Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 68,360 εγγεγραμμένα μέλη και 3,553,799 μηνύματα σε 105,650 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 435 άτομα.
Μεταφέρω τη συζήτηση από το esteki εδώ για να το έχουμε μιας που είναι και θα είναι κι άλλα παιδιά στη θέση μου. (Y.Γ Νομίζω είχα μιλήσει και στο παρελθόν για αυτό το θέμα)
ΞΕΚΙΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ (Χώρες: Αμερική, Ελβετία, Μονακό)
Ένα μικρό introduction:
Είμαι στο τέταρτο έτος ιατρικής, μέχρι στιγμής έχω μια δημοσίευση και δυο εν αναμονή για να δημοσιευθούν από το νοσοκομείο που έκανα έρευνες και επιδιώκω μόλις τελειώσω την ιατρική να κατευθυνθώ στο εξωτερικό για την ειδικότητα είτε στη λοιμωξιολογία είτε στην ογκολογία (δηλαδή πρώτα internal medicine και έπειτα εξειδίκευση σε αυτές)
Μιας που το έτος τελειώνει και φτάνω στο τέλος της διαδρομής, καλούμε να αρχίσω να ετοιμάζομαι για τη μελλοντική μου πορεία και στο δεύτερο στάδιο του επαγγέλματος μου που είναι η ειδικότητα.
Ο πρώτος στόχος μου: Να γίνω ακαδημαικός και να κάνω έρευνες
ΗΠΑ: Έχοντας το πράσινο φως για να ξεκινήσω τη διαδικασία για το USMLE και έχοντας τα απαραίτητα μέσα για να προετοιμαστώ (Amboss, Uworld, Βιβλία) μπορώ να ξεκινήσω με κύρια βλέψη τις Ηνωμένες πολιτείες. Μίλησα σήμερα με ένα γιατρό που έχει φίλους στην Αμερική και μου είπε ότι για αυτό που θέλω, δηλαδή την έρευνα, είναι μια εξαίσια επιλογή αλλά δεν είναι σίγουρο: Αν θα με δεχτουν σε κορυφαία προγράμματα ως NON-US IMG(immigrant) + δεν θα έχω καθόλου χρόνο για μεταπτυχιακό + θα περάσουν αρκετά χρόνια για να κάνω αυτό που θέλω, πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Γνωρίζω Γαλλικά (τουλάχιστον έχω C1 παρότι που τα έχω ξεχάσει) και μπορώ να ξεκινήσω τα Γερμανικά αλλά και τα Ιταλικά. Μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό + λιγότερες ώρες δουλειάς -> περισσότερες ώρες για έρευνες.
Αρνητικό-> Παρότι που έχει κορυφαία πανεπιστήμια και είναι ωραία χώρα, δε γνωρίζω αν στο μέλλον η Ελβετία θα παραμείνει οικονομική δύναμη ( Καλή οικονομία -> περισσότερη χρηματοδότηση)
Μονακό: Τελευταία επιλογή, διαθέτω γνωστούς και παρότι που έχει καλή οικονομική προοπτική, δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για έρευνα (ούτε το γειτονικό πανεπιστήμιο της Νίκαιας)
@fockos @Ryuzaki @Dr. Gl. Luminous Αν σας είναι εύκολο να σχολιάσετε αν γνωρίζετε φυσικά, θα με βοηθούσε αρκετά.
Αν γνωρίζετε ή βλέπετε κάτι που δεν βλέπω θα ήμουν ευγνόμων αν το αναφέρετε μιας που θα ξεκινήσω τη σοβαρή προετοιμασία το Πάσχα