georgia...!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panos1994
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το σκέφτηκα και αυτό που λες, αλλά επίσης σκέφτηκα το λόγο δημιουργίας των εδικών κατηγοριών ο οποίος υπάρχει για να διευκολυνθούν άτομα που έχουν κάποιου είδους πρόβλημα "σοβαρότερο" της γενικής σειράς. Αν αυτό είναι τα χρήματα πχ, ο πολύτεκνος μπορεί να μην έχει λεφτά για φροντιστήρια λόγω των πολλών στομάτων στο σπίτι του και κατά συνέπεια να γράψει λίγα. Με αυτή τη λογική πάντα οι ειδικές κατηγορίες θα έγραφαν λιγότερα της γενικής σειράς.
Και αν υπάρχουν πολύτεκνοι που είναι ικανοί να πιάσουν τη βάση της γενικής σειράς για ποιο λόγο να πάνε με τη βάση της ειδικής κατηγορίας; Ίσα ίσα που το να περάσουν ως γενική σειρά αποτελεί "έπαινο". Γιατί να κάψει τη θέση ενός άλλου πολυτέκνου που στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να μπει ως γενική σειρά;
Υ.Γ: όσον αφορά την αδικία που έθιξες, πιστεύω ότι υπήρχε μόνο στη μοριοδότηση "αθλητών". Αν κάποιος έχει ταλέντο κάπου, φρόντισε να του εξασφαλίσεις τα μέσα για να το αναπτύξει. Μην τον αποπροσανατολίζεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia...!
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε αυτον που ανακοινωσε το μαρτη.. ακυρο το βρηκα νομιζω...https://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4706854Σε ποιον αναφέρεσαι;
εδω αναφερεται στους πρυτανεις αλλα ο νομος περιεχει και τις ειδικες κατηγοριες και τις μεταγραφες...
https://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4706854
Edomustang
Νεοφερμένος
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
να κάνω μία ερώτηση.? δεν ξέρω αν την έχει κάνει κανένας άλλος... είμαι σε ειδική κατηγορία των πολύτεκνων και μένω Αθήνα.. Μπαίνω σε ειδική κατηγορία μόνο για τις σχολές της Αθήνας για όλη την Ελλάδα????? Για να το κάνω και πιο συγκεκριμένο. Έπιασα 17800 μόρια στο 3ο πεδίο... με τα περσινά δεδομένα περνάω άνετα ιατρική Αθήνας λόγω πολυτεκνίας.. Αν γίνει όμως καμιά στραβή και η βάση για τους πολυτεκνους πάει παραπάνω από τα δικά μου μόρια και έχω δηλώσει 2η ιατρική στα Ιωάννινα και εκεί έστω ότι περνάω με τις βάσεις της ειδικής κατηγορίας. Στην ιατρική των Ιωαννίνων θα έχω το δικαίωμα να είμαι να είμαι σε ειδική κατηγορία ή όχι λογω του ότι μένω Αθήνα;;;;; Ρωτάω επειδή ακούω διάφορα και θέλω να σιγουρευτώ.....
Είσαι ειδική κατηγορία σε όλη την Ελλάδα. Καταργήθηκαν οι γεωγραφικοί περιορισμοί.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
XARA62
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προφανώς.εγω ειμαι ειδικη κατηγορια αλλα τελικα δε θα τη χρειαστω αποτι φαινεται....δεν υπαρχει θεμα θα μπω με γενικη σειρα ε??
OChemist
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εγω νομιζω περναω με γενικη σειρα.....εχω 16,852 οποτε πιστευω πιανω το Χημικο Αθηνας!!!!εγω ειμαι ειδικη κατηγορια αλλα τελικα δε θα τη χρειαστω αποτι φαινεται....δεν υπαρχει θεμα θα μπω με γενικη σειρα ε??
deni$
Νεοφερμένος
Στο μηχανογραφικο δελτιο μπορω να επιλεξω σχολες απο ολη την ελλαδα και να εξεταστω και απο τη γενικη και απο την ειδικη κατηγορια ή μονο να επιλεξω την περιοχη,δηλαδη να δηλωσω σχολες στον τοπο κατοικιας μου ή το τον τοπο οπου φοιτα ο αδερφος ή η αδερφη .
Ευχαριστω
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Eιμαι στην ειδικη κατηγορια κοινωνικα κριτηρια με αδερφο ή αδερφη που σπουδαζει εκτος του τοπου διαμονης.
Στο μηχανογραφικο δελτιο μπορω να επιλεξω σχολες απο ολη την ελλαδα και να εξεταστω και απο τη γενικη και απο την ειδικη κατηγορια ή μονο να επιλεξω την περιοχη,δηλαδη να δηλωσω σχολες στον τοπο κατοικιας μου ή το τον τοπο οπου φοιτα ο αδερφος ή η αδερφη .
Ευχαριστω
Εσυ μπορείς να δηλώσεις σχολές απο οποιαδήποτε περιοχή, αλλα το προνόμιο θα το έχεις μονο στην περιφέρεια οπου ανήκει η πόλη που σπουδάζει ο/η αδερφός/ή σου!
Έτσι μου είπαν στο σχολείο μου..
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
Θέλω μια απάντηση και εγώ!!!!Δεν ξέρω εαν έχει απαντηθεί πιο πάνω γιατί δεν διάβασα όλες τις σελίδες!!Η αδερφή μου έκανε μηχανογραφικό φέτος και ανήκει στην κατηγορία τρίτεκνων. Εγώ σπουδάζω στη Θεσσαλονίκη οπότε λογικά πρέπει να έρθει Θεσσαλονίκη!!!!Έπρεπε να το δηλώσουμε στο μηχανογραφικό?δεν είδα κάποια τέτοια επιλογή γιαυτό ρωτάω, ότι δηλαδή υπάρχει αδερφός/αδερφή που σπουδάζει στην ίδια πόλη
Για να διεκδικήσει τις επιπλέον θέσεις στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να επιλέξει την ειδική κατηγορία κοινωνικά κριτήρια, με αδερφό που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Τώρα με τους τρίτεκνους δε γνωρίζω αν έχουν το δικαίωμα, να είναι ειδική κατηγορία σε όλη την Ελλάδα, όπως συμβαίνει με τους πολύτεκνους.
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
ξερει κανεις ποσες θεσεις διεκδικουν με τα κοινωνικα κριτηρια οι υποψηφιοι στη νομικη θεσνικης?
13.
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
και τι βαση ειχε περυσι για τα παιδια με τα κοινωνικα κριτηρια?
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
και τι βαση ειχε περυσι για τα παιδια με τα κοινωνικα κριτηρια?
18268
kwstas211t
Νεοφερμένος
Limoncello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πόσες είναι οι Θέσεις των τριτέκνων Φυσικό Αθήνας & αγρονόμων τοπογράφων...; !
11 και 4 αντιστοιχα
Johnny15
Επιφανές μέλος
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
View attachment Zueuo_eAuo_oueuo_ounuuo_ueiAuo (1).docx
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.