Και ακαδημαϊκά ακόμα δεν το θεωρώ απίθανο να καταλήξει ένας εγκληματολόγος να διδάσκει πολιτική δικονομία!:S :ΡΡ
Πάντως, από όσα γνωρίζω (δεν έχω προσωπική εμπειρία) οι εγκληματολόγοι από τη Νομική, πέρα από τον ακαδημαϊκό κλάδο, μπορούν να μπουν και στο
Αστυνομικό Σώμα (έχω παραδείγματα), να εργαστούν σε εργαστήρια εγκληματολογίας, σε ιδρύματα (κάθε είδους, κυρίως σωφρονιστικά) και από 'κει και πέρα υπάρχει ο ΟΗΕ (πχ τομέας κατά των ναρκωτικών κ.λπ.), η EUROPOL, η INTERPOL που έχουν πιο διεθνή χαρακτήρα... Φυσικά, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ κάποιος που βγαίνει από τον τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής (και έπειτα από την σχετική άσκηση) είναι Ποινικολόγος, εξειδικεύεται, δηλαδή, στις ποινικές υποθέσεις (που είναι και οι πιο "πικάντικες" :Ρ), μπορεί να γίνει ΚΑΙ δικαστής/ εισαγγελέας κλπ, άμα λάχει, σε ποινικά δικαστήρια (αν περάσει πρώτα στο δικαστικό σώμα)!
Όσον αφορά στην Σχολή Αξιωματικών, η οποία παρέχει, προτίστως, στρατιωτική και λιγότερο ακαδημαϊκή εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση, έχω να πω ότι δεν ολοκληρώνει τον εγκληματολόγο. Όπως προανέφερα, ένας εγκληματολόγος πρέπει να έχει μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του Δικαίου, όπως αυτή σχηματίζεται μέσα από την μελέτη της νομικής επιστήμης στο σύνολό της...
Και πρέπει, φυσικά, να τονίσω ότι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ θεωρητικά στη νομική. Υπάρχουν, προφανώς, πράγματα που πρέπει να αποστηθίσεις (και πού δεν υπάρχουν...

, αλλά, κατά κύριο λόγο, μαθήματα όπως η ανακριτική κ.ά. είναι πρακτικότατα (π.χ. πώς καταλαβαίνεις αν σε ένα δωμάτιο έγινε ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία/ πότε οι σταγόνες του αίματος πέφτουν κυκλικά, πότε όχι κ.λπ.) Φυσικά ο εγκληματολόγος δεν θα κάνει τη νεκροψία ή την εξέταση DNA. :ΡΡ
Εννοείται, όμως, ότι δεν πρέπει να στηριχθείς μόνο σε αυτά που λέω εγώ! Σε περίπτωση που θέλεις να ασχοληθείς, μίλα με κάποιον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού!