Nicolettasp
Νεοφερμένο μέλος

Mπα,άμα είσαι τόσο γαμάτος γιατί;Ναι,για ιατρικη
(και τωρα λιθοβολιστε μεεεεεεεεεεεεεεεεεε)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νάγια Τ.
Διάσημο μέλος

Εγω περα απο οτι ειπωθηκε σου ευχομαι ολοψυχα να τα καταφερεις,γιατι ξερω πως ειναι να αγωνιζεσαι για κατι που το θες πολυ!Οποτε go for it!Ναι,για ιατρικη
(και τωρα λιθοβολιστε μεεεεεεεεεεεεεεεεεε)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Ωραια μπες ιατρικη χωρις να ξερεις τι ειναι αντιγραφη,μεταγραφη,μεταφραση του DNA,τι ειναι η μεθοδος PCR,τα μονοκλωνικα αντισωματα,in vivo κ in vitro διαδικασια,κυστικη ινωση,ποιοι ειναι οι νομοι του mendel,τι ειναι ο καρυοτυπος,τι ειπαν οι watson και crick,τι ειναι η χαρτογραφηση του ανθρωπινου γονιδιωματος,οι cDNA και γονιδιωματικες βιβλιοθηκες κ αλλα τετοια που ξεσκιστηκαμε να τα μαθουμε επι μια χρονια!
Που να μάθεις τι άποψη επικρατεί για την έδρα που επικαλείσαι. Και φυσικά τη στάση της έδρας. Δε θα μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Νάγια Τ.
Διάσημο μέλος

Εγω απλα ανεφερα πραγματα που καναμε τα παιδια της θετικης στην γ λυκειου κ καποιοι υποστηριζαν οτι δεν χρειαζονται στη σχολη....Που κολλα η εδρα κ γιατι θα χασω τον υπνο μου?Να παιρνω απο τωρα προζακ?Που να μάθεις τι άποψη επικρατεί για την έδρα που επικαλείσαι. Και φυσικά τη στάση της έδρας. Δε θα μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια.

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Εγω απλα ανεφερα πραγματα που καναμε τα παιδια της θετικης στην γ λυκειου κ καποιοι υποστηριζαν οτι δεν χρειαζονται στη σχολη....Που κολλα η εδρα κ γιατι θα χασω τον υπνο μου?Να παιρνω απο τωρα προζακ?![]()
Εγώ τροφή για σκέψη δίνω.
Όποιος ξέρει τα πράγματα εκ των έσω, κατάλαβε. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε, να λέγαμε.
Vicky13
Δραστήριο μέλος

SparklingGrey
Διάσημο μέλος

Γνώση αποκτηθείσα εκ των έσω και έπειτα από πολύχρονη τριβή με τα μαθήματα της σχολής, huh ;Ένας γιατρός πρέπει να γνωρίζει μαθηματικά , βιολογίες , χημείες και τέτοια .

+
Ένας θεωρητικός δε μπορεί να τα γνωρίζει αυτά, huh ;

stathis1214
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

στην Ιατρική οι γνώσεις μαθηματικών, φυσικής και χημείας(ακόμα και βιολογίας) του λυκείου που χρειάζονται είναι ελάχιστες αν όχι μηδαμινές...εφόσον καμία κατεύθυνση δε διδάσκεται ανατομία και φυσιολογία, όσο μπορεί να ανταπεξέλθει ένας της θετικής μπορεί και ένας της τεχνολογικής και λίγο πιο δύσκολα της θεωρητικής...
και ποιος σου είπε ότι χρειάζεται περισσότερο η βιολογία κατεύθυνσης από της γενικής?
μην κολλάτε στα στερεότυπα...
σόρυ που σε απογοητεύω, αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμά μου, στην ιατρική απαιτείται γνώση φυσιολογίας και ανατομίας και όχι τόσο βιολογίας...επομένως τι παραπάνω έχει κάποιος της θετικής από κάποιον της θεωρητικής αφού κανένας από τους δύο δε διδάσκεται κάτι από αυτά στο λύκειο?![]()
^Άντε, ακούστε την ηλεκτρολόγο καλύτερα και όχι εμάς που μπήκαμε Ιατρική και τρώμε τη Βιολογία στη μάπα και εχουμε ζησει ολα αυτα τα περι βασικων γνωσεων.

Συμφωνω ομως στο οτι δε χρειαζεται να ξερεις φυσικη/μαθηματικα για την Ιατρικη.
Ε, ψιτ, ενδεικτικα θα πω οτι η φυσιολογία που αναφέρεις απαιτεί και γνώσεις βιολογίας. Βασικές μεν, διδαχθείσες στη Γ' δε.
Επισης υπαρχουν και μαθηματα οπως "Βιοχημεια" και "Γενετικη", και αυτα θελουν for sure βασικες γνωσεις κατευθυνσης.
Μην πεταχτει και πει κανενας οτι δε χρειαζεται η Βιοχημεια στην περαιτερω πορεια.
Αλλά τι το συζητάτε, ο Χάουζ για τον οποιο εχει ανοιξει ολη αυτη η σουπερ-συζητηση εχει ηδη παρει την αποφαση του...οποτε προς τι να τρωγομαστε;
challenger
Επιφανές μέλος

Με μπερδεύει το σκεπτικό σου...στην Ιατρική οι γνώσεις μαθηματικών, φυσικής και χημείας(ακόμα και βιολογίας) του λυκείου που χρειάζονται είναι ελάχιστες αν όχι μηδαμινές...εφόσον καμία κατεύθυνση δε διδάσκεται ανατομία και φυσιολογία, όσο μπορεί να ανταπεξέλθει ένας της θετικής μπορεί και ένας της τεχνολογικής και λίγο πιο δύσκολα της θεωρητικής...

Αν δεν έχει φτιαχτεί η θετική για τους υποψήφιους του 3ου πεδίου, τότε για ποιους έχει φτιαχτεί;
για του 4ου μήπως;

όχι, για να καταλάβω δηλαδή

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Απο εκει και περα αν θελετε να μπαινετε σε ενα μαθητικο φορουμ και να ακουτε το μακρυ και το κοντο του καθενος, be my guests, αλλα καλυτερα να μην αποφασισετε με βαση ο.τι ακουσετε εδω.
Ελπιζω να μην ξανανακατευτω σε κατι τετοιες συζητησεις, γιατι εχω κουραστει να βλεπω αποψεις που δε στεκουν στο ακεραιο και απο τις 2 πλευρες.

~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

miro2
Δραστήριο μέλος

^Άντε, ακούστε την ηλεκτρολόγο καλύτερα και όχι εμάς που μπήκαμε Ιατρική και τρώμε τη Βιολογία στη μάπα και εχουμε ζησει ολα αυτα τα περι βασικων γνωσεων.
Συμφωνω ομως στο οτι δε χρειαζεται να ξερεις φυσικη/μαθηματικα για την Ιατρικη.
Ε, ψιτ, ενδεικτικα θα πω οτι η φυσιολογία που αναφέρεις απαιτεί και γνώσεις βιολογίας. Βασικές μεν, διδαχθείσες στη Γ' δε.
Επισης υπαρχουν και μαθηματα οπως "Βιοχημεια" και "Γενετικη", και αυτα θελουν for sure βασικες γνωσεις κατευθυνσης.
Μην πεταχτει και πει κανενας οτι δε χρειαζεται η Βιοχημεια στην περαιτερω πορεια.
Αλλά τι το συζητάτε, ο Χάουζ για τον οποιο εχει ανοιξει ολη αυτη η σουπερ-συζητηση εχει ηδη παρει την αποφαση του...οποτε προς τι να τρωγομαστε;
give me a break, έχω πατέρα γιατρό δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου...ολοκλήρωσε τις σπουδές σου πρώτα και μετά θα αποκτήσεις πιο σφαιρική εικόνα...αυτό ισχύει για όλους μας, όχι εσένα συγκεκριμένα...
το λες και μόνη σου εξάλλου: "βασικές" γνώσεις βιολογίας...τίποτα διαφορετικό από αυτό που είπα εγώ
τόσο δύσκολο είναι να τις αποκτήσει ένας της θεωρητικής?"όχι τόσο βιολογίας"
Με μπερδεύει το σκεπτικό σου...
Αν δεν έχει φτιαχτεί η θετική για τους υποψήφιους του 3ου πεδίου, τότε για ποιους έχει φτιαχτεί;
για του 4ου μήπως;
όχι, για να καταλάβω δηλαδή![]()
απλά η Ιατρική(για τη συγκεκριμένη σχολή μιλάω) είναι λάθος που "ανήκει" στη θετική κατεύθυνση...θα έπρεπε να υπάρχουν πιο κατάλληλα μαθήματα για να κριθεί κάποιος για την εισαγωγή του και όχι αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή...
φυσικά την ιδια άποψη έχω και για άλλες σχολές...
challenger
Επιφανές μέλος

απλά η Ιατρική(για τη συγκεκριμένη σχολή μιλάω) είναι λάθος που "ανήκει" στη θετική κατεύθυνση...θα έπρεπε να υπάρχουν πιο κατάλληλα μαθήματα για να κριθεί κάποιος για την εισαγωγή του και όχι αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή...
φυσικά την ιδια άποψη έχω και για άλλες σχολές...
Μα η Θετική υπάρχει μόνο και μόνο για το 3ο πεδίο Χημεία/Βιολογία

Τα 2ο/4ο το καλύπτει ούτως ή άλλως και η Τεχνολογική

Dias
Επιφανές μέλος

Εδώ που τα λέμε, ο σχεδιασμός των κατευθύνσεων και των επιστημονικών πεδίων δεν είναι και ο πιο σωστός. Με τις δέσμες υπήρχε ξεχωριστή κατεύθυνση μόνο για ιατροφαρμακευτικές κλπ σχολές και έδιναν πανελλήνιες: έκθεση, φυσική, χημεία, βιολογία. (Όχι, δεν έδιναν μαθηματικά).Μα η Θετική υπάρχει μόνο και μόνο για το 3ο πεδίο Χημεία/Βιολογία
Τα 2ο/4ο το καλύπτει ούτως ή άλλως και η Τεχνολογική![]()
Te0
Νεοφερμένο μέλος

Αυτο που πρεπει να καταλαβετε εσεις που κανετε περιεργους συνδυασμους με τις κατευθυνσεις, ειναι οτι το οτι σου δινει το συστημα τη δυνατοτητα να κανεις αλλαξοκωλιες με τα πεδια δε καθιστα αυτοματα εφικτη την εισαγωγη απο αποψη κατανοησης και προαπαιτουμενων γνωσεων. End of story.
Απο εκει και περα αν θελετε να μπαινετε σε ενα μαθητικο φορουμ και να ακουτε το μακρυ και το κοντο του καθενος, be my guests, αλλα καλυτερα να μην αποφασισετε με βαση ο.τι ακουσετε εδω.
Ελπιζω να μην ξανανακατευτω σε κατι τετοιες συζητησεις, γιατι εχω κουραστει να βλεπω αποψεις που δε στεκουν στο ακεραιο και απο τις 2 πλευρες.![]()
το προβλημα ξεκινα απο το συστημα!!!! Γιατι οπωσ γνωριζεις στην ιατρικη οι γνωσεις των μαθηματικων και τησ φυσικης ειναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ!!!!! Η βιολογια και η χημεια λιγο πιο σχετικες αλλλα τιποτα το δυσκολο για ενα παιδι τησ θεωρητικησ που δεν μπορει να καλυφθει σε ελαχιστο χρονικο διαστημα!!!!! επιπροσθετως ειναι τεραστιο λαθος που στην ιατρικη μπορεις να περασεις μονο απο την θετικη, καθως η ιατρικη αποτελει μια μοναδικη επιστημη που δεν σχετιζεται με τους ορους ''θετικο'' η ''θεωρητικο''!!!!! Οι λογοι που ενα παιδι που αγαπα την επιστημη της ιατρικης αλλα δεν ακολουθει την θετικη κατευθηνση ειναι πολλοι και προσωπικοι!!! ο συνηθεστερος ειναι το προβλημα που αντιμετωπιζουν αρκετα παιδια με τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!!!!! το παλαιοτερο λοιπον συστημα με τις δεσμες ηταν πολυ πιο αξιοκρατικο καθως για την ιατρικη δεν εδινες ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ που εινια και το μεγαλυτερο προβλημα των θεωρητικων!!!!!!! οι γενικευσεις λοιπον του τυπου ''ενα παιδι απο τι θεωρητικη κατευθυνση δεν ειναι αξιο να μπει στην ιατρικη γιατι δεν εχει μαθει να σκεφτεται η δν εχει κριτικη ικανοτητα'' ειναι ΑΤΟΠΕΣ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ!!!!!!!!!!η ιατρικη ειναι μια ξεχωριστη επιστημη που εαν καποιος θελει να την ακολουθησει ειναι πραγματοποιησιμο απο οποια κατευθυνση και εαν προερχεται!!!!!!

και τελος θελω να ευχυθω στον HOUSE ''καλη επιτυχια με ο,τι και αν διαλεξεις και εαν η ιατρικη ειναι αυτο που πραγματια θες καποια μερα σιγουρα θα το καταφερεισ και ισωσ ανταμωσουμε συναδελφοι σε καποιο νοσοκομειο!!!!!! μην αφησεισ κανεναν με τα κακοβουλα σχολια του και τισ κριτικεσ να γκρεμισει τα ονειρα σου!!!!!!NOBODY CANT BRING YOU DOWN JUST KEEP HOLDING ON..............

hurricane
Διάσημο μέλος

κανείς δεν είπε ότι δεν είναι εφικτό με καμία παναγιά το να πας ιατρική από θεωρητική, ούτε είπε ότι απαγορεύεται αυτό.
λέμε απλά ότι είναι πολύ δύσκολο και δεν έχει νόημα, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΣ ΕΞΑΡΧΗΣ!
και τελικά ίσως όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι, αν δεν υπήρχαν καθόλου κατευθύνσεις και τα έκανες όλα τα μαθήματα, τι θεωρητικά, τι θετικοτεχνολογικά και αφού τέλειωνες να διάλεγες σχολή... το λέω μπας κ σταματήσουν όλοι να διαμαρτύρονται!! (αν κ είμαι σίγουρη ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.)

fockos
Επιφανές μέλος

Σε όλα τα μαθήματα όμως Βιολογίες, Βιοχημείες, φυσικές ξεκινάνε υπό μηδενική βάση. Μάλιστα στην βιολογία η αντιγραφή, η μεταγραφή η μετάφραση διδάσκεται ξανά (και μάλιστα ο alberts είναι κατανοητό βιβλίο και μπορει΄να το διαβάσει άνετα και κάποιος που δεν έχει γνώσεις βιολογιας κατεύθυνσης.
Ο θεωρητικός ίσως δυσκολευτεί λίγο παραπάνω αλλά δε νομίζω ότι οι γνώσεις ενός θετικού διαφέρουν αρκετά.
(έχει γνώσεις από 3 κεφάλαια από το alberts) παραπάνω τι σημαίναι αυτό
Γενετική η θετική έκανε 1 κεφάλαιο (σιγά τα ωά) αυτή η διαφορά υπερκαλύπτεται νομίζω.
Όλη η ύλη της βιολογίας κατευθυνσης ειναι 50-60 σελίδες δε νομίζω να είναι κάτι που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί (ειδικά από ένα παίδι που έχει βγάλει 19600 από θεωρητική).
Όσο αφορά την φυσική σημαντικά κεφάλαια (τα πιο σημαντικά) ανοίκουν στην φυσικη γενικής παιδείας που δεν διαλέξει κανείς. (οπτική, πυρηνική φυσική) οπότε όλοι ξεκινάνε από το 0.
Το διάβασμα σε καθαρά ιατρικά μαθήματα (γιατί η βιολογία και βιοχημεία δεν είναι ιατρικά μαθήματα) ο τρόπος διαβάσματος του θεωρητικού τον ευνοει παραπάνω...
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος

εσυ τι λες?αλλιως ολοι θα πηγαιαναν θεωρητικη που με πολυ διαβασμα γραφεις καλα για να γινουν γιατροιΠόσο δύσκολο είναι; Υπάρχει κάποιος που να έχει περάσει Ιατρική απο Θεωρητική; Θα έχω πρόβλημα με την Χημεία;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.