MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επισης η Εγκληματολογια γινεται μονο σαν μεταπτυχιακο ή και σαν προπτυχιακο? αν μονο απο μεταπτυχιακο απο ποιες σχολες μπαινεις καλυτερα? Γινεται π.χ αντο για Κοινωνιολογια, Κοινωνικη Θεολογια ας πουμε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
8theo1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δηλαδη η Εγκλληματολογια ειναι μεταπτυχιακο ή Νομικης ή Ψυχολογίας?
Επισης η Εγκληματολογια γινεται μονο σαν μεταπτυχιακο ή και σαν προπτυχιακο? αν μονο απο μεταπτυχιακο απο ποιες σχολες μπαινεις καλυτερα? Γινεται π.χ αντο για Κοινωνιολογια, Κοινωνικη Θεολογια ας πουμε?
Από κοινωνιολογία παντείου μπορείς να πας. Στις άλλες σχολές κοινωνιολογία δε νομίζω πως προσφέρεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από κοινωνιολογία παντείου μπορείς να πας. Στις άλλες σχολές κοινωνιολογία δε νομίζω πως προσφέρεται.
Απο οποιαδηποτε σχολη του 1ου Πεδιου των Κοινωνικων και Ανθρωπιστικων επιστημων τουλαχιτον μπορεις να πας, ξερω και ατομο απο ΦΠΨ που πηγε....
Εγκληματολογια σαν προπτυχιακο απο οσο ξερω προσφερεται σε Νομικες, Κοινωνιολογια, ΜΜΕ και Ψυχολογια. Ισως και σε αλλες, χωρις να ειμαι σιγουρος, δειτε τους οδηγους σπουδων της Σχολης για την οποια ενδιαφερεστε, οι περισσοτεροι υπαρχουν στο Διαδικτυο.
https://criminology.panteion.gr/%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B5%CF%82/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82Αποδεκτοί υποψήφιοι είναι οι πτυχιούχοι Τμημάτων Κοινωνικών, Νομικών, Πολιτικών και Ανθρωπιστικών επιστημών, Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ προκειμένου να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις οφείλουν να έχουν επιτύχει σε προφορικές εξετάσεις επιλεγμένων προπτυχιακών μαθημάτων Εγκληματολογίας, σύμφωνα με το Παράρτημα 1 του Κανονισμού.
8theo1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σαν προπτυχιακό υπάρχει εδώ.
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Quintus Mucius
Νεοφερμένος
Αυτό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ πραγματικά είναι η εγκληματολογία,και ιδιαίτερα ο τομέας των εργαστηρίων (forensic science).Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα,γι' αυτό θέλω να φύγω στο εξωτερικό για να το σπουδάσω (συγκεκριμένα Αγγλία).Ωστόσο,οι γονείς μου δε με αφήνουν (δεν είναι οικονομικό το θέμα) Η θεωρητική με την πρακτική εγκληματολογία δεν έχουν άμεση σχέση,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Σκέφτομαι να παρακολουθήσω μαθήματα στην Πάντειο το πρώτο έτος και τον Ιανουάριο να κάνω την αίτηση για το πανεπιστήμιο που θέλω.Είμαι πολύ στεναχωρημένη που οι γονείς μου δε με στηρίζουν,αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ όλη μου τη ζωή με κάτι που δε θέλω πραγματικά.Για να με δεχτούν μετρά ο βαθμός των πανελληνίων και του απολυτηρίου,καθώς και το IELTS (πιστοποιητικό αγγλικών),που το θέλουν με συγκεκριμένο βαθμό.Το γεγονός ότι θα έχω κάνει ένα χρόνο στη σχολή εδώ είναι ένα συν,έτσι δεν είναι;
Είμαι πολύ μπερδεμένη Είναι καλή η λύση αυτή ή να εγκαταλείψω για πάντα το όνειρό μου;
*Παρόλο που ήμουν θεωρητική,μέχρι τη Β' λυκείου,που είχαμε χημεία,ήμουν άριστη (το αναφέρω γιατί η χημεία είναι βασικό μάθημα στα forensics)
Στο 2ο, θα γινουν ελαφρως πιο συγκεκριμενα τα πραγματα, οπου θα μαθεις για την εγκληματολογια της κοινωνικης αντιδρασης. Το οτι δηλαδη η υπαρξη νομου επιφερει τη δημιουργια του εγκληματος, πως διαχωριζεται το εγκλημα στα κοινωνικα στρωματα, πως γινεται γνωστη η εγκληματικοτητα και ο στιγματισμος του ατομου. Οσον αφορα εργαστηρια, πραγματι στο 1ο ετος δεν ειχαμε...
Δεν ξερω αν βοηθαει το οτι θα κανεις ενα χρονο στο Παντειο, αλλα ελπιζω να βοηθησα στο να γινει πιο σαφες το αντικειμενο της εγκληματολογιας στο εν λογω παν/μιο και να ξεκαθαρισεις αν οντως θες να "σπαταλησεις" αυτο τον 1 χρονο.
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η θεωρητική με την πρακτική εγκληματολογία δεν έχουν άμεση σχέση,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Βασικα αυτο ειναι ολο το θεμα, εσυ με τι θελεις να ασχοληθεις, forensic science ή θεωρητικη εγκληματολογια;
Ουτως ή αλλως μεχρι να κανεις το UCAS τον Ιανουαριο εχεις χρονο, οποτε το να πας να παρακολουθησεις καποια μαθηματα εγκληματολογιας το χειμερινο εξαμηνο προφανως και εχεις να σου προσφερει κατι, απο την αποψη οτι και τα ενδιαφεροντα σου θα καλυψει και θα σου δωσει ενα θεωρητικο background.
H αλλη λυση πια ειναι να καθεσαι μεχρι τον Ιανουαριο και να περιμενεις; Δεν βλεπω καπου διλλημα.
Btw για να σε δεχτουν σε Bachelor Forensic Science που ειναι Science Degree και οχι Arts, δεν θελει να εχεις κανει μαθηματα Χημειας/Φυσικης/Βιολογιας στην Γ Λυκειου; Εψαξες αν δεχονται και αποφοιτους Ελληνικου Λυκειου Θεωρητικης Κατευθυνσης ή απλα το υποθετεις;
εσυ που σπουδαζεις????με ενδιαφερει και εμενα αλλα δεν καταλαβα σε ποιο τμημα αναφερεσαι
Κοινωνιολογια
Ακάλυπτος
Εκκολαπτόμενο μέλος
(Προφανώς όταν λέω Εγκληματολόγος, δεν εννοώ κάτι σαν τον αστυνόμο Μπέκα)
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
στον ιδιωτικο τομεα εχω την εντυπωση πως ολα αναγνωριζονται. Για το δημοσιο τομεα θα πρεπει να επικοινωνησεις ή να κοιτάξεις τη σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ. Εάν δεν υπάρχει αναγνώριση πρέπει να την αιτηθείς.Γεια σας. Μηπως ξερετε αν στην Ελλαδα αναγνωριζεται το μεταπτυχιακο για οδοντιατρους "forensic odontologist" ( δικαστικος οδοντολογος ) απο εξωτερικο και αν μπορει να συνεργαστει με ιατροδικαστες και αστυνομια ; Ή ολα τα ιατροδικαστικα ειναι αποκλειστικοτητα του ιατροδικαστη και ειναι ο μονος που ειναι εξειδικευμενος σε ολα ;
με μια αναζητηση στο ιντερνετ βρηκα αυτο:Υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαίωματα Εγκληματολόγου στην Ελλάδα;
(Προφανώς όταν λέω Εγκληματολόγος, δεν εννοώ κάτι σαν τον αστυνόμο Μπέκα)
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των εγκληματολόγων δεν έχουν κατοχυρωθεί ακόμη στην Ελλάδα. Ωστόσο, στο ΦΕΚ Β463/17-4-03 «Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας φυλακών (βλ. κυρίως άρθρα 27, 33, 51, 55), προβλέπεται το καθηκοντολόγιο των εργαζομένων στα σωφρονιστικά καταστήματα.
tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος
Θέλω να ρωτήσω το εξής
Πώς μπορεί κάποιος να μπει στην εγκληματολογία μέσω κοινωνιολογίας παντείου???
Μπαίνει κάποιος στην κοινωνιολογία και μετά παίρνει κατεύθυνση πάνω σε αυτόν τον τομέα??
Αν ξέρει κάποιος την διαδικασία που ακολουθείται παρακαλώ ας μου απαντήσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιοκάστη με λένε
Νεοφερμένος
- Εισαγωγή στην εγκληματολογία Ι και ΙΙ
- Εμπειρική εγκληματολογία Ι και ΙΙ
- Εγκληματικότητα και κοινωνικός έλεγχος ανηλίκων
- Εγκλήματα διαφθοράς, και πολλά άλλα.
Προφανώς και το πτυχίο θα γράφει "κοινωνιολογία" (κοινωνιολόγος βγαίνεις άλλωστε),αλλά μπορείς μετέπειτα να κάνεις μεταπτυχιακό πάνω στην εγκληματολογία (όσον αφορά την Ελλάδα,το Πάντειο έχει μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία,το μοναδικό νομίζω),και να εξειδικευτείς πάνω σε αυτό. Βέβαια,πρέπει να πω ότι στο αντικείμενο αυτό είναι δύσκολο να βρεις δουλειά στην Ελλάδα,οπότε,αν το θες πολύ,καλύτερα πήγαινε εξωτερικό :/ Αυτά που ανέφερα πιο πάνω είναι η μοναδική διέξοδος για να σπουδάσεις εγκληματολογία στην Ελλάδα.
Αυτά είναι το θεωρητικό πλαίσιο. Αν τώρα θες να ασχοληθείς με εργαστήρια (τύπου CSI),και τέτοια,δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιο τμήμα εδώ,οπότε πρέπει να κάνεις εξ ολοκλήρου τις σπουδές σου στο εξωτερικό.
Αυτά,ελπίζω να βοήθησα
Cody
Πολύ δραστήριο μέλος
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για forensics, δηλαδη εργαστηρια κτλ μεταπτυχιακα απο οσο ξερω μονο εξω και σαν επαγγελμα, στην αστυνομια.
Με ''θεωρητικη'' εγκληματολογια ο καθενας μπορει να ''απασχοληθει'' και ο δικηγορος και ο κοινωνιολογος και ο ψυχολογος κτλ. Τωρα το τι ακριβως απασχοληση θα βρει στην Ελλαδα, αλλου παπα ευαγγελιο.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η φίλη μου έχει σπουδάσει ψυχολογία και θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει Proficiency και της ζητάνε να δώσει εξετάσεις στα αγγλικά.
Γνωρίζει κανείς τι περιλαμβάνουν αυτές οι εξετάσεις; Είναι μόνο κείμενο για μετάφραση; Η θεματολογία ποια είναι; Τι επίπεδο; Υπάρχει κάποιος που να έχει δώσει εξετάσεις αγγλικών για εισαγωγή στο μεταπτυχιακό της εγκληματολογίας να μας δώσει μερικές πληροφορίες;
Ευχαριστώ εκ μέρους της (πολύ αγχωμένης) φίλης Ελένης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 68 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- tomftw
- kathleenn
- Eleni123-
- agg41
- EllieKal
- Aggel0sss
- θείτσα σε σύγχυση 😛
- hello1234
- fvs
- Pharmacist11
- Hased Babis
- koka123456
- Nickymtss
- Panos123!
- Kitana
- DimitraP
- Nikos05
- KimTaehyung
- ΘανάσοςG4
- chester20080
- Avalon12
- Jimmy20
- mariliza8
- Drglitterstar
- lnesb
- tsiobieman
- Marifei
- Μαρία Λι
- jj!
- Marianna35
- chrysm
- No name
- george7cr7
- KaterinaL
- MarilynSt
- BioChemical
- mitsos14
- Jocaste
- tslef8
- Panos_02
- A girl with no name
- adonman
- Panagiotis849
- Αλκης Κ.
- Meow
- MarcoReus
- alexrami
- tymvorixos
- Unseen skygge
- Athens2002
- Memetchi
- Libertus
- eukleidhs1821
- GeorgePAOKara
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.