Είναι το τμήμα φυσικής κατάλληλο για μένα;

gazaki voutaniou

Νεοφερμένος

Η gazaki voutaniou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 113 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
πρώτα απ'όλα, σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Ο καλύτερος δείκτης για το ποτε θα τελειώσει ένας φοιτητής το φυσικό είναι το..ποσό το γουστάρει. Χωρίς καμία εξαίρεση, οι φοιτητές που τελειώσαμε στα 4 χρόνια και με καλούς βαθμούς είχαμε ένα κοινο: μας άρεσαν η φυσική και τα μαθηματικά. Μας άρεσαν πολύ. Τα συζητούσαμε στα αμφιθέατρα, στα διαλείμματα, στις κοινές συνομιλίες κλπ. Αν σου αρέσει, θα τα καταφέρεις μια χαρά, αν όχι, τότε... δεν ξέρω. Το μεγάλο πρόβλημα είναι φυσικά, ότι στα 17-18 τους, οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι τους αρέσει. Όπως γραφεις:
χαίρομαι που το διαβάζω αυτό γιατί είναι ένας από τους λόγους που θέλω να περάσω στη συγκεκριμένη σχολή: να βρίσκομαι ανάμεσα σε άτομα που έχουν την ίδια οξεία σπασικλίαση (κοινώς, καύλα) για τα φυσικομαθηματικά με εμένα. ο πιό συνήθης άξονας συζήτησης με τους δύο καλούς σχολικούς φίλους που έχω είναι άλλωστε αυτά τα πεδία. δεν εννοώ συζήτηση του τύπου "γουάου μαύρες τρύπες και 3928 διαστάσεις", αλλά φυτουκλίστικη κουβεντούλα για το πόσο γαμάει η διδαχθείσα ύλη που κάνουμε φέτος και για πράγματα που ο καθένας ονειρεύεται να μάθει στο πανεπιστήμιο που στοχεύει (το αναφέρω συγκεκριμένα προκειμένου να ξεκαθαρίσω την επόμενη παράθεση: )
Δε θα σου πω ψέματα, και εμένα μου ακούγονται λίγο περίεργα αυτά. Καταρχάς, η κανονική φυσική δεν έχει μεγάλη σχέση με τα βιντεάκια στο YouTube.

Η φυσική είναι αυτο:
πάντως, τολμώ να πω ότι αυτό φαίνεται περισσότερο ελκυστικό παρά "ωχ γαμώ το κέρατό μου αλλάζω κατεύθυνση". ο Στόχος(™🔥🗿🔜) είναι να φτάσω σε επίπεδο να μπορώ να φλεξάρω ότι καταλαβαίνω τι λένε οι σελίδες της βικιπαίδειας για τα ανώτερα φυσικομαθηματικά lol
(αλλά και συ ρε παλικάρι... νταξ κατανοώ ότι το point είναι να δείξεις το πόσο γαμήσι πέφτει όσον αφορά το μαθηματικό κομμάτι, αλλά το καθιερωμένο πρότυπο της σωματιδιακής δεν νομίζω να το καταλαβαίνει καλά καλά ο μέσος αριστούχος απόφοιτος του φυσικού, πόσο μάλλον το 16-17χρονο που προσπαθεί να επιλέξει σχολή)

-Στο έτος μου, είχαμε μπει περίπου 250 εισακτέοι. Στα 4 χρόνια (συμπεριλαμβανομένου την ορκομωσία Σεπτεμβριου), τελειώσαμε 14 άτομα. Περίπου το 5.6 % δηλαδή, τελειώνει τη σχολή στα 4 χρόνια.
ωρέ. αν ήμουν στη θέση σου θα το διαλαλούσα παντού. σε κάθε άτομο που έβλεπα στο δρόμο. στον υπάλληλο στο βενζινάδικο. στην ταμία στο σουπερμάρκετ. ο panzerkampfwagen από πάνω είχε δίκιο τελικά μπρο. με αυτό το επίτευγμα αποκτάς το δικαίωμα του ξεδιάντροπου φλεξαρίσματος


3) Παρ΄όλα αυτά, δεν είναι όλοι οι φυσικοί το ίδιο καλοί για την αγορά εργασίας. Όσο πιο εφαρμοσμένες και "εμπορευσιμες" οι γνώσεις που πήρες στο πτυχίο, τόσο το καλύτερο για σένα. Δεν είναι ασυνήθιστο μέτριοι φοιτητές να βρήκαν καλύτερες δουλειές από καλούς, μόνο και μόνο επειδή οι καλοί εν γενεί τείνουν στους σούπερ θεωρητικούς κλάδους, με τα extreme δύσκολα μαθηματικά , που όμως δεν είναι καθόλου χρήσιμα στην αγορά εργασίας. Να το πω απλά, πολύ καλύτερη αποκατάσταση έχει ένας φυσικό με κατεύθυνση ηλεκτρονικής, παρά ένας που κάνει θεωρία χορδών. Και οι δυο θα βρουν δουλειά στο τέλος, αλλά ο δεύτερος θα δυσκολευτεί περισσότερο. Στο τέλος βέβαια δεν είναι σίγουρο ποιος θα κάνει καλύτερη καριέρα, αλλά στην αρχή για τον πρώτο θα είναι πολύ πιο εύκολο.
έχω δει κάτι ...αντίθετο (?) να συμβαίνει σε δύο καθηγητές μου, οι οποίοι επέλεξαν πιο "πρακτικούς" κλάδους (ηλεκτρονική και μετεωρολογία) με την ελπίδα ότι θα έχουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. όπως φαίνεται, όμως, από το τωρινό τους επάγγελμα, πίσω στο λατρεμένο μας χωριό κατέληξαν (ή ήρθαν - δεν μπορώ να πω με ακρίβεια). ίσως να είναι αφελής στάση, αλλά για άλλη μια φορά επιλέγω να πω "θα δείξει". δεν μπορώ να γνωρίζω που θα βρίσκομαι μετά απο τα xyz χρόνια που θα αφιερώσω στο προπτυχιακό, αλλά θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή θα έχω την επαρκή εμπειρία ζωής για να κρίνω τα επόμενα βήματα που καλούμαι να πάρω. και σωστά να τα κρίνω, ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις. το κεσεδάκι για τα ψιλά στον πεζόδρομο της μακρυγιάννη μας περιμένει.

εν τέλει: και πάλι ΧΙΛΙΑ ευχαριστώ που κάθισες κι έγραψες ολόκληρο σεντόνι (εξαιρετικά διαφωτιστικό γαρ!) για το ποστ μου, η απάντησή σου με βοήθησε πάρα πολύ.
Και φυσικά το καλυτερο: Η Φυσική η ίδια. Μαζί με τα μαθηματικά, είναι οι πιο ΩΡΑΙΕΣ επιστήμες για να σπουδάσεις.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!
🤝 :^)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top