evelin19
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έχει σημασία η διαφορά. Μην αγχώνεσαι. Προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό και μη σκεφτεσαι αριθμους
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gio_santo
Νεοφερμένος
για καποιον που θελει να γινει λογιστης υπαρχουν τα κλασικα τμημα οικονομικων επιστημων,διοικησης επιχειρησεων κλπ.
υπαρχουν ομως και καποια κρυμμενα τμηματα που μπορεισ να βγεις λογιστης.Ψαχνω ολες τις σχολες του 5ου πεδιου να δω.Καποιεσ δεν λενε για λογιστης αλλα λενε οτι οι αποφοιτοι εγγραφονται στο οικονομικο επιμελητηριο.Οσοι ειναι γραμμενοι εκει μπορουν να ασχοληθουν με την λογιστικη η πρεπει να το γραφει ξεχωριστα η σχολη?
-----------------------------------------
κανεις???
kotsos
Εκκολαπτόμενο μέλος
alkyoni
Νεοφερμένος
όλα τα οικονομικά τμήματα που σου δίνουν τη δυνατότητα να εγγραφείς στο οικονομικό επιμελητήριο σου δίνουν ταυτόχρονα , στην ουσία, την άδεια να γίνεις λογιστής.
Στην αρχή βγάζεις τη άδεια λογιστή α' τάξης χωρίς προυπηρεσία.
Για να αναβαθμιστείς σε λογιστή β' κ γ' τάξης πρέπει να έχεις συγκεκριμένα χρόνια προυπηρεσίας σαν λογιστής κ να παρακολουθήσεις κ κάποια σεμινάρια.
Μπορείς να τα τσεκάρεις κ στο σαιτ https://www.oe-e.gr/
kotsos
Εκκολαπτόμενο μέλος
billgre14
Εκκολαπτόμενο μέλος
alkyoni
Νεοφερμένος
billgre14 έχεις δίκιο. Χωρίς προυπηρεσία βγάζεις άδεια ως λογιστής γ' τάξης. κ μετά με προυπηρεσία αναβαθμίζεσαι.
Εγώ πάντως έγινα γ' τάξης χωρίς προυπηρεσία
kotsos
Εκκολαπτόμενο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Από αυτό, πάντως, καταλαβαίνω οτι δε μείωσαν τα δικά σας επαγγελματικά δικαιώματα, απλά αύξησαν των άλλων.
Από αυτό εξάγεται ότι με τη λήψη πτυχίου είναι λογιστές Γ' τάξης οι πτυχιούχοι όλων των οικονομικών σχολών των ΑΕΙ (το 5ο πεδίο φαντάζομαι) και ισοτίμως όλοι οι πτυχιούχοι των τμημάτων Λογιστικής των ΣΔΟ ΤΕΙ. Αυτά κατόπιν πτυχίου, επιπλέον είναι και οι απόφοιτοι των τμημάτων που αναφέρονται στην παράγραφο γ κατόπιν τετραετούς προυπηρεσίας.Άδεια Γ΄ Τάξης χορηγείται από το Ο.Ε.Ε.:
α) στους πτυχιούχους οικονομικών πανεπιστημίων που απέκτησαν το πτυχίο τους μετά τη δημοσίευση του Ν. 2515/1997 (25.7.1997) είναι μέλη του ΟΕΕ και έχουν άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος.
β) στους πτυχιούχους του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι. (δεν απαιτείται πλέον διετής προυπηρεσία από τη λήψη του πτυχίου για την χορήγηση της άδειας λογιστή φοροτεχνικού Γ΄ τάξης)
γ) στους πτυχιούχους των Τμημάτων Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι., οι οποίοι ασκούν επί τετραετία από τη λήψη του πτυχίου τους το επάγγελμα του Λογιστή ή του βοηθού λογιστή.
Η διαφορά μεταξύ πτυχιούχων οικονομικής σχολής ΑΕΙ και λογιστικής σδο ΤΕΙ είναι ότι οι πρώτοι μπορούν να φτάσουν γρηγορότερα στις ανώτερες τάξεις και συγκεκριμένα ο πρώτος σε 5 χρόνια, ενώ ο δεύτερος σε 8, ενώ σε κάθε αναβάθμιση άδειας παρακολουθούν αμφότεροι τα ίδια σεμινάρια που διοργανώνει το ΟΕΕ.
Παλαιότερα οι απόφοιτοι ΤΕΙ Λογιστικής για να μπουν στη Γ' τάξη έπρεπε να κάνουν δύο χρόνια προυπηρεσία, πλέον είναι ισότιμοι με αυτούς των ΑΕΙ.
Αυτά προκύπτουν απ'το νόμο 2515/97 όπως αυτός τροποποιήθηκε το 1999 και το 2006.
Η δ' τάξη αποδίδεται σε εμπειρικούς λογιστές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή αποφοίτους σχετικής κατεύθυνσης του ΕΠΑΛ με προυπηρεσία και δεν έχει καμία σχέση με πτυχιούχους της ανώτατης μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου αυτού προβλέπεται επίσης και τρόπος έκδοσης λογιστικών αδειών όλων των τάξεων σε οποιονδήποτε έχει εγγραφεί στο ΟΕΕ και έχει προυπηρεσία ως λογιστής ή βοηθός λογιστή, ανεξαρτήτως πτυχίου, με βάση τη γνωστή, πλέον, φράση "...ασκεί οικονομολογικό επάγγελμα".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dodo9@start.bg
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
(και τα μεταπτυχιακα του καθε τμηματος στην καθε περιοχη διαφερουν...θεωρητικα βεβαια παιρνεις απο οπου θες..αλλα πρακτικα.....)
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lol, καλά μη νομίζεις ότι αυτό χαρακτηρίζει μόνο το ΤΕΙ Χαλκίδας.Όσοι μπορούν, μακριά από την Χαλκίδα. Βρώμικες αίθουσες, ανοργανωσιά, άφθονες μύγες, ακύρωση μαθημάτων χωρίς καμία προειδοποίηση είναι μερικά από τα χάλια του ΤΕΙ Χαλκίδας...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Α, επίσης να προσθέσω ότι η γραμματεία δεν ξέρει τι της γίνεται.
Αναμφίβολα, τα επαρχιακά ΤΕΙ είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτά των μεγάλων πόλεων (συμπεριλαμβάνεται και το ΤΕΙ Χαλκίδας στα ΤΕΙ των μεγάλων πόλεων το οποίο έχει ''ποτίσει'' από την διαφθορά της Αθήνας).
Το έχω διαπιστώσει και μόνος μου (ΤΕΙ Κοζάνης) και απ'ότι μου λένε διάφοροι γνωστοί μου που πήγαν στην επαρχία και μού είπαν ότι είναι πολύ καλά γενικά...
Πάντως, σε όλη αυτή την ''χαόδη'' κατάσταση που περιγράφω είναι πολύ πιο δύσκολο να ''επιβιώσει'' ένας Αθηναίος, όπως εγώ, που ξυπνούσα 6:30 το πρωί για να πάω με το ΚΤΕΛ (1:30 ώρα... ταξίδι) στα Ψαχνά Ευβοίας (ΤΕΙ Χαλκίδας σού λέει μετά) για να μάθω τελικά ότι δεν έχω μάθημα. Να χάνεις και τον ύπνο σου για να πας στο μπουρ***ο, ε πάει πολύ.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Τόσες μύγες δεν πρόκειται να έχει κανένα άλλο ΤΕΙ, είμαι σίγουρος. Επιπλέον, είμαι σίγουρος ότι τα άλλα ΤΕΙ έχουν τουλάχιστον κάδο για να πετάς τα σκουπίδια σου, δεν μπορεί...
Α, επίσης να προσθέσω ότι η γραμματεία δεν ξέρει τι της γίνεται.
Αναμφίβολα, τα επαρχιακά ΤΕΙ είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτά των μεγάλων πόλεων (συμπεριλαμβάνεται και το ΤΕΙ Χαλκίδας στα ΤΕΙ των μεγάλων πόλεων το οποίο έχει ''ποτίσει'' από την διαφθορά της Αθήνας).
Το έχω διαπιστώσει και μόνος μου (ΤΕΙ Κοζάνης) και απ'ότι μου λένε διάφοροι γνωστοί μου που πήγαν στην επαρχία και μού είπαν ότι είναι πολύ καλά γενικά...
Πάντως, σε όλη αυτή την ''χαόδη'' κατάσταση που περιγράφω είναι πολύ πιο δύσκολο να ''επιβιώσει'' ένας Αθηναίος, όπως εγώ, που ξυπνούσα 6:30 το πρωί για να πάω με το ΚΤΕΛ (1:30 ώρα... ταξίδι) στα Ψαχνά Ευβοίας (ΤΕΙ Χαλκίδας σού λέει μετά) για να μάθω τελικά ότι δεν έχω μάθημα. Να χάνεις και τον ύπνο σου για να πας στο μπουρ***ο, ε πάει πολύ.
κουραγιο...εχεις πολλα χρονια ακομα?
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν πρόκειται να πάω να σπουδάσω στο ΤΕΙ ΧΑλκίδας, ΠΟΤΕ.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Είμαι πρωτοετής, πήγαινα για λίγο χρονικό διάστημα, ωστόσο δεν άντεξα και αποφάσισα τελικά να διαβάσω προκειμένου να ξαναδώσω Πανελλαδικές, με στόχο να σπουδάσω στην Αθήνα, αλλά και να μην τα καταφέρω, θα πάω στην επαρχία...
Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν πρόκειται να πάω να σπουδάσω στο ΤΕΙ ΧΑλκίδας, ΠΟΤΕ.
καλως...τοτε σου ευχομαι καλη επιτυχια...μακαρι να περασεις σε μια απο τις πιο ομορφες σχολες της αθηνας....
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Northern Skies
Νεοφερμένος
Ας πούμε, μια άσκηση που είναι στην ύλη και δε μπορώ να την αντιμετωπίσω είναι αυτή:
Άσκηση
Ένας εργαζόμενος διαθέτει 100 ώρες την εβδομάδα για εργασία και διασκέδαση.
Με βάση τα δεδομένα του παρακάτω πίνακα, απεικονίστε τον εισοδηματικό
περιορισμό και τα σημεία ισορροπίας του εργαζόμενου. Σχεδιάστε μία καμπύλη
προσφοράς εργασίας και εξηγήστε πως προκύπτει το σχήμα της.
Αμοιβή ανά
ώρα εργασίας
10
15
20
Ώρες εργασίας
50
60
55
Όποια βοήθεια επιθυμητή και δεκτή!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.