23-11-12

02:08
Ναί τυχαίο παράδειγμα ήταν η Γερμανία... Αγγλόφωνα εκτός από Αγγλία, υπάρχουν σε Ιταλία (μόνο δύο πανεπιστήμια),Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Βουλγαρία + Μάλτα (δεν έχω ίδεα τί γίνεται εκεί!)...οκ απλά επειδή συνέχεια μου δίνουν λάθος πληροφορίες δεν εχω γνώση του τι γινεται εξω. στη γερμανία πιστεύω θέλουν και γλώσσα. κ εγώ ξέρω αγγλικά και γαλλικά..γενικότερα μόνο τα βαλκάνια είναι πιο προσιτά σε δίδακτρα ;; υποτροφίες δεν παίζουν ;;; απ οτι εχω ακουσει ολλανδια και σκωτία έχουν χαμηλά δίδακτρα επίσης !
![]()
Πρώτα φτιάξε ένα χρονοδιάγραμμα: Σε πόσα χρόνια θέλεις να τελειώσεις, ποιές ειδικότητες σε ενδιαφέρουν, και αν είναι δυνατό να κάνεις την ειδικότητα στην χώρα που θα σπουδάσιες, τον τρόπο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και τον τρόπο εξέτασεις τον μαθημάτων και μετά δες το οικονομικό θέμα, Κόστος ζωής, Δίδακτρα (εκτώς και αν δεν τίθεται τετοιο θέμα για σένα)...
Ξεκίνα πέρνοντας τηλέφωνα στις πρεσβείς των αντίστοιχων χωρών,
Μετά κάνε ένα search στο ίντερνετ
Βρές κάποιο 'πρακτορείο' (δεν ξέρω πως λέγονται αυτά τα γραφεία) που αναλαμβάνει εγγραφές κλπ σε κάποιες συγκεκριμένες χώρες και προσπάθησε επίσεις να συλλέξεις πληροφορίες και από εκεί,,, προσπάθω να πάρεις όσες περισσότερες πληροφορίες απο αυτούς χωρίς να τους δώσεις λευτά... μετά μάθε κατά πόσο τα πτυχία του έκαστου πανεπιστημίου είναι 'αναγνωρίσημα' στην Ελλάδα και
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.