menia athens
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν σχετίζεται η διαδικασία με το είδος του πτυχίου. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται να δώσεις πανελλήνιες με σκοπό την εισαγωγή σε σχολή ως 2ο πτυχίο. Προφανώς αστειεύεσαι λέγοντας ότι ένας φιλόλογος δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα 18χρονα. Οι κατατακτήριες εξετάσεις δεν φημίζονται για την διαφάνειά τους και σε ορισμένες μόνο σχολές πραγματοποιούνται με γραπτές εξετάσεις, ενώ στις υπόλοιπες επιλέγονται με κριτήριο τον βαθμό πτυχίου. Οι πανελλήνιες μπροστά στις εξετάσεις εντός του πανεπιστημίου είναι παιχνιδάκι.Μηπως τοτε εχει να κανει με το πτυχιο που ηδη κατεχεις? Γιατι μεχρι προτεινως δεν μπορουσες. Γνωστο δηλαδη οικογενειακο μελος οντας αποφοιτος πτυχιουχος φιλολογιας σε αντιστοιχη αναζητηση μεσου εισαγωγης σε 2η σχολη για φοιτηση εβλεπε την εισαγωγη μεσω κατατακτηριων ως μονοδρομο, κατι που κατ εμε φαινεται λογικο.Δε μπορει ενας πτυχιουχος (φιλολογιας εδω) να συναγωνιζεται επι ισοις οροις με 18χρονα ! :Ρ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eya95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν σχετίζεται η διαδικασία με το είδος του πτυχίου. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται να δώσεις πανελλήνιες με σκοπό την εισαγωγή σε σχολή ως 2ο πτυχίο. Προφανώς αστειεύεσαι λέγοντας ότι ένας φιλόλογος δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα 18χρονα. Οι κατατακτήριες εξετάσεις δεν φημίζονται για την διαφάνειά τους και σε ορισμένες μόνο σχολές πραγματοποιούνται με γραπτές εξετάσεις, ενώ στις υπόλοιπες επιλέγονται με κριτήριο τον βαθμό πτυχίου. Οι πανελλήνιες μπροστά στις εξετάσεις εντός του πανεπιστημίου είναι παιχνιδάκι.
Aκριβως στο οτι ειναι παιχνιδακι φαινεται το λιγοτερο ανουσιο να επιτραπει σε καποιον να δωσει ξανα πανελληνιες οντας ηδη αποφοιτος. Ξερω για περιπτωσεις π.χ. στρατιωτικων σχολων, που μπορει καποιος να ξαναδωσει για να μπορεσει να ξαναμπει στην ιδια σχολη αλλα σε μεγαλυτερο βαθμο (αστυφυλακας->αρχιφυλακας) αλλα και εκει συναγωνιζεται μονο τους ηδη αστυφυλακες οχι τα 18χρονα (ξαναλεω) που συναγωνιζονται - μεταξυ τους - για το ποιος θα μπει στην αρχιφυλακων... Αν κανω τοσο λαθος και εγω και οσοι ειναι κατα παρομοιο τροπο με εμενα πληροφορημενοι και ισχυει οντως αυτο , τοτε η Ελλαδα παει πολυ μπροστα !
Και οσο για τη διαφανει των κατατακτηριων ... Μην το πας μακρυα ... Υπαρχουν φροντιστηρια (τα μεγαλα κυριως , δε μπορω να αποκαλυψω ονοματα απο εδω) που λυνουν στους σπουδαστες τους τα θεματα των πανελλαδικων αργα το προηγουμενο βραδυ ή και νωρις το πρωι των εξετασεων ! :ΡΡΡΡ
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
H έλλειψη διαφάνειας έγκειται στην εισαγωγή ατόμων μέσω κατατακτήριων εξετάσεων που βαθμολογικά ήταν κατώτεροι των υπολοίπων μη επιλεγέντων. Σημασία έχει να εισαχθείς στο τμήμα που επιθυμείς για να αποκτήσεις το 2ο πτυχίο. Αν οι πανελλήνιες εξασφαλίζουν μία - στον βαθμό που γίνεται- αξιοκρατία, τότε επιλέγεις αυτές. Στα πανεπιστημιακά τμήματα δεν είναι όλα τόσο αξιοκρατικά και αγγελικά πλασμένα όσο θα θέλαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.Aκριβως στο οτι ειναι παιχνιδακι φαινεται το λιγοτερο ανουσιο να επιτραπει σε καποιον να δωσει ξανα πανελληνιες οντας ηδη αποφοιτος. Ξερω για περιπτωσεις π.χ. στρατιωτικων σχολων, που μπορει καποιος να ξαναδωσει για να μπορεσει να ξαναμπει στην ιδια σχολη αλλα σε μεγαλυτερο βαθμο (αστυφυλακας->αρχιφυλακας) αλλα και εκει συναγωνιζεται μονο τους ηδη αστυφυλακες οχι τα 18χρονα (ξαναλεω) που συναγωνιζονται - μεταξυ τους - για το ποιος θα μπει στην αρχιφυλακων... Αν κανω τοσο λαθος και εγω και οσοι ειναι κατα παρομοιο τροπο με εμενα πληροφορημενοι και ισχυει οντως αυτο , τοτε η Ελλαδα παει πολυ μπροστα !
Και οσο για τη διαφανει των κατατακτηριων ... Μην το πας μακρυα ... Υπαρχουν φροντιστηρια (τα μεγαλα κυριως , δε μπορω να αποκαλυψω ονοματα απο εδω) που λυνουν στους σπουδαστες τους τα θεματα των πανελλαδικων αργα το προηγουμενο βραδυ ή και νωρις το πρωι των εξετασεων ! :ΡΡΡΡ
Οι στρατιωτικές σχολές είναι μία διαφορετική κατηγορία. Δεν εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με τα υπόλοιπα τμήματα, διότι θέτουν για προφανείς λόγους τα δικά τους κριτήρια κάθε έτος...
Dr. No
Δραστήριο μέλος
eya95
Εκκολαπτόμενο μέλος
H έλλειψη διαφάνειας έγκειται στην εισαγωγή ατόμων μέσω κατατακτήριων εξετάσεων που βαθμολογικά ήταν κατώτεροι των υπολοίπων μη επιλεγέντων. Σημασία έχει να εισαχθείς στο τμήμα που επιθυμείς για να αποκτήσεις το 2ο πτυχίο. Αν οι πανελλήνιες εξασφαλίζουν μία - στον βαθμό που γίνεται- αξιοκρατία, τότε επιλέγεις αυτές. Στα πανεπιστημιακά τμήματα δεν είναι όλα τόσο αξιοκρατικά και αγγελικά πλασμένα όσο θα θέλαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Οι στρατιωτικές σχολές είναι μία διαφορετική κατηγορία. Δεν εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με τα υπόλοιπα τμήματα, διότι θέτουν για προφανείς λόγους τα δικά τους κριτήρια κάθε έτος...
Μα η κοπελα δεν εθεσε κανενα θεμα διαφανειας... Λεμε για το αν ενας ηδη πτυχιουχος μπορει οντως να δωσει παναλληνιες ή αν πρεπει υποχρεωτικα να διαλεξει το δρομο των κατατακρηριων . Και εγω απο τη πλευρα μου καταθετω ενα προσωπικο / αξιοπιστο παραδειγμα και τον υγιη προβληματισμο μου (για το αν ειναι δικαιο ενας αποφοιτος πτυχιουχος να συναγωνιζεται παιδια λυκειου και τις γνωσεις τους ). Καλυτερα να μεινουμε στο ουσιωδες.
Οσο αφορα στις στρατιωτικες σχολες , τις αναφερω γιατι οντως αποτελει μια ξεχωριστη κατηγορια στην οποια και εφαρμοζεται η δυνατοτητα να υποβληθει ξανα κανεις στις πανελληνιες.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως εσύ αναγνωρίζεις στον εαυτό σου το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, έτσι κι εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ίδιο κοινό για όλους δικαίωμα επιχειρηματολογώντας. Προσωπικά εξέλαβα τα προαναφερθέντα ως μία έμμεση απορία σου για το λόγο επιλογής των πανελληνίων ως τρόπο εισαγωγής σε μία άλλη σχολή(ως 2ο πτυχίο) και προσφέρθηκα να επεξηγήσω τα λεγόμενά μου. Με συγχωρείς αν προσεβλήθης απο την προθυμία μου. Η ενημέρωση δεν έβλαψε κάποιον , ακόμα και αν είναι δεδομένα/γνωστά τα αντικείμενα αυτής.Μα η κοπελα δεν εθεσε κανενα θεμα διαφανειας... Λεμε για το αν ενας ηδη πτυχιουχος μπορει οντως να δωσει παναλληνιες ή αν πρεπει υποχρεωτικα να διαλεξει το δρομο των κατατακρηριων . Και εγω απο τη πλευρα μου καταθετω ενα προσωπικο / αξιοπιστο παραδειγμα και τον υγιη προβληματισμο μου (για το αν ειναι δικαιο ενας αποφοιτος πτυχιουχος να συναγωνιζεται παιδια λυκειου και τις γνωσεις τους ). Καλυτερα να μεινουμε στο ουσιωδες.
Οσο αφορα στις στρατιωτικες σχολες , τις αναφερω γιατι οντως αποτελει μια ξεχωριστη κατηγορια στην οποια και εφαρμοζεται η δυνατοτητα να υποβληθει ξανα κανεις στις πανελληνιες.
Dr. No
Δραστήριο μέλος
eya95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όπως εσύ αναγνωρίζεις στον εαυτό σου το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, έτσι κι εμείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ίδιο κοινό για όλους δικαίωμα επιχειρηματολογώντας. Προσωπικά εξέλαβα τα προαναφερθέντα ως μία έμμεση απορία σου για το λόγο επιλογής των πανελληνίων ως τρόπο εισαγωγής σε μία άλλη σχολή(ως 2ο πτυχίο) και προσφέρθηκα να επεξηγήσω τα λεγόμενά μου. Με συγχωρείς αν προσβλήθηκες απο την προθυμία μου. Η ενημέρωση δεν έβλαψε κάποιον , ακόμα και αν είναι δεδομένα/γνωστά τα αντικείμενα αυτής.
Το φανταστηκα. Συγγνωμη αν σου φανηκαν οι απαντησεις μου ως επιθεσεις προς το μερος σου .Και βεβαια ολοι πρεπει να χουμε δικαιωμα στην ισογορια και την παρρησια . Απλα μεσω της εκφρασης 2 διαφορετικων πραγματικοτητων καποιος που απορει στο παραπανω θεμα θα βρεθει σε αδιεξοδομ και ουσιαστικη απαντηση στην ερωτηση δεν θα χει δοθει . Αλλα μεσω της συζητησης θα μπορουσε να βρεθει καποια ακρη , αλλα καλυτερα να μιλησει καποιος αλλος που εχει αποδειξεις για αυτα που λεει απο δικη του προσωπικη εμπειρια.Συγγνωμη και παλι αν σου δημιουργηθηκε καποια αρνητικη εντυπωση για το ατομο μου ! Αν θυμαμαι καλα θα μαστε και συναδελφοι καποτε , πρεπει να υπαρχει αλληλεγγυη ! :ΡΡΡΡ
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος
Συναδελφική αλληλεγγύη πάνω απο όλα.Το φανταστηκα. Συγγνωμη αν σου φανηκαν οι απαντησεις μου ως επιθεσεις προς το μερος σου .Και βεβαια ολοι πρεπει να χουμε δικαιωμα στην ισογορια και την παρρησια . Απλα μεσω της εκφρασης 2 διαφορετικων πραγματικοτητων καποιος που απορει στο παραπανω θεμα θα βρεθει σε αδιεξοδομ και ουσιαστικη απαντηση στην ερωτηση δεν θα χει δοθει . Αλλα μεσω της συζητησης θα μπορουσε να βρεθει καποια ακρη , αλλα καλυτερα να μιλησει καποιος αλλος που εχει αποδειξεις για αυτα που λεει απο δικη του προσωπικη εμπειρια.Συγγνωμη και παλι αν σου δημιουργηθηκε καποια αρνητικη εντυπωση για το ατομο μου ! Αν θυμαμαι καλα θα μαστε και συναδελφοι καποτε , πρεπει να υπαρχει αλληλεγγυη ! :ΡΡΡΡ
SteliosIoa
Εκκολαπτόμενο μέλος
STELLA95
Εκκολαπτόμενο μέλος
πρωτα το συστημα ελεγχει αν εισαγεται καποιος με την γενκη σειρα αν οχι τοτε βλεπει αν ανηκει σε καποια ειδικη κατηγορια πχ τριτεκνοι τοτε ελεγχει αν εισαγεται με αυτην δλδ αν υπαρχει κενη θεση . Το κερδος το να ανηκεις σε καποια κατηγορια ειναι πως εξεταζεσαι δυο φορες .για αυτο και οι βασεις ειναι μικροτερες για αυτες.Απλα ενδεχεται να μην εισαχθεις αν τις επιπλεον θεσεις που προσφερονται τις εχουν παρει αλλοι της ιδιας κατηγοριας με σενα που τυχαν καλυτερες βαθμολογιες .Δεν ξέρω αν το ρώτησε κανεις άλλος αλλα παρακαλω οποίος ξέρει ας απαντήσει...αν κάποια ανήκει σε ειδική κατηγορία πρώτα ελέγχουν αν πέρασε με τη γενικη σειρά και μετα αν δεν πέρασε ενεργοποιείται η ειδική κατηγορία η συναγωνίζεται τους υπόλοιπους της ίδιας κατηγορίας ;
fotini95
Νεοφερμένος
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση συντονιστή: Τα μηνύματα 54-58 προήλθαν από νήμα με παρόμοιο θέμα με το παρόν.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Καλησπερα παιδια! Ξερει κανεις αν εγω και η διδυμη αδερφη μου μπαινουμε στην τριτοβαθμια εκπαιδευση με γενική σειρα ή με κοινωνικα κριτήρια; επισης, τι αλλο ισχυει; γενικα καποια οφελη εχουμε; π.χ. μπορει να παρω μεταγραφη για να σπουδαζω στην ιδια πολη με την αδερφη μου ή το αντιθετο κ.τ.λ.; γενικα τί ισχυει; ευχαριστω εκ των προτερων.
Στα κοινωνικά κριτήρια μπαίνετε αν και οι 2 δώσετε μαζί πανελλήνιες την ίδια χρονιά. Αν δηλαδή η αδερφή σου δε θέλει να δώσει πανελλήνιες, δε μπορείς να μπεις στην ειδική κατηγορία.
Για μετεγγραφές δεν έχει βγει ακόμα καμια ανακοίνωση, και δε ξέρουμε αν θα υπάρχουν ξέτος, πόσο μάλλον του χρόνου που θα δώσεις εσυ.
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
Στα κοινωνικά κριτήρια μπαίνετε αν και οι 2 δώσετε μαζί πανελλήνιες την ίδια χρονιά. Αν δηλαδή η αδερφή σου δε θέλει να δώσει πανελλήνιες, δε μπορείς να μπεις στην ειδική κατηγορία.
Για μετεγγραφές δεν έχει βγει ακόμα καμια ανακοίνωση, και δε ξέρουμε αν θα υπάρχουν ξέτος, πόσο μάλλον του χρόνου που θα δώσεις εσυ.
Ευχαριστω για την απαντηση! Και εγω και η αδερφη μου θα δωσουμε πανελληνιες την ιδια χρονια, του χρονου (2014). Πάντως ότι και να γίνει μπαινουμε με με κοινωνικα κριτιρα και οχι με γενική σειρα; γιατι νομιζα οτι τα κοινωνικα κριτιρια ισχυουν μονο για αλλες περιπτωσεις.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστω για την απαντηση! Και εγω και η αδερφη μου θα δωσουμε πανελληνιες την ιδια χρονια, του χρονου (2014). Πάντως ότι και να γίνει μπαινουμε με με κοινωνικα κριτιρα και οχι με γενική σειρα; γιατι νομιζα οτι τα κοινωνικα κριτιρια ισχυουν μονο για αλλες περιπτωσεις.
Πρώτα με γενική σειρά, και αν δε φτάσουν τα μόρια σου, τότε μπαίνεις με ειδική κατηγορία.
Πχ εσύ θες πληροφορική απθ, και γράφεις 15.000
Η πληροφορική απθ παίρνει 100 άτομα(γενικη σειρα) και δίνει 5 άτομα για ειδικη κατηγορία.
Αν ο τελευταίος μπει με 14.500 (δηλαδή η βάση), μπαίνεις με γενική σειρά.
Αν μπει ο τελευταίος με 15.001, εσύ δε μπαίνεις με γενική σειρά, αλλά με την ειδική κατηγορία.
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρώτα με γενική σειρά, και αν δε φτάσουν τα μόρια σου, τότε μπαίνεις με ειδική κατηγορία.
Πχ εσύ θες πληροφορική απθ, και γράφεις 15.000
Η πληροφορική απθ παίρνει 100 άτομα(γενικη σειρα) και δίνει 5 άτομα για ειδικη κατηγορία.
Αν ο τελευταίος μπει με 14.500 (δηλαδή η βάση), μπαίνεις με γενική σειρά.
Αν μπει ο τελευταίος με 15.001, εσύ δε μπαίνεις με γενική σειρά, αλλά με την ειδική κατηγορία.
Oκ! Σ ευχαριστω πάρα πολύ για την απάντηση!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.