Και στους γιατρους υπαρχει ομως το προβλημα του κορεσμου με ολους αυτους που ερχονται απο εξω χωρις να υποβαλλονται σε σοβαρες εξετασεις αναγνωρισης πτυχιου. Επισης βλεπουμε οτι αντι για να μειωθουν οι ιατρικες σχολες της χωρας αυξανονται (βλεπε Ιατρικη σχολη που εχουν σκοπο να ιδρυσουν στη Θερμη).
Nαι γιατί η πολιτεία πάει με τα νερά της κοινωνίας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει η νοοτροπία να δω το παιδί μου γιατρό χωρίς να ξέρω γιατί όχι κάποια άλλη επιστήμη, αλλά στο τέλος το κράτος σου λέει ότι δεν μπορώ να σου βρω δουλειά στα μέτρα σου. Υπάρχει ένα θέμα με τη δουλειά γενικά στην Ελλάδα όσο να σκούζει ο Άδωνις ότι πάμε καλά και ότι θα βουίξουμε από τις επενδύσεις τα επόμενα χρόνια (και ήδη έφυγε μια 20ετία) και ο Άδωνις άσπρισε.

Δεν ξέρω κατά πόσο τηρούνται τα υπογραφέντα περί ασφαλιστικών εισφορών, κτλ έτσι ώστε πολλοί απόφοιτοι ακόμη και γιατροί να φεύγουν στο εξωτερικό και να θέλουν την Ελλάδα μόνο ως τόπο διακοπών για τα πεθερικά τους.
Το πρόβλημα της εργασίας δεν έχει να κάνει με τις σπουδές αλλά με το γεγονός ότι η χώρα μας σε επίπεδο θεσμών έχει δομικά κενά. Υπάρχουν πολλές ειδικότητες και θεωρητικές ασάφειες χωρίς αποτέλεσμα στην επίλυση προβλημάτων. Τις προάλλες η υφυπουργός κοινωνικής μέριμνας, αναφέρθηκε σε νομοθετικά κενά στην προστασία των κακοποιημένων παιδιών που παραμένουν άλυτα εδώ και 200 χρόνια! Άλλαξαν τόσες ηγεσίες, γραμματείς, φαρισαίοι, με μεταπτυχιακά να φάνε και οι κότες μέσα στα υπουργεία και σε επαρχιακές υπηρεσίες, αλλά το 2022 ακόμη συζητάμε τα αυτονόητα για το 7χρονο που χάθηκε τόσο μαρτυρικά στην Κυψέλη.