickzor
Νεοφερμένος
ΕΜΠσε πιο τμημα ημμυ εισαι?δλδ το επιπεδο σου φαινεται λιγο και θες να φυγεις?
δεν σκοτώνομαι να φύγω, να ξέρω θέλω απλά :no1:
RottenCrusader!
Εκκολαπτόμενο μέλος
nickzor
Νεοφερμένος
το ΕΜΠ κάθε χρόνο και χειρότερα είναι! Τέσπα δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα αλλά αν υπάρχει κάτι καλύτερο που με συμφέρει γιατί όχι, μέχρι το ΕΜΠ φτάνει η χάρη μας;
Iraklis7
Νεοφερμένος
ναι αλλά υπάρχει περίπτωση να αναφέρουν βαθμό που θέλουν απο ελλάδα π.χ;
*με βαθμό απολυτηρίου πάει;; μεγάλη μλκια εγώ έβγαλα παραπάνω μόρια απο πανελλαδικές με κάψανε κάτι μλκες του στυλ κοινωνιολογία, αγγλικά κτλ.
Κοίτα εγώ είχα δεί για το LSE και έλεγε για ελλάδα "Apolytirion over 17"
Lazos7693
Νεοφερμένος
1.πρεπει υποχρεωτικα να εχω τελειωσει και το λυκειο για να σπουδασω στο εξωτερικο?
2.τι προυποθεσεις πρεπει να εχω για να παρω υποτροφια?
3.αιτηση πως μπορω να κανω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
princess
Εκκολαπτόμενο μέλος
πχ https://www.cso.auth.gr/ , https://career.duth.gr/cms/ , https://www.career.tuc.gr/ .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
QsLv
Πολύ δραστήριο μέλος
1. Πρέπει να έχεις απολυτήριο Λυκείου απαραιτήτως και απαιτείται και βεβαίωση πρόσβασης (που την παίρνεις αφού βγουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών). Συνεπώς, έστω οτι αποφοιτείς το έτος 2009. Δε θα μπορέσεις να φοιτήσεις στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού νωρίτερα από το 2010.
2. Για υποτροφίες διεξάγονται από κάποια ιδρύματα εξετάσεις, και από άλλα στέλνεις αίτηση με φορολογική δήλωση και τα τοιαύτα. Σε άλλες περιπτώσεις δίνονται αναλόγως των επιδόσεων (συνήθως των βαθμών γραπτών & προφορικών στα μαθήματα "βαρύτητας" των δυο τελευταίων ετών του Λυκείου).
3. Αίτηση κάνεις είτε απευθείας στο ίδρυμα είτε σε οργανισμούς που εξετάζουν τις αιτήσεις, αυτό γίνεται κατά γενική ομολογία ταχυδρομικά και οι διωρίες είναι μέχρι μέσα Ιουλίου για το χειμερινό και μέχρι μέσα Ιανουαρίου για το θερινό εξάμηνο. Πολλές σχολές απαιτούν μια συνέντευξη (interview).
Για να σπουδάσεις προπτυχιακός στη Γερμανία χρειάζεσαι Oberstufe ή Kleines ή Großes Sprachdiplom ή να έχεις περάσει το TestDaF ή το DSH σε επίπεδο ανάλογο από τη σχολή που θέλεις. Αλλιώς πρέπει να έχεις IB ή απολυτήριο από Γερμανική Σχολή ή γερμανική υπηκοότητα. Για τη Δανία χρειάζεσαι επίσης αποδεικτικό ανώτερης γνώσης της γλώσσας, υπηκοότητα ή IB.
Έγκυρες και σαφείς πληροφορίες μπορείς να βρεις στα προξενεία (ή τις πρεσβείες) των χωρών που σε ενδιαφέρουν. Αν ενδιαφέρεσαι για Γερμανία, στο Goethe Institut είναι πολύ συνεργάσιμοι και μάλιστα έχουν εκπροσώπους Γερμανούς που είναι εκεί για επαγγελματικό προσανατολισμό και για να σου δώσουν όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες σχετικά με τα διαδικαστικά των σπουδών εκεί.
Daisy
Δραστήριο μέλος
Είσαι 100% σίγουρος γι αυτό??Οι απαιτήσεις των πανεπιστημίων διαφέρουν απο χώρα σε χώρα, ακόμα και απο πόλη σε πόλη. Αυτό που ξέρω είναι για Γερμανία, μπορείς να μπεις σε οποιαδήποτε σχολή θες αρκεί να γράψεις σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλήνιες πάνω απο 10. Τώρα, ανάλογα τη σχολή, μπορείς να βρεις αγγλικά τμήματα, σε άλλες όμως απαιτείται πολύ καλή γνώση της γερμανικής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
ξερει καποιος αν χρειαζεται να δωσω πανελληνιες για να παω σε πανεπιστημιο στο εξωτερικο?
Ανεξάρτητα από τα πιστοποιητικά που χρειάζεσαι για να γίνεις δεκτός σε κάποια πανεπιστήμια (Αγγλία, Αμερική μιλάω πάντα για τα άλλα δεν ξέρω) κάποια ζητάνε την αναλυτική βαθμολογία του απολυτηρίου. Δεν είναι δηλαδή αναγκαίο να δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ζαννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.